RESISTANCE BANDS ÖKAR MOTSTÅNDET, OM DU VÄLJER DET + VIDEOS

Posted in Tips & training

Jag fick några kommentarer på dessa videos att banden skulle göra det enklare istället för jobbigare i den excentriska fasen. Och ja det blir det om du tillåter dig själv att följa med bandets dragkraft, men om du behåller motståndet och kämpar emot dragkraften trots att ni går åt samma håll så blir det tyngre. Tänk dig att du har vinden i ryggen som trycker dig framåt men du försöker bromsa farten. Det blir ungefär samma sak med banden.

Ett litet tips när du utför benövningen är att när du går upp i toppläget så squeezar du skinkorna och går sakta ned igen. I toppläget där så ska du inte vila utan så snabbt du fått en upprätt position så går du ner och fortsätter spänna skinkorna. Sista repetitionen kan du pausa när du står i 90 grader och stå ett par sekunder.

Här är utmaningen egentligen att orka gå så långt ut/ner du kan. Bandet kommer göra det tyngre och du får extra träning för axlarna. Försök att inte vinkla handlederna allt för mycket även om det är lätt när bandet ligger emot. När du går tillbaka till startposition ska du göra det långsamt och inte vila i toppläget. Så när du går upp kan du stanna precis innan toppläget för att garantera att du inte vilar eller att bandet glider ner på armarna.

3 Kommentarer

 1. Erica säger:

  Hej! Jag har en fråga. Trots att jag själv tycker att jag tar ut mig riktigt ordentligt på mina styrkepass, så får jag väldigt sällan träningsvärk? Gör jag något fel? Det är lite ”allt eller inget” för ibland får jag verkligen jätte mycket träningsvärk men ofta får jag knappt något alls. Får jag sämre resultat pga detta?

 2. Marreh säger:

  Hej Denise! 🙂
  Tack för en inspirerande blogg!
  Lyssna gärna på en inspirerande låt av 16-årig tjej.
  https://open.spotify.com/track/6aqnukqQ1QL43GFzNL3GiE

  Lycka till med träningen och bloggen! 🙂

 3. Hanna säger:

  Tack för grymt inspirerande blogg och IG, så kul att få tips på nya övningar så att man kan variera sig, både för motivation och effekt. Skulle verkligen uppskatta ett inlägg om vilka övningar som bygger volym på övre delen av rumpan dvs den närmast ryggen 😉 Jag har tränat ben och rumpa hårt och fokuserat länge och kör många övningar som tex kick-ups i smith, höftlyft, benlyft med tyngd, bakåtspark i cablecross, benpress, knäböj, marklyft etc men lyckas inte lägga på mig volym på övre delen av rumpan trots att jag får god kontakt och det bränner. Kanske är det svårare för mig som är väldigt lång och smal och har en ”lång” rumpa 😀 men liiite borde man väl kunna bygga?? Jag ligger inte på kaloriunderskott och får i mig ca 2 g protein/kg kroppsvikt.
  Tack igen för allt du delar med dig av! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.