BRÖSTEN ÄR INGEN IKON FÖR SJÄLVKÄNSLA

Posted in COACHING, Questions

 

1. Jag blir också ledsen, för att ännu en ung driven tjej blivit ännu en i mängden av alla fitnesstjejer som av olika sociala anledningar känner sig tvungna att göra om sitt utseende för att vara tillräckligt ”snygg”. Kan man inte vara kvinnlig nog med små bröst?

2. Varför är det viktigt att upprätthålla det närmast omöjliga idealet att ha lite kroppsfett på till exempel magen, samtidigt som brösten är Vad är det som driver någon att genom kirurgi ändra sin kropp, hellre än att ändra synen på sig själv? Var kommer missnöjet ifrån?

3. Du har peppat oss läsare att vara nöjda med oss själva och fokusera på att äta hälsosamt och träna för att bli starka, snarare än att fokusera på utseende. Vad tänker du att en bröstförstoring förmedlar till de som kanske redan är osäkra över både sin kropp överlag och extra osäkra just vad gäller brösten?  Om inte ens en fitnessprofil är nöjd med sin kropp utan måste operera sig för att känna sig trygg i sig själv, hur ska vi andra tänka för att lyckas bli nöjda? Borde alla operera sig? Och förespråkar du generellt operation före typ samtal?

Tack för din välskrivna kommentar, jag tänker att jag svarar så utförligt jag kan för det är som du säger, alla tänker inte lika och ditt perspektiv på detta ser annorlunda ut jämfört med mitt perspektiv. ( mer av kommentaren finns under inlägget Q&A Bröstförstoring )

1. SVAR: 

Ingen har tvingat mig. Det handlar inte om att känna sig tillräcklig eller tillräckligt snygg. Alla kvinnor oavsett kurvor ÄR tillräcklig precis som dem ser ut. Har man glimten i ögat och fötterna på jorden så kan man gå hur långt som helst och då har utseendet ingen påverkan alls. Kolla på exempelvis Ed sheeran, han är inte i min smak men jag tycker han gör ett grymt inflytande i musikvärlden och jag skulle aldrig värdera han högre bara för att han opererade näsan? Och jag värderar han inte lägre bara för att han inte är i min smak? Hans musik skulle fortfarande vara densamma.

Att automatiskt döma någon för dålig självkänsla för att de gör en kroppslig förändring är egentligen bara en åsikt från fel synvinkel. Jag har ALDRIG känt mig tvungen att operera mina bröst för att passa in, jag tänkte helt enkelt bara att det skulle passa mig att få fylligare bröst att det skulle bli fint, precis som att jag skulle ändra hårfärg och sätta i löshår. För mig har det aldrig varit något missnöje och därför aldrig funnits en tanke på samtal, jag tyckte det kändes spännande med en förändring bara. Däremot om förändringen skulle ha grundat i ett djupare missnöje som egentligen inte har med brösten att göra kan det vara klokt att prata om problemet först innan man bestämmer sig för att förändra det yttre.

Du är 100% kvinna så länge du har en vagina, därefter får du se ut hur du vill. Och då räknas även storleksförändring på brösten.

2. SVAR:
Jag vet inte om du syftar på mig eller i allmänhet, jag kan inte känna igen mig i ditt tänk iallafall. Vilket ideal, det finns massor med ideal? Idealet är väl ändå att känna sig snygg och bekväm i sig själv. Vissa fördrar att känna sig stark på gymmet och ha extra massa kring lår och rumpa medans andra kämpar för att få smala lår och smal midja och kunna springa långa lopp. Båda delarna är lika vanliga, jag får mail dagligen kring detta ämne. Varför är det viktigt? Jo för att dessa tjejer vill känna sig vacker, de vill känna sig nöjd. Synen på sig själv ändras när man uppnår mål man inte trodde man klarade av och när man successivt ändrar livsstil till det man önskar. Ett mål kan vara att ta sig från soffan till gymmet, ett annat mål kan vara att bli av med höjdskräck, skaffa tatuering eller klara av en presentation på jobbet. Oavsett så får du bättre självförtroende och mår bättre när du gör saker för dig själv. I detta fall så unnade jag mig denna bröstoperation för att jag tyckte att det skulle bli fint, men jag har ändå jobbat för pengarna. Jag hade aldrig haft möjligheten för ett år sedan.

3. SVAR:
Vad jag gjort är för min egen skull,
jag kan inte låta bli att göra det bara för att ”om” det skulle påverka andras sätt att tänka kring DERAS bröst? Det vore jättekonstigt, och för mig skulle det vara ett tecken på sämre självkänsla än att göra det man faktisk vill och inte bry sig så mycket om vad andra tycker. Det handlar inte om att jag inte är nöjd med min kropp. Jag är jättenöjd. Det handlar heller inte om att jag har dålig självkänsla. Jag vet vem jag är och att jag försöker vara 100% ärlig och ödmjuk i alla situationer.

Hade jag gått efter andras åsikter så skulle jag inte ens kunna sminka mig, tänk om folk tror att jag tycker att jag är ful för att jag vill sminka mig? Så när blev bröstoperationer ett tecken på bra eller dålig självkänsla? 

Du skriver ”ni andra” som att jag vore någon ”ikon” eller ett ”ideal” men jag kan säga dig att vi är på samma plan. Jag är inte bättre än någon annan varken utseendemässigt eller kunskapsmässigt. Det handlar bara vad man prioriterar sin tid och energi till. Allt jag har åstadkommit med kan du också klara av, jag är ingen superwoman, bara en helt vanlig tjej som har hittat sin passion i livet typ. Bara för att jag gör en sak så betyder inte det att jag uppmanar alla att göra det, isåfall hade jag skrivit det. Men det är ytterst sällan jag uttrycker mig så för jag VET att vi alla har olika förutsättningar och olika perspektiv på saker och ting.

Detta blir mitt sista inlägg och mitt sista ord om varför jag gjorde min bröstförstoring.

IMG_1082hj

27 Kommentarer

 1. Petra säger:

  You go girl 🙂 Bra skrivet svar

  1. Anonym säger:

   Tack Petra ☺️

 2. Fanny säger:

  Hihi..Mic drop! Heja Denice, fortsätt som du gör! Min inspirationskälla, inte bara till träning men för inlägg som de här!

 3. Julia säger:

  Jättebra skrivet, men ”du är 100% kvinna så länge du har en vagina” är ju inte så bra uttryckt. Finns personer med vagina som inte identifierar sig som kvinnor, och personer utan vagina som identifierar sig som kvinnor. Förstår att du säkert inte menar så, och att jag är väldigt PK, men många bäckar små. Man kan uttrycka sig på andra vis!

  Älskar din blogg, keep up the good work!
  Kram

  1. Anonym säger:

   Jag tänkte faktiskt på det men ville inte komma ur ämnet i texten, har du något tips på hur jag kan formulera mig istället så vore det super :))

   1. Rebecka säger:

    så länge du känner dig som en kvinna kanske? 🙂

    1. Anonym säger:

     Så länge du definierar dig själv som kvinna 🙂

    2. Anonym säger:

     Så länge du definierar dig själv som en kvinna 🙂

  2. Amy säger:

   Håller med, det var lite klumpigt skrivet!! 🙂

 4. Melinda säger:

  Bra svarat Denice! Du fick mig att tänka ur ett annat perspektiv och du har helt rätt! Vad är det för skillnad mot smink, löshår, att träna eller inte träna, att äta hälsosamt eller inte. Allt som påverkar ens utseende är var och ens sak, man gör vad man kan för att man ska må bra. Så länge det inte skadar någon annan… ☺️
  Bra att du står på dig!
  Ha en skön kväll.
  Mvh Melinda

 5. Giovanna säger:

  I support you! It’s your choice and your body! others people opinion is just so annoying and only reflect their low self esteem and non satisfaction with their own bodies! that’s envy actually! You are great, your body is amazing and inspires me, before or after the surgery! I’d love to see a Q&A about your muscle gains and your philosophie of trainning in your youtube channel someday!

 6. Anonym säger:

  Just wanted to comment – I think it’s so great that you did this for yourself!! Don’t listen to anyone telling you otherwise, if it makes you feel good, then fantastic. I don’t see why you would be less of an inspiration just because you had your boobs done.
  I’m not sure where i’m going with this, just wanted to post. You are truly an inspiration!!!
  I care much about fitness too, and my boobs have almost disappeared, can’t wait until i get the chance to get mine done!
  You go girl!

 7. Christina säger:

  As of from when did we compare boob jobs on the same line as getting a hair cut or make-up done? That is what freaks me out. I’m not saying you are less of a person, and I am not talking about just you. but that surgery is going towards being just as normal as a hair cut is scary. Surgery can cause problems, and to let young girls think it is simple is not right, again I am not talking about you. Today there are 16 year olds wanting boob jobs or making their vagina look nicer, making a decision so easily like it was like going to the shop and get a jumper.
  I’ve always wished that my boobs would suddenly pop out, I’ve thought about surgery but could never do it. I’ve settled with my body, I’ve grown up and realised that things on my body that requires surgery to look a certain way us not the way to go for me. We have people cheating their ways to bigger bums, slimmer waists etc. I just think surgery should be thought of more critically and not used as a prize in a contest…
  I am happy for you and that you feel great about yourself no surgery or not, just the thoughts about making surgery so normal is scary to me.

 8. Amanda säger:

  Har du tagit bort dina leverfläckar ?

 9. Nina säger:

  Herregud. Jag blir rädd när jag läser att du gjorde en PLASTIKOPERATION för att du tänkte att det skulle bli ”fint”. Att det skulle vara lika normalt som att klippa håret eller sätta i löshår. Plastikoperationer ska väl om något vara för de som behöver ändra på något pga fysiska besvär eller har komplex som man mår djupt psykiskt dåligt över? Blir rädd när en stor bloggerska försöker normalisera en plastikoperation. Oavsett vad du skriver kommer massa unga tjejer att påverkas av detta! Blir så ledsen över vart samhället är på väg.

  1. Linda säger:

   Reagerade också på detta i texten Nina! Jösses, man blir helt matt.

   1. Jenny säger:

    Sjuka är ju att anledningen till operationen ändras hela tiden. Först var det skavsår pga att brösten var för små (trots 75B)och nu detta…

 10. Tove säger:

  Jag tycker du är stark som ens tar dig tid för att svara på frågor kring DIN bröstförstoring och kring all ”kritik”. Jag tacksam över att få information ur ditt perspektiv och se att nu ”en helt vanlig fitness tjej som är helt naturlig” också kan göra en förändring för sin egna skull och stå för det, jag har haft komplex sen jag var 14, innan jag ens visste vad bröstförstoring var, visste jag att jag skulle vara obekväm senare i livet (nu 18år) och precis som du säger vill jag inte göra det för andras skull utan för att kunna känna mig bekväm och självsäker, och när du delar med dig på din blogg känns det bara som man har mer stöd i det hela.. 🙂

  1. Miz säger:

   Självaäker för att man har större bröst?? Hjälp!

 11. B. säger:

  skål för dig, din personliga utveckling & skinnet på din näsa! Dina inlägg om boobs hjälper mig, eftersom jag funderar på att förminska & samtidigt arbetar hårt för min viktminskning först och främst. Du fortsätter ge grym motivation och inspiration! du är girlpower

 12. Minna säger:

  Förstår inte varför andra människor engagerar sig så i att kritisera andras beslut. Man gör vad man vill med sitt liv och sin kropp! Du är grym och en inspiration, ingenting ett par bröst ändrar på.

 13. Stéphanie säger:

  Så bra skrivet! You go girl! Tack för daglig inspiration!❤

 14. Sara säger:

  Herregud du kan väll inte börja träna redan nu? Vet en som började träna efter bröstoperation efter 2 veckor och hennes ärr sprack upp, så var rädd om dig om du vill ha ett bra slutresultat! Kram!

 15. Michelle säger:

  Tycker att du är grym på alla sätt!
  Förstår inte att människor flippar ut helt när man ändrar något. Det viktiga är ju att du är dig själv och du är nöjd.

 16. H säger:

  Det är så tråkigt att se att man ska behöva förklara sig gång efter gång varför man väljer att göra något för sin egna skull. Plastikoperationer och ingrepp finns för att efterfrågan har gått framåt. Botox kan injiceras för att bli av med migrän etc.
  Bröstimplantat ersätter ett förlorat bröst vid tidigare cancer, en tatuering för att permanent bära med sig ett minne, peruker tillverkas för de som förlorat håret vid en kronisk sjukdom eller liknande. Könsbyten blir vanligare för att folk ska få leva i den kropp som de trivs bäst i, så varför ska vi 2017 behöva förklara oss och skydda oss från alla fördomar från alla andra när den enda verkliga anledningen till att vi gör det för är vår egen skull?
  För visst är det väl så, att det enda liv vi kan kontrollera är vårt egna och det mest underbara vi kan göra är att få dela det med kärlek och stöttning till våra medmänniskor.

 17. Sanna säger:

  Hej Denice! Jag har följt dig ett bra tag och du är sån himla bra motivation och målbild. Ännu gladare blev jag när jag såg att du opererat tuttarna av samma anledningar som jag har. Jag hade små bröst, hittade aldrig bh-ar som passade, kläder satt dåligt, dom va olika stora, dom stämde inte till min kropp proportionellt. Jag la in 250 cc medium profil helt under bröstmuskeln pga att jag hade stadiga 75a / 75aa, hehe. Jag blev rekommenderad att inte träna på 2 månader eller tills det kändes bra. Det tog mig en månad att kunna klä mig normalt. Och jag ser att du redan håller på att lyfta grejer hit och dit. Kom ihåg att läka!! När kirurgen ska lägga in implantat gräver han ut kapseln som inlägger ska ligga och den kapseln måste få läka ifred.. såg också att du köpt bh-ar. I oktober-16 var det 1 år sen jag opererade och mina bröst har fått en annan form och upplevs större för att dom har ”landat” helt enkelt: jag kollade i bh låda och såg att den första bh-n jag köpte hade storlek 75C, idag har jag 80D. Alla lycka till dig Denice! Kom ihåg bara att låta brösten läka för snyggast resultat! Kramar Sanna

 18. Amanda Nilsson säger:

  Hej, jag tycker verkligen att du är underbar och du inspirerar mig så otroligt mycket. Jag har dock märkt vid några tillfällen att du säger lite ogenomtänkta saker som kan uppfattas som transfobiskt, tex som nu ”Du är 100% kvinna så länge du har en vagina”. Jag kan förstå att det inte är något du tänkt på eller reflekterat kring men det känns inte bra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.