VIKTIGT ATT ÄTA INNAN TRÄNINGSPASS, JA ELLER NEJ?

Posted in Questions, Tips & training

Hej Denice! Jag undrar om det är viktigt att planera in maten rätt innan träning för att få bäst resultat? kramkram

Svar: 

Hej! 🙂

Det beror på vad ditt mål är och vad resultat betyder för dig men ja, jag tycker att det är viktigt att planera in rätt sorts mat innan/efter träning för att kunna prestera bättre. För när du kan prestera bättre när du tränar så får du automatiskt bättre resultat också oavsett vad ditt mål är. Jag brukar alltid se till att ha ätit lättupptagliga proteiner och kolhydrater innan träning eftersom det är det kroppen främst använder och kan omvandla till snabb energi när du tränar, då ökar jag chansen att mitt träningspass kommer bli bättre. Men det menar jag att jag kommer bli uthålligare under passet och förhoppningsvis bli mer explosiv i mina repetitioner. Varför jag inte äter speciellt mycket fett innan träning är för att det tar längst tid att bryta ned och betyder att jag behöver vänta längre innan energin skulle ge effekt under mitt träningspass.

Det som jag tycker är bra med att äta innan träningspasset är att återhämtningen blir lite påskyndad då man redan tillfört kroppen med energi och man blir mindre katabol enkelt förklarat :). Kram!

IMG_5007

4 Kommentarer

 1. Frida säger:

  Hej!

  Kan du inte göra ett inlägg vad du tycker är bra mat innan träning?
  Som man kan få inspiration av? =)

  1. Sofia säger:

   Håller med! Jag tycker det är speciellt svårt att veta vad man ska äta innan man ska konditionsträna, då man inte vill äta för mycket för då blir man ”tung” i kroppen, men ändå tillräckligt för att orka med ett längre löppass till exempel utan att bli hungrig och energilös 😮 !!

 2. Frida säger:

  heej!
  jag har lite ”hull” ”kärlekshandtag” på min mage fast den är ganska platt ändå. Jag vill gärna att den ska vara helt platt och att den ska synas eventuella muskler!

  Hur ska jag träna? Vad ska jag äta/inte äta?

 3. Josephine säger:

  Kan inte du lägga ut vad du äter innan träning? Allt från frukost till mellis innan 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.