NÖTKRÄMS-CHOKLADKAKA – HÖG PROTEINHALT & GLUTENFRI

Posted in Recipes

Matbloggen fortsätter haha, nej men jag tänker mycket om känslor, värderingar och framgångstänkande just nu mer än vad jag tänker på att effektivisera mina resultat med träningen vilket gör det lite svårare att sätta ord på, men det kommer ett inlägg inom kort där jag kommer prata lite djupare om hur mitt tankesätt kring hur stor betydelse den mentala biten har för att lyckas med sina mål och få det hållbart i längden.

Här kommer iallafall chokladälskarens bästa proteinkaka! 😉

INGREDIENSER: 
2 ägg
0,5 dl stevia strösocker
2 dl kasein med nötkrämssmak. Proteinet hittar du här.
1 dl rismjöl
1 tsk bakpulver
ca 2 dl vatten

1 tsk kokosolja

SÅHÄR GÖR DU:
Vispa ägg och socker poröst, blanda i resten av ingredienserna förutom kokosoljan. Vispa ihop och tillsätt vatten medan du vispar, låt det stå 3 minuter och kolla så konsistensen känns okej. Kaseinet kan svälla lite i efterhand nämligen. Den ska vara fluffig men inte för hård, lite som mousse är perfekt. Smörj formen med kokosolja och häll i smeten. (Jag toppade med protein-nötkräm för extra smak, den hittar du här). Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter på 175 grader, klart! 🙂 <3

IMG_6386

IMG_6392

IMG_6400

IMG_6413

IMG_6409

IMG_6422

 

2 Kommentarer

  1. Sofie Sellén säger:

    Ser verkligen så gott ut! Ser fram emot inlägget om den mentala biten inom träningen 🙂

  2. Stina säger:

    Kan man använda vaniljpudding kaseinet och addera kakao ist? ???? Ser så gott ut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.