NÖTKRÄMS-CHOKLADKAKA – HÖG PROTEINHALT & GLUTENFRI

Posted in Recipes

Matbloggen fortsätter haha, nej men jag tänker mycket om känslor, värderingar och framgångstänkande just nu mer än vad jag tänker på att effektivisera mina resultat med träningen vilket gör det lite svårare att sätta ord på, men det kommer ett inlägg inom kort där jag kommer prata lite djupare om hur mitt tankesätt kring hur stor betydelse den mentala biten har för att lyckas med sina mål och få det hållbart i längden.

Här kommer iallafall chokladälskarens bästa proteinkaka! 😉

INGREDIENSER: 
2 ägg
0,5 dl stevia strösocker
2 dl kasein med nötkrämssmak. Proteinet hittar du här.
1 dl rismjöl
1 tsk bakpulver
ca 2 dl vatten

1 tsk kokosolja

SÅHÄR GÖR DU:
Vispa ägg och socker poröst, blanda i resten av ingredienserna förutom kokosoljan. Vispa ihop och tillsätt vatten medan du vispar, låt det stå 3 minuter och kolla så konsistensen känns okej. Kaseinet kan svälla lite i efterhand nämligen. Den ska vara fluffig men inte för hård, lite som mousse är perfekt. Smörj formen med kokosolja och häll i smeten. (Jag toppade med protein-nötkräm för extra smak, den hittar du här). Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter på 175 grader, klart! 🙂 <3

IMG_6386

IMG_6392

IMG_6400

IMG_6413

IMG_6409

IMG_6422

 

2 Kommentarer

FETAOST-FYLLD KYCKLING OCH SALLAD

Posted in Recipes

RECEPT 5 portioner: 
ca 1, 2 kg kyckling
100 g fetaost
1/2 paprika
1/2 liten rödlök
1 tsk pesto

3,5 dl basmatiris

Kryddor: Drago, salt, chiliflakes och enbart kycklingkrydda på kycklingen.

GÖR SÅHÄR: Snitta kycklingen som på bilden, blanda resterande ingredienser så smakerna blandas och fetaosten blir finfördelad, krydda blandingen med dragon, chili, och salt. Fyll snitten i kycklingen med fetaost-blandingen och tillaga i ugnen ca 30 minuter på 175 grader. Jag serverade med sallad, ris och smaksatt creme fraiche 🙂 Väldigt gott och lite roligare alternativ än vanlig kyckling 😀

Bamsekram på er!

IMG_6213

IMG_6215

IMG_6216

IMG_6218

IMG_6229

IMG_6237hj

IMG_6242hgf

IMG_6247

IMG_6252

 

IMG_6269

2 Kommentarer

SOCKERFRI & GLUTENFRI PROTEIN-SMULPAJ

Posted in Recipes

Alltså herregud vad jag älskar smulpaj, vi åt det alltid när jag var liten på sommaren så jag får lite nostalgikänsla när jag äter det. Här kommer iallafall en nyttigare version på pajen, man kan välja glutenfritt havregryn om man inte tål det :).

RECEPT 3-4 portioner: 
3 dl havregryn
ca 2 dl vassleprotein med smak av vanilj ( Här hittar du min favorit)
ca 1/2 dl stevia strösocker beroende på hur söt du vill ha den.
100 g äkta smör
ca 200 g frysta hallon

* Eventuellt lite salt beroende på hur milt smör du väljer att använda.
* Extremt lite vatten för att binda det, smeten ska vara torr men man ska kunna forma smuldegen och även kunna smula sönder den, torr men ”fuktig” på samma gång kan man säga.

Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla torra ingredienser och blanda sedan i rumstempererat smör, när det är finfördelat kan du droppa i lite vatten. Sedan lägger du ett litet tunt lager i botten och toppar med hallonen och resten ovanpå. Grädda i mitten av ugnen tills ytan fått gyllenbrun färg. Som tillbehör hade jag barebells proteinpudding som också inte innehåller något tillsatt socker 🙂 Du hittar den tillsammans med vassleproteinet.

NJUT <3

IMG_6306

IMG_6308

IMG_6310

IMG_6312

IMG_6316

 

6 Kommentarer

SÖTPOTATIS-PIZZA MED RÖKT KALKON

Posted in Recipes

RECEPT
3 portioner: 

600 g sötpotatis
3 äggvitor
1 dl rismjöl/ annat glutenfritt mjöl
1 tsk bakpulver
0,5 – 1 tsk fiberhusk (går att utesluta men det binder bättre)
Salt

Koka potatisen tills dem mjuknat, tog ca 15 minuter.
Blanda alla torra ingredienser tillsammans med äggvitan och mixa ihop med potatisen när den är klar, salta extra efteråt om det behövs. Tillaga pizzabotten i mitten av ugnen i ca 30 minuter på 180 grader.

Toppa sedan med valfri topping. jag hade: 

Rökt kalkon
Paprika
Ost
Sallad
Äggula (som blev över från äggvitan)

Dock hade jag ingen tomatsås men det var smakrikt utan också 🙂 Grädda i ugnen ytterligare tills dem fått fin färg, tog ca 15-20 minuter 🙂 MEGA GOTT om ni frågar mig och mycket bättre alternativ än vanlig pizza!

IMG_6164

IMG_6169

IMG_6175

IMG_6181

IMG_6190

1 Kommentar

PROTEINRIKT MELLANMÅL/DESSERT

Posted in Recipes

Inget socker tillsatt, ingen onödigt lång tillagningstid och med få ingredienser! Hur bra? 😀

GÖR SÅHÄR:
Tina hallon och blanda kaseinet med vatten, konsistensen väljer du själv genom att reglera hur mycket vatten du har i. Värm proteinbaren på svag värme och häll över kaseinet och hallonen. Klart! Ruskigt snabbt och enkelt och rikt på protein 🙂

Proteinbaren och vanilj-kaseinet hittar du här.

IMG_6144

1 Kommentar