JAG SKULLE ALDRIG ANVÄNDA WAIST TRAINER

Posted in Questions

Har ni sett också sett att det kryllar av Waist trainers på sociala medier? Jag har iallafall fått några mail från olika företag som erbjuder just det men har inte svarat en enda om jag ska vara ärlig, bara namnet av ”Waist trainer” är missvisande då det egentligen avbelastar muskulaturen kring bål och mage. Så på sikt om man ska jämföra två personer som äter lika nyttigt och utför samma typ av träning så kommer ena personen bli starkare snabbare i övningarna än personen som använder Waist trainer, och eftersom det inte går att punktförbränna mer än om man gör fettsugning eller liknande behandling så är detta bara ett slöseri med pengar enligt min åsikt då detta inte kommer ge en smalare midja ändå ( inte märkvärt). Jag ser hellre att man tränar för att känna sig stark och snygg än att träna endast för en smal midja.

Bålstabilitet är otroligt viktig för både teknik och styrka, har du en stark bål så är chansen större att du får en bättre form teknikmässigt som kan hjälpa dig att klara av den där sista repitionen som du annars kanske inte hade klarat av.

Jag lovade mig själv att jag inte skulle skriva något negativt inlägg på bloggen men jag känner att detta är viktigt att ta upp då det finns många unga (och äldre) kvinnor därute som säkert funderat på detta, så det positiva i detta är att ni sparar massor med pengar och får en stark bål på köpet 😉 <3

IMG_4601.JPG

1 Kommentar

PROTEINBRÖD GJORT PÅ HAVRE

Posted in Recipes

I morse vaknade jag med förkylning, dock inte så hemsk så jag hoppas att det avtar snart. Jag har iallafall vilat tre dagar nu från träningen eftersom vi rest och lite annat kommit emellan 🙂 Så i morse när jag inte gick och tränade så fick jag för mig att baka lite bröd och det blev riktigt gott faktiskt. Luktar vanilj när man gräddar det men det smakar ganska neutralt så man kan välja valfritt tillbehör utan problem 🙂

RECEPT:

ca 4 dl havregryn
ca 3-4 dl vatten
salt

Värm detta så det blir en grötliknande konsistens.

1 dl vassle
1/2 dl pumpakärnor
1,5 tsk bakpulver

2 ägg

Blanda i resten av ingredienserna och vispa ihop. Smörj formen med lite kokosolja och grädda i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter eller tills den inte är kladdig i mitten. Jag toppade med extra frön innan tillagningen 🙂 Klart!

Som pålägg har jag barebells egna hasselnötskräm som innehåller extra protein.

IMG_4799.JPG

IMG_4806.JPG

IMG_4843.JPG

IMG_4863.JPG

IMG_4853.JPG

 

6 Kommentarer

OMELETT-PAJ RECEPT

Posted in Recipes

Jag hade en del mat som jag behövde bli av med innan de blev dåligt så jag slängde ihop lite  av varje till en pizza/paj/omelett av något slag. Nyttigt och gott blev det iallafall 🙂

RECEPT 4 portioner:

30 g rökt skinka
6 ägg
1 tsk pesto
100 g bönor
1 liten paprika, jag valde vit paprika men alla smaker funkar bra.
30 g riven mager ost
350 g kokt bulgur
1 tsk olivolja
t
Smörj botten med olivolja och fyll med bulgur, blanda resten av ingredienserna och häll över bulgurn. Tillaga i ugnen i en tät och värmetålig form på 200 grader tills den är lite gyllenbrun. För mig tog det ca 30 minuter innan jag tyckte att den var genomklar 🙂

IMG_4496.JPG IMG_4506.JPG IMG_4510.JPG IMG_4515.JPG IMG_4531.JPG IMG_4553.JPG IMG_4579.JPG IMG_4584.JPG

3 Kommentarer

” SQUEEZE- SKOLA ” FÖR BÄTTRE KONTAKT I RUMPMUSKLERNA

Posted in Questions, Tips & training

Haha åhh alltså det har tagit mig kanske två timmar att hämta energi och komma till ro efter dagens aktiviteter. Dagens grymma träningspass tog verkligen ALL energi jag hade kvar, otroligt skön känsla även om jag halkade efter lite ”datamässigt”.

Men iallafall så kom jag och tänka på detta när jag var på NOCCO traningday i lördags och hade genomgång med bootybuilder maskinen att det inte är så självklart alltid hur den ”rätta” tekniken bör vara för att maximera spänningen i muskeln. Jag hjälpte även en tjej som brukade bli mer trött i svanken än i skinkorna när hon gjorde hip thrustes, men efter lite ändring på tekniken så ökade hon både belastningen med 20 kg och antal repitioner trots att hon gjort flera set. Superkul att se, heja heja!

Detta kan du tänka på när du tränar rumpan: 

* Ryggen och bålen, har du inte kontroll på formen och magmuskulaturen så är det väldigt lätt hänt att du kommer överbelasta svanken och eventuellt skada dig när tyngdpunkten hamnar på fel ställe. Så när du exempelvis gör hip thrustes så är det viktigt att du går ner med hela överkroppen så ryggraden är i linje med rumpan och nacken. Det kommer hjälpa dig att minska trycket på svanken PLUS att du kommer lättare kunna ta hjälp av bålmusklerna för att pressa dig upp igen. Försök också att titta rakt fram/uppåt när du utför övningen så nacken inte är vriden. Det gäller egentligen alla övningar.

* Att spänna muskeln i toppläget. När du gör det så ska du fortsätta spänna hela vägen ner till bottenläget, och när du går ner igen så ska det ske kontrollerat. Det kommer bli så automatiskt när du medvetet spinner musklerna och inte bara släpper efter med vikten som många lätt gör när de är nybörjare. Det är också värt att nämna att chansen är stor att du inte kommer orka göra lika många reps när du utför övningen på detta vis, det är grymt jobbigt och effektivt 🙂

* Skjut inte fram höften får mycket. Det kan orsaka smärta i svanken, så försök tänk att det är skinkorna som ska spännas ihop och göra största jobbet, inte höften. Om jag väljer att trycka fram höften så ser jag till att inte göra det för hastigt/hårt utan att jag gör det väldigt mjukt i samband med att jag går ner. Det är kanske svårt att förstå i text hur jag menar rörelsemässigt men försök att tänk att du inte ska vila i toppläget utan när du går upp så squeezar du och går direkt ned. Inte gå upp, stå rakt och sen squeeza utan upp direkt och squeeza, och medans du squeezar så går du sakta ned igen.

IMG_3874

12 Kommentarer