Joakim Jakobsson

Posted in Tankar & åsikter

Hallå eller?!

Kollar ni på Idol? Det gör jag! Det här året har jag faktiskt hängt med riktigt bra, så pass bra att jag faktiskt ringde och röstade igår. Givetvis lade jag min röst på Joakim Jakobsson, som framförde ‘Slå mig hårt i ansiktet’ vilket han gjorde med bravur!

Bra Jocke. Och kevin, som har en otrolig röst och känsla. Nu ökar ni!

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

En fredag utan amatörer.

Posted in Tankar & åsikter

Hej, vänner och möjliga ( ? ) ovänner! Fredag innan löning, skönt. För då slipper man alla ‘amatörer’ och alldeles för fulla människor på stan, hehe. Skämt å sido, jag skulle precis boka bord på Pinchos här i Uppsala men fick omedelbart meddelandet ‘ledsen, men det är helt fullbokat idag’ vilket iofs är glädjande. Pinchos behövs verkligen i Uppsala och jag är chockad över att de inte har öppnat tidigare. Göteborg t.ex. har fyra Pinchos-resauranger och samtliga är nästan alltid fullbokade oavsett vilken dag det är.

Nej ni, i dag är jag öppen för det mesta. Kanske blir det Stockholm? Kanske blir det Göteborg? Kanske blir det Uppsala ( i vanlig ordning ), hehe.

 

Ha en grym fredag!

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

‘Bland det absolut värsta men också bästa beslut jag tagit’.

Posted in Tankar & åsikter

God morgon!

Att skriva en bok om sig själv och sitt liv är nog bland det absolut värsta men också bästa beslut jag tagit. Det är otroligt jobbigt att gräva fram gamla minnen som inte är så där supertrevliga. Och jag har ju inte direkt ett minne som en guldfisk, jag minns nämligen ( ALLT ), vilket iofs är bra när man ska skriva en bok. Men som sagt, det är stundtals väldigt jobbigt att skriva om vissa saker. Men!, jag är otroligt glad över att jag tog beslutet att göra det.

Bra Jocke!

Författarlooken, givetvis.

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Kontrollbehov och svartsjuka – avskyvärt

Posted in Tankar & åsikter

God kväll, vänner!

Kontrollbehov måste vara bland det värsta, tråkigaste och jobbigaste som finns i en relation. Att inte kunna lämna hemmet utan att ens partner får utbrott. Att partnern i fråga gång på gång försöker hitta någonting att bli upprörd eller orolig över. Du kan knappt umgås med dina kompisar utan att din partner ständigt ringer och sms:ar och undrar vad du gör. Du är mer eller mindre tvungen att dissa dina vänner för att förhindra bråk. En utekväll med grabbarna eller tjejerna finns inte på kartan, då blir det ett jävla liv och slutligen hotar partnern med att göra slut, vilket slutar med att du otroligt nog står där och smörar trots att du inte har gjort någonting fel. NEJ!, för du har umgåtts med dina bästa kompisar och ingenting annat. Allt detta på grund av ett sjukligt och skadligt kontrollbehov som personen i fråga oftast vägrar att erkänna vilket leder till att beteendet fortsätter, fortsätter och fortsätter.

Svartsjuka och kontrollbehov går hand i hand och ett maktbeteende kan lätt gå över i ett kontrollbehov som går överstyr och hindra dig från att leva ett eget liv – ETT EGET LIV!

Hur roligt är ett sådant förhållande? Gör något åt det och inse att er relation är totalt instängd och värdelös! Att glömma bort dina vänner och familj som har funnits vid din sida i hela ditt liv på grund av en partner som lider av ett sjukligt kontrollbehov och svartsjuka är bara sjukt. HUR! Ja, hur fan kan man låta det ske? Det är för mig helt jävla obegripligt!

Att se vänner och bekanta som blir helt annorlunda personer ( byter personlighet ) när de går in i en relation är skrämmande.

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Instagram & Snapchat

Posted in Tankar & åsikter

 

Får ni inte nog av mig? ( haha ), så se till att följa mig på Instagram och Snapchat. Där är jag, precis som här på bloggen, väldigt aktiv och ibland rolig. Förhoppningsvis lite snygg också.  Sociala medier <3!

Instagram: Diabetesmannens

Snapchat: Diabetesmannen

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Skäms inte, älskade diabetiker.

Posted in Diabetes

Det finns så många diabetiker som skäms över sin diabetes, jag får minst 10-15 mail i veckan som just handlar om det och det är alltid lika svårt att svara på den typen av mail.

Frågan man bör ställa sig är: Varför skäms jag? Jag menar: Vi diabetiker har inte själva valt att ha diabetes, så varför skämmas? Vi måste ta våra sprutor och blodsockertest för att överleva. Det finns inte på kartan att jag skulle dölja min diabetes på något sätt.

Ett offer? Många av de diabetikerna som skäms över sin diabetes ser sig själva som offer. De vill inte bli utpekade eller klassade som svaga bara för att de har diabetes.

Jag får ofta frågan, både via mail och ute på krogen: Är det inte jobbigt att både ha diabetes, blogga om diabetes och prata om diabetes med andra diabetiker? – Nej, jag tycker verkligen inte det. Eller jo, där ljög jag lite. Givetvis går även jag in i väggen ibland, allt annat vore omänskligt. Men!, jag pratar mer än gärna om den här vidriga sjukdomen eftersom så många fortfarande inte vet ett skit om den. Man ska inte dölja saker och ting. Vi diabetiker måste själva ta ansvar och uppge korrekt fakta om vad diabetes EGENTLIGEN är och hur sjukdomen påverkar våra liv.

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

2 Kommentarer

Ingenting slår äkta och sanna vänner!

Posted in Tankar & åsikter

Vänner, sällskapsspel, drinkar och en hel del fuldansande -ja, så kan man beskriva min helg. Och jäklar vad kul jag hade, faktiskt en av de trevligaste helgerna på väldigt länge. Det där med att stå och slö-snacka med fulla människor som man egentligen EJ vill prata med, den tiden är förbi. Man får liksom inte ut någonting av det, eller? Nej, jag håller mig till de personerna som jag tycker om på riktigt och vill umgås med. Mingla i all ära men ingenting slår äkta och sanna vänner!

Majsan ( My ) och jag på plock i lördags.

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Diabetes och alkohol – det här bör du tänka på

Posted in Diabetes

Jag får ofta mail och kommentarer av er diabetiker vilket jag uppskattar väldigt mycket. Den vanligaste frågan lyder ‘Hur planerar du din diabetes när du dricker alkohol?’ Jag förstår er oro och jag är glad att ni vänder er till mig.

Det är ingen lek att dricka alkohol när man har diabetes. Tyvärr är det jättesvårt att hålla ett bra och stabilt blodsocker när man dricker alkohol. Det fladdrar nämligen lite som det vill. Och att ta insulin varje gång du mäter ett högt blodsocker på fyllan är ingen bra idé. Till slut sjunker det – och då sjunker det oftast väldigt fort.

Oftast sjunker blodsockret sent på natten alternativt tidigt på morgonen efter intag av alkohol. 

Det jag personligen alltid försöker göra är att äta bra under dagen så jag verkligen är redo för en galen utekväll. Jag menar, hur mycket äter man under en kväll ute på krogen? Ingenting oftast. Det enda du gör är att dricka alkohol och dansa röven av dig. Eller ja, personligen står jag mest i baren och pratar med trevligt folk nuförtiden, men när jag var mellan 18-20 dansade jag som en galning.

Mitt bästa råd:

‘Fyllekäka’ ALLTID efter ett besök på krogen oavsett vad blodsockermätaren visar för värde.Viktigt! Mät ditt blodsocker innan läggdags. Sovsällskap är att föredra, hehe.

Jag är 27 år idag och har sedan 18 års ålder levt rövare även om jag har taggat ner på sistone. Jag har jobbat inom utelivet i både Uppsala och Stockholm och ser allt för ofta människor som EJ klarar av att dricka alkohol vilket kan få förödande konsekvenser, oavsett diabetiker eller inte. Jag ber er att tänka till en extra gång innan ni dricker alkohol. Drick med måtta och ansvar.

Ta hand om er, för jag bryr mig om er! Kram.

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar