Självterapi

Posted in Diabetes, Tankar & åsikter

God eftermiddag!

Som det ser ut nu kommer jag att behöva leva med diabetes typ 1 i resten av mitt liv. Lite sorgligt, tråkigt och tröttsamt är det ju även om försöker att se det positivt.

Min blogg har verkligen hjälpt mig mycket i att må bra i min diabetes. Jag mår bra av att dela med mig av mina tankar och känslor kring sjukdomen. Och vetskapen om att jag samtidigt hjälper och stöttar andra diabetiker via mitt skrivande stärker mig något oerhört! Det känns bra att ta ansvar över min sjukdom och göra det bästa av situationen. Men det ska ni veta, att det inte alltid är helt ostraffat. De senaste dagarna har varit bland de värsta dagarna på väldigt länge. Jag har sparkat i dörrar och jag har gråtit.

Det dåliga samvetet kommer som ett brev på posten vilket får mig att må riktigt dåligt. Det gör ont i hela mig. Jag vill inte att de personerna som jag älskar ska se mig förvandlas till ett monster som inte kan kontrollera sina känslor. Även om de inte tar det personligt så vill jag inte att de ska se mig i det tillståndet, när jag sparkar och slår i dörrar och skriker fula ord.

Jag ser mig själv som en ganska lugn, sansad och trygg person men som det helt plötsligt svartnar för.

1444328503-9170 (1)

 

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Lågt blodsocker mitt i natten – bättre än en orgasm

Posted in Diabetes

Att vakna mitt i natten av lågt blosocker är alltid lika jobbigt och irriterande. Man skakar, kallsvettas, är klumpig, yr i skallen och känner att man skulle kunna äta upp hela kylskåpet.

Det är alltid något ”speciellt” med att vakna mitt i natten på grund av lågt blodsocker. Det är en annorlunda känsla än när man har lågt blodsocker mitt på dagen. På natten förstärks plötsigt alla sinnen. Och om jag säger så här: Att äta vid en låg känning mitt i natten är det GODASTE som finns. Det är bättre än en orgasm. Det är så obeskrivligt gott! Jag ryser!

Men helst skulle jag slippa att behöva gå upp och äta mitt i natten. Dock måste jag TACKA min kropp ( och huvud ) för att jag vaknar. Varningsklockorna vid lågt- och högt-blodsocker. Utan dom skulle jag i värsta fall kunna dö.

1464619410-9170

 

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Charkdelikatesser & snygga uppläggningsfat

Posted in Diabetes, Tankar & åsikter

Tjena!

Olika ostar, serranoskinka, salami, ölkorv och oliver är godis i mina ögon. Ska vi kalla det för vuxengodis eller diabetesgodis?, för det måste jag säga, att det både är lite gubbigt och relativt diabetesvänligt ”godis”.

Turen är väl den att jag aldrig har varit särskilt förtjust i just vanligt lösgodis, för jag menar, det finns absolut INGENTING som är bra med att äta det. Ingenting. Om ni frågar mig så är lösgodis och vanlig läsk absolut det värsta en diabetiker kan äta och dricka. Och pizza förstås.

IMG_1988Marmeladen kan dock ställa till det lite rent diabetesmässigt.

IMG_1985

IMG_1992Snygga uppläggningsfat i marmor hittar ni här!

 

Ha en fortsatt trevlig dag!

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Hur får jag mig att känna mig snygg – igen?

Posted in Tankar & åsikter

Gör så här:

Boka tid hos Mimmis Salong och beställ en helrenovering. Det vill säga, klipp, färgning och spray tan. Utan att överdriva så känner jag mig riktigt jävla snygg idag och det är mycket tack vare tjejerna på Mimmis Salong, Dem är så jäkla grymma. Och snälla. Och härliga. Och kompetenta.

Här kan ni boka tid!

IMG_8579Varning! Lever du efter jantelagen så bör du nog inte läsa texten nedanför:

Jag menar, kolla den här bilden. Den där blicken/posen utstrålar självsäkerhet och attityd, för det ska ni veta, att det syns väldigt bra på bild om man känner sig nere ( läs: ful ) och har dåligt självförtroende-Ett tränat öga ser det i alla fall. Ett bra självförtroende är i princip ett måste om du ska bli bra, snygg, på bild och det har jag för stunden. Härlig känsla, för tro mig, det var längesen som mitt självförtroende var så här bra.

Men vet ni vad? Att vara eller se snygg ut på bild är inte det viktigaste här i livet. Skönt det, ju.

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

God morgon!

Posted in Tankar & åsikter

God morgon, vänner! Vad har ni för planer i helgen? För min del blir det fiske för hela slanten. Utan att överdriva så har jag haft fiskeabstinens hela veckan. För tillfället finns det ingenting roligare och fridfullt än att fiska och vistas ute i naturen, det är verkligen helt fantastiskt på alla sätt och vis. Jag funderar till och med på att skaffa hund, en schäfer vore något tänker jag.

Ni prenumererar väl på min och brorsans YouTube-kanal?  Även om ni inte är intresserade av fiske så tror jag ändå att ni kan få er ett gott skratt, jag och brorsan har nämligen en tendens att vara sanslösa ( läs: Roliga ) ibland. Det bildas någon märklig humor när vi är med varandra som jag personligen tycker är svinkul. Japp, vi är narcissister! Men vad gör det då? Absolut ingenting. Livet ska vara kul, ju!

 

Hittills har vi lagt upp två klipp ( se klippen nedanför ). P.S.Vi strävar efter att lägga upp ett NYTT klipp varje söndag för oftast är det på lördagar som vi fiskar som mest och får ihop tillräckligt med material.

Nu kör vi!

 

Klicka här för att komma till våran YouTube-kanal!

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

 

Lämna en kommentar