‘Att bara få vara fri’.

Posted in Diabetes

Diabetiker, tänk vilken jäkla FRIHET det skulle vara att få vara ledig från diabetesen på helgerna. Att man kämpade stenhårt i veckorna och att man sedan blev belönad och ”frisk” på helgerna. Det vore ju inte helt fel alltså. En sak som är säker är ju att motivationen till att sköta sin diabetes skulle öka enormt. För helt ärligt, ibland blir jag så less på den här ”livsstilen” – att hela tiden ha i baktanke att man har en sjukdom. Vetskapen om att jag ska leva med diabetes i resten av mitt liv får mig att bli utmattad och aningen besviken. Jag skulle så jävla gärna vilja vara HELT FRI och slippa bry mig om det där jävla blodsockret. Att bara kunna gå loss fullständigt och köra all in, utan att behöva ta hänsyn till en jävla sjukdom. Att liksom slippa behöva tänka så jävla mycket. ATT BARA FÅ VARA FRI!

Diabetes är ingen lagkamrat, det är en motståndare. En motståndare som man varje dag måste besegra för att må bra.

1448492130-9170Bra Jocke, du ler på bild.

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Så kommer du över ditt ex – 6 bra tips

Posted in Tankar & åsikter

1. Gråt, tyck synd om dig själv, ligg under täcket och deppa! Ge utlopp för det du faktiskt känner, och skriv ner dina känslor. Det brukar kännas bättre. 

2.  Ha någon vid din sida som tar din sorg på allvar. Någon som inte säger ”Hen var bara en idiot” eller ”Skönt att du slipper hen”. Det viktigaste en sådan person kan göra är att vara med dig  – och trösta dig.

3. Låt bli att ta söka upp ditt ex. Låt bli att försöka vara vänner. Man kan inte vara vänner om den ena är kär, medan den andra inte är det. Ta bort hen från ALLA sociala medier. 

4. Sysselsätt dig!  Se till att hitta på saker på din fritid! Gå på middagar, bio- och teaterbesök. Gå ut och festa, dansa på högtalaren. Ja, gör vad du vill och känner för. Allt för att glömma bort hur olycklig du är. MEN! Bli inte manisk och träng undan sorgen, utan se till att sörja ordentligt först! Annars kommer den bara tillbaka senare.

5. Tänk på allt du inte har kunnat göra tidigare, men som du nu kan göra. Det kan vara allt från intressen du lagt åt sidan på grund av ditt förhållande. Eftefesta till 07, ha ett one night stand, eller vad det nu kan vara.  MEN! Gör inte en massa skitgrejer bara för att ditt ex ska få reda på det och bli svartsjuk eller nykär, utan gör bara det DU vill, när och hur du vill! 

6. Ta hand om dig själv! Var snäll mot dig själv, unna dig nya kläder, ät gott och byt frisyr. Att du älskar dig själv är faktiskt viktigare än att någon annan gör det. True story!

1450194899-9170

 

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Fuckboys, bad boys och douchebags.

Posted in Tankar & åsikter

Fuckboys, bad boys och douchebags.

Ursäkta, men vad fan är det? Kan någon förklara det för mig? Det kan vara det mest löjliga orden/benämningarna jag någonsin har hört. Jag börjar bli trött på alla dessa nedvärderande ord om män om huruvida sviniga de är!

Den enda skillnaden, av egen erfarenhet, mellan män och kvinnor som dejtar eller är tillsammans, det är att män är klumpiga och att tjejer är bättre på att ljuga. Tjejer är bättre på att undanhålla dumheter de har gjort medan män i princip går runt på stan och skryter om vem de har legat med. I klarspråk: Vem de har varit otrogen med eller raggat på. Typ.

Nu pratar jag INTE om våldtäkter eller dylikt, utan om ‘vanliga’ förhållanden och personer som dejtar. I min värld är våldtäkt och våld mot kvinnor någonting som inte är förlåtet. En person som har våldtagit eller använt våld mot en kvinna förtjänar att bli inlåst i resten av sitt liv. Alternativt dödsstraff!

Men när det handlar om relationer mellan män och kvinnor som inte innehåller våld i någon form så är mannen och kvinnan minst lika skyldiga, av egen erfarenhet. Mannen och kvinnan är exakt lika bra och dåliga när det kommer till förhållande och dejting.  Skillnaden är att tjejer pratar mycket mer öppet om när de har blivit sårade. De bloggar, Instagrammar och Facebookar om huruvida dåligt de har blivit behandlade av personer de varit tillsammans med eller dejtat. Det sysslar inte killar med på samma sätt. Därav varför mannen blir syndabock när det kommer till relationer. Relationer i alla dess former.

En spontan tanke, så här i skrivande stund, är att INTE vara i ett förhållande om man inte kan bete sig och visa sin partner respekt. Är det så svårt? Eller är det kittlande att prata ( läs:ragga ) eller ligga med någon annan när du är i ett förhållande/ dejtar?

Det är därför jag är toksingel. Det värsta som finns är att göra någon annan människa ledsen eller besviken. Sen trivs jag jäkligt bra ensam också, friheten liksom.

1457319843-9170Det här är som sagt MIN uppfattning av det hela.

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Agneta Sjödin, 50 år.

Posted in Tankar & åsikter

IMG_0137Vilken fantastiskt fest Agneta bjöd på i torsdags. Underbara människor, strålande sol, roligt tema ( Peace, Love och Flower power ( hippie ) ) och god dryck & mat. Det var längesen som jag hade så kul som i torsdags. Tack för en grym dag och kväll!

Här kommer lite sköna bilder ( tagna av mig ):

IMG_9488

IMG_9992

IMG_9778

IMG_9795

IMG_0056

IMG_9752

IMG_9426

IMG_9881

IMG_9827

IMG_9654

IMG_9664

IMG_0217

IMG_9644

IMG_9498

IMG_9486

IMG_9753

IMG_9496

IMG_0084

IMG_9961

IMG_9545

IMG_9661

IMG_9626

IMG_9431

 IMG_9538

IMG_0186

IMG_9492

IMG_9472IMG_9819

IMG_9424

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

3 Kommentarer

Pipa, folköl och gapande fiskmåsar.

Posted in Tankar & åsikter

IMG_0234

IMG_0252

IMG_0225Pipa, folköl, gapande fiskmåsar och en bror – det är vad min söndag har bestått av och visst fan har det varit härligt, jodå. Och där försvann plötsligt all inspiration till att skriva ett sånt där långt inlägg om hur mycket jag älskar livet osv.

Ha en fortsatt trevlig kväll, vecka och semester!

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Ett otroligt radarpar

Posted in Mode/Kläder

IMG_9308Hur douchiga vi än må se ut att vara så vill jag tro att vi sprider glädje och energi omkring oss? Jo, men jag tror fanimej det, eller snarare, jag hoppas verkligen det. Något som jag verkligen vet, även om vi inte alltid är överens, är att jag och brorsan är ett otrolig radarpar. Egentligen ville jag mest säga att det är fantastiskt att vara bästa vän med sin bror!

 

Min outfit:

Bomberjacka från Junkyard – här

Tröja från Adidas – här

Jeans från William Baxter – här

Sneakers från Adidas – här

Solglasögon från Ray Ban – här

Brorsans outfit:

Bomberjacka från JC – här

Luvtröja från Adidas – här

Jeans från William Baxter – här

Solglasögon från Ray Ban – här

IMG_9236

 

Inlägget innehåller annonslänkar.

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Favoritskräckfilmer

Posted in Tankar & åsikter

God kväll!

Av någon anledning tror jag mig ha riktigt bra koll på vad som är bra eller dåligt när det kommer till filmer & serier. Även bra och dåliga skådespelarinsatser är något som jag sitter och diskuterar i soffan. Ja, jag är en riktigt tyckare vilket jag älskar. Att diskutera film med vänner och bekanta är något jag tycker är otroligt kul och kittlande.

För det mesta tittar jag på Thrillers då jag anser att det är den bästa och mest spännande genren, men som rubriken lyder så blir det hel del skräck också. En sak vill jag dock klargöra innan jag hyllar genren ‘skräck’, och det är att jag avskyr i princip allt som har med ”läskiga” monster att göra. Det finns så många skräckfilmer som är bra i 45 min men som sedan fallerar på grund av alldeles för omänskliga varelser och dylikt.

Okej, redo? Här är mina favoritskräckfilmer som kommer få dig att sova dåligt:

1. The Omen ( 1976 ) :Omen handlar om makarna Thorn och deras son Damien. Katherine Thorn födde en dödfödd son, som på lasarettet ersattes med ett gossebarn vars mor dog i samband med förlossningen. Endast hennes man, Robert Thorn och sjukhuspersonalen har vetskap om detta. Paret är till en början ovetande om att Damien är Satans son. Alla, som försöker avslöja denna otäcka hemlighet och varsko Damiens föräldrar, dör en ond bråd död. Med tiden går det dock upp för Damiens far att sonen verkligen är djävulens avkomma…

HorrorOscarsomen15

2. The Shining ( 1980 ): Jack Torrance, en nykter alkoholist och misslyckad författare, tar jobb som vaktmästare på ett avlägset hotell i över vintermånaderna medan hotellet hålls stängt. Han hoppas att avskildheten som hotellet erbjuder, då det årligen snöas in, skall ge honom den ro han behöver för att kunna skriva sin projekterade bok. Med till hotellet tar han sin fru Wendy och sexårige son Danny.

Hotellet besitter onda krafter, vilket Dannys förmåga att se varsel (så kallad shining enligt hotellets köksmästare Dick Halloran, som delar Dannys förmåga) uppfattar redan innan de anlänt till platsen. Dannys syner förmedlas genom hans påhittade vän ”Tony” vilken Danny beskriver som ”den lille pojken som bor i min mun” för Halloran vid en förtrolig konversation mellan de två. Väl insnöade och bofasta på hotellet plågas Danny av syner efter morden år 1970 som begicks av den tidigare vintervaktmästaren Delbert Grady på hans fru och två döttrar, men säger inget till sin familj av hänsyn till fadern.

The-Shining

3. Blair witch project ( 1999 ): Tre ungdomar ger sig i oktober 1994 ut på en campingtur för att spela in en dokumentär om den lokala legenden ”The Blair Witch” (”Blair-häxan”). Utrustade med videokameror och bandspelare ger de sig in i Black Hills Forest i Maryland, där de sedan spårlöst försvinner. Ett år senare hittas ungdomarnas kamerautrustning i skogen och vi får nu följa deras dokumenterade resa.

The.Blair_.Witch_.Project.1999-fanart41

4. The Others ( 2001 ): Filmen är en spökhistoria och utspelar sig på ön Jersey i Engelska kanalen, strax efter andra världskriget slut, år 1945. Grace Stewart, hustru till Charles Stewart – en soldat, försvunnen och antagen död i kriget – kämpar för sina barn Anne och Nicholas hälsa. De är extremt ljuskänsliga och klarar inte av att utsättas för direkt dagsljus för länge utan att dö. Till huset anländer också nytt tjänstefolk – Mrs. Mills, en äldre barnflicka, Mr. Tuttle, en trädgårdsmästare, samt Lydia, en stum tonårsflicka.

Efter ett tag början dottern hävda att hon ser en pojke och någon drar bort gardinerna för fönsterna, och sakta men säkert uppdagas det att familjen uppenbarligen inte är ensamma i huset, som förefaller vara hemsökt.

The-Others-old-lady

5. The Amityville Horror ( 2005 ): Familjen Lutz flyttar in i vad de tror är drömhuset. Tidigare bodde där en familj där sonen mördade sina föräldrar och syskon. Han påstod efteråt att han hörde röster som sade åt honom att mörda. Det dröjer inte länge förrän även den nya familjen får höra röster och börjar ana att det spökar i huset.

Amytiville-Horror

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar