‘Förnedrad av min sjukdom’.

Posted in Diabetes

Jag bryr mig, men ändå inte.

Jag tar mina sprutor och försöker att äta på någorlunda liknande tider varje dag. Jag drar ner på kolhydraterna, äter grönsaker och dricker som oftast vatten till maten. Ja, jag försöker göra allt som min kropp vill när det kommer till min diabetes. Men vad spelar det för roll när mitt blodsocker i princip alltid ligger för högt? För att vara helt ärlig, som jag alltid är här på bloggen, så har jag legat mellan 15-28 i bs senaste månaden. Senaste veckan har jag till och med vaknat på nätterna och känt av det höga blodsockret vilket jag nästan aldrig har varit med om. Oftast, när man ligger högt, så blir man trött, hängig och deprimerad vilket innebär att man kan sova länge ( 8-10 h ) utan att vakna. Och nej, det är inte direkt någon skönhetssömn man får efter en natt med högt blodsocker. Det känns mer eller mindre som att en lastbil har kört över en. I klarspråk: Man känner knappt att man har sovit någonting, trots 8-10 h sömn.

Jag tar mina sprutor som jag ska och jag kollar mitt blodsocker minst 20-25 gånger om dagen, men ändå lyckas jag inte!? Jag blir på riktigt ledsen, irriterad och arg över detta eftersom jag har levt med sjukdomen i över 16 år. Jag kan ALLT om den!

Jag orkar knappt bry mig längre av den anledningen att jag alltid blir lika besviken när jag ser vad min Freestyle Libre visar. Jag blir sårad vilket slutar med att jag mer eller mindre skiter i vad blodsockret är, just för att jag inte vill bli ledsen eller sårad. För tro mig, man känner sig riktigt värdelös när man inte kan ta hand om sin hälsa. Eller alltså, det är fel av mig att skriva ‘att jag skiter i vad mätaren visar’, för det gör jag ju så klart inte. Men man blir ju less, trött och utmattad över att flera gånger i veckan bli förnedrad av en sjukdom som har inkräktat min kropp. Vad har JAG gjort för att förtjäna den här sjukdomen? Ja, så går tankarna ibland.

Jag antar att jag måste leva lite mer som min sjukdom vill att jag ska göra, och lite mindre hur jag vill leva – typ. Det gäller att kompromissa även om det tar emot, det är trots allt inte en vacker kvinna som jag är tillsammans med, utan min diabetes.Jag kommer igen, så klart. Men just nu känns det mesta med min sjukdom ganska så hopplöst.

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

PINK WEEK

Posted in Tankar & åsikter

Inlägget innehåller annonslänkar.

Den här veckan kör NLY MAN & Nelly.com ”PINK WEEK” vilket innebär en hel vecka med massa bra deals. Det är lite som Black Week och Black Friday. Nedan finner ni några av mina personliga favoriter:

Dagens bästa deal – jeans & byxor ( 25% off )

Byxor från Filippa K, 1274 kr – klicka här

Byxor från Only & Sons, 299 kr – klicka här

Jack & Jones, 449 kr – klicka här

Cheap Monday, 374 kr – klicka här

Byxor från Hope, 824 kr – klicka här

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Topp 10 snyggaste tjejerna i Uppsala – 10:e plats

Posted in Tankar & åsikter

God eftermiddag!

Nu är det äntligen dags för en sån där snyggast-lista igen, som en del ( de flesta ) tycker är roligt och underhållande. Det finns dock tråkmånsar som tycker att det är provocerande och ytligt också. Och visst kan det kännas otroligt ytligt, men på riktigt, vem bryr sig? All social media är mer eller mindre ytligt, så varför skulle inte Uppsalas mest prisbelönade blogg kunna utse en snyggast-lista för? Nej, tänkte väl det – självklart så kan jag det. Det är kul och de flesta som hamnar på dessa listor blir glada. Eller roade – så det är väl bra? Visst? 2014 var det till och med vissa snubbar ( så klart ) som ville köpa sig en plats på listan, haha.

Vi börjar med tjejerna eftersom de är av det bättre och snyggare könet, hehe.

Blyg men inte pryd. Lugn men inte tråkig. Ödmjuk men inte osäker.  Men visst är det klös i henne, absolut. Den här bruden kan leva rövare, på ett charmigt sätt, även om det kanske inte är det första man reagerar på hos henne, för det är hennes utseende – vacker kvinna från topp till tå!

10:e plats – Jonna Bernhardsson

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Så här raggar du bäst på Instagram – med framgång

Posted in Tankar & åsikter

Godmorgon!

Instagram är magiskt. Det är kul med selfies, gymbilder, nya tatueringar, manikyr och MMA-killar. Det är kul att snoka på ens ex och använda sin skyhöga perception till att utröna vilka som ligger med varandra – allt via likes, följningar, emojis, och kommentarer.

 

Ta det lugnt.
Om någon du suktat efter länge har börjat följa dig så är det givetvis underbart. Men det betyder inte att du måste bomba flödet med följande om du är tjej: yogabilder/duckface-poser/throwbacks i bikini. Om du är kille skippar du: sexpacket/throwbacken i Speedos/din nya Rolex. Bara lugn, vi lovar att personen ser dig ändå!

 

Första steget.

Nu när du hittat din framtida partner ( eller ligg ) och sett att personen är singel är det dags och ta det första steget. Dags att börja gilla! Leta upp en bild, gärna en som personen postat för en till två veckor sen. Det visar nämligen att du är tillräckligt intresserad att du kikat igenom några av dennes bilder men också du är inte en stalker och har kollat igenom ALLA bilder (även om du har gjort just precis det). Gilla en neutral bild (exempelvis på ett djur eller ett landskap) eftersom det ger ett mer vänskapligt intryck.

 

Kommentera.

Du känner dig modig och kaxig. Du har fått tillräckligt med signaler från personen du är sugen på och så bestämmer du dig. Nu är det dags att kommentera. Men vad? Håll det kort och ta det lugnt med emojis. Du är inte sju år gammal. Kommentera ALLTID på gamla bilder. 5-8 veckor gamla är praxis. En klassiker som ”skriv ditt nummer här så tar jag bort kommentaren sen” är lagom. Skippa sex-kommentarerna och kom inte med några sjuka ”erbjudanden” så som frieri eller att du vill köpa någons svettiga gamla tröja.

 

Och sen då?

Jahapp, ni har haft er grej. Och sen då? Nu ska du bara fortsätta som vanligt. Inga drastiska förändringar i beteendet. Sluta inte med dina sexiga selfies och sluta inte gilla personens bilder bara för att ni legat. Det är ohyfsat.

 

Skippa dramat.

Ge fan i att gå in på fliken ”Följer” där du ser vad folk gillar för bilder. Det är i mina ögon Instagrams motsvarighet till att tjuvläsa någons sms. Det bästa som kan hända är att du ser att din Instaflört inledde morgonen med att lika porrstjärnors bilder eller att ditt ex gillar din bästa polares selfies. En slippery slope. Det är som smågodis och heroin – låt bara bli.

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

”Killar be like ”. ”Du låg med mig på första dejten, gör du så med alla?”

Posted in Tankar & åsikter

”Killar be like ”. ”Du låg med mig på första dejten, gör du så med alla?”

Det finns alltså killar som FORTFARANDE tänker på det här viset?! Jag trodde det automatiskt försvann när man gick ut högstadiet. Tydligen inte, vilket så klart är väldigt tragiskt och trångsynt. Låt folk ligga hur mycket de vill, oavsett kön.

Vem fuck bryr sig? Jo, svartsjuka snubbar med ett sjukligt kontrollbehov.

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

‘Alla har sin egen historia’.

Posted in Tankar & åsikter

Dina personliga och privata kriser, misslyckanden och snedsteg är inget som jag berörs av. Jag dömer eller tycker inte illa om dig för det. Alla har sin egen historia och i den historien ingår det misslyckanden och ett antal snedsteg. Personligen har jag tagit många snedsteg i livet. En del bra och del mindre bra misstag, men, man lär sig någonting av sina misstag. I alla fall jag!

Det är hur du behandlar andra medmänniskor som jag tittar på och ser något värde i. Är du framgångsrik och har gott om pengar men samtidigt är en vidrig människa så är det tack & adjö t.ex. Det är inte speciellt svårt att respektera och värna om sina medmänniskor, snarare tvärtom – det är hur enkelt som helst. Att göra någon annan glad är en helt fantastisk känsla som både du och personen ifråga kommer att må bra av. Mer sånt. Och mer kärlek!

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Biker jacket från RIVER ISLAND

Posted in Tankar & åsikter

Inlägget innehåller annonslänkar.

Våren känns långt bort, jag vet. Men vad är roligare än att frossa i snygga vårkläder? Våren är min favoritårstid när det kommer till mode och kläder – skinnjackor, sneakers, jeans osv.

Nedan ser ni en riktigt snygg och prisvärd bikerjacka från River Island:

 Jacka i mockaimitation från River Island. Kostar 899 kr och finns att köpa HÄR. P.S Anger du JOAKIM25 får du 25% rabatt på ditt köp.

 

 

NLYMAN.COM

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar