Sifferminne

Posted in Tankar & åsikter

Om jag är bra på mattematik? Inte vad jag kan minnas. Gick ut med G ( godkänt ) i högstadiet och gymnasiet.

Å andra sidan var man ( i alla fall jag ) inte speciellt motiverad i högstadiet och gymnasiet. Jag var riktigt less på skolan och orkade ej plugga särskilt mycket. Jag och mina kompisar var liksom dem där snubbarna som satt längst bak i klassrummet och skrek. Och levde rövare. Och bråkade/skojade med varandra. Vi var inte taskiga mot våra skolkamrater eller så men vi var teaterapor deluxe.

Nog om det.

Som rubriken lyder så har jag, tro det eller ej, sifferminne vilket jag gillar att stryka om, hehe. Det här var något jag märkte för bara några år sedan. Och sedan dess har det bara växt, mitt sifferminne blir bara bättre och bättre. Vad fan är det som försiggår? Jäkligt skönt ( och lite coolt ) är det i alla fall.

Mäktigt, ju?

Och nej, jag orkar ej bli testad ute på krogen. Det räcker med att jag får skriva autografer, hehe.

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

11 frågor med Diabetesmannen.

Posted in Event/vimmel, Läsarfrågor, Tankar & åsikter

1. Kaffe, Red bull eller Nocco? – Otroligt svårt val, men jag får nog säga kaffe och då är det givetvis Lindvalls kaffe som gäller.

 

2. Öl eller sprit? – Öl alla dagar i veckan! Sprit förändrar bara folks personlighet.

 

3. Hur snygg anser du dig själv vara på en skala 1-10? – Hade jag fått samma fråga för 7 år sedan så hade jag sagt 9,5 men nu är jag väl en stabil 6:a.

 

4. Sex eller kärlek? – Sex är kärlek och kärlek är sex.

 

5. Instagram eller Facebook? – Instagram eftersom jag är så jävla like-törstig. Facebook har jag bara för att marknadsföra mig själv.

 

6. Får du applåder när du går in i duschen på badhuset? – Det händer ibland, ja.

 

7. Det bästa du vet? – Kärlek och insulin.

 

8. Vem eller vilka är dina förebilder? – Morfar, James Dean och Roger Federer, som är tre helt olika personer som inspirerar mig på tre helt olika sätt. Perfekt, ju!

 

9. Vad får du oftast komplimanger för? Mina ögon får lite beröm då och då. Kul för dem!

 

10. Är du kärleksfull av dig? – Det skulle jag nog vilja påstå att jag är. Med ( eller säger man ‘mot’ ) rätt person. Rätt person= En person som jag har känslor för.

 

11. Favoritställen i Uppsala? Jag hänger helst ( och mest ) på Miss Voon, Stationen, Plock, Frenchi och Mjesto.

A.Y.W.M.

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

‘Barndomen och att inte känna sig behövd’.

Posted in Tankar & åsikter

Hej!

Jag vet att det är normalt att tänka tillbaka på sin barndom och önska få återuppleva vissa stunder och att de flesta i dessa situationer kan skratta eller le. Jag tänker nästan hela tiden på hur mycket jag saknar min barndom. Jag är i dag 27 år gammal och jag saknar tiden då jag var mellan 5 – 15 år. Det var den mest underbara tiden i mitt liv. Jag var bra i skolan, hade massor med vänner, var aktiv inom idrotten och hade en otrolig fantasi. Jag minns så mycket och kan i princip återberätta i detalj exakt vad som hände och hur jag kände ett visst datum. Man hade inga större bekymmer än att man ibland inte hade någon att leka med eller att man bråkat med en kompis.

Att jag aldrig mer kommer få vara ett barn, mammas lilla barn, är någonting som sårar mig även om jag så klart är medveten om att tiden och åren går. Det är en naturlig del av livet, precis som för alla andra.

Jag känner mig stundvis så jävla ensam.

Jag vet inte varför dessa känslor kommer nu, vid 27-års ålder. Allt jag vet är att jag inte är 100 % lycklig och glad, det är liksom någonting som saknas mig – men jag vet inte vad?

Att känna sig behövd är någonting som jag verkligen vill göra – hela tiden! Det behöver nödvändigtvis inte vara värsta grejen, utan bara att bli utbjuden på en kaffe eller öl av en kompis eller nära bekant. Småsaker tillfredställer och berikar mig tillräckligt.

Samtidigt vet jag om att jag är en styrande person som nästintill alltid hinner först. Jag är på, framåt, när det kommer till att hitta på saker vilket innebär att människor runtomkring mig sällan hinner före. Jag hinner liksom först, oavsett vad det är och handlar om. Är ni med vad jag menar?

Det är möjligt att jag är lättkränkt när det kommer till relationer av olika slag, men tyvärr är det alltför ofta som jag känner mig oälskad och inte önskvärd vilket är allt annat än kul. Och det sårar mig, djupt!

Och för att tydliggöra: Detta är ingen pik till mina vänner och bekanta, för förmodligen handlar det här bara om mig själv och mitt inre mörker.

 

Jag älskar er!

 

 

 

Bästa hälsningar, Joakim.

Lämna en kommentar

Ett mastigt skägg – något alla män vill ha

Posted in Tankar & åsikter

Kan man ha skägg, så ska man ha skägg. Kan man inte ha skägg, så ska man inte ha skägg. Enkelt.

Skägg är nog något vi alla män vill kunna ha, det får oss att känna oss manliga. Även om vi inte tycker att det är snyggt och rakar oss varannan dag, så vill vi åtminstone ha en skäggväxt. Ni förstår vad jag menar va? Jo, men det tror jag.

Jag personligen har fortfarande ett halvdant skägg. Det är varken bra eller dåligt, utan det är något mitt emellan och därför väljer jag att köra på 3-4 dagars stubb. Skulle jag låta det växa fritt under en hel månad skulle jag bara se ut som ett träsktroll. Jag menar: Ett skägg som inte är tätt och som ser smutsigt och ovårdat ut, det är inte direkt någon höjdare. Det spelar liksom ingen roll hur snygga eller dyra kläder du har på dig om du har ett vidrigt och ovårdat skägg. Det är ungefär som att ha träskor till helkostym.

Dock behöver jag personligen inte vara orolig för det här med skägg, tror jag. Min far har nämligen en enorm skäggväxt. Hans skägg är kolsvart, smälltajt och växer ända upp till ögonen. Förmodligen ärver jag hans skägg. Men frågan är när det smäller till? När jag är 30? Får hoppas på det! Längtar efter att kunna odla ett enormt mastigt heltäckande skägg.

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Så blir du en bra nätverkare

Posted in Tankar & åsikter

Att nätverka ( mingla ) är något några av oss känner en liten lätt skräck inför medan andra ser ut som att de inte gjort något annat i sitt liv. Personligen anser jag mig vara någon form av expert. Jag är både erfaren och bra vad gäller att mingla och knyta kontakter. Hybris? Nej, bara självmedveten. Jantelagen har aldrig varit en del av mitt liv.

Nedan finner ni 10 bra och användbara tips:

1.För att våga mingla och prata med helt okända människor kan det vara bra att träna hemma först. Stå gärna framför spegeln (hur löjligt det än känns) och låtsats att du minglar runt. När du känner dig bekväm, ta det ett steg längre och våga hälsa på någon ny på bussen eller tunnelbanan.

2. Se till att inte stanna för länge vid en person utan rör dig mellan olika personer. Fem till tio minuter är vad som rekommenderas vid minglande. Ha även koll på din mingelpartner och se om hen börjar skruva på sig. Då brukar det oftast vara läge att avsluta.

3. Genom att vara positiv och nyfiken kommer du långt. Ställ gärna frågor om hur det kommer sig att just de här personerna är på plats eller vad de jobbar med. Berätta INTE om din dåliga dag du har haft utan berätta någon kul eller något som personen möjligtvis kan hålla med om.

4. Även om du får flyt och ser att personen verkligen lyssnar, gå inte in på alla detaljer om ditt nya förhållande eller om dina matvanor. Försök hålla det på en lagom privat nivå där det finns en möjlighet att personen skulle vilja veta mer om dig. Behåll intresset!

5. Det ger faktiskt ett bättre intryck att prata för lite än att prata för mycket. Visa att du är en duktig lyssnare och att du är intresserad av vad den andra har att säga. Personligen är detta en av mina bästa egenskaper. Jag är en grym lyssnare!

6. Klä dig efter det intryck du vill ge. Hel och ren brukar vara ett bra koncept. Ganska simpelt, eller hur?

7. Le – och våga ta ögonkontakt. Alla människor tycker om glada personer. Det föder energi, så att säga.

8.  Använd händerna. Glaset i vänsterhanden och högerhanden beredd till hälsning.

9. Stå stabilt med fötterna. Ett litet mellanrum mellan fötterna ser ledigt och bra ut.

10. Var dig själv, men fläska gärna på lite extra.

 

Här minglade jag upp Nick Jonas, som är en riktigt trevlig och skön snubbe. Och tro det eller ej, men när jag visade mina handtatueringar ( där det står diabetic ) för honom så log han först lite. Sedan plockade han fram sin telefon ur fickan och frågade om han fick ta en bild. Det är sällan jag blir starstruck, men just då, i det ögonblicket, blev jag definitivt det.

Nick Jonas har, om jag minns rätt, haft diabetes typ 1 sedan han var 13.

 

 

Nedan ser ni Lasse Svensson, som enligt mig är Uppsalas bästa minglare/nätverkare. Och det har han varit länge!

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Diabeteshund

Posted in Diabetes

Jag och Donna.

Om några år vill jag definitivt bli hundägare, både för att jag älskar hundar och för att jag vill utbilda den till en diabeteshund. Jag har alltid varit väldigt rädd för låga blodsockervärden, det är absolut det värsta jag vet med min sjukdom. Jag blir rädd, orolig och får en enorm ångest när min Freestyle Libre visar ett värde under 3. Därav varför jag sedan flera år tillbaka har legat högre än vad jag egentligen bör göra. När man är singel och bor ensam blir det ännu värre. Man känner sig så fruktansvärt hjälplös. Att tillägga är dock att jag aldrig har svimmat eller hamnat i koma på grund av min sjukdom. Jag har väldigt bra koll på min sjukdom samt vet hur min kropp fungerar.

Till er som inte vet:

Diabeteshundar är alarmerande servicehundar. De hjälper människor med diabetes att hålla koll på blodsockernivån. En diabeteshund har tränats att varna när blodsockret blir för högt eller för lågt.

Fantastiskt!

Uppmärksamma diabetes genom att köpa dig en diabeteströja, t-shirt eller keps här: Lastdrop.spreadshirt.se

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Lite halvtrasig

Posted in Event/vimmel, Tankar & åsikter

God kväll, vänner! Läget? Jag känner mig aningen sliten faktiskt. Dock måste jag erkänna att min helg var riktigt bra. Jag umgicks med mina närmsta vänner både fredag och lördag samt avslutade lördagskvällen med att jobba på Saluhallen vilket alltid är lika kul. Satfläsk vad med folk det var alltså, kul! Men som sagt, nu sitter jag här i soffan med 17,1 i bs och känner mig lite halvtrasig. ÄH!

Nu: Se det första avsnittet av Bonusfamiljen, säsong 2. SOM jag längtat! Kan ej leva utan den serien, inte ni heller?

Här kommer några bilder från Saluhallen ( resten hittar ni på Brink & Berger:s Facebooksida ):

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Prylen som förändrade mitt liv som diabetiker.

Posted in Diabetes, Tankar & åsikter

God lunch!

Min Freestyle Libre har verkligen förändrat mitt liv som diabetiker – till det bättre. Den underlättar så enormt mycket och jag vågar lita mer på mig själv och min kropp. Jag har alltid varit väldigt nervös, rädd och orolig över låga blodsockervärden vilket ledde till att jag stack mig i fingrarna två till tre gånger i timmen – tills jag fick Libren. Den är fantastiskt på det sättet att jag ser var blodsockret är på väg någonstans. Ja, antingen upp, ner eller om jag ligger stabilt. Det ger mig ett lugn i kroppen!

2014 spelade jag och min bästa polare Gustaf in den här filmen som visar hur fantastiskt Freestyle Libre faktiskt är – KLICKA HÄR!

WOHO!

Uppmärksamma diabetes genom att köpa dig en diabeteströja, t-shirt eller keps här: Lastdrop.spreadshirt.se

 

 

Blodsocker just nu: 10,1

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

 

2 Kommentarer

Tips till nyblivna diabetiker – sök inte information om din diabetes på nätet

Posted in Diabetes, Tankar & åsikter

God morgon!

Vi diabetiker ödslar för mycket energi på fel saker: Alla facebookgrupper, bloggar och fakta som finns om diabetes på nätet är nog inte alltid bra och positivt. Jag tror och tycker att vi lägger ner för mycket energi på fel saker ibland.

När jag fick diabetes ( 2002 ) hade jag inte ens en dator. Varken jag eller mina föräldrar kunde söka information och fakta om diabetes på nätet. Och när jag tänker efter så var det nog lika bra. Diabetes är en sjukdom som man måste våga ”uppleva” på egen hand för att kunna lära sig att leva med den. Det som kan hända om man är med i diabetesgrupper och googlar om diabetes är att man blir rädd, nervös och tänker ‘jag lever inte alls som den där diabetikern gör’, gör jag fel nu?. Förstår ni lite hur jag tänker? Å andra sidan är det svinbra att diabetesgrupper (t.ex. bolla diabetestankar & föräldrar till barn med diabetes ) finns. Vi diabetiker har mycket att lära av varandra men ibland känner i alla fall jag att det kan bli lite för mycket. Jag tror att vissa diabetiker påverkas negativt av att prata för mycket om diabetes. Det är nog bättre att verkligen försöka uppleva sjukdomen på egen hand istället för att uppleva den genom andra.

Ett tips till er nyblivna diabetiker är att på egen hand uppleva er diabetes i stället för att söka information om sjukdomen på nätet. Att googla och söka information om diabetes på nätet krånglar ofta till det mer än vad det gör nytta, iallafall enligt mina egna erfarenheter. Men självklart ska ni inte sitta och vara funderande om något skulle hända i er diabetes. Ett tips om ni skulle vara totalt tankspridda är att försöka komma i kontakt med en diabetiker. T.ex. mig, jag brukar få höra att jag är en person som är skön att snacka med. Vi behöver nödvändigtvis inte prata om diabetes. Känslan av att prata med en annan diabetiker är en speciell känsla som gör att man känner sig trygg. Vi pratar liksom samma språk och förstår oftast varandra väldigt bra även om diabetes är en väldigt individuell sjukdom.

Skulle ni vilja prata med mig så är det bara att maila, min mail är diabetesmannen@hotmail.com

Uppmärksamma diabetes genom att köpa dig en diabeteströja, t-shirt eller keps här: Lastdrop.spreadshirt.se

 

Blodsocker just nu: 18,1

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar