Minskad sexlust – vanligt vid diabetes

Posted in Diabetes

God kväll, vänner.

Diabetes kan tyvärr få en negativ påverkan av sexlivet främst på grund av två anledningar. Diabetes kan förorsaka skador i de nerver som vi inte kan kontrollera med hjärnan, det autonoma nervsystemet, och detta påverkar lusten. Dessutom kan det bli skador på blodkärlen vilket leder till en minskad förmåga för blodet att transporteras till kvinnans/mannens könsorgan.

Förutom de två fysiska anledningarna kan lusten minskas på grund av stress och oro över sjukdomen. Ganska värdelöst ( och tråkigt ) när man väl drabbas måste jag säga! Det finns dock hjälp att få, både av sjukvården och på annat håll. Mer än så skriver jag inte, ni får googla, annars är risken att min blogg blir lite för överhettad, hehe.

1427811974-9170Jag menar, jag är ju egentligen ett brinnande lejon.

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Livsfarlig bantningsmetod.

Posted in Diabetes

Som diabetiker kan jag utan problem gå ner 3-4 kg i veckan. Hur, undrar ni? – Snåla med insulinet och se till att ligga högt. Det innebär att maten du äter inte kan tas emot. Det spelar ingen roll om du trycker i dig tre pizzor om dagen om du inte ger tillräckligt med insulin. Du går fortfarande ner i vikt! Kroppen får ingen energi oavsett vad du äter helt enkelt.

Under en period snålade jag med insulinet bara för att tappa några kilon och till slut blev det för mycket. Jag gick ner cirka 18 kg, 8 kg på naturlig väg och 10 kg genom min diabetes. Jag skadade mig själv och rekommenderar att INGEN någonsin gör något sådant. Det kan i värsta fall innebära döden. Insulinbrist är ett faktum och till slut orkar inte kroppen mer. Det är rent ut sagt livsfarligt!

Diabulimi ( insulinbantning ) är en ätstörning som främst drabbar personer med typ 1-diabetes. Personen ifråga slutar självmant att helt eller delvis ta sitt insulin för att gå ner i vikt. En person med diabulimi har oftast någon form av underliggande anorexia eller liknande ätstörning.

Det här är vanligare än vad man tror, mest bland tjejer i åldern 12-18. Jag ber dig som anhörig eller närstående till en diabetiker att hålla lite extra koll.

1443735881-9170

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Sno stilen av Kosta Williams

Posted in Mode/Kläder

_DSC3128Vår- och sommarjacka från WESC – här

Jeans från William Baxter – här

T-shirt från Adrian Hammond – här

Solglasögon från Le Specs – här

Kosta är alltså en så kallad Influencer. Ni vet en sån som från ingenstans dök upp i ens Instagramflöde för ca 2 år sedan? Mycket to go kaffe, lite självdistans och en jävla massa followers.

Grym inspiration om ni frågar mig.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Sjukhusmiljöer.

Posted in Tankar & åsikter

Om det är något jag verkligen avskyr så är det sjukhusmiljöer. Den där speciella och väldigt obehagliga sjukhuslukten gör mig illa till mods och får mig att må illa. Den slanka och helt fantasilösa sjukhusinredningen är inte direkt det heller någon höjdare, eller vad säger ni? Nej, usch.

I dag har jag tid hos min läkare klockan 16 och jag skulle ljuga om jag sade att jag inte var nervös, för det är jag. Jag blir som ett litet barn när det handlar om min egna hälsa och vill helst gömma mig under sängen och blunda för eventuella problem. Hemsk känsla! Däremot, när någon i min närhet behöver hjälp eller stöd så är jag till stor hjälp. Säkert mycket för att jag i över 15 år har kämpat med en sjukdom 24/7. Det för med sig sina för-och nackdelar!

MEN, jag är rädd och nervös inför dagens sjukhusbesök. Något känns, konstigt – typ.

1466187928-9170

 

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

1 Kommentar

Är ni med mig?

Posted in Diabetes

Ibland är diabetes enkelt att leva med och ibland är det svårt. Det är lite som en bergochdalbana, det går liksom upp och ner. Som jag tidigare har nämnt så tycker jag inte att det är jobbigt att ta sprutor och mäta blodsocker, att ta sprutor och mäta blodsocker är lite som att lära sig gångertabellen. Har man en gång lärt sig det så kan man det i resten av sitt liv. 

Frihet är något jag skulle vilja uppleva igen. Det är för mig omöjligt att känna sig helt fri när jag lever med den här sjukdomen, jag kan liksom inte vara en spontan person på samma sätt som en icke-diabetiker kan eftersom diabetes kräver planering och framförhållning. Man måste hela tiden ligga steget före, steget före sin diabetes.

Att känna sig fri på riktigt skulle jag bara få uppleva om jag blev botad från min diabetes. Det kanske låter hemskt att läsa detta, men lugn, jag har ett ganska bra liv ändå, trots min diabetes. Jag säger inte att livet är värdelöst, men, jag skulle så gärna vilja känna mig ‘fri som en fågel’ igen.

Är ni med mig?

1453946605-9170

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

3 Kommentarer

”Det låser sig liksom”.

Posted in Tankar & åsikter

Om det är något jag verkligen har haft svårt med så är det att prata. Att prata om känslor med familj, vänner och före detta flickvänner. Det låser sig liksom. Jag var och är fortfarande ganska värdelös på det. Det kanske man inte kan tro men tanke på hur öppen jag är här i bloggen? Men när det kommer till mina egna känslor i t.ex. ett förhållande så håller jag allt inom mig. Och jag vet, det är svindumt.

Jag kan inte riktigt förstå mig själv. Jag har lättare att prata med främlingar än med mina nära och kära. Det är som att något tar emot, som att jag har någonting att förlora – typ.  Antagligen är jag feg för att säga vad jag tycker och tänker till personer som betyder något extra för mig. Men varför? Orkar jag inte med eventuella diskussioner?

Jag måste dock erkänna att jag har blivit  bättre på det här med att kunna prata om känslor, vilket jag har min psykolog att tacka för. Att kunna prata, skulle jag säga, är nyckeln till en bra relation.

1472765068-9170

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

WOW, fan vad kul!

Posted in Tankar & åsikter

WOW! Vem hade kunnat tro att jag och brorsan, bara efter några enstaka klipp, skulle bli sponsrade med fiskeprylar? Inte jag i alla fall. Det finns så otroligt många duktiga fiskare i Sverige och än så länge, även om jag och brorsan är relativt duktiga, så är vi ändå amatörer både vad gäller fisket och filmandet. Eller ja, det beror ju helt på vilka eller vem man jämför med så klart.

Något vi märkt är i alla fall det finns ett stort och genuint intresse kring sportfiske vilket är svinkul. Att filma fisketurerna är jäkligt spännande ska ni veta, man vet liksom aldrig vad som ska hända. Det är i princip omöjligt, att på förhand, veta som komma skall vilket är en sport i sig. Nu ökar vi!

Prenumerera på våran kanal här: Team Fiskebröder!

Senaste klippet:

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar