Så gör du en snygg tavelvägg

Det finns fler enkla knep som kan underlätta när man ska hänga tavlor snyggt. Utgå t ex från olika idéer, ett färgtema, typ av ramar, träslag eller motiv. Läs mer här hur du på ett enkelt sätt skapar din fotovägg.

Nedanför ser ni en tavelvägg som verkligen faller mig i smaken. Er också, kanske?

Tavelvagg

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Diabetes och alkohol

Tja! Härligt med fredag va?

Jag får ofta mail och kommentarer av er diabetiker vilket jag uppskattar väldigt mycket. Den vanligaste frågan lyder ‘Hur planerar du din diabetes när du dricker alkohol?’ Jag förstår er oro och jag är glad att ni vänder er till mig.

Det är ingen lek att dricka alkohol när man har diabetes. Tyvärr är det jättesvårt att hålla ett bra och stabilt blodsocker när man dricker alkohol. Det fladdrar nämligen lite som det vill. Och att ta insulin varje gång du mäter ett högt blodsocker på fyllan är ingen bra idé. Till slut sjunker det – och då sjunker det oftast väldigt fort.

Oftast sjunker blodsockret sent på natten alternativt tidigt på morgonen efter intag av alkohol. 

Det jag personligen alltid försöker göra är att äta bra under dagen så jag verkligen är redo för en galen utekväll. Jag menar, hur mycket äter man under en kväll ute på krogen? Ingenting oftast. Det enda du gör är att dricka alkohol och dansa röven av dig. Eller ja, personligen står jag mest i baren och pratar med trevligt folk nuförtiden, men när jag var mellan 18-20 dansade jag som en galning.

Mitt bästa råd:

‘Fyllekäka’ ALLTID efter ett besök på krogen oavsett vad blodsockermätaren visar för värde.Viktigt! Mät ditt blodsocker innan läggdags.

Kom ihåg att allt jag har skrivit är av egen erfarenhet. Alla reagerar olika, men överlag, efter att ha hört med andra diabetiker, så reagerar vi någorlunda lika på just alkohol.

1444490299-9170

I kväll ska jag bjuda över mina bästa polare på några öl, ska bli riktigt trevligt.

 

 

Blodsocker just nu: 10,1

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Hem & inredning + objektivtips

God morgon!

Förbered er på att hem & inredning kommer att bli en stor del av mitt liv – minst sagt, vilket innebär att bloggen kommer att fyllas med mycket bilder på just inredning och dylikt. Förhoppningsvis kanske jag kan bidra med lite inspiration också. Jag menar, inredning är ju hur kul som helst!

Och det måste jag säga, att kläder och inredning går lite hand i hand.

IMG_0830 (1)

Sovrumsbordet right now.( Tips på objektiv när du ska fota detaljbilder ) – Canon EF 50mm f/1.4, ett otroligt bra och prisvärt objektiv som även fungerar bra till att fota porträttbilder med.

 

Blodsocker just nu: 7,1 ( fantastiskt )

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Personlig tavelvägg

Det tar sig måste jag säga! I tisdags flyttade vi in och i princip ALLT är redan på plats i lägenheten, helt otroligt ju? Anledningen till den ofattbart snabba och bekväma flytten är mina underbara svärföräldrar, som har hjälpt till oerhört mycket. Jag säger ju det, man är ingenting utan sin familj.

IMG_0869

Vardagsrummet just nu. Tanken är att vi ska ha en ‘tavelvägg’ med foton som jag har smaskat av. Personligt ska det vara!

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Våga prova…

Våga prova den vida kostymbyxan i höst, den ger en otroligt elegant och ball look.

Img9

Sno stilen:

Kappa i fin ullkvalitet från Ellos – klicka här

Palazzobyxa med vida ben från Ellos – klicka här

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Strumplöst är kanske lite opraktiskt – men klart snyggast…

Bryt av med helvita sneakers till kostymbyxan för en avslappnad look. Och kom ihåg, strumplöst är kanske lite opraktiskt – men klart snyggast…

Nedanför ser ni en fantastiskt snygg höstoutfit:

img4

Sno stilen:

Stickad polotröja, 249 kr – klicka här

Kostymbyxor, 399 kr – klicka här

Vita sneakers i skinn, 599 kr – klicka här

Halsduk, 199 kr  – klicka här

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.