Behandla andra som du själv vill bli behandlad.

Posted in Tankar & åsikter

Jag är inte bäst, jag är inte smartast, jag är inte snyggast och jag är inte roligast– men jag vet vad jag är bra på och det skäms jag inte över.

Jag är 28 år gammal och står stadigt med båda fötterna på jorden. Nu vet jag att vissa tänker…‘det gör han knappast‘. Diabetesmannen ( eller Joakim som jag faktiskt heter ) har en enorm hybris, allt annat är skitsnack.

Men vet ni vad? Det är HELT OKEJ att tro och tycka så, för helt ärligt så kunde jag inte bry mig mindre. Det ska mycket till om ni ska röja min integritet och min tro på mig själv.

28 år må inte vara någon ålder, men skillnaden mellan att vara mellan 18/20  år och 28 är enorm. I alla fall för mig. Jag har utvecklats enormt mycket som människa mellan de åren och skulle säga att jag har hittat mig själv. Kanske inte till 100%, men vem har och gör det under sin livstid? Ingen skulle jag tro. Men vi säger 85% då. Det låter rimligt.

Jag vet som sagt vem jag är och vad jag står för vilket känns oerhört skönt och befriande även om åren mellan 18 och 20 var spännande och roliga. Jag levde vilda västern och gjorde mer eller mindre bort mig helg efter helg. Dock är det något, som jag så här i efterhand, är väldigt glad över. Jag tror personligen att det är nyttigt och hälsosamt att misslyckas och göra bort sig. I alla fall om man vid ett senare skede tar till sig misslyckandet och reflekterar över hur det kunde gå så snett. Att erkänna sina misstag och misslyckanden oavsett om det gäller relationer, jobb eller sport så är det väldigt bra och moget. Hur ska man annars kunna lyckas om man inte vågar erkänna sina misslyckanden? Man måste komma till insikt vilket kommer med åldern – man mognar i sitt tänk helt enkelt.

Ingen/ingenting förutom min sjukdom kan få mig att känna mig liten på jorden. Det är inte ni som lyckas kränka mig, utan det är min sjukdom som tyvärr lyckas göra det ibland. Jag kan känna mig så otroligt liten och hjälplös på grund av min diabetes.

Nu kanske det låter som att jag är världens starkaste människa och inte bryr mig om någonting. Och PRECIS så är det när det kommer till vad andra människor tycker och tänker kring mig. Jag skakar av mig det och kastar det i papperskorgen omedelbart.

Dock vet jag att väldigt många andra bloggare/offentliga personer INTE gör det, utan faktiskt blir ledsna på riktigt.  Så snälla ni, tänk på vad ni säger/kommenterar till andra personer.

Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Svårare än så är det inte!

Mer kärlek.

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Drömmen om en sommarflört

Posted in Tankar & åsikter

Jag är singel. Singel så in åt helvete mycket. Och allt jag önskar mig just nu är en kommande sommarflört. Något i den här stilen, typ:

Solen är strax på väg ner, eldens flammor lyser upp våra ansikten. Jag ser din siluett. Du är snygg, solbränd och vacker. Jag njuter av din närvaro. Jag vänder på mig, lägger mina ben runt din kropp, liksom kramar om dig med mina ben. Håller hårt. Jag känner dig i min famn, vi släpper inte varandras ögon, vi har hookat. Långt bort hörs måsarnas skrik.

Mina händer vandrar fram och tillbaka över dina armar och axlar. Dom landar på höfterna, du rycker till av beröringen, jag har hittat din ömma punkt. Din vänstra hand flätar du med min, kramar försiktigt. Du trycker dig emot mig. Jag släpper din hand för att ta emot mig så jag inte trillar baklänges. Vi kysser varandra, det hettar till ordentligt. Det bara strålar om oss. Vi blir som en eldboll, försvinner in i varandra.

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Att umgås med sig själv.

Posted in Event/vimmel, Tankar & åsikter

Åh, vad jag tycker om att umgås med mig själv – det är så befriande. Och härligt. Och avkopplande. Men också även spännande och nervkittlande, för rätt var det är så glider någon fram till en och hälsar eller raggar upp mig, för jodå, visst har det hänt att  tjejer kommer fram och raggar på mig när jag sitter och dricker min ensamkaffe/öl.

Och för att understryka: Det är ytterst sällan som jag går hem med någon, det ger mig inget + att man har blivit kräsen och mer självmedveten med åren, typ.

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Stor eloge till alla ordningsvakter

Posted in Event/vimmel

God morgon!

Jag vill ta tillfället i akt att tacka alla ordningsvakter, ni gör ett alldeles lysande jobb i Uppsalas uteliv. Ja, för det är oftast där vi träffar på varandra även om vi titt som tätt stöter ihop på stan också.

Ni har blivit mina vänner, trygga vänner – och jag uppskattar det verkligen. Tack för att ni bidrar till en trygg miljö för oss kroggäster samt personal. Ni utför ett jobb som sällan är tacksamt för er själva, utan får, kväll efter kväll, höra både det ena och andra. Imponerande!

Tack för att ni finns, ni är grymma!

Jasmine & jag på Saluhallen i lördags.

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

LAVAGE LÉGER

Posted in Mode/Kläder

Inlägget innehåller annonslänkar.

LAVAGE LÉGER ÄR FRANSKA FÖR ”LJUS TVÄTT” OCH DETTA HAR DEFINIERAT FÄRGSKALAN SOM BESTÅR AV NÄSTINTILL PASTELLIGA TONER I OFFWHITE, LJUSGRÅTT OCH LJUST BEIGE.

Den här kollektionen är verkligen helt magisk och givetvis har jag redan roffat åt mig några plagg, hehe. Nedanför tipsar jag om mina personliga favoriter ur kollektionen:

Beige Mockajacka, 2499 kr – här

Vit Ziptröja, 799 kr – här

Vit jeansjacka, 999 kr  – här

Vita chinos, 899 kr – här

 

 

Klicka här för att komma till kollektionen!

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

GULDBRICKAN 2018

Posted in Tankar & åsikter

Guldbrickan – en tillställning för krogpersonal, skapad av krogpersonal. Här är bilderna:

Fler bilder från kvällen hittar ni —-> HÄR<—-.

 

P.S.

Uppsala, och dess krogägare/arrangörer. Är ni ute efter en fotograf på Valborg som älskar och är bra på att fånga festliga ögonblick? Släng iväg ett mail – diabetesmannen@hotmail.com

Gärna i god tid.

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar