Marknadsföring är inte gratis.

Posted in Tankar & åsikter

Tja!

Marknadsföring i en tidning med lika stort antal eller till och med färre läsare som min blogg har skulle kosta minst 20-30 tusen kronor om inte mer. Och då kan den sortens marknadsföring inte ens jämföra sig med den effektiva marknadsföring som man får när man syns på bloggar eller i andra sociala medier. Varför ska jag då vara billigare än en tidning?

Tips: ( Googla annonsprislista + valfri tidning )

Att företagen går ut med dessa skambud beror tyvärr på att bloggarna idag säljer sig allt för billigt! Unga tjejer och killar med många läsare känner sig speciella när de erbjuds 500 kr för ett blogginlägg och tycker det låter jättebra. Tänk igen! För det första så handlar det om förtroendet. Skriv aldrig om något som du inte lika gärna hade skrivit om gratis – just för att du gillar produkten/märket eller vad det nu är du ska skriva om. Det måste vara trovärdigt!

Inse ditt värde och kom ihåg att ta bra betalt! Om alla bloggare börjar göra det så lär sig företagen att det inte är gratis att marknadsföra sig på bloggar.

Bloggare, t.ex. jag får minst tre gånger i veckan kläder eller andra produkter hemskickade. Och visst, det är jättekul på alla sätt och vis. Men! Det betalar inga räkningar. Företaget i fråga tänker bara win win win, för hur mycket kostar det dom att skicka t.ex. en tröja? Inte mycket.

Nej, jag tror inte att jag är något. Och nej, jag har inte hybris. Detta är bara ren sanning! Jag tar mellan 5000-10 000 kr/inlägg beroende på vad det är och hur länge samarbetet sträcker sig.

11879282_10153753477928296_7789500155185985057_oLåt er inte luras bara för att ett stort klädföretag hör av sig och skriver några snälla ord om dig och din blogg.

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

1 Kommentar

  1. Och sen vet inte alla unga att tar de tex emot en klocka för att skriva ett inlägg så ska den skattas, så i slutändan går de själva back. Och samtidigt förstör de branschen för företaget vill ju så klart fortsätta att betala i prylar. Men tyvärr går ialf inte min hyresvärd med på att jag betalar hyran i prylar:D

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.