‘Bryr mig inte, längre’.

Posted in Diabetes

Ja ni, motivationen är väl inte direkt på topp vad gäller att sköta min diabetes. Motivationen är mer eller mindre riktigt jävla usel. Jag börjar nästan bli lite rädd för mig själv, rädd av den anledningen att jag knappt bryr mig om vad min blodsockermätare visar vilket är en ren katastrof. I alla fall när jag inser att jag har 3 %  ‘tid i målvärdesområdet. 97 % av mina värden är alltså högre än 10 de 3 senaste månaderna.

Jag är dock väldigt glad över att jag delar med mig av detta. Av någon anledningen skäms en del diabetiker över att de inte har optimala blodsockervärden och jag förstår verkligen inte varför. Jag menar, vi har en sjukdom som jagar oss 24/7 vilket i sin tur leder till att man blir överkörd då och då.

Sommaren är ju lite extra klurig måste jag få lov att erkänna. Man ( jag ) dricker och festar mer, äter mer onyttigt och sover mindre. Det är knappast en livsstil som är skräddarsydd för en diabetiker, men vad fan, man måste ju få unna sig också. Jag har ingen lust att sitta framför lägerelden och peta med en pinne och invänta ett botemedel.

Jag har alltid varit ärlig när det kommer till min sjukdom, och tro mig, jag har fått ta en hel del skit genom åren – att jag är en usel förebild som t.ex. visar upp cigg och alkohol här på bloggen.

Jag kan liksom bara vara mig själv vilket innebär att det titt som tätt ( inte alls ofta längre ) publiceras inlägg med bilder där jag dricker öl och röker en cigg. Det är en del av mitt liv och kommer alltid att vara det. Och helt ärligt så bryr jag mig inte ett skit om vad folk tycker och tänker om mig, längre. Förut gjorde jag det vilket var jäkligt jobbigt, jag blev provocerad av allt och ingenting då.

Nå väl, ha en grym tisdag och så se till att leva i nuet!

20689911_10155790289238296_1686683775168302724_oTill er som inte vet: Jag har levt med diabetes typ 1 i snart 16 år.

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

3 Kommentarer

  1. Charlotte säger:

    Har levt med typ 1 i 21 år och festar som de flesta. Har ännu inte fått några komplikationer . Men jag tror på att ”lagom är bäst” oavsett diabetes eller ej…

  2. May säger:

    Man är bara människa och lever endast ett liv…trots diabetes ???? fortsätt lev ????

  3. Jeaneth säger:

    Jag har levt med min diabetes typ 1 i 48 år. Lagom är bäst för alla.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.