Svartsjuka och kontrollbehov – allt annat än gulligt

Posted in Tankar & åsikter

Att lyckas få ett förhållande att funka är inte alltid lätt. Det är nästan så att jag har börjat tvivlat på förhållanden. Jag menar: Så fort ett par går ut officiellt med att de är tillsammans så blir det problem. Så fort den där jäkla ”statusen” kommer in i huvudena på ett nykärt par så blir det genast en massa tjafs. Plötsligt börjar man bli svartsjuk som man tidigare inte har varit. Och plötsligt får man svårt att lita på den personen man är tillsammans med. Man börjar helt enkelt bli osäker över saker och ting. Kärleken gör en blind.

De vanligaste bråken måste ju ändå vara när någon av parterna ska gå ut på krogen. Det tjafset är enligt mig totalt onödigt men ändå uppstår det väldigt ofta i ett förhållande. För så fort man ska gå ut på krogen och ska ta sig ett par öl och ha kul med polarna, då passar man tydligen på att vara otrogen också. Det är ju oftast det ens partner är rädd och orolig för även om man aldrig tidigare har visat en enda tendens till att vara otrogen så får man ändå ta den där skiten. Och ja, om man inte kan lita på varandra, då kan man inte vara tillsammans. Det funkar liksom inte. Att vara svartsjuk kan vara gulligt. MEN. Till en viss gräns. Eller vänta, det är inte gulligt heller! Är man tillsammans med någon så får man helt enkelt lita på varandra, det är så det är. Om du inte kan det, så gör slut. Och ni: Om den du är tillsammans med tidigare har varit otrogen mot dig så är mitt tips att ni ber den personen att dra åt helvete. Att bli bedragen är fan det vidrigaste som finns. Finner fan inget som är vidrigare än det. Och om personen som har varit otrogen skyller på att han/hon var full så har du nästan rätt att spotta denna person i ansiktet. Att skylla på alkohol är så otroligt patetiskt. Och sen det här med att man ska HATA och vill döda personen som varit otrogen med den du är tillsammans med, är även det patetiskt. Förmodligen hade inte den personen en aning om att den killen/tjej han/hon låg med var tillsammans med någon. Det är ju din partner som ska stå till svars och inte personen han/hon varit otrogen med. Däremot är det vidrigt om personen ligger med ens flickvän/pojkvän om han/hon vet om att denna tjej/kille är tillsammans med någon. MEN jag håller fast vid att det är din partner som mestadels ska stå till svars om han/hon varit otrogen. Man har alltid ett val! Alltid!

Tjejer! När vi grabbar säger att vi ska ha GRABBKVÄLL så betyder det grabbkväll. Det betyder inte att vi ska bjuda över en massa brudar för att sedan försöka ligga med dom. Ska jag vara helt ärlig så pratar vi inte ens om tjejer när vi umgås. Eller jo litegrann eftersom att jag är singel! Men framförallt så umgås vi, lyssnar på musik, snackar skit och dricker bärs. Vi är vänner och vi tycker om att umgås med varandra. Det är väl det vänner gör? Det är faktiskt vad vi gör. Vi umgås med varandra och roas inte av att försöka ligga runt med massa brudar.

Nu utgick ju jag såklart efter hur jag och mina grabbar brukar umgås. Jag vet ju så klart inte vad just din tjej/kille menar med GRABB/TJEJ-KVÄLL. Men enligt mig så behöver ni inte vara så jäkla svartsjuka och oroliga över att din pojkvän/flickvän ska vara otrogen så fort han/hon vill ha en kväll tillsammans med sina polare.

Så länge din pojkvän/flickvän visar sin kärlek till dig och älskar dig för den du är så är det helt onödigt att klaga. Var glad istället för att leta bråk och tjafs. Våga lita på din partner, annars är det lätt att det går utför och att ni förr eller senare gör slut. Och det är ju onödigt.

Skönt nog har jag aldrig varit en särskild svartsjuk person, inte alls faktiskt, vilket gör det ganska svårt för mig att förstå vad som försiggår i huvudet på en person som lider av sjuklig( ! ) svartsjuka och kontrollbehov. Dålig självkänsla är dock min spontana tanke? Ja, jag vet inte. Vet ni?

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.