‘Det finns ingen instruktionsbok’.

Posted in Diabetes, Tankar & åsikter

Nej ni, i dag mår jag inte som en prins i en bagarbod. Mitt blodsocker är en enda stor katastrof och jag har verkligen ingen lust att ta tag i situationen. Jag orkar helt enkelt inte vilket inte är så konstigt, kan tyckas? Jag har levt med den här sjukdomen i över 16 år och det blir, tro det eller ej, bara sämre och sämre med åren. En del verkar tro att det blir lättare att leva med diabetes med tiden och så är EJ fallet!

2002, när jag insjuknade, var det ingen sjuksköterska, läkare eller forskare som sade till mig att det skulle bli svårare med åren, tvärtom, jag blev mer eller mindre lovad att det skulle bli lättare med åren. Och jag förstår fortfarande inte vad de menar med det? Men om jag säger så här. Jag kan ALLT om min sjukdom, det kan jag – men vad hjälper det när kroppen gör lite som den vill? För det är ju det allt handlar om, egentligen. Om inte kroppen och livet samarbetar så blir det problem, stora problem och då spelar det ingen roll hur bra kunskap jag har om sjukdomen. True story, tyvärr.

Det finns ingen ( !!! ) sjuksköterska, läkare eller forskare som kan säga till dig vad du ska göra, och det finns heller ingen instruktionsbok som berättar hur du ska leva ett icke bekymmersamt liv med diabetes. Det är helt och hållet upp till dig själv! Så, ja,  det är inte särskilt konstigt att man går in i väggen på grund av den här sjukdomen. Inte alls konstigt.

Nu tar vi nya tag, igen – igen – igen och igen!

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.