Att hata sin sjukdom.

Posted in Diabetes

Morning!

Att leva med diabetes kan vara så otroligt jävla påfrestande, det vet vi alla om som lever med sjukdomen. MEN, hur bör man hantera det egentligen? Ja, frustationen. Enligt läkare och annat löst folk ska man ”VARA BÄSTA KOMPIS MED SIN DIABETES”. Personligen är min diabetes en motståndare som jag varje dag försöker besegra. Oftast vinner jag, men inte alltid. Jag menar!: Vem vill eller försöker vara vän med sin sjukdom? ”Hej Cancer, vill du vara min vän?” Ah, men troligt liksom. Ren idioti, oavsett sjukdom.

Att fullständigt bryta i hop, gråta och skrika är något som jag verkligen kan må bra av. Jag tror det är viktigt att få ur sig alla negativa känslor som finns inom en.

Efter ett sådant utbrott eller depression så blir man starkare. Man bli stark i sig själv och blir bättre på att hantera känslor. Jag tror därför att det absolut inte är något negativt att ibland hata sin sjukdom. Jag menar: Det är väl för fan fullt mänskligt att HATA en sjukdom? Men visst, givetvis måste man acceptera sin sjukdom och göra det bästa av situationen, men det betyder inte att du ska älska din sjukdom.

Alla är vi olika. Men, det är på det här viset jag tar mig igenom dessa tuffa perioder. Typ.

Blodsocker just nu: 12,1

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

4 Kommentarer

 1. Angelica säger:

  Förstår helt och fullt ut vad du menar. Jag hatar min diabetes stundtals. Den är som ett litet monster man måste tackla varje dag. Och fighten man tar varje dag 24/7 , 365 dagar om året sliter på psyket och ingen dag är den andra lik. Så ett och annat ”bryt” blir det här med och det är mänskligt . Man måste få va bitter, arg, ledsen, rädd och trött på hela jävla situationen. Keep on fighting ????

 2. Linda säger:

  Å så man känner igen sig..
  Levde med min värsta fiende i 22 år.
  Jag vaknade och somnade ofta utmattad…
  Idag är det 6 år sedan jag transplanterades med 2 nya organ
  Min nya bukspottkörtel och njure har oxå gjort det möjligt att bli 2-barnsmor på ”äldre dar”…
  Jag lever fortfarande med alla dessa faktiska handikapp diabetesen gett mig men försöker glömma å förlåta…
  Tyvärr är diabetes en fiende man måste vara vän med 🙁
  Hade jag vetat hur det kunde slutat hade jag tagit bättre hand om mig själv…
  Ni är kämpar!!!
  Å hoppas att det en vacker dag kommer det där miraklet vi alla hört om i så många år!!

 3. Karolina säger:

  Håller med dig!
  Tyvärr hatar jag min diabetes alltid. Fast jag vet inte vem jag skulle vara utan den.
  Är man kompis vill man ju att andra ska få träffa sin ”vän”.
  Men jag skulle inte önska att min värsta fiende fick diabetes. Eller kanske, ibland…
  Det är ju det ultimata straffet.
  Tack för dina texter!

 4. Sofie säger:

  Håller med, det är en jävla skitsjukdom!!
  Bra att du skriver om hur du känner kring det här, det är så himla tabu verkar det som!..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.