Jag avstår från flaskvatten under en vecka och räddar istället barns liv.

vattenlöftet

Ibland måste man engagera sig och det här är verkligen något som alla med lätthet kan engagera sig i!

Om man kan rädda liv genom att avstå från att köpa vatten på flaska så är det löjligt lätt!

Någon frågade mig häromdagen ”vem röker egentligen nu för tiden…? Jag känner ingen…”

Jag känner definitivt folk som röker och även om jag inte förstår varför de frivilligt suger i sig en massa skit så ifrågasätter jag det inte av hänsyn till alla människors rätt att göra egna val.

Samma gäller så klart för människors rätt att välja om de vill dricka vatten på flaska eller inte, men till skillnad från rökning så är det ju ändå inte beroendeframkallande och det borde vara en enkel grej att bara göra ett annat val när man är törstig.

Om det innebär att man räddar liv så borde det inte finnas några ursäkter för att fortsätta…

Kolla in Unicefs hemsida och blogga, twitra, fejsbooka eller instagramma gärna och använd hashtaggen #vattenlöftet

”Varje år köper vi svenskar över 200 miljoner liter flaskvatten, trots att vi har obegränsat med rent vatten i våra kranar. I världens fattigaste länder dör 1 000 barn varje dag för att de saknar tillgång till rent vatten. Avstå från ditt flaskvatten och välj istället att lägga pengarna på att rädda barns liv. 100 kronor renar mer än 10 000 liter vatten. Jag har tagit Vattenlöftet och utmanar er att göra samma sak! Ta löftet du med via denna länk:

https://unicef.se/ad/2CC7F3?target=/vattenloftet

Att sitta på kontoret i lugn och ro efter en hel dag med ljud… ljud…ljud…

Peter PR-642kanskePeter PR-624kanskeDDPR2

…är som himmelriket…

Inte för att jag inte har haft en jävligt rolig dag och har träffat människor jag verkligen gillar att jobba och umgås med, men ljud kan bli jobbiga när de låter för mycket och hela tiden.

Jag erkänner villigt att jag har koncentrationsproblem och faktiskt inte klarar av vissa miljöer när jag ska prata om saker som är viktiga.

Med för många ljud på ett café så hör jag mer av ljuden omkring än det som sägs vid mitt bord och jag kan komma på mig själv med att höra en konversation två bord bort bättre än konversationen vid mitt eget.

Oftast brukar jag föreslå att vi har möten på House of Dogs eller någonstans där det är lugnt i största allmänhet, men vissa människor gillar verkligen att bli stimulerade av ljudet av andra människor när de ska vara kreativa.

Själv älskar jag tystnaden i det läget…

Så nu sitter jag här i total tystnad och bad precis fläktsystemet att hålla käften eftersom jag blir distraherad när jag skriver det här blogginlägget.

Hörlurarna hjälper faktiskt ibland eftersom de lägger som ett filter över öronen och även om jag inte har musik i dem så har de en lugnande inverkan på koncentrationen

Jag får ofta frågan av kompisar hur jag klarar av att jobba med barn när jag spelar in barnprogram på SVT, och jag ställer mig ofta frågan själv eftersom barn har en tänds att låta mycket, som vi alla vet..

Jag tror svaret är att jag helt enkelt endast koncentrerar mig på ungarna i det läget och stänger ute allt annat och därför blir så pass fokuserad att jag fungerar utan problem i den situationen.

Win-win-situation iksom!

Snart drar vi igång inspelningarna av Supershowen som ska sändas på SVT Barnkanalen i höst och  det ska ju bli galet kul så klart och tv är otroligt kul att jobba med och fick jag som jag ville skulle jag förmodligen jobba med det på heltid.

I framtiden kanske! Vem vet!

 

Äntligen är nya singeln med Diamond Dogz släppt!

Petermedhund

Om du kände ett kraftigt vinddrag så var det när jag drog efter andan och andades ut efter att ha haft release av Sommarkärlek, den nya sommarsingeln med Diamond Dogz.

Den finns nu på Spotify och Itunes och tanken är att musikvideon nu ska produceras och ges ut inom några veckor.

En cd-singel kommer också att finnas i mitten på maj eftersom jag inte kan motstå frestelsen att  se till att den där lilla plastbiten med papper runt finns tillgänglig för alla som är lika gammalmodiga som jag.

Just nu skiver jag klart de sista bitarna text till de övriga låtarna på albumet som ges ut i mitten på maj och sedan är det dags att bosätta sig i studion, sjunga, spela in och med hjälp av fantastiska killar och tjejer som körar se till att resultatet blir precis så somrigt och härligt som jag tänker mig att det kommer att bli.

När albumet kommer ut är det full vår och sommaren är runt hörnet och jag ser mycket fram emot vad den här sommaren kan ge med hjälp av alla de här låtarna.

Att skriva text är min passion och eftersom det finns tolv nya låtar på albumet så har jag haft fullt upp med att vara passionerad, natt som dag, i flera veckors tid.

Ibland finns ingen kreativitet och fantasi kvar, men då lyssnar jag på favoritlåtar för att övertyga mig själv om att de här låtarna någon gång kommer att anses lika legendariska som de som JAG tycker är legendariska.

Framtiden får utvisa och nu ska jag sätta mig vid Word-dokumentet och knacka ner de sista raderna på den näst sista låten på albumet.

Låten handlar om styckmord och på vilket sätt får du se när albumet kommer ut…Petermedhund Petermedhund Petermedhund Petermedhund Petermedhund Petermedhund Petermedhund Petermedhund

 

moulin noir

Moulin Noir på Metropol Palais

Var på fantastisk premiär av nycirkus/burlesk/varieté-föreställningen Moulin NoirMetropol Palais ikväll och det var så bra att jag faktiskt var tårögd vid applådtacket.

Moulin Noir har funnits i ganska många år och var till exempel med på den första World Aids Day Galan jag satte ihop år 2007 ute på Subtopia i Norsborg.

Några av killarna i Moulin Noir är också medlemmar i Burnt out punks som har synts på tv och även varit med i Labero show på Börsen och på Rondo så de är inga dunungar direkt.

Blandningen av burleska inslag, nycirkus och humor gör att det här blir helt oemotståndligt och jag tycker verkligen att man ska se det här både en och två gånger om man gillar att bli ordentligt underhållen!

Jag brukar inte rekommendera underhållning på det sättet eftersom jag själv kan bli irriterad när någon säger ”du MÅSTE se det och det!”

Jag blir obstinat då och vägrar… Superbarnsligt, jag erkänner.

Christopher Bergström, en av Sveriges bästa koreografer, dansare och kreatörer har gjort ett fantastiskt jobb och han och de andra två dansarna Sandro Skagerberg och Fernando Molin gör en grym insats showen igenom tillsammans med två kvinnliga dansare som jag dessvärre inte vet namnen på.

De var dock LIKA fantastiska som killarna!

Jag har lånat ut en del kläder till föreställningen, bland annat stora plymhattar till finalen, men Moulin Noirs egna kläder är så snygga att de verkligen inte behövde mycket hjälp! Jag är nästan besviken eftersom deras tema är så OTROLIGT roligt att göra kläder till!

Moulin Noir kör fredagar och lördagar från och med denna helg och jag kommerog att dingla runt på barstolarna åtskilliga av dom fredagarna och lördagarna så vi kanske ses där! 

 

 

 

Gala!

Ibland kan man ha GALA (gayspråk för jävligt kul) för sig själv och det har jag faktiskt haft på landet i helgen.

Jag var visserligen inte ensam HELA tiden med tanke på påskmiddag med familjen i Gävle och även fika med två kompisar vid ett par tillfällen, men ÄNDÅ gala för mig själv!

Skärmavbild 2015-04-05 kl. 00.24.28 våriälkaby

Jag har skrivit fyra texter till nya Diamond Dogz-plattan som snart ska spelas in i sin helhet efter att första singeln Sommarkärlek släpps på onsdag och jag har även pysslat med det jag tycker är krångligast och tråkigast av allt; logistik.

Ibland tror jag att det är fel på mitt huvud eftersom jag har så svårt att få ihop praktiska saker runt spelningar och annan organisation, men men tiden har jag insett att alla människor är bra på olika saker och logistik är INTE mitt område.

Jag får absolut ihop det, men jag drar mig in i det sista så därför kan det uppstå stress-situationer ibland.

Snart ska Diamond Dogs både till Åre och Hemavan och spela, men den organisationen har faktiskt varit klar sedan länge och det är både förvånande och kul, men framför allt avstressande!

Nu tillbaka in i slutklämmen på en av låtarna som ska vara klara snart och jag ska nu rimma på ”apa”…

”Rapa”… ”lapa”… ”kapa”… ”tapa…s”… 

Det gick dåligt så jag byter nog ord…

Ett slit och ett släp…

_DSC0579 _DSC0579

Det är en lite ironisk rubrik eftersom jag har så kul i alla mina projekt att det faktiskt aldrig känns som att det är tungt arbete.

Bilden i det här inlägget är från när vi fotograferade till singelomslaget till Diamond Dogz nya singel Sommarkärlek som släpps på onsdag 8/4 på Itunes och Spotify.

Det kunde helt klart vara värre och jag ska inte klaga med tanke på att många kompisar inte alls är nöjda med vad de gör under arbetsdagen…

Glamour förlänger livet brukar jag säga och i det här fallet tror jag att mitt liv förlängdes med några minuter för jag hade så jäkla kul! 

 

Super-Peter börjar värma upp för Supershowen

I tisdags var det sista dagen för alla barn 6-10 år att skicka in ansökan till höstens roligaste barnprogram; Supershowen som produceras av Svenska Barnprogram för SVT.

Jag och David Lindgren blir programledare, det kommer att finnas en jury på plats och det kommer att tävlas i musik, dans och allt annat som har med artisteri att göra.

Det blir nog det roligaste jag har gjort under mina tretton år som dragshowartist och det är som mitt alter ego i barnsammanhang, Super-Peter,  jag kommer att vara med och stötta barnen bakom och på scenen.

Super-Peter föddes i pysselprogrammet Superdräkten om du har missat det och den serien visades på SVT barnkanalen under våren 2014 och jag tyckte då att DET var det roligaste jag hade gjort, men det här kommer nog att slå alla rekord.

Hundratals barn har sökt och fram till det är dags att börja spela in  ska det diskuteras hit och dit vilka som slutligen hamnar i programmet.

Om jag fick som jag ville skulle ALLA vara med, men det skulle så klart inte fungera med tanke på att det är begränsat med tid… Tyvärr…

Just nu ligger Super-Peter i hårdträning inför det stundande äventyret och han kan knappt sova för att han år så förväntansfull!

Snart, snart, snart, snart…

Skärmavbild 2015-03-31 kl. 20.44.34

I tisdags var Super-Peter på besök hos Doreen Månsson i Morgonshowen på SVT och passade så klart på att prata om Supershowen och uppmanade alla barn att söka eftersom det var sista dagen innan brevlådan stängdes.

En blekt blondin sjunger i Diamond Dogz

 

Skärmavbild 2015-03-27 kl. 11.38.31 Skärmavbild 2015-03-27 kl. 11.38.31

Damen här ovanför blev dansbandssångerska 2014 och i år har hon bestämt att hon ska bli pop-sångerska i Diamond Dogz.

Så lätt är det i dragshow-branschen; man bara bestämmer sig för vem man ska vara, vad mans ka heta och hur man gör det.¨

Popsångerska låter fantastiskt i mina öron och kravet på saxofoner försvinner därmed ur musiken vilket underlättar eftersom det är svårt att fåtal i bra blåsare.

Den första singeln som heter ”SOMMARKÄRLEK” släpps nästa vecka på Spotify och Itunes och så klart även på en fysisk cd-singel för den som forrfarande tycker det är kul

Det finns en trogen skara musikälskare som älskar cd-skivor som koncept och vi tre är maniska med våra samlingar…

Bild, pr och allt annat med låten och det nya konceptet kommer att finnas tillgängligt i helgen hoppas jag.

Hopps ni vill dansa med oss i vår för låten är så BRA att man blir tokig om man inte får dansa när man hör den!

Just nu planerar jag vad albumet ska heta och hade några idéer som ”Dansa för helvete”, men jag insåg att den titeln kanske snarare skulle stoppa albumet än hjälpa det växa…

Torr inställning tycker jag!

Jag funderar dock vidare och återkommer snart med ett bra namn!

Om du vill hjälpa till att kläcka en idé så hör du av dig till peter@diamonddogs.se

 

 

 

 

 

Helg på kontoret

ddz ddz2

Det enda som funkar många gånger om jag ska få något gjort är att isolera mig från omvärlden så det har jag gjort den här helgen.

Jag har inte sett en människa förutom på bild sedan i fredags eftermiddag eftersom jag har suttit instängd på kontoret.

Ok, jag har iallafall sett ett par taxichaufförer eftersom jag faktiskt har sovit hemma på nätt… morgnarna…

Vad har jag då gjort hela helgen i min ensamhet?

Skrivit texter till Diamond Dogz så klart!

Vissa rader är lätta att få till medan andra tar timmar…

Det handlar om formuleringar, ordföljd och ordval vilket låter skit-trist och det kan det faktiskt också vara.

När en text blir för teknisk blir den tråkig att sätta ihop, men det blir lätt så i den här typen av musik där det är en fördel att raderna rimmar på olika sätt för att få fram humor och ordlekar.

Rimma, limma, grimma, svimma, dimma…

Snart kan jag hela rimlexikon utantill och det känns ibland som att jag har rimmat på allt som finns och då är det svårt att hitta inspiration.

Man, kan, fann, hann, rann…

Hm…

Jag dyker in i texterna igen och nu ska det skrivas om godis…

Godis liksom…

Hubba, bubba, lubba, knubba…