Kombucha

En sen eftermiddags letande efter den mytomspunna drycken kombucha ledde mig ända ut till Nacka och ICA Maxi. Där hittade jag två flaskor av Svensk Kombucha.

Kombucha… vad är det? Fermenterat te mer eller mindre. Det som händer är att sötat te kommer i kontakt med en kombuchakultur bestående av en kombuchakärna med SCOBY. SCOBY är en jäst- och bakteriekultur som äter upp sockret i teet. Denna kan man komma över på två sätt: antingen köper man en babyorganism från en som äger en moderorganism, eller så odlar man fram den själv. För det senare behövs opastöriserad färdig kombucha. Koncentrationen opastöriserad färdig kombucha ska vara 1/5 – 1/3. Resten ska vara te sötat med socker som SCOBYn kan leva på.

Blandningen ska nu vila med en duk över i en månad ungefär. Då växer en ny SCOBY-individ fram och på samma gång bildas kombucha eftersom teet fermenteras. SCOBYn kan sedan med en kombuchakärna användas för att framställa mer kombucha.

SCOBYn å sin sida bildar babyorganismer när den matas med socker, så den kan hela tiden återanvändas för att bilda ny kombucha.

Så vad är det som är så bra med kombucha? Det är en hälsodryck som det finns en hel rad med påståenden kring. Bland annat ska kombucha främja viktnedgång, det ska vara bra mot IBS, det ska motverka cancer. Det ska också vara en detoxkur på morgonen. Troligtvis stämmer allt detta, men det finns inga vetenskapliga bevis för det. Men det är sant att den innehåller antioxidanter, b-vitaminer, ättiksyra, mjölksyra, goda bakterier och enzymer. Den har också en rätt liten energimängd, fast det beror ju lite på hur pass mycket socker man låter vara kvar innan man dricker. Det är ju så att sockret äts upp av jästen.

Så låt oss ta och testa drycken ett tag och se vad som händer.

Peace!

Jag tycker att det är starkt

Jag tycker att det är starkt av Dulee Johnson att våga erkänna. Att våga krypa till korset efter alla dessa år. Vi minns alla skandaler och bitterheten kring hur han pissade på klubbmärket. Och sexköpet som var droppen fick bägarn att rinna över och som fick honom utslängd ur AIK precis som Bapupa blev utslängd ur Kalmar FF efter våldtäktsdomen. Det var en skandal av högsta mått och det var helt enkelt logiskt att han blev utkastad.

Att han sedan hatade AIK för det hela fick stå för honom, men det handlade ju hela tiden om att get your shit together and own up to your fucking mistakes.

Lite jävla självrannsakan är aldrig fel i sådana lägen. Och att erkänna att man haft fel är så jävla stort.

Så det är lugnt Dulee! Det är lugnt!

Men det jag minns bäst av Dulee är ju ändå den där passningen till Tjerna som gjorde att han kunde sätta det där avgörande målet mot Sillstryparna 2009. 😉

Peace!

SuperGnaget

AIK fortsätter att ånga på mot SHL-kvalet och det ser så jävla ljust ut nu. Serieledning efter att ha utklassat Sundsvall på hemmaplan.

Efter att grundserien är färdigspelad ska de två med flest poäng mötas i en serie på fem matcher. Vinnaren därifrån går vidare till direktkval mot SHLs jumbo, även där spelas en matchserie där vinnaren går direkt till SHL.

Just nu ser det ut som om AIK möter Tingsryd, vinnaren får antagligen möta Karlskrona.

Peace!

Koordinationsproblem

Första riktiga salsalektionen idag… ojoj… det är mycket jag har att jobba på. Salsa är verkligen inget jag behärskar någonstans.

Koordinationen är fruktansvärt dålig, men det heter ju att övning ger färdighet.

Därför kommer jag att ägna en massa tid åt att dansa som en idiot här hemma.

Peace!

Salsa

Den här veckan hade en mycket intressant början. Salsakursen är påbörjad och det ska bli fett intressant att gå på styva linan. Detta är nämligen inget som jag har gjort förut.

Efter det var man sväng till krogen och krökade, vilket var mindre smart. I början på veckan finns det ingen ursäkt för att man ska supa sig aspackad om man inte är i Agia fucking Napa, inte ens när det är fotbollsmatch ska man supa så där. I fortsättningen blir det inga fler sådana krogrundor.

Peace!

Ronja Rövardotter

Studio Ghibli vill jag hylla för rullar som My Neighbor Totoro, Spirited Away, Princess Mononoke och Kiki’s Delivery Service, särskilt Princess Mononoke. Helt fantastiska rullar allesammans. Nu kommer äntligen deras serie baserad på Ronja Rövardotter till oss.

http://www.svt.se/kultur/film/studio-ghiblis-ronja-rovardotter-ar-har

Men det är inte Hayao Miyazaki som har regisserat den, utan hans son!

Peace!

Total idioti

Jag har ingen aning om vad som pågår i folks hjärnor när man väljer att våldta sin egen dotter som är 3 år gammal. Det är så jävla retarded.

Men vad som är ännu mer retarded är väl när man visar upp det på Skype där en annan retard sitter och hejar på.

http://www.dn.se/sthlm/domda-for-grova-sexbrott-mot-barn/

Tota idioti är vad det är.

Peace!

Hittar sin drömkvinna, spärrar in henne?

Jag har läst om många sjuka händelser här i livet, men det är någonting med det att en läkare bygger en bunker i no man’s land och låser in en ung kvinna där för att hon är hans drömkvinna. Det är verkligen enastående logik där, det måste jag säga. Fallet är så jävla unikt.

Det är fan så att jag är imponerad! Dock inte på något bra sätt, utan imponerad av hur han planerat detta i flera års tid. Bygga en bunker i flera år för att kunna låsa in någon i den, åka och kidnappa någon i Stockholm och låsa in henne där, och sedan våldta henne.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/lakaren-holl-kvinna-inlast-i-bunker-ville-ha-en-livskamrat/

Och allt detta bara på grund av den starka önskan att ha en livskamrat.

Peace!