Gräsombudsmannen

Yep yep, Allmänna Supporterklubbens gräsombudsman har släppt sin rapport gällande grässituationen på Friends Arena, och gissa vad. Det går alldeles utmärkt att ha naturgräs på den jävla arenan.

http://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/aik/aik-fansens-grasombudsman-fullt-mojligt-med-naturgras-pa-friends-arena/

Men då krävs det ombyggnad.

Peace!

Stor hype redan

Sedan det blev känt att AIK möter Bajen i cupen i mars har det vart enorm hype kring den matchen. XD

Det märks att det är bittra rivaler som möts. Det är Derbyt med stort D som alla gnagare har väntat på. Snacka om att Friends Arena kommer att fyllas om det håller på så här.

Peace!

Tips till alla musikälskare

På senare dagar har jag upptäckt David Guetta och Armin van Buuren. Lyssna på deras shit, det är så jävla nice.

Armin van Buuren har dessutom mixat och sammanställt en massa album med andra artister i egenskap av DJ. A State of Trance har kommit ut vartenda år sedan 2004.

Jävligt nice för den som gillar trance… Och det börjar jag göra mer och mer nu.

Peace!

Träningsvärk..

När man inte gjort ett skit på gymmet på flera veckor, och sedan kör skiten ur sina muskler, kommer något efteråt, något jävligt oönskat.

Just det… träningsvärk.

Och det har jag nu i bröstmuskler och biceps. XD Det var riktigt jävla länge sedan jag lyckades få träningsvärk i biceps.

Peace!

Nintendo har alltid lyckats…

Nintendo har alltid lyckats och kommer alltid att lyckas med att överträffa sig sjålva med Legend of Zelda. Det nya spelet till Wii U ser så jävla levande ut, grafikstilen till trots.


Och det måste jag säga till er som hatar spelet på grund av grafiken, Legend of Zelda har aldrig varit mer levande visuellt. Grafiken har in fact aldrig varit snyggare. Att den är cel-shadad istället för fotorealistisk gör den bara bättre.

För i ärlighetens namn skulle jag aldrig vilja se ett plastigt fotorealistiskt Zelda.

Peace!

Exjobb på gång

Ja, då har man vart och diskuterat med handledare om ett exjobb som jag lär haka på. Verkar ju vara lite av en kul grej att göra.

Och ännu bättre om det ger 30 HP när det är godkänt.

Peace!

Nobelföreläsning

2014 års Nobelföreläsningar i fysik med professorerna Isamu Akasaki (Meijo University och Nagoya University), Hiroshi Amano (Nagoya University) och Shuji Nakamura (University of California).


Denna veckan har de mottagit sitt pris i Stockholms stadshus, och gått på nobelbankett.

Peace!

Visste du att

Ja… Dags för ett nytt visste du att inlägg. Bara för att jag inte har något annat att skriva om.

Visste du att-

- det går att dricka ormgift? Jo, det går. Ormgift är bara farligt om det kommer i kontakt med blod. Det går att förtära eftersom enzymet som orsakar koagulation förstörs i magsäcken.

- tvillingbåtarna Silja Serenade och Silja Symphony inte är 100% identiska? Serenade och Symphony är exakt lika stora i termer av passagerarkapacitet, höjd och maxhastighet till sjöss, men Serenade är något längre än Symphony. Vilka tvillingpar är 100% identiska apropå det?

- det finns två länder i Europa vars huvudstad saknar en förbifart? Det ena är Albanien och det andra är Sverige.

Peace!

Svenska lag behöver vara bättre på att kvala in till Champions League

Varje år går den ärorika tuneringen Champions League av stapeln, 32 lag ska göra upp i åtta olika grupper.

22 lag är direktkvalade, övriga 10 ska tilldelas utefter kval.

Av de direktkvalade har vi ligatreorna från de tre högst rankade ligorna, ligatvåorna från de sex högst rankade ligorna, och så mästarna från de 12 högst rankade ligorna.
Vidare har vi regerande mästarna som också alltid är direktkvalade. Om regerande mästarna kvalat in genom ligaplacering absorberas den regerande mästarplatsen upp av ligaplaceringen, och då kvalar mästarna från den 13:e högst rankade ligan direkt till gruppspelet.
Skulle det vara så att regerande mästarna spelar i någon av de tre högst rankade ligorna inte kvalar in på ligaplacering, kvalar laget in på bekostnad av ligafyran (som då hamnar i Europa League).

Övriga 10 gruppspelsplatser tilldelas efter kval, i vilket det finns två vägar in: mästarnas väg och ickemästarnas väg. Var och en av dessa vägar har 5 platser var att disponera. I fjärde kvalomgången spelar 10 mästare som alla är vinnare från den tredje kvalomgången, och 10 ickemästare, varav 5 är vinnare från tredje kvalomgången och övriga 5 är ligafyrorna från de tre högst rankade ligorna och ligatreorna från de fjärde och femte högst rankade ligorna.

I den tredje kvalomgången spelar 20 mästare, varav 17 är vinnare från den andra kvalomgången och övriga 3 kvalat som mästare från de 13:e till 15:e högst rankade ligorna. Skulle regerande mästarna kvala in på ligaplacering går mästarna från den 13:e högst rankade ligan direkt till gruppspelet och mästarna från den 16:e högst rankade ligan flyttas från den andra kvalomgången till tredje.
I den tredje kvalomgången spelar även 10 ickemästare, vilka är ligatrean från den sjätte högst rankade ligan och ligatvåorna från de sjunde till femtonde högst rankade ligorna. Skulle regerande mästarna spela i någon av de tre högst rankade ligorna och inte lyckas kvala in på ligaplacering, flyttas ligatrean från den sjätte högst rankade ligan och ligatvåan från den sjunde högst rankade ligan upp till den fjärde kvalomgången. Detta eftersom ligafyran från någon av de tre högst rankade ligorna tvångsflyttats till Europa League. Istället är det då 6 lag som ska få sällskap av 4 vinnare från den tredje kvalomgången, där då ligatvåorna från de åttonde till femtonde högst rankade ligorna.

I den andra kvalomgången spelar 34 mästare, varav 3 är vinnare från den första kvalomgången och övriga 31 är mästare från de 16:e till 47:e högst rankade ligorna. Skulle regerande mästarna kvala in på ligaplacering flyttas mästarna från den 16:e högst rankade ligan direkt till den tredje kvalomgången och mästarna från de 48:e och 49:e högst rankade ligorna flyttas upp från den första kvalomgången. Inga ickemästare förekommer i den andra kvalomgången.

I den första kvalomgången spelar mästarna från de fyra till sex lägst rankade ligorna beroende på om regerande mästarna kvalar in via ligaplacering eller inte.

Svenska Mästarna går in i den andra kvalomgången då UEFA-koefficienten placerar Allsvenskan som den 23:e högst rankade ligan. Denna UEFA-koefficient räknas på lagens framgångar i Champions League och Europa League totalt över en period på de fem senaste säsongerna. Koefficienten räknas alltså om varje år, vilket alltså betyder att om Allsvenskans rankning ska höjas måste svenska lag kvala in till både Champions League och Europa League varje år.

Detta är nödvändigt både för Allsvenskans rykte och för att Sverige ska lyckas bättre som fotbollsnation och kunna locka hit spelare som är värda några hundra miljoner. För klubbarna att öka sina intäkter.

Peace!