Sommartid

Jag hoppas att alla har ställt fram sina klockor en timme. Det sker automatiskt i datorer, men inte i vanliga klockor. Exempelvis den jag har i köket var jag tvungen att vrida fram manuellt.

Alla andra ställde om sig automatiskt vid 2-3-tiden.

Förresten möter Sverige Iran på Friends Arena på tisdag.

Peace!

Första förlusten i kvalserien

AIK har gjort sin första förlust i kvalserien, den skulle ju komma förr eller senare. Men AIK har världens marginal ner till kvalstrecket, de är i praktiken redan klara för Allsvenskan.

Återstående matcher i kvalserien är:
Pantern – AIK
Västervik – Sundsvall
Tingsryd – SSK

AIK – Tingsryd
Sundsvall – SSK
Pantern – Västervik

Västervik – AIK
Tingsryd – Sundsvall
SSK - Pantern

AIK har 7 poäng ner till nedflyttningsstrecket. AIK har 16 poäng jämfört med Västervik som nu har 9 poäng. Pantern (11 poäng), Tingsryd (10 poäng) och Sundsvall (10 poäng) ligger däremellan. För att AIK ska åka ner krävs det alltså att de tar 0 poäng i återstående omgångar medan Pantern tar minst 6 poäng, Sundsvall och Tingsryd måste ta minst 7 poäng och Västervik tar minst 8 poäng. I första omgången måste Pantern vinna mot AIK. Västervik och Sundsvall spelar oavgjort och Västervik tar extrapoängen. Tingsryd slår SSK.

Ställningen är då:
AIK: 16 poäng
Pantern: 14 poäng
Tingsryd: 13 poäng
Sundsvall: 11 poäng
Västervik: 11 poäng
SSK: 7 poäng

I nästa omgång står AIK mot Tingsryd, i värsta fall vinner Tingsryd den matchen. Sundsvall vinner mot SSK och Västervik måste vinna mot Pantern.

Ställningen är då:
AIK: 16 poäng
Tingsryd: 16 poäng
Sundsvall: 14 poäng
Pantern: 14 poäng
Västervik: 14 poäng
SSK: 7 poäng

I sista omgången avgörs allt. Här står AIK mot Västervik, worst case scenario är att Västervik vinner. Sundsvall och Tingsryd spelar oavgjort, extrapoängen går till Sundsvall. Pantern slår så klart SSK.

Tabellen ser då ut så här:
Tingsryd: 17 poäng
Pantern: 17 poäng
Västervik: 17 poäng
AIK: 16 poäng
Sundsvall: 16 poäng
SSK: 7 poäng

Det skulle också fungera med att Sundsvall vinner mot Tingsryd, kanske till och med ett värre utfall för AIK, eftersom Tingsryd skulle själv kunna påverka målskillnaden mot AIK, det är endast den som AIK skulle kunna ryka på.

Peace!

Blinda män

Jag har inget bättre fär mig just nu än att skämta om blinda män, men här är ett par klassiker.

Varför hoppar inte blinda män fallskärm?

- För att det skrämmer skiten ur hunden.

När vet en blind man som hoppar fallskärm att han ska veckla ut fallskärmen?

- När hundkopplet hänger löst.

Peace!

150 ohm eller vad?

Lite kul med 150-ohmsresistorer, eller vad de nu ska kallas. De är i alla fall 150 ohm i mina ögon. ;)

Om pålagd spänning är 5 V, vad är då strömmen ifall alla resistorer har resistansen 150 ohm?

Lösningsgång:

Från höger till vänster har vi först 150 ohm parallellt med 300 ohm, vilket ger 100 ohm.
Sedan har vi 150 ohm i serie med 100 ohm, vilket ger 250 ohm.
Sedan har vi 150 ohm parallellt med 250 ohm, vilket ger 93.74 ohm.
Slutligen har vi 150 ohm i serie med 93.75 ohm, vilket ger 243.75 ohm.

Strömmen blir 5/243.75 = 20.5 mA.

Peace!

Yeaaah right…

TV4 verkar inte ha allt för bra koll på läget när de fått för sig att Kill Arman är en brittisk serie.

Visst att den distribuerats ut i världen av BBC, men serien är finsk! Den svenska titeln såg rätt lustig ut däremot… Från Soffpotatis Till Kampsportsmästare… Nej, Kill Arman ska det vara.

Kill Arman finns tydligen för premiummedlemmar på TV4-play.

Peace!

Vittusaatanaperkele

Det finns tre svordomar som enligt den här sidan utan några problem kan kombineras till en superdupersvordom, dessa är:

Vittu – Betyder ordagrant ”fitta”, men sättet det används på är mer i stil med ”helvete” och ”skit”. ”Voi vittu” kan översättas till ”fan också”. Vittu är också ett ord som kan självkombineras till ganska användbara uttryck: ”Vittu, mua vituttaa niin vitusti” exempelvis kan översättas till ”nu räcker det, jag blir så jävla lack”. Och vill man be någon att dra åt helvete fungerar det med ”suksi vittuun”.
Saatana – Precis som det låter betyder det ”satan”. Allt snack om djävulen är extremt fult i Finland.
Perkele - Det alternativa namnet på åskguden i Kalevala blev sedermera namnet på den bibliska djävulen. Perkele är med största sannolikhet det starkaste och värsta ordet som någonsin kan komma ur en finnes mun, och vill man översätta det är det omöjligt att hitta en direkt ekvivalent någonstans. Även om det nu kan översättas till ”fan”, ”helvete”, ”satan”, ”skit” och allt annat. För att få till det korrekta uttalet är följande saker viktiga att tänka på. För det första ska all tyngd läggas på ett starkt rullande R. Ingen tyngd över huvud taget på K, det vill säga ”perrrrkele” och inte ”perkkele”. Alla vokaler är korta, E:et uttalas som Ä i ”ägg”. Sist men inte minst är det viktigt att man morrar med tänderna ihopbitna. ;)

Så… alla dessa tre svordomar kombinerae blir en superdupersvordom, nämligen vittusaatanaperkele, eller saatanavittuperkele, eller perkelesaatanavittu, eller ja.. ni hajar nog alla. Ordningen är oviktig. Kombinationen har styrka så in i helvete.

Peace!

AIK fortsätter obesegrat i kvalserien

AIK har återigen dragit det längsta strået i kvalserien, vilket är jävligt bra med tanke på hur säsongen har sett ut. Säsongen gick åt helvete, men nu när det är kvalserie och en plats i allsvenskan på spel.

Fortsätt så för fan så är säsongen räddad! :D

Peace!

Kill Arman

I samband med norooz upptäckte jag Arman Alizad, en iransk snubbe som bott i Finland i många många år. Han flyttade dit med sina föräldrar, växte upp, blev skräddare och levde la vida loca, vilket gjorde honom till en hösäck.

I Kill Arman får han utbildning i diverse kampsporter världen över.


Och det är riktigt jävla coolt.

Peace!

Eid Mobarak

Eid Mobarak era jävlar! ;) Det är nyårsafton på persiskt vis och Dr Zamani är i Bergshamra och firar med släkten.

Fast korkat nog gick jag och köpte ett helt paket baklavakakor som jag satte i mig på nolltid. Det fuckade upp hela matappetiten. Meeen fuck that liksom. Det är norooz, då får man vara hur jävla corrupt man bara vill.

Norooz har även AIK firat… Med att våldta Sundsvall med 5-2, medan Södertälje är ännu närmare Brajen i division 1. En skön nyårspresent från den svartgula armén på is.

Peace!