Du vet att du är småbarnsförälder del 1 när…

1. När du knappt blir ledsen över att toapappret tar slut när du väl faktiskt fick skita i lugn och ro. 

2. Men du blir förbannad om du inte får din dagligs dos av tex kaffe eller vad det nu kan vara. 

3. När du byter blöja i sömnen utan problem. 

4. När du ständigt från ändra om hela veckans matlista, 30 gånger om dagen för att inget passar dina knoddar. 

5. När du hittar din mobil i ugnen, nappar i örngottet, Kattmat bland frukten eller dina nycklar i toaletten. 

6. När frukten ständigt är halv i fruktskålen alltså avbiten på flera ställen sådär lite mystiskt. 

7. När du sitter och läser en bok och sedan ser att du gick från sidan 27 till sidan 34 och en halv bara sådär… Vart tog dom andra sidorna vägen? 

8. När du faktiskt också sover ordentligt med lunch ibland. 

9. När kylen och frysen består av väldigt mycket Matlådor. 

10. När dina vänner får sjuka telefonsamtal med dig. ”Hej! Ja det är bara DRA INTE I SVANSEN bra med mig hur NEJ är det med dig? Fika passar SLUTA klockan MÅLA INTE PÅ VÄGGARNA två, funkar det? Vi NEJ NU FÅR DU SLUTA ses sen då. HAR DU BAJSAT PÅ DIG? Hejdå.” 

Fortsätt läsa

Spökat hela natten…

Godmorgon på er! 

Hoppas ni kunnat sova gott inatt, det har inte jag. Först så vaknade jag mitt i natten flera gånger av dunsar, fotsteg, knarrande golv och smällar som sedan gick över till iskalla vindar och ständiga störningar på tvn samt datorn. Vaknade även av att jag kommit på att jag glömt tvätten i tvättstugan så sprang ut mitt i natten och skulle ta in det men då va det fortfarande dyblött, hatar tvättmaskinen och torktumlaren här! Så satte klocka på halv 7 då jag såg att ingen skulle tvätta på morgonen eller förmiddagen. Gick upp då och startade torktumlaren och den går just nu, hoppas på att få inte bara ren utan även torr tvärt snart. Väl innanför dörren hör jag Leah skrika och stonka i sängen, jag tittar mot henne från ytterdörren där jag kan se henne i sängen och hon ligger helt stilla. Jag går fram och hon ligger precis som innan och har inte gjort ett knyst..  Spökar det hos er också? 

Snart ska jag väcka Leah så vi får i oss lite frukost innan det är dags för dagis för henne, jag är ledig idag från jobb så hon går kortdag på dagis. Jag ska försöka hitta mera vantar och annat under tiden och även fixa klart tvätten samt städa. Får väl se hur mycket jag hinner med. 

Hoppas ni får en fin dag! 

Fortsätt läsa

Hämta ut paketet & fixa krubb

Hejsan på er! 

Just nu mår jag fortfarande dåligt men mycket bättre än innan och är fortfarande feberfri! Håller det i sig såhär så kommer jag jobba imorgon, fy så skönt det ska bli att komma tillbaka! 

Jag sitter i soffan och har fått i mig lite lätt att äta och ska snart fixa mig för att gå och handla till maten och sen även hämta ut ett paket. Kanske att det även blir en promenad innan det, känner att jag behöver luft typ nu helst igår! 

Vad hittar ni på idag? 

Fortsätt läsa

Jag frågor..

Jag gör – Ligger i sängen med en kopp tea, försöker bli frisk så vilar en del. 

Jag kan – Vara en förbannat tråkig bloggare just nu. 

Jag handlar — Nästan något varje dag i stortsett, sålänge det inte är som nu. Att jag är sjuk och sängliggandes. 

Jag borde – Värdera mig själv mer, se vad jag mår bäst av och behöver. 

Jag måste – Ut på frisk luft och handla mat. 

Jag vet – att jag förmodligen svälter annars. 

Jag tycker –  Att även andra ska värdera mig mera, innan jag försvinner ur deras liv väldigt fort. 

Jag tänker — ofta på väldigt mycket saker som ger mig huvudvärk. 

Jag förbrukar – väldigt mycket Toalettpapper när jag är förkyld. 

Jag lyssnar – alltid 

Jag längtar – Efter något som aldrig tyckt ske 

Jag fasar – för att förlora någon jag älskar

Jag använder – en manlig hudvårds produkt som primer innan varje gång jag sminkar mig. 

Jag njuter – av friskluft 

Jag äter – Mycket sushi 

Jag dricker – tea minst två gånger om dagen 

Jag struntar i – skitsnack och idioter 

Jag tittar – på mycket olika sjukhus serier 

Jag läser – lite ur en bok innan jag ska sova 

Jag vill – ligga på en strand i ett annat land just nu 

Jag är – kär 

Fortsätt läsa

Feberfri! 

Godmorgon! 

Jag vaknade tidigt och började vanka in mot duschen för jobb när svallvågen kom över mig, jag kallsvettas, hostar, fått näsblod och huvudet pulserar MEN jag har ingen feber idag! Jag mår verkligen inte bra men bättre än igår, känner att detta får vara nog nu. Inte en enda till dag vill jag vara sängliggandes och sjukanmäla mig. Tre dagar på raken räcker. Imorgon ska jag till jobbet om jag fortfarande inte har feber, oavsett vad. Jag klättrar ju på väggarna snart! 

Jag har fått i mig lite att äta och har lagt mig i sängen igen, tänkte försöka somna om det går. Annars i alla fall vila ett tag till. Jag ska försöka ta mig till affären senare, behöver både luft och mat. Blir förhoppningsvis piggare av friska luften också. 

Hur är det med er idag, vad ska ni hitta på? 

Fortsätt läsa

Sover bort dagen 

Hej.

Känner att det inte kommit något ordentligt inlägg på ett tag. Varken gårdagen eller idag blev som planerat, blev bara skit av allt. 

Mår piss, vill inte vara sjuk mer! Tänker så jag får huvudvärk och har egentligen MASSA att stå i. Resten av dagen kommer jag ta en lång varm dusch sedan lägga mig i sängen, sova bort resten av dagen. Skulle egentligen jobbat men såklart gör jag ingen nytta där med feber. Kan inte ens äta, mår så fruktansvärt dåligt. Får väl försöka se det positiva i det hela, vad nu det är. 

Jag suger förövrigt på att vara ensam varannan vecka, stirrar snart hål i taket. 

Har jag ingen mer feber ikväll blir det jobb imorgon, klarar inte av att vara hemma mer nu. 

Fortsätt läsa

Jag ger inte min dotter mat och går på droger. 

Jag är inte född till en idiot, som tyvärr många andra i min omkrets just ju verkar vara. 

Jag är så trött på allt skitsnack, att jag tydligen spelar ett spel & fejkar så mycket. Vissa påstår att T inte ens är pappan till Leah och att jag går på droger. Jag sjukanmäler mig tydligen när jag inte ens är sjuk, vet ni vilket jävla kaos det blir när bara EN är sjuk där? Varför skulle jag sjukanmäla mig om jag inte va sjuk, för jag är lat tydligen. Ja visst visst. Inte för att glömma alla killar och tjejer jag spänner på varje jävla kväll och helg och framförallt när Leah ÄR VAKEN och hos mig. Jag ska tydligen inte låta Leah äta och låta henne gå med gamla blöjor och aldrig badas eller ha rena kläder. Jag är en värdelös mamma och socialen borde bli inblandad. Jag har även misshandlat Leah och hon är rädd för mig. Jag röker på och snortar, inre för att glömma hur mycket jag börjat sno i affärer och allt annat kriminellt. Listan kan göras så jävla lång men varför skulle jag vilja ge sån cred till dom som snackar skit när alla andra runt omkring vet sanningen och egentligen gör ni idioter det också. Ni verkar ju nästan tro att detta ska få mig att må dåligt, att ni ska sätta mig i en dålig sits men tyvärr ni misslyckas och istället tycker jag synd om er för ni är ju Fan tappade mer än en gång! 

Att ert liv är så förbannat tragiskt så ni måste blanda er i i andras och hitta på massa saker är och blir ert och enbart det problem. 

Om så EN av mina närstående tror på något av detta så avgå, människor som er klarar jag mig utan vad vi än har skapat eller vad vi än har förflutet i ihop. Det blir inte ens en förlust att förlora någon av er. Och, jag kunde inte bry mig mindre. 

Fortsätt läsa

En påse bajs… 

Godmorgon på er! 

Jag har sedan förra veckan känt att nu måste denna förkylning bara försvinna eller bryta ut ordentligt snart och jodå,i söndags lagom till Leahs Pappa vecka började så kom allt som en våg över mig. Snorig, hostig och hängig. Mådde bättre j måndags och va faktiskt ganska pigg, inte så farligt snorig och heller inte lika hostig. Sen när jag skulle lägga mig i måndags kom hostan och det gjorde att jag fick svårt att sova. Igår va samma sak, dock vaknade jag och mådde dåligt men tänkte att jag skulle må bättre så fort jag gått ur sängen och komit igång med saker och ting. Sedan på kvällen kom Malin och då kom den där vägen över mig igen, jag började hosta och snora extremt. Och till slut kunde jag inte ens hålla ögonen öppna. När hon gått tog det ett tag för mig att somna då jag hostade så mycket. Vaknade flera gånger inatt och tillslut gav jag med mig, sjukanmälde mig för dagens jobb och hoppas att jag mår bättre för resterande av veckan. Vill inte smitta någon och framförallt ingen på jobbet. Nu mår jag som en påse bajs, sov till och från till 9 och bara hostar och snorar. Känner mig varm och hängig, jag känner heller varken lukt eller smak. Villllll Fan iiiiiinte vara sjuk nu! 

Hoppas ni slipper all förkylning som går nu! 

Fortsätt läsa

Grön energi smoothie + 5 snabba tips mot förkylning!

Godmorgon på er! 

Idag vaknade jag strax innan 8, super trött, hängig och ont överallt. Även helt täppt och jätte ont i halsen. Leah har ju vart sjuk en del sista tiden med förkylning så nu börjar det bota på mig lagom till en jobbvecka såklart. Varje gång jag känner att jag börjar bli sjuk (vilket jag känt i över en månad men först nu verkar det bryta ut) så ser jag till att göra så det antingen bryter ut direkt eller genom att bota det precis innan. Är förkylningen redan en bra bit på vägen så är det ganska svårt att stoppa den men om den precis håller på att bryta ut så går det att lindra! 

Jag dricker alltid en energi smoothie i 4-5 dagar när jag känner mig sjuk. Jag gör inte samma varje dag utan ser bara till att den innehåller något varje dag som ger kroppen energi och som en kick! Det gör en piggare och oftast har jag i saker som är snälla mot halsen så den lindras på samma gång! 
MINA FEM SNABBA TIPS MOT FÖRKYLNING!

1. Så mitt första tips är att dricka mycket, testa att göra en energi smoothie tex. (mitt recept till dagens smoothie hittar ni längre ner!) Ibland ska det inte alltid vara speciellt gott utan mest göra gott för själen. Drick även tea med ingefära och honung, ört tea är bra och inte för att glömma så drick mycket vatten! 

2. Träna, orkar ni inte ta i för ”hårt” då kroppen faktiskt även behöver vila när man är sjuk så gå raska promenader istället. Kör löpning eller något lätt hemma. Jag går promenader och kör igenom ett program hemma som jag har. Se till att svettas! 

3. Ät nyttigt, vad du innefattar som nyttigt får stå för dig. Har du svårt att komma på recept eller liknande så googla lite eller skulle någon av er vilja ha några av mina kanske? Kommentera nedan isånnnafall! Du ska äta bra men samtidigt komma ihåg att när man är sjuk orkar inte kroppen lika mycket så om du känner att du bara får i dig ”skräp” vissa dagar så fine, ät det då och ta sedan igen dig på annat sätt senare kroppen behöver ju även den sortens mat när man inte mår bra. 

4. Vila! Vila är nästan det viktigaste när man är sjuk, sov ut. Lägg dig tidigt och ta även en power nap på dagen. Se även till att inte stressa, varva ner och ta inte på dig saker under denna period som gör att du inte får tid över till att vila och återhämta dig. 

5. Mys! Faktiskt så är det fram forskat att kyssar, sex och kramar är bra för immunförsvaret så mys på! Bara att ha någon att pussa på gör ju oftast att man känner sig piggare. Dock lär din kära bli sjuk hen med 😉 

ELINNS GRÖNA ENERGI SMOOTHIE! 

För att göra denna energi smoothie behövs; 

1. Baby spenat (3-5 stycken räcker eller så många du nu önskar.) 

2. Lite mindre än en halv chili. 

3. Juice, jordgubbsjuice eller apelsinjuice brukar jag ta! (cirka 1-1,5dl.) 

4. 3-4 apelsin klyftor alternativt 2-3 citron klyftor. (jag gillar citron bäst!) 

5. Ingefära, ungefär 3-4 små bitar som är hackade till storleken av en ärta. 

Mixa allt i en mixer, vill du så sila av den efteråt men jag gör det sällan. Jag vill ha allt. 

Smaklig spis! 

Denna är inte speciellt äcklig men heller inte sådär ”wow god” utan den är okej och går att dricka och sen ska man inte glömma att den ska göra gott för insidan med. 

Detta va min frukost idag, idag va en dag jag kände att jag hade svårt för att få i mig frukost så valde att göra något lätt. 

Tea, energi smoothie, apelsiner och två knäckemackor med skinka, ruccola, baby spenat, tomater & mozzarella ost på! 
Har ni några tips för när man är sjuk? 🙂 

Fortsätt läsa

Jag är inte okej, låt mig vara

Hej på er!
Hoppas att alla har haft en fin helg och har en trevlig Söndag.
Idag är det dags för pappavecka så kommer bli super tomt utan min prinsessa men nästa vecka är fullspäckad så ska nog gå fint ändå.
Just nu sover Leah lunch och jag ska strax in i en dusch och sen fixa middagen vi ska ha innan vi går till hennes pappa sen.
Vad hittar ni på idag?

Jag har under en period vart oerhört stressad och bara velat vara för mig själv.
Valt att ställa in min födelsedagsfest som jag samtidigt ser fram emot för att kunna andas ut, valt att ta på mig mer jobb än jag kanske orkar med för att komma på andra tankar om dagarna och när jag kommer hem öser allt annat över mig. (jag jobbar ju även hemifrån som en del av er redan vet.)
Massa bollar i luften hela tiden och så lite tid till att hinna med allt och mitt i allt detta ska jag försöka vara en närvarande och så bra mamma som möjligt.
Jag hinner inte med allt.

Jag är tacksam för alla som finns där för mig och frågar hur jag mår och såvidare men samtidigt så mår jag liksom inte dåligt utan det går bara i vågor.
Jag blir oerhört ledsen när en del påstår att jag skiter i dom för att jag vill vara för mig själv just nu.
Skit i mig då istället för det är oerhört lätt för mig att sopa folk under mattan som inte kan acceptera att jag inte är okej och kan låta mig få andas emellanåt.
Alla behöver egentid då och då bara inse det.

Jag känner att med allt detta kommer jag gå in i väggen om det inte lugnar ner sig samtidigt som jag måste göra allt jag redan gör för att fungera som människa.

Jag kan knappast vara ensam om att ha såna här perioder så varför ska det vara så svårt för en del att acceptera det?

Fortsätt läsa

Sömnproblem igen

Inatt satt jag uppe länge, tog mig flera timmar att komma till ro eller till att ens bli så pass trött så jag kunde sova.
Leah och Gustav somnade nästan direkt, jag låg kvar i sängen bra länge och försökte sova utan något resultat innan jag gav upp och satte mig i köket vid datorn för att skriva lite.
Jag hoppas verkligen inte att mina sömnproblem är påväg tillbaka igen för det orkar jag inte med.
Jag kommer att vända på dygnet totalt då.
Vill bara bli trött så jag kan sova men antar att min hjärna vill något helt annat.

Handlar egentligen inte om att jag sitter uppe och tänker och såvidare för det gör jag alltid men har ändå något om något kunnat sova bra senaste typ halvåret ändå sen nu går det bara inte.
Jag är inte ens trött, känner mig pigg men samtidigt inte.
Inte tillräckligt trött för att kunna somna och det är bara frustrerande.
Även Leah har börjat få svårt att sova på nätterna, nu är hon ju sjuk men så blir ju lätt så då men även sedan clownhändelsen, hon vaknar och är ledsen och man får försöka trösta henne till sömns sedan börjar det om igen och så håller det på hela nätterna.

Eftersom jag levt med sömnproblem och lider har sömnparalyser ofta så har jag såklart testat allt för att kunna sova utan att något hjälper.
Inte ens sömntabletter biter på mig och egentligen skulle jag inte ens ta några sålänge det är mammaveckor för när dom väl fungerar så sover jag så djupt att nästan inget kan väcka mig och det vill jag inte riskera när jag har henne ifall jag inte skulle vakna av att hon vaknar.

Har någon av er några tips, förhoppningsvis något jag inte redan testat tidigare.

Fortsätt läsa

Clownerna finns i Västervik!  

​DELA DETTA VIDARE SÅ FLERA KAN SE!CLOWNERNA FINNS I VÄSTERVIK!!! 

Mjarååå det stod nyss en idiotjävel och stirrade in genom mitt fönster! Jag skrek såklart till och tyvärr så vaknade min dotter och började gråta. Idioten började skratta och banka på rutan och gick sedan därifrån. 

Jag blir så jävla arg, så oerhört respektlöst och dessutom mot folk med barn, äldre eller som har rädsla! Vad är det för fel på er egentligen, ni måste ju ha minst 10 fel i skallen…

Fortsätt läsa

Kameravinkeln ur leahs liv 

Här är en del av kort som Leah har tagit själv med min mobilkamera. En blivande mästerfotograf kanske? 😉 

Tyckte det kunde vara en kul grej att dela och jag kan knappast vara ensam om att ens barn tycker det är kul att ta kort själv? 😀 

Fortsätt läsa

Dagens Leah + pannkaksmys 

Hejsan fina ni, hoppas ni mår prima!
Idag är Leah hemma från dagis så vi bara myser. Imorse hade vi pannkaksmys, stekte även äpplen i socker och kanel till och det gillade Leah, ny favorit tror jag! 😀 

Just nu sover hon middag så jag passar på att kika runt lite i telefonen.
Senare ska vi handla sedan tvätta och rensa bland saker som vi inte ska ha eller använder.
Har så mycket skit både i lägenheten och i källaren!
Vad ska man med allt till liksom?!

Får se vad resten av dagen erbjuder,vad ska ni hitta på idag? 🙂

Såhär ser min prinsessa ut idag! <3 

Nomnom visst ser det gott ut! 

Fortsätt läsa

Sunday morning!  

Godmorgon på er.  

Idag valde Leah att sova till strax innan 9 och det tackar jag för för sovmorgon behövde jag verkligen! Denna vecka har både jag och Leah vaknat ofta på nätterna och haft svårt att somna om men inatt inte lika mycket så det va super skönt att kunna sova ut! Idag är det som sagt söndag och dags för pappavecka så ikväll ska jag lämna hjärtat det och senare ikväll har jag tänkt spela bingolotto och mysa med något gott till. Har jag tur får jag sällskap av gullefjun med. Nu är det dags för sen frulle, vi har lekt igång hungern nu på morgonen med att spela boll haha. Efter det är det dags att fixa sig för en härlig promenad och sedan handla lite på affären. 

Gårdagen var det lördagsmys hela långa dagen! Blev film, tända ljus och mor och dotter mys till massa gott. Och jag sminkade även Malin också. 

Har även en fråga till er, några av er önskar att jag börjar med Youtube igen men jag vill att det som isånnnafall hamnar där ska bli riktigt bra. Vill alltså ha ett bra redigering program som inte kostar hur mycket som helst och tips på vad ni önskar se och så vidare. 

Hoppas alla får en fin Söndag! 

Fortsätt läsa
1 2 3 38