Vad gjorde jag igår

Emma
Nu är det ingen hemlis längre

Jag håller ju på med en massa saker som är hemliga men igår var det dags för möhippan som jag planerat i över 2 månader. Jag ska såklart berätta men jag måste gå igenom alla 1000 bilder som jag tog under dagen som startade kl 10 och avslutades sent inpå natten.

Några mobilbilder i väntan på bilderna i kameranmöhippa

möhippa

möhippa

Vad är det jag gör?

Emma
vad är det som tar så mycket av min tid?

Jag håller faktiskt på med flera olika saker just nu och allt tar väldigt mycket tid. Plus att jag försöker hålla mig lite piffig genom att inte har trasiga naglar, dåligt påfyllda fransar eller bleka och oplockade bryn. Jag tänker att jag tjänar tid i längden på att ha allt sådant klart och slippa hålla på varje dag att fixa med sådant.

I tisdags gjorde jag naglarna, i onsdags blev det fransar och igår var det trådning och färg av bryn som gällde.

Jag är glad att salongerna som jag gör alla dessa sakerna på ligger i närheten av där jag bor. Jag gör ju allt på Fingers anf Toes och dom har tre olika salonger i stan.

Nu är jag iallafall piffad inför helgen som ska spenderas med sambon och mina vänner Linda och Diego plus att på söndag kommer min mamma och hälsar på.

Här är naglarna jag gjorde i tisdags

IMG_9539

Trådning, plockning och färg av bryn

IMG_9558

Hann helt enkelt inte

Emma
Allt går i ett

Jag har helt enkelt för mycket att göra och hann helt enkelt inte blogga idag. Nu är ju klockan över midnatt ochjag får iväg ett inlägg. Men så kan det vara.

Jag har just gjort klart en massa saker som jag bara var helt tvungen att göra så nu ska jag lägga ifrån mig datorn och se om jag kan somna.

Tänkte att jag snart ska berätta lite vad jag håller på med med inte riktigt än.

Så här ser jag ut om dagarna just nu.
Osminkad, opiffad och ganska trött!

IMG_9083

Svär du när du kör? 

Emma
Marie visade mig denna bild

Marie var just här och rätt vad det är börjar hon asgarva och slänger upp denna bild i ansiktet samtidigt som hon påstår att det är ”so typical me”

Haha och måste nog vara beredd att hålla med henne 😉

Vidrigt

Emma
Jag hatar när det ska luras

Jag hade parkerat på ett ställe i stan och laggat på med appen. Det visade sig när jag kom tillbaka till bilen att jag loggat på med fel app (det finns ju ett dussin olika parkeringsappar) eftersom jag varit slarvig och inte tittat ordentligt.

Inget konstigt betalar den. Få efter det en påminnelse trots att den är betald. Slängde påminnelsen eftersom jag betalt boten och såg inte att dom lagt på en avgift på 60 kr. Dom har alltså lagt på 60 kr, är det ens lagligt att skicka ut det efter att bara satt en lapp på en ruta måste det inte vara adresserat eller gett i handen?
Eftersom jag slängde påminnelsen och inte såg dessa 60 kr så har dom nu har dom skickat den till inkasso och påminnelsen på 60 har blivit 240 kr.. Allt detta på mindre än en månad, effektivt jobbat!!!!
Det var knappt jag hann ta ett andetag innan denna betalda räkning var hos Inkasso……..

Jag är så förbannad på Hojab och Europark så jag håller på att blir galen, vidrigt.

Jag länkar till en artikel här nedan, just det när jag tog upp artikeln så slängde hon luren i örat på mig. Trevligt!!!!!

Här har ni artikeln om just detta inom perkeringsvaktsvärlden och då ska man ju lägga till att detta bara är ett exempel. Sen fuskas det mad att fota bilar i en riktning så man inte ser att den betalda lappen ligger i rutan osv osv osv

Det handlar egentligen inte om pengarna så mycket utan sättet dom gör det på. Usch tänk om jag skulle behandla mina kunder på detta sätt, luras. Nu har man ju inte val i detta fall så jag kallar mig inte kund utan det är ju bara att göra som dom vidriga små liven säger. Usch!

LÄNK HÄR

VIDRIGT! Att man låter dom hållas

vidrigt

Mitt stammisställe

Emma
Tänkte jag skulle avslöja

Jag är en sånt stort fan av stand up, jag älskar det. Men jag tycker också att jag går alldeles för lite på det, så tänkte att jag skulle ändra på det detta år.
Jag köpte helt enkelt ett säsongskort på Norra Brunn så där hänger jag en del nu. Det finns flera ställen i stan som har stand up men detta ligger bara en 10 minuters promenad ifrån mig och bekväm som jag är passar det mig perfekt plus att dom har föreställningar tisdagar-lördagar varje vecka.

Sist var jag där med Peter och då var bl.a. Måns Möller på scenen. Dottern köpte jag ett kort till också och vi har varit där ett par gånger tillsammans.

Måns Möller

norra brunn

Här är jag med Henrik Schyffert och Johan Glans
som jag förövrigt glömde säga till att man skulle blunda på bilden……

norra brunn

I 18 år har jag….

Emma
Jag är sedan 18 år tillbaka utbildad personlig tränare

När jag städade ett skåp hemma för ett tag sen så hittade jag en massa utbildningsintyg och betyg. Såg då att det är 18 år sen jag påbörjade min utbildning till personlig tränare.

Då var det inte många som varken var personliga tränare och än mindre folk som anlitade en PT. Jag bodde dessutom i en mindre stad så självklart fanns det inte tillräckligt med jobb när jag var färdigutbildad. Jag sökte istället en 2-årig utbildning på Bosön och lyckades komma in. På så sätt hamnade jag i Stockholm och har sen dess varit kvar, det är idag 16 år sen jag flyttade hit.

Under dessa 18 år har jag slutat att räkna alla utbildningar och kurser jag gått inom ämnet träning och hälsa. Men varje gång jag lär mig något nytt inser jag ännu mer att kroppen är den mest fantastiska ”maskin” som finns. Fasiken vad den är grym!

Jag har sen jag utbildade mig jobbat med träning även om jag senaste 4 åren inte jobbat heltid. Jag har jobbat för att jag tycker att det är kul.
Jag jobbar kvar på Balance, gymet som jag jobbat på dom senaste 10 åren, jag började jobba där när Daniel Westling fortfarande var kvar och vi jobbade ihop i nästan 5 år innan han blev Prins och försvann ifrån gymet. Dessutom så har jag såklart fortfarande mina företagsuppdrag. Det är kul och inspirerande att jobba på företag och utveckla deras hälsa, informera och motivera. Utöver det tar jag även lite specialuppdrag runt om i Stockholm som ger en kul variation, eftersom dom kan vara exakt vad som helst.

På Balance har jag en seniorgrupp, en mamma/babygrupp, en företagsklass och två stycken personliga tränargrupper. Mina PT grupper är såklart lite speciella eftersom man följer deras utveckling lite mer än i vanliga gruppträningsklasser.

Jag har en gym PT-grupp och löpnings PT-grupp. Löpningen har vi fram till idag fokuserat på intervaller på tid, men körde förra veckan för första gången träning efter puls% och ska nästa vecka göra vårt första coopertest.

Det är så kul att följa PT kunder, PT grupper och faktiskt även mina klasser eftersom klasserna nästan alltid består av samma personer så är det lätta att utveckla även gruppträningsklasserna.

På onsdag ses vi igen!

QDKX6137 TJQT2093 EUCK4022

Att ge bort en del av sig själv

Emma
För mig är det en självklarhet

Jag ger gärna bort av mig själv om det kan hjälpa någon. Jag började ge blod för ganska längesen och tycker att alla som kan och får borde göra det. Vi ser det som en självklarhet att vi ska få blod om vi blir sjuka och då tycker jag att om du är frisk borde även ge till andra som behöver.

Vill du ge blod hittar du information HÄR

Jag har även nyligen börjat att ge något som heter trombocyter, det tar längre tid eftersom att man tar ut blog och sen separers det och dom sparar bara en del och sen slussar man tillbaka dom röda blodkropparna till mig igen. Varje besök tar ca 2,5 timma, men jag försöker att jobba lite (även om det är svårt med en nål i högra armen) och sen passar jag på att titta på program jag gillar som jag missat. Eller så använder du skärmarna med Netflix som finns på blodcentralen.

Vill du ge trombocyter hittar du information HÄR

Ut med blodet, in i maskinen och tillbaka med röda blodkroppar

IMG_8247

IMG_8248

Nu när det var påsk blev jag bjuden på påskdessert efter givningen

IMG_9419

Nu är jag även registrerad i Tobiasregistret och hoppas att jag får en match vid något tillfälle och får hjälpa någon som kanske får behålla livet för att jag (och massa andra) bestämt att vi vill hjälpa till.

Vill du gå med i Tobiasregistret gör du det HÄR

Just när finns det 78 847 i registret men ju fler som går med ju större chans till en match och naturligtvis större chans att rädda liv. Gå med du med!

Jag fick mail om att jag är godkänd och med i veckan

IMG_9431

Nu är vi anmälda

Emma
Vi är nu anmälda

Det finns ett lopp som heter Hundlöpet som går i September på Djurgården och dit har jag anmält mig och Molly nu. Vi har dessutom anmält ett lag där mina andra vänner med hund som ska vara med också anmäler sig. Vi heter The Woff Woff Team.

Så nu ska vi springa Djurgården runt, jag, mina vänner och våra vovvar <3

Yrvakna pussar på morgonen

Hundlöpet

Molly kanske tar med sig sin kompis…..

Hundlöpet

IMG_8368

IMG_8804

IMG_9180

IMG_9181

Hon finns på Instagram @emmas.molly

Klart jag var tvungen

Emma
Lite fick jag fixa till

Klart att jag var tvungen att påskpynta lite grann här på landet. Även om vi detta år spenderar påsken på landet utan ett enda besök så ville jag piffa till lite ändå. Tänkte dessutom göra en liten påskmeny imorgon på självaste påskafton.

Vi kom upp till lantstället sent i onsdagskväll och har sen dess mest myst framför brasan/tvn även om vi gjort några tappra försök att vara ute en del så har vi ganska snabbt vänt in eftersom vädret inte direkt visat sig från sin allra bästa sida. Om man blandar snö, regn, hagel, blåst, moln med en nypa sol så har vi mixen av vårt påskväder, m.a.o ungefär som det brukar vara.

Istället får jag massa jobb gjort, det är bra!

Blommor, fjädrar & ris

IMG_9488

IMG_9490

Bröllop?

Emma
Ska du gifta dig?

Jag hjälper min vän Linda lite med hennes bröllop som äger rum i Italien den 26 maj, som jag förövrigt ser fram emot jättemycket. Jag hjälper henne bland annat med att anordna en aktivitet som kommer äga rum efter vigseln och innan middagen.

Sen beställde jag hem lite saker till henne från en sajt som heter Bröllops Dekorationer. Jag beställde en gästbok som vi pratat om att hon ska ha, såpbubblor, rosenblad och saker till fotohörnan som vi ska fixa i ordning nere i Noli där bröllopet kommer äga rum.

Jag kan verkligen tipsa dig om du ska gifta dig eller har en vän du hjälper med sitt bröllop. Dom har även bra och roliga saker för barnhörnan på bröllopet eller varför inte använda på barnkalaset. Det går också bra att hyra vissa saker som behövas till ett bröllop men som man kanske inte vill köpa så som stora dukar, överdrag till stolar osv

Sajten har roliga och annorlunda saker dessutom väldigt schyssta priser. Allt som har med bröllop att göra har ju en tendens till att dra iväg i pris, men här kan du shoppa loss utan att känna att bröllopsbudgeten blir hotat, perfekt!

Kul till barnhörnan eller barnkalaset

Hotdog-ställ HotDogStand2-e1491313078184 Strips-ställ

Dessa saker beställde jag

Kul till fotohörnan  a1

Såpbubblorb2Gästbok

e5

Rosenblad

d4c3

Molly lämnade ben och leksak

Emma
Till minne av Iggy

Igår när vi (jag och Molly) var på väg till ett möte på Reload på Hötorget passade vi på att gå Drottninggatan (vilket iof alltid är den gatan jag tar när jag går ner på stan) för att lämna en liten minnessak till offren efter attaken. Vi gjorde det på vårt sätt och Molly gav bort ett ben och en leksak till Iggy även om tankarna såklart går till alla offren.

Mollys leksak och ett hundben

IMG_9421

Sen att Molly inte för sitt liv kunde förstå varför vi skulle lämna ben och leksak mitt på gatan dessutom bland 1000 andra hundgodisar som hon inte fick äta, är ju en helt annan sak.

IMG_9424

IMG_9426