Vad är Cellox?


Som ni vet så gör jag permanet hårborttagning med Cellox, jag har tidigare provat traditionell ipl men gillar inte när saker gör ont och är för dyrt så gav upp. Så när jag hittade Victus Clinics maskiner och fick information om dom så hade jag svårt att tro att det skulle vara sant, smärtfritt och snabbt….!

– Men Cellox är en vidareutveckling av traditionell ipl och inte samma sak.

Cellox är en maskin med vilken man kan behandla pigment, kärl, hudföryngring och hår. Tänkte att jag skulle prova ta bort lite kärl med den också efter sommaren (och lite hudföryngring är ju inte fel heller).

Det man har gjort i en Cellox är stabilisera ljuset. Genom att stabilisera ljuset så uppnår man en större träffsäkerhet på det mål man ska behandla.

Cellox-teknologin är till skillnad från traditionell ipl smärtfri, då energin i pulsen aldrig når sin peak och vilket även innebär att riskerna är betydligt mindre med Cellox än ipl. Risker som kan förekomma är brännskador och pigmenteringar.

Med Cellox-teknologin kan man även behandla mörkare hudtyper alltså enda upp till hudtyp 6 i den så kallade Fitzpatrick skalan. Med traditionell ipl har detta inte varit möjligt, då har man endast kunnat behandla ljus hud.

Det som händer vi denna typ av behandling är att det intensivt pulserade ljuset från Celloxen absorberas av pigmentet i hårsäcken, kärlet eller i pigmenteringen. I hårsäcken omvandlas energin från Celloxen till värme som i sin tur förstör hårsäcken. Kärl och pigment kouaguleras av värmen. Pigmenterigar bli oftast mörkare till en början och trillar sedan av efter några dagar. Kärl i sin tur förångas.

Vill du veta ännu mer om Cellox så kollar du in Victus Clinics sida HÄR


NÄSTA INLÄGG KOMMER DET ETT ERBJUDANDE TILL ER

MED JUST CELLOXMASKINEN FRÅN BEAUTY BOX byRINSE

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade Bokmärk den permalänk

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.