Nu ska jag lära er en sak

Emma
Nu ska jag utbilda er

Detta är ett inlägg till alla er som har körkort, men som ändå inte kan superenkla trafikregler. Här ligger vi, i just detta fall jag (i min lilla IQ) och en mamma i en stor Volvo som samtidigt matar sitt barn på ca ett halvår som sitter i barnstol i framsätet (det äldre barnet sitter i baksätet).

Mamma ligger i vänsterfilen och jag i den mindre bilen i högerfilen

Tror ni att hon ska ligga kvar i sin fil eller glida över i min fil (naturligtvis utan att titta eller blinka) så hon tvingar ut mig i bussfilen och sen får bromsa och köra in bakom henne?
Eller tror ni att hon helt enkelt ska ligga kvar i sin fil tills hon har koll på om det ligger någon annan i filen bredvid?

Jag vet att det är en klurig fråga eftersom att jag stöter på problemet ständigt.

Självklart ska hon ligga kvar i sin egen fil tills hon tittat, blinkat och försäkrat sig om att det inte finna någon i filen bredvid.

Sen att hon själv tyckte att hon låg kvar i sin fil enligt henne själv (ja, efter att ha tutat som en galning så körde jag ikapp henne och tog ner rutan och frågade om hon hade koll och hon påstod att hon minsann låg kvar i sin fil, att jag varit ute och flaxat i bussfilen hade hon ingen koll på alls) intygar ju bara mer att det är alldeles för många som inte har koll som har körkort.

Sen hatar jag dessa skyltar ”barn i bilen”. Varför har man en sån? Tror man att det är unikt att man har barn? Då kan jag berätta att det är det inte för var och varannan person har barn.
Eller är det för att jag inte ska köra på dig när du har barn i bilen? Då kan jag för det första berätta att nej jag hade inte tänkt att köra på dig även om du inte haft skylten och två att om du slutar mata ditt barn samtidigt som du kör bil så kommer du inte köra på mig heller.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.