Men, jag klagar inte, alls, inte alls!

En bild säger mer än ord idag, ska sticka ut och fixa en sommarhage då jag vill flytta hästarna till en ny hage nu då det inte växer så mycket pga uteblivet regn. Men, jag klagar inte, alls, inte alls! 😉

Sen blir det en tur till grannarna som har tornespel på sin gård, där blir det lunch och sen vidare hem för visning av stallplats samt att det kommer en fotograf som vill ”låna” kattungarna till en kalender…. Kul va? 🙂

Dom är ju så himla fina!DSC_0117 (5) DSC_0122 (5) DSC_0154 (4)

 

Kvarka igen…..

Det är ytterst tragiskt att det inte verkar finnas någon stopp på denna vidriga sjukdom. Är vissa förjävla slarviga eller är det höjden av otur? Någon måste ju ha en sjuk häst liksom för att det ska spridas, märker man inte det undrar jag? (Jag veeeet, många mörkar, det är allmänt känt!)

Nu är det nämligen kvarka i ett stall någon mil härifrån igen, trist!

Men bra mycket mindre trist är det att ”våran” Kulan ÄNTLIGEN blivit av med sina krumelurer han gått och burit på i flera år, för den som missat finns ett antal inlägg om detta HÄR  (scrolla lite) men kortfattat så upptäckte vi lite av en slump att han var en kronisk bärare av kvarka (vi har dock inte ”haft” kvarka, dvs sjuka hästar alls) och under flera månader har han stått isolerad och alla försök att få bort bakterien har misslyckats…..

Nu så har de dock lyckats få bort alla klumpar av bakterier och han är närmare att få komma hem än på länge. Nu ska han fortsatt vara på isoleringen i 14 dagar innan ett nytt prov ska tas och är det negativt är han frisk ( det har han iofs varit hela tiden, men ingen smittbärare längre då) som en nötkärna…..

Jag är så glad för Kulans ägare som haft en riktig pärs under våren, även om jag kanske fick ta det största slaget från ”omvärlden”. Vissa, man kan kalla dem sociala begåvningsreserver, blåste upp stormar för att få små krig att nära sig av (någon måste ju har gjort nåt FEL!?)… Efterdyningen blir på sikt dock värst för dem, folk uppskattar inte halvsanningar och rena lögner vilket såklart synas ganska snabbt av dem som är lite ”vakna”.

Jag/vi har otroligt många som stöttat och tröstat och stått bakom oss, det är ju när det blåser lite snålt man märker var vänner och genuina folk finns <3

Kvarka

Detta är klumparna från sista försöket dvs ca en tredjedel av vad som fanns i luftsäcken från början….. Ett rör med kvarka, någon som är sugen??

kulan ultuna

En liten treårig kille som varit isolerad från hästar många månader nu 🙁 Liten <3

 

 

skönt att ”bara vara”

Svensk sommar när den är som bäst!

Planen var en dag vid havet men en av dem som skulle med fick sent förhinder så vi ändrade planen och gick med packad picknickkorg till kalkbrottet som vi bor precis bredvid….

Jag, Pia och dotter låg och slickade i oss av D-vitaminerna som erbjöds och eftersom picknickkorgen innehöll viss flytande vätska slickade vi lite på glaset också 😉 Det blev en härlig dag med god plockmat och (för mig) lite bad, övriga badade desto mer….

Skönt med lite färg på kroppen igen och skönt att ”bara vara” i trevligt sällskap!

jag badkalkis

BEVIS!!!! Jag badar :-)

picknick

Mumsfilibabba!

yatzyy

Bra start…. hehe

 

Starka ben är fina grejor!

Jag vet att jag egentligen bara ska lägga mig i solen (nu när den faktiskt skiner) och njuta loss totalt men….

Gymmet fick ett besök i morse och efter att jag fuskat några timmar i solen lastade jag Qråkan och åkte till Brolöten för att återigen ta hjälp av ”PiaffUbbe”. Glatt kunde vi konstatera att Qråkans pollett helt hade trillat ner sedan förra gången och han var superduktig. Kanske fick även jag lite beröm för att jag underhållit det arbete han lade ner förra gången vilket alltid är skoj!

Jag fick några nya tips att ta med mig i ridningen framförallt för att stärka galoppen genom att börja smyga in lite sluta, för att på så sätt få mer vikt på ytter bak. Starka bakben är fina grejor! 😉

DSC_0127 (6)

Travar fint inför publiken :)

DSC_0213 (2)

Samlar traven…

DSC_0270 (1)

Ubbe ber om (mycket samlad) galopp..

DSC_0293

Jösses va jobbigt säger Qråkan men försöker galoppera :-)

DSC_0297

Lite mer trav, Qråkan är fin i formen, koncentrerad och lösgjord! Älskar att det finns lite ”framben” på honom, more to come…..

 

Att jag kroppsligt känt en längre tid….

Första träningen på Qråkan efter fredagens ryttarfitness, där jag blev rejält stretchad för att hitta tillbaka till min position i sadeln. Och jag är själv själaglad över att jag mestadels av passet faktiskt kunde rida som folk igen….. Det är ett jäkla skit när man av olika anledningar tar till ”olater” som fastnar för mycket…

Vad anledningarna är har jag en klar misstanke om, jag har ju haft några hästar som varit lite, ska vi säga ”luftburna” vilket innebär att jag kanske börjat ”nypa fast mig” lite i sadeln och utan att tänka på det har det blivit lite så jag har ridit. Att jag kroppsligt känt en längre tid att min sits inte alls är som förr spelar ingen större roll när hjärnan programmerat sig på överlevnad och ”det kan hända igen”….. Nina var ju med i Fredags och fick instruktioner på hur hjälpa mig framåt och vidare för hjärnan är inte lika lättstretchad som kroppen, och detta till trots över att min kropp nog var den stelaste på hela kursen 😉

Träningen både i Fredags efter stretching och igår gick väldigt bra, Qråkan är i ett bra träningsläge och detta med skolorna börjar han förstå och göra riktigt bra. Han är också framåt och villig vilket är himla skoj. Även han får bli lite omprogrammerad, nu när matte inte riktigt gör som hon brukar så det blir lite si och så med kommunikationen om hur mycket bjudning matte vill ha, men inget som inte enkelt går att lösa. Nina fick (såklart, hjärnan minns ni!) påminna mig om hur mina ben skulle bete sig men jag tror att jag börjar få en liiiiten ny känsla över positionen och hjälpgivningen… Spännande detta!

DSC_0133 (4)

Mitt högerben lever ett eget liv…..

DSC_0140 (3)

Här stretchas mina muskler insida lår, de är urstarka och as-stela…..

DSC_0145 (4)

AJ! Jag trodde jag skulle gå av, typ, minst…..

DSC_0158 (4)

Hade jag haft en ljudblogg hade ni här hört märkliga ljud från mig….. liksom HUR ont kan det göra i rumpmusklerna?? (än idag och det är sisådär fem!! dagar sedan)

tokroligt som tema….

Sommaren fortsätter att leverera härligt umgänge, kan man ha träningsvärk i skrattmusklerna så har jag nog det nu och definitivt är att jag måste köra en ny C9 snart, jösses vad massa gott jag har nöffat i mig ,-)

Igår körde dotter upp mamma och mig till härliga gamla vänner vi återkonektat med senaste åren, vi bodde i Ronna samtidigt när jag var mycket liten och detta är fjärde gången vi har vår ”tjejkväll” med gamla minnen och tokroligt som tema hela kvällen! Hur kul som helst <3

Vi åt gott och vi spelade kubb och så åt vi lite till… Sen började vi lyssna på musik och jag tog på mig rollen som musikquizledare och det var så roligt så när sonen kom på avtalad tid för upphämtning fick han kanske vänta på oss i ”några” timmar…  😉

Nu blir det ridning i värmen och sen blir det solsäng för hela slanten heeela eftermiddagen!

jag kubb

Detta var laget som vann! :-)

Kubb.

Ja, och någon måste ju förlora också… hehe

ibland heeeelt galna människor……

Och hela helgen blev helt enligt planen, fullt ös från start till mål…

Vi har haft så sjukt roligt, umgåtts, lekt lekar (herregud vad vi har juckat! mitt lag vann 😉 ), dansat och skrattat så tårarna rinner och inte minst ätit så mycket god mat att man nästan skäms… Men eftersom Lördagen avslutades på Bakfickans dansgolv blev det en hel del kalorier som brändes bort, tur jag verkligen gillar att dansa….

Men allt kul har ett slut såklart och med en och en halv timmas sömn i kroppen åkte jag hemåt för att hinna hem till våra nyinflyttade grannars ”kafferep” med fler grannar, kul initiativ då vi inte allt har umgåtts med grannar på ”den sidan” av vår gård 🙂

Jag trodde nog att jag skulle vara helt slut i morse men än finns det liv i tanten och det ÄR skillnad på att vara trött utan energi och vara trött med! Efter denna helg är jag fulltankad med sprudlande energi efter att ha minglat runt bara med glada, positiva och ibland heeeelt galna människor! Hur kul som helst!

utö fanny

Värdinnan myser i sin hängmatta

utö matsons

Vi åt ”ute” i Fredags

utö sillunh

Innan sillunch på Lördagen

jag och emily

Vi fick priser för våran insats med lekarna och mitt pris blev piercingar, självklart tog jag ett kort och skickade till den underbara mannen som jag trodde skulle gå bananas, men eftersom han ser lite illa (obviously) såg han inte ens att jag hade en nosring på bilden. Med på bilden är mitt urgulliga extrabarn som bodde hos oss för hmmm, många år sedan, bästa finaste!

 

Typiskt!

Visst är det väl typiskt att man inte lyckades få en rejäl sovmorgon när man inte är hemma o inte har något att passa alls…

Men klockan sju i morse började hundarna skälla och pling, klarvaken!

Fast vad gör väl det när man kan sitta och kuckilura i solen och njuta av tystnaden för naturligtvis somnade både hundar o mattar om.

Snart är det dags för sillunch med ett jättegäng brudar, hur mysigt som helst????20160716_100944

där blev det största fyndet ett skelett….

Natur är vackert, även ovårdad natur är vacker….

Igår när jag och Linda red i skogen såg jag att undertråden släppt lite på andra sidan hagen, efter lunchen gick jag över för att laga det och kom då på att det faktiskt finns ett bra svampställe i närheten som jag naturligtvis var tvungen att undersöka!

På väg dit hann jag undersöka en hel del blåbärsbuskar och väl där blev väl det största fyndet ett skelett av ett rådjur liggandes utanför ett rävgryt eller heter det lya?

Men med några svampar i påsen blev jag såklart tvungen att gå vidare till nästa ställe där jag gick helt bet, inte en endaste pyttesvamp, men däremot två vackra gamla stubbar, så fina!

Fina är också mina liljor som växer på min altan….. 20160714_134054 20160714_140027 20160714_142625 20160714_142651

…Qråkan är korkad men det är en heeelt annan sak…

Kul förmiddag i hästens tecken…. Idag släpade jag med mig Linda till Wisbohammar, hon har inte kunnat rida ordentligt på länge då hennes ”springare” har behövt lite ”korrigering” och då tänkte jag att en liten tur på Qråkan skulle liva upp….

Och nu har nog Qråkan satt glada griller i huvudet på henne, Qråkan är en ”smula” piggare är hennes svarta springare och nå tusan blir det lite roligare att rida om man inte hela tiden måste driva och uppmuntra till lite högre växel. Själv tycker ju jag att Qråkan kan tendera ”trög” ibland men kanske jag är petig och har höga krav för Linda tyckte att Qråkan var en toppenhäst! Kul.

DSC_0162 (2)

Lite trav o Qråkan har full fokus på den nya människan på ryggen…

DSC_0182 (1)

Full fart, eller, nja…. Linda blev förvånad över hur mycket ”ridning” denna galopp krävde. ”-Det ser ju så lätt ut”? ;-)

För att utesluta mina hjärnspöken från igår longerade jag några varv på min (tämligen hårda) gårdsplan innan vi åkte och det är inga fel på den hästen, inte i benen i alla fall, den underbara mannen tycker att Qråkan är korkad men det är en heeelt annan sak! 😉

När vi kom hem sadlade vi den svarta och Nåttlan för en tur i skogen, bra att passa på att socialisera Nåttlan i många miljöer samt att det aldrig är fel att lära sig lyfta på sina fötter i skog och mark…..

DSC_0205

Och det går inte att låta bli att tycka att detta är det gulligaste vi har i stallet nu 😉 <3 <3