….. And so on!

Nu börjar det dra ihop sig!

Trots att vädret återigen levererar här hemma så kan jag inte låta bli att längta till Onsdag om en vecka, denna tid sitter jag nämligen på ett plan ner mot Rhodos. Årliga husmorssemestern med Pia, den fjärde i ordningen. Vi ska ju åka till det hotell jag var med den underbara mannen och de likasinnade grannarna så jag vet precis vad jag längtar efter. Beachhotel med en fantastisk all inclusuive!

Vi kommer att ägna oss åt diverse aktiviteter till exempel, sola ryggen, sola magen, spela yatzy, läska oss, sola igen, äta, sola, läska oss, yatzy, mat, dryck….. And so on! Denna resa (och våra tre tidigare) är total avkoppling utan några som helst planer. 20160529_083616 20160525_113345 20160523_115655

Nu har jag ju faktiskt tagit lite ”semester” från träningen när den underbara mannen varit hemma och jag har ännu inte bestämt om jag ska ta med träningskläderna eller ej, man blir ju lite mosig av att bara ligga också… Jag får se vad som får plats i väskan efter att jag packat klänningar, handdukar och min solkudde som bara måste med.

Men först har jag Lördag på gång som jag såklart har stora förväntningar på, jag har varit med och fixat en återträff för alla oss som gick i nia samtidigt i Trosa, det är 30 år sedan och det kommer att bli himla kul!

Jag gillar att ordna och fixa sådant och jag gillar att träffa gamla kompisar och även gamla som inte var kompisar då… Himla mycket kul folk man missade umgås med när man gick i skolan!

 

Fy fan jag arg jag var!

Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen, när man har hästar handlar mångt och mycket om att ha kunnigt folk runt sig och sin hästvård. Tränare, hovslagare, veterinär, massör, kiropraktor och inte minst en ”riktig”! tandläkare…

Själv går jag inte till vårdcentralen när jag får ont i munnen trots att alla läkare säkert läst lite om munhåla och tänder i sin grundutbildning, jag går naturligtvis till en tandläkare som vet vad denne gör! Jag skulle hoppas på att fler var lite kritiska innan man lät någon sätta igång och raspa sin hästs tänder, har sett många trista munnar på ”nyraspade” hästar när matte trott att hon hjälpt sin pälskling…

Jag skulle tro att många ridrelaterade problem kan komma från munnen och jag har hört jättemånga solskenshistorier om hästar som blir som förbytta till det positiva efter en ordentlig koll! Såklart förstår jag att alla gör det bästa de tror de kan göra, det gjorde även jag. Det till trots hade min häst ett djupt jack i gommen (när jag till slut träffade en riktig (och har fortfarande) HÄSTtandläkare) efter en tand som fått växa utan att någon filat ner den och då hade jag haft två av Sveriges ”bästa” tandläkare i hennes mun åren innan. Fy fan jag arg jag var!

Detta är tretton år sedan och efter det har jag vagt förtroende för våra Svenska självutnämnda ”hästtandläkare”!

Hur som så fick Qråkan sin årliga koll igår och han hade några vassa små hakar som skickligt avlägsnades för en funktionell mun igen, detta kan förklara lite motstånd att flytta åt höger och ställa vänster…. Kattjing 😉

Qråkan tandis

 

hur kul ska inte det bli liksom…

Efter nio timmars sömn är jag hyfsat pigg efter tre tävlingsdagar, det har gått jättebra med några mindre moment av tillfälliga internetavbrott… På Brolöten känner man sig alltid välkommen och blir mottagen som en i familjen, så här förenas nytta med nöje, kul!

jag häst o lantliv

Snyggtröjan i sekretariatet :)

Emelie b1

”Vår” hemmaryttare Emelie Brolin vann cupen vi hade i högsta klassen, fina priser! ;-)

När jag kom hem satte jag igång med lite förberedelser inför helgen då vi ska ha återträff efter 30 år sedan grundskolan, hur kul ska inte det bli liksom?

Jag är vrålsnygg.

Så sitter jag här i sekretariatet igen, med en kopp te och med mina raggsockor som jag klokt nog packat med mig.  Så skönt att skippa skor, eftersom jag inte är ute och går alls.

Jag är dessutom vrålsnygg i en sponsor tröja som såklart ska visas upp ordentligt! Gårdagen avslutades med en god middag med familjen Brolin och några övernattare och innan det hade jag faktiskt tid att åka en sväng vilket var trevligt då jag för många år sedan bott i grannskapet och det väckte lite minnen…

20160821_08103320160821_080746

jädrar andåda…

Aaaaah, så himla skönt!

Jag är som folk igen, min nacke satt som berget men det fixade Micke i ett (ok, två) nafs och det blev samtidigt som jag gjorde ordning Qråkan för att åka på programridning.

Och om jag bara är lite mer ”på” och rider Qråkan mer mer ett tänk att han ska bli lite ”springig” i traven så hade jag fått bra mycket mer ”betalt” poängmässigt. Men jag satt och var lite halvnöjd genom hela programmet och 65,8% är väl inte fy skam med en miss som gav en 4 och en 5 på ett annat moment….. Jag fick rida om travdelen och det hade gett andra poäng, jädrar andåda 🙂

Nu börjar jag bli tävlingssugen men det är en månad kvar till första planerade start pga utlandsresa (men det är också kul)progr1

 

är det någon som vet varför det blir så?

Tänk vad vädret kan skifta snabbt från sommar till typ höst, fortfarande är allt väder nu trevligare än vinter dock!!

Trevligt hade det varit också att få sova hela natten, av någon anledning vaknade jag kl tre och var pigg, men jag vägrar gå upp kl tre så jag låg och vred mig en timma innan jag till slut somnade om igen för några timmar till….. Kanske var det nacken som störde mig då jag senaste året runt ”kvinnoveckan” fått nackspärr, är det någon som vet varför det blir så är jag väldigt nyfiken att få veta det? Men jag har sådan tur att Micke kiropraktor kommer hit idag så nacken är fräsch inför helgens stolsittande i sekretariatet på våra tävlingar på Brolöten.

Dessutom kommer jag ju rida som en gud ikväll på programridningen för Lotta Finstorp hos Maggan…..20160706_102252

vilket fick honom att nästan bryta ihop…

Och det slår inte fel i år heller, samma dag den underbara mannen går på semester så blir vädret ”något tristare”…… Och idag när vi handlade mat höll de på att sätta upp julbelysning i träden runt parkeringen vilket fick honom att nästan bryta ihop… Dåligt väder och Jularbete i augusti liksom……

Att sommaren snart är slut märks också i stallet då svalorna börjar emigrera och jag kan tvätta det ordentligt med högtrycken, så nu är det rent och fräscht igen och all svalskit är borta. Skönt att ställa in hästar i ett stall som är fritt från massa damm och spindelnät 😉

Men, jag ser verkligen fram emot julen detta år, det blir en resa till varmare breddgrader med familj och släkt. Det ska bli såååå skönt att helt skippa allt juligt hemma, jag ska ta med en burk sill, en tomteluva och ett litet paket till julklappsspelet vi ändå kommer att köra. I värmen, vid poolen. Fett najs!

maspalomas

Vi kommer att bo straxt intill Maspalomas öken :)

 

Sagt och gjort…

Men, jag har ju glömt bort att skriva om söndagens utflykt. Vi har länge pratat om att åka till fortet Femöre på en guidad visning då både jag och den underbara mannen gillar sådant.

Sagt och gjort så blev det en tur dit för en tur ner i ”tunnlarna”, mycket intressant och bra guidat.

Efteråt blev det en tur till skärgårdsvåfflan för en mumsig stor våffla med skagen och räkor. Yummi!!!

fem1 fem3 fem4 fem5 femö femö1 femö3 femö4 femö8 femör femör1 femör2 femör4 femör5 femör6 femör8 femöre femöre4 femöre7 femöre8

är en hel miljon att rida!

Nu, kan jag ägna lite tid här igen. Mellan ridning och umgänge med familj så är det full fart dessutom inför klubbens tävlingar jag är med och arrangerar i helgen på Brolöten i dagarna tre… Igår blev det ett par timmar framför datorn och idag ytterligare tid, samtidigt som telefonen ringer med frågor och annat som ska fixas och svaras på.

Nåväl, dagens träning (ja, jag lägger lite extrakrut på det nu när det lossnat så mycket i vårat jobb framåt, dessutom får Qråkan vila en vecka snart när jag solar på Rhodos:-) ) gick väldigt bra, Qråkan jobbar på bra, man kan be om lite mer och jag sitter så himla mycket bättre. Jag är så glad!

Idag ”bad” vi om lite mer så Qråkan sprattlade måttligt ett par gånger men är så mycket mer ridbar och vill ändå försöka ”ta i” lite mer, känns som ett trappsteg är passerat och bitvis är han en hel miljon att rida!

DSC_0166

Qråkan är inte född modell, tur Maggan sitter bakom och är lite snygg i alla fall!

DSC_0119 (2) DSC_0139