Man tar hand om sitt eget skit liksom….

Näe, vad säger ni?

Jag börjar känna mig smått urlakad med mina inlägg här, inspirationen att skriva fyndiga och kul inlägg är inte stor just nu och jag känner mig åt helvetet för gnällig än jag vill både framstå och vara..

När jag väljer bloggar att läsa (läser fyra stycken) vill jag bli inspirerad, nyfiken och ett stort mått road och jag tvivlar på att jag ens skulle gå in två gånger på denna sida nu.

Irriterad som tusan är jag då jag allt som oftast är en glad och förbaskat positiv person men omständigheter på både hästiga och personliga plan över en längre tid gör att jag nu trasslat till mitt utstakade livspussel och jag ska nu försöka knåpa ihop det igen. Men till vad? Vad vill jag och hur vill jag ha det!

När Murphy envisas att ställa till det för en, vänner sviker och livet inte bara kan ”rulla på” blir det till slut stopp i kapernum, energi slut, intresse slut! Här kan jag i och för sig tacka min positiva sida som gör att jag ändå ser glaset halvfullt och har vilja och lust att göra de förändringar jag nu måste. Men det är inte bara att bara göra…….

Jag är ju en person som är principfast, ”saker ska vara som de alltid varit” därför tror jag att man kör på lite längre trots att varningstecknen blinkar helröda. Viljan är det ju inget fel på!

Kanske får jag skylla mig lite själv, jag framstår nog som öppen och ”jag delar med mig” här i bloggen men! jag är inte en person som delar med mig av speciellt mycket något av mina mer personliga saker. Om jag hade snackat lite mer med någon om hur det kändes och kanske berättat och ventilerat över jobbiga saker kanske hade saker sett annorlunda ut, vad vet jag? Men jag har lite himla svårt med tillit till andra och jag har blivit kallad ”en knepig hemlig jävel” och så kanske det är?

Man tar hand om sitt eget skit liksom och gnälla och älta har aldrig hjälpt någon! eller….

Nåväl, ni trogna läsare kanske får en mer personlig sida framöver, mer gnälliga inlägg eller inte!! Den som läser får se  😉 Jag, glitter

 

att man bara lever en gång….

Men så mycket gnäll det blev direkt på FB när det nu kom en efterlängtad regnskur, jag är överglad över att snart få plocka svamp och älskar doften ute efter en skvätt regn.

Något mer jag älskar är skaldjur vilka jag kommer att få avnjuta i morgon på kryssningen, ska bli kul att komma iväg en snabbis och jag gillar Cinderellabåten…  Planer är på gång för kul saker här under hösten såsom stalltjejsfest, trevliga middagar i Stockholm med vänner, Friends hästfest och återträff från gymnasiet och inte minst resa till Spanien över jul…..

Jag gillar att planera saker och jag gillar att träffa kul folk, och sen är det ju så att man bara lever en gång, varför inte se till att göra allt man känner för liksom? 😉

Forever pilot

 

Han är helt hopplös…..

Idag beslutade jag mig för att lägga alla snurrande tankar åt sidan en stund och faktiskt rycka upp mig, jag lastade Qråkan och åkte och red ett faktiskt helt ok pass på honom. Jag vill att han ska bli lite mer lösgjord och jag testade mig fram lite för vad som skulle passa honom idag.

Jag envisades med att han skulle flytta bra sidvärts och jag envisades med att rida förvänd galopp, jag tror lite att han själv inte riktigt har självförtroendet att ”bara tuffa på” i den, så jag lade stor vikt på att hjälpa honom, uppmuntra honom och öka på sträckorna så han fattar att han kan!

Och visst kan han 🙂

Däremot är han helt hopplös att ta kort på, han ska hela tiden vara så himla nära och gärna slemma ner och puffa på mig så mycket han kan, söt dock!

20160927_115400

Ganska korkat!!

Jag klurar på om det är för tidigt att gå ut och leta svamp efter regnet som kom häromnatten?  Och jag klurar på var fasiken jag gjort av min nagelfil??

Jag måste ju fixa fina naglar inför Torsdagens smitning från gården och naglarna ser hemska ut efter några dagars hagfix…… Ganska korkat att inte passa på att köpa en extra när jag ändå köpte nya lack förra veckan, men jag ska ju till Stockholm på torsdag och kan passa på då kanske innan båten går! (måste kolla tågtider…. note to self! )

20160927_074447

Några snygga lack som inte alls gjorde sig med sina färger i detta motljus…..

Sen ska jag ju genast göra kul saker igen den 1 Oktober (herrejösses, är vi redan där?) då det är dags för clinic på Strömsholm för Carl Hester, en duktig ryttare i dressyr som jag inte tidigare fördjupat mig i, men ska bli kul och intressant att se..

carl hester

Ser väl trevlig ut.

Naturen är btw rent magisk denna årstid, morgondimman erbjuder osmickrande mönster på mina fönster (rimmade jag inte precis lite fiffigt) och nu ryker det från mina fönsterbleck i solens strålar…..

20160927_071811

Mina älskade fåglar står i fönstret men ser inte ut genom diset som råder…. 😉 Och ja, det ligger en fet död fluga på mitt bord….

 

 

 

Det kan man inte säga om denna dag….

På min Facebook har jag installerat ”den här dagen” då alla inlägg jag gjort detta datum under alla år kan beskådas och idag för fyra år sedan hade vi frost ute…. Brrrrrr

Det kan man inte säga om denna dag då jag lätt gick ut till hästarna i min morgonrock med bara ben utan att frysa!

Frös gjorde jag heller inte igår när vi tog tag i vinterhagarna som skulle få nya eltrådar, jag kanske hade min fleecetröja på mig på förmiddagen (rädd att frysa) men när jag nästan höll på att svimma tog jag av mig den och kände nog att jag hade ett stänk av värmeslag… Den underbara mannen tycker att jag allt som oftast har åt helskotta för mycket kläder på mig och suckade djupt…… Men vem vill frysa liksom!

Himla skönt att yttervarvet på hagen nu har ståltrådar istället för elband, nu jäklar ska vi inte ha dålig ström och rymmande häst! Ska byta avdelningarna och lunchhagarna också men det blir under veckan! När jag räknade efter igårkväll kom jag fram till att två varv runt hagen (över och undertråd) blir 800 m så lite motion blev det i snärjig terräng. Kan behövas då jag inte kommit igång med träningen igen efter sommarlovet 🙁

20160925_103532

Fem kilo tråd, bara att köra :)

Såklart hade jag mitt största FAN med mig i skogen och man måste klappa med jämna mellanrum annars springer hon ivägen och gör snarskan, en katt ska klappas ofta också!! Men efter ett varv (och några avstickare att hämta fler isolatorer, en ny rulle tråd och en sax) så ledsnade hon och lade sig att sova i solen istället….

20160925_110849

Finaste snällaste rosé!

20160925_120658

zzznark!

20160925_163524

Ska bättra på denna hög under veckan, snart är all ful och uppriktigt sagt ganska dålig tråd borta!

kan vi låta vara oskrivet ännu ett tag…..

Nu är hösten här om man tittar på alla vackra färger som sakta men säkert börjar lysa häromkring. Men värmen säger att det lika gärna kan vara en dag mitt i sommaren.

Gårdagsnattens regn kanske kan se till att det snart kan vara värt att ta svampkorgen med sig ut i skogen och det är något jag ser fram emot. Jag kan ägna timmar i en tyst skog tillsammans med min korg!

Däremot går våra lyckliga hästar fortfarande kvar i sina sommarhagar och det finns fortfarande lite gräs att äta mellan högivorna. Och det är verkligen en ynnest att ha möjlighet att låta dem gå så här länge i dessa fina hagar, hållbara, starka och inte minst glada hästar!

Huruvida jag är glad eller ej kan vi låta vara oskrivet ännu ett tag, det brinner fortfarande i mitt huvud över hur jag ska göra, vad jag VILL göra och om jag ska göra….. Men det ger sig nog snart, väl? 😉

eye12

 

varför inte?

Utan att ens fundera över att det egentligen är höst så gick jag i T-shirt hela dagen, däremot frös jag lite när jag på kvällen strosade runt i Stockholm med den underbara mannen med bara en tunn kofta. (i kraftig rökdlukt pga branden på Skeppsholmen) Vi passade på att äta gott och umgås lite medans vi väntade på att få hämta upp dotter efter en operation.

Men en skön ridtur i solen blev det under dagen, Qråkan kändes lite spänd och på från början så jag tog god tid på mig med skritten, variera formen och ställningen, volter och sidvärts tills han var mjuk som socker…. Då gick jag upp i galopp direkt, det är den bästa gångart att börja jobba i för Qråkan och varför inte göra allt så enkelt som möjligt för dem? 😉

Kanske har jag haft bättre pass på honom men jag var ändå ganska nöjd,  jag varierade linjer och gjorde många volter på nya ställen för att inte han ska börja ”tro” att han vet vad vi ska göra och vart jag ska rida… Förvänd galopp och ännu mer förvänd galopp, nya linjer och bara följ med dit matte styr!

I traven blev det ganska stor fokus på volter och skänkelvikning, även här, följ med dit matte styr, trampa på och jobba, jobba.. 😉

20160921_172941

Älskar Tapas!! Friterad ost, räkor i vitlök och räk/champinjonspett…. O cola!

20160921_113751

Mattes gonoooos <3

 

att försöka tvinga sig till något……

Sakta, sakta känner jag att lusten vaknar lite för min ridning, bara att ”erkänna” högt att jag inte tycker att det är lika roligt längre gjorde det faktiskt lite lättare…..

Men jag tar en dag i sänder och lägger inga krav på hur mycket eller vad jag ska göra med hästarna, att försöka tvinga sig till något i detta läge blir en broms för mig! Qråkan får högsta prio då jag ändå tänkt tävla honom under hösten.

Igår jobbades han från marken och fokus lades på intervaller i galopp och tempoväxlingar i sisådär femton till tjugo minuter, aldrig längre tid på longering. Och idag ska det ridas igen.

Trots att jag i detta läge kanske skulle peppas otroligt mycket på att åka och träna för tränare har jag bestämt mig för att rida lite mer själv för att verkligen testa mig för var det roliga ligger. Jag ska inte måsta betala för träning för att stimuleras och komma till skott, utan måste hitta en linje som är kul hela vägen. Såklart ska jag träna för tränare också men ligger lågt någon vecka till, kanske 🙂

20160920_153547

Jag vågar knappt yppa tanken ….

Igår blev det en välbehövlig eller kanske snarare en välförtjänt vilodag för Qråkan men motionera Nåttlan stod på agendan. Jag longerade henne en stund på ridbanan och hade henne lätt inspänd för att vänja sig att ta ett stöd där. Hon var som vanligt hur duktig som helst och tvärt emot vad jag hade förväntat mig gick hon på med större gång och mer bjudning, kul.20160919_152105 20160919_152407 20160919_152428

Nu är jag riktigt sugen att gå runt i skogarna och plocka svamp, dessvärre finns det absolut ingen svamp alls här i krokarna, inte ens giftsvamparna vill växa nu….. Jag vågar knappt yppa tanken men en liiiiten skvätt regn nu hade inte skadat, men som sagt jag tänkte inte ens tanken för om ”Murphy” hör mina sådana tankar tenderar det till att hälla ner regn i flera veckor!

20160918_105413

Inget överlever i skogen nu ;-)

20160918_110642

Älskar vad naturens bjuder på ibland ;-)

 

Detta innebär också att hästarna kan gå kvar i sina sommarhagar längre än vanligt vilket såklart är skönt för mattehjärtat (och för dem) de hinner ju stå tillräckligt länge i vinterhagarna under månaderna som kommer……. 20160919_162835