Jag vill ha koll på allt!

Jag ser med spänning fram emot Måndag och Nåttlans första programridning, det är hos Dolk där vi var i Måndags och kollade sadlarna så hon har sett ridhuset förut. Men det blir första gången jag rider efter förutbestämda linjer som i ett dressyrprogram men styra henne fungerar ju….

Det ska bli spännande att se hur framåtbjudningen blir eftersom jag tyckte hon stod emot lite sist, det kan ha varit lite spänning för att det var ett nytt ställe eller så var det konstigt med annan sadel eller en ren tillfällighet….

Det har slumpat sig så att hon har fått slippa ryttare under veckan vilket känns bra då sadeln jag ridit i tryckte lite bak på ryggen. Gör om gör rätt alltså med helt passande saker!

Dessutom är det dags för en check av massör Lollo nu i veckan, Nåttlan har varit i ”träning” nu i två månader och jag vill ha koll på allt när hon ska bygga upp sig till en stark, jämn och hållbar dressyrhäst. Toppen också med en koll av Felan innan vi sätter igång henne.eye12

Lite oturligt!!

Strålande sol men tusan vad det blåser…..

Teatern i går var bra, kanske inte lockade fram mina största gapflabb men storyn var bra och skådespelet bättre. Lite oturligt hamnade jag bakom den längsta på hela teatern och fick flytta mig på stolen fram och tillbaka för att kunna se hela scenen, den underbara mannen tyckte synd om mig och vi bytte efter pausen. Kanske han såg lite sämre den akten men vad gör man inte för sin pinsessa liksom!d62c1c15-b340-486e-9a79-09e653021209_233131_CUSTOM

Och glatt nog gick det så bra att köra upp till stan så vi hann slinka in och äta kinamat innan, mysigt och väldigt gott!

Jag hade sett fram emot en lååång pysseldag hemma i morgon efter nu ett dygn på jobbet, men det är ju årsmöte med distriktets ridsportsförbund så det blir en tur till Strängnäs på eftermiddagen.

kan bli ett ”major problem”…

Jag känner mig helpepp på att odla i år, tomaterna är försådda och i morgon ska jag så lite sallad, lök och sockerärt.

Igår kan jag ha porrsurfat på en odlingssida och beställt hem sparrisplantor, kronärtskockor och lite annat smått och gott. Ser fram emot att få plocka eget smaskens att äta i sommar och i höst….. Kommer mina planteringslådor att räcka till månne, kan bli ett ”major problem” 😉 sparrisplanta6_600.jpg_2_4 odla blandfrön odla tomat

 

Man måste inte alltid göra ”en grej” av….

Jag skulle ljuga om jag inte skrev att jag helst ville krypa ner i sängen när jag kom hem från jobbet idag, men jag gick istället upp till stallet och tog in Nåttlan för lite motion. Nu är ridbanan funktionell här och jag longerade henne på stor volt. Jag har saknat att kunna göra detta någon gång i veckan då jag tycker det är bra att jobba utan ryttare plus att man kan bygga lite kondition på detta sätt också.

I detta arbete tar vi bara skritt och galopp i intervaller som vi ökar eftersom.Snapchat-765123832

Dotter var ute och pysslade lite med Felan som också fick ”rasta” sig lite på lina vilket uppskattades men jobbigt som tusan efter bara få minuter, noll kondis! Men, det kommer så småningom ju 🙂 Snapchat-957715884 Snapchat-572813214

Nu ska jag slänga mig på min solsäng på baksidan och vänta in den underbara mannen som bara kommer hem för att vända upp mot Stockholm igen… Teatermys med avslut hemma i soffan. Man måste inte alltid göra ”en grej” av att ändå piffa till vardagen!

 

Vem drömmer om mig?

Usch och fy, jag som är så sjukt bortskämd med god nattsömn blir ju halvt ifrån mig när det inte vill sig….

Jag har emellanåt svårt att få sova på jobbet, somnar fint men vaknar efter en timme, klarvaken. Nu har jag räknat får, planerat hästar och ridning, börjat gotta mig åt min och den underbara mannens stockholmssmitnig i morgon, spelat candy crusch, lajkat saker på facebook, släckt och provat sova, tänt igen och nu ligger jag här o klockan är halv tre….

Godissugen är jag, hungrig, och känner jag efter är jag nog fan lite kissnödig också!

Nåväl det är inget att ojja sig över, jag har ett pass kvar i helgen sen är jag ledig en vecka och jag kan vila lite i morgon innan vi åker.

Ska nog återgå till att räkna får, eller planera något kul, memorera ett dressyrprogram, eller varför inte mentalt packa femtioelva höpåsar? Eller ska jag proppa in hörlurarna och lyssna vidare på min ljudbok, hästarnas dal (grottbjörnens folk)?

201433413144390936937_sbig

Vem drömmer om mig? ????

Hur har ni löst det?

Nu är jag ute och fiskar efter tips!

När tvättmaskinen går varm i sadelkammaren (lite snart när alla täcken vill ha en omgång) så har min jäääättegamla tork(mattpisk)ställning ställt upp och burit upp blöta tunga täcken. Men jag tror att den sjungit sin sista vers och behöver bytas ut.

Hur har ni löst era torkmöjligheter ute? Några schabrak och lindor hänger jag vintertid ovanför elementet i sadelkammaren men rummet är inte ventilerat för att husera större blöta föremål och sommartid nyttjas värme och sol ute, till det mesta!

torkställning

vilket också kan vara en risk ….

Sisådärja! Första lastträningen avklarad och bra gick det också. Jag ställde transporten lite strategiskt så det inte skulle kunna gå att slinka på sidan och ej heller finnas så mycket rum att tramsa på bakom lämmen.

Först testade hon att gå på sidan några gånger sen ställde hon sig på lämmen och funderade några sekunder, sen gick hon in. Vi lastade ut och gjorde om det tre gånger och de två sista gångerna gick hon rakt på som inget hänt. Ut går hon lugnt och fint vilket också kan vara en risk om de slänger sig ur….

Check!

På Fredag gör vi om det och då ska jag ställa transporten mitt på gårdsplanen för att se att det fungerar oavsett läge.

En otroligt vänlig och trevlig häst har det visat sig vara hittills, och hon har en söt nos, det är ett plus… haha 😉

20170322_115140

Det är en förutsättning!

Jag kan verkligen inte begripa vad det är som gör att jag alltid ser ut som ett troll när jag vaknar på jobbet, håret är på riktigt överallt! Tur det finns borste att ta till så jag inte skrämmer någon..

På vägen hem idag har jag lovat mig själv att jag ska få handla blommor, och det har nog präglat en av mina drömmar i natt då jag var på ett stort varuhus för att köpa planteringsjord. Men hur jag än försökte hittade jag ingen kundvagn, någon annan hann alltid före. Och när jag väl fick tag på en så kom jag inte in i hissen och när jag kom in i hissen var det en solstol jag släpade in istället för kundvagn……

Men det står mer på agendan än att plantera blommor, idag ska jag och dotter bekanta oss mer med den nya hästen (ja den har ett namn men vi smakar på ett lämpligt smeknamn!) i form av lite lastträning. Det är en förutsättning att man har en häst som är lättlastad för det är både en farlig och jävligt tråkig syssla!

Tråkigt är det däremot inte alls att dotter tar upp hästar och ridning igen,  jag ser fram emot att ha lite mer sällskap och jag trivs dessutom i just det sällskapet! FB_IMG_1490166382331

Vad är speciellt kul?

Något jag verkligen gillar är att ha mycket saker planerade, jag fungerar bäst med mål och tydliga planer oavsett om det gäller ridning eller livet i stort. Att bara ”glida runt” eller inte riktigt veta vad jag vill gör mig loj och olycklig. Därför måste jag säga att denna våren känns mycket stimulerande både på hästfront, arbetsfront och privatlivsfront… Jag är inte heeelt i fas med min harmoni än, men på rätt väg…..news36_center

Nu är jag ju en notoriskt organisatör själv men jag blir, eller skulle bli väldigt glad om någon faktiskt gör sig besväret att ”hitta på” något skoj för min skull också……. host harkel!????

Nåväl våren är redan fullspäckad med kul saker men det går nog fanimej att klämma in lite mer skoj!

Lite skoj har jag faktiskt också hemma (man kan ju tro att jag bara är borta) och just nu ser jag fram mot att börja så grönsaker och fixa med min trädgård och jag är lite sugen att göra om (piffa upp) i min sadelkammare…. Kanske måla och lägga in ett golv?

Lite skoj är det också att det ökar med läsare på min blogg, jag antar att det är på grund av att ridningen åter är på tapeten. Och vad vet jag, kanske finns det önskemål om inlägg om något, vad är speciellt kul att läsa om?

det enda jag behövde köpa…

Sådärja, nu är alla mina sadlar kollade och en fungerade. YEY!

Både plånboken och jag är tacksamma över det, det enda jag behövde köpa var en liten pad som behövdes nu under uppbyggnaden av muskulaturen. Och jag är väldans glad över att det faktiskt var min svarta Crown Arwen som fungerade bra, jag älskar den!

Den jag ridit i är snäppet för lång och sittpunkten är även den långt bak vilket förklarar att hon blivit lite störd framförallt i galoppen och hoppsadeln som använts lite i skogen var för smal och hamnade i bakvikt vilket inte är bra.

Men svart hörrni…. Och jag som köpt på mig bruna Ps träns nu? 🙂 Nåväl, det funkar såklart med mörkbrunt till svart men om jag ”måste” köpa något nytt träns får det bli svart dårå 😉

20170320_125605

sadlarna med för koll!

20170320_144627

Fina tjejen som var så duktig i nytt ridhus med råmande kossor och en frontlastare som flyttade dynga utanför… Bra psyke är guld värt!

Snapchat-637188571

tillpassad och provriden! Nåttlan var lite bromsigare än vanligt tycker jag, kanske ovan med sadeln som ligger annorlunda eller så är det så hon blir lite spänd på nya miljöer. Vi ska tillbaka hit på Måndag igen och rida våran första programridning ;-)