livet går upp och livet går ner…

Det bränner bakom ögonen och jag har en stor smärtande klump i halsen, än har jag inte släppt fram reaktionen och jag vet inte om så kommer att bli fallet heller. Det är ett av mina största problem, att inte släppa fram känslor som är jobbiga.

Trots att det var mitt eget beslut och trots att jag ser någon sorts lättnad framöver så gör det enormt ont att släppa taget om någon man älskar… I Torsdags dansade Qråkan klockrent igenom besiktning inför försäljning och han åkte med sin nya lyckliga ägare direkt till sitt nya hem efteråt.

Det är tomt i stallet, tomt i hagen och jag hör inte hans mjuka (lite märkliga) gnägg till mig mer, blandade känslor men mest smärta för stunden!

Han kommer att få det fantastiskt bra och jag repar mig, livet går upp och livet går ner… Men nog tusan är det dags för ett uppsving nu va?20160706_102252 DSC_0131 (2) DSC_0161 (1) DSC_0213 (2) DSC_0131 DSC_0441 20160918_173708(0) DSC_0091 20160512_112500 DSC_1195 193 009

 

förändringarnas tid!

Jag står just nu mitt i förändringarnas tid, jag som älskar rutiner och alltid vill ha järnkoll på ALLT som händer, och ska hända!!

Just nu har jag koll på en fjärdedel av allt som sker och denna vecka som kommer blir omtumlande på flera sätt.

  1. Jag har köpt en ny bil som ska hämtas på tisdag…
  2. Vi har ett gäng skogsröjare på gården som ska böka runt överallt o jag måste styra med hagar och hästar….
  3. Det händer grejor på hästfronten, återkommer i frågan!
  4. Jag ska allmänt försöka landa i allt som hänt under året och hitta en vardag som jag kan andas och trivas i!
  5. Dags att börja se om jag har allt hemma för att fylla resväskan inför vår julresa.

Har just nu badat hett och värmt mig efter att ha plockat ner staket lite var stans för att minimera arbetet för både oss och killarna som ska jobba här någon vecka framöver….. Kallt som tusan i råkylan och det kan vara så att jag har värmt mig inombords med en kopp varm choklad och min vän captain morgan!! Honom kan man alltid lita på! 🙂

Jag ser fram emot nyårsafton för på något sätt är det enklare att ”vända blad” då, starta på ny kula, lägga saker bakom och så… Ska bara se vad som ska med och vad som ska bort 😉

bmw

Min nya bästis! Men jag har såååå dåligt samvete över subban att jag inte ens kunde byta in henne. Hon får besiktas och vara kvar lite till <3 <3 (ja, jag ÄR blödig fast man inte kan tro det!)

20161211_132616

Majestätiskt!

20161211_130433

Taget bakifrån stallet, blir nog en fin hage här sedan… Utan döda träd och mer öppet och ”rent”! 🙂 (ja, de har lagt ner några stora träd redan)

Och om jag hade kunnat…

Håll i hatten, nu händer det så mycket saker på en gång här hemma så jag inte vet vilket ben jag ska stå på! Men efter år av ”stilla lunk” (nja, inte riktigt kanske, men… 😉 ) så är det på tiden att röra runt lite i grytan och en sak är en rejäl ”gallring” på gården i form av att ta ner en hel del skog. Vi vill få solen att nå oss året om samt att vi tar bort alla stora träd i vinterhagarna som hästarna ändå biter på och mördar och till slut rasar de ju ändå och är fula som tusan där de står nu såklart!

Och igår startades motorsågen och lite förarbete innan stora maskinen kommer på Måndag, för mer rejäla ingrepp! Och om jag hade kunnat så hade jag lagt upp en före-bild, men Finest trasslar…..

Och snart är en annan epok över, något jag har svårt för att inse. Jag avskyr att skiljas från saker men tidens rand tar ingen hänsyn för det, alls… Vi får se hur helgen utvecklar sig och jag förbereder mig mentalt för att skiljas från min trotjänare… Men det kan vara det enklaste jag kanske måste skiljas ifrån inom sinom tid, återkommer i frågan!

 

Är det värt det?

Något man gör i stunder när ork och lust tryter är att rannsaka sig själv, jag är som många andra, jag vill hitta ”felet” och jag vill rätta till! Men såklart är det ju inte den sista droppens fel att bägaren rinner över, det finns alltid (eller oftast) en rad saker som påverkar…..

En sak som hamnat under luppen är mitt ideella arbete jag under många år ägnat mig åt och vissa år har jag lagt ner galet många timmar på bland annat att andra ska trivas och känna sig glada i vår förening. Ett ideellt arbete gör man ju för att man brinner för det och det är något man gör helt frivilligt, men man får inte glömma bort att andra människor är inblandade och det tyvärr oftare än man tror blir otacksamt, tjurigt och snack bakom rygg. Vissa folk älskar att känna sig missgynnade, de letar fel och passar på att starta ett litet krig mot någon eller några som försöker ordna och fixa, tänk om deras energi istället lades på att själva ordna det de vill göra (eller, något som fler och andra kan vara med på)  eller om skitsnacket blev beröm till någon som ägnat otal timmar på fritiden och ofta gått upp i ottan för att ordna saker åt dem och andra…….

Sådant sliter på intresset och sådant sliter på orken. Antalet entusiaster ökar inte direkt i rasande fart men folk vill ju såklart fortfarande erbjudas kul saker och tävlingar ska ju anordnas i en förening….

Samtidigt som jag tänker tillbaka på många fantastiskt roliga saker vi gjort, är det inte med samma glöd jag ser 2017 komma rusande. Får ta en fet funderare på hur min tid ska fördelas för att jag ska känna att det fortsatt är roligt, ideellt arbete ska utföras av glädje annars blir det inge bra….

Jag måste bli lite mer ego, inget får ta mer än det ger, då blir det inte värt det!Jag o Erik

uppdrag utanför gården….

Ja, här gapar det tomt på inlägg trots att jag ”skriver” inlägg i huvudet hela tiden som vanligt…

Men jag har kommit till en punkt där jag inte känner för att dela precis allt som snurrar i mitt huvud med andra och bara skriva meningslösa inlägg om väder och vind är inte helt jag. Ytterligare en aspekt i att det duggar snålt med inlägg är också att jag har jobbat ”ganska” mycket och med nu fem veckors arbete i ryggen kan jag säga att jag är nöjd med mitt beslut att se mig om efter ”uppdrag” utanför gården 🙂

Utanför gården kan man lugnt säga att jag varit under helgen som var då agendan enbart har bestått av vänner och storstad. Dock klämdes det in lite häst också på Friends på Fredagen…

Jag satt där på Friends och väntade på att mitt ridsug skulle blixtra till och jag väntar fortfarande, trist, men så är det nu….

Men tro inte att det är lungt och stilla här på gården bara för att jag inte skriver om den hela tiden, just nu planeras en halv makeover som kommer att göra en stor skillnad estetiskt och ljusmässigt. Jag ska såklart dela med mig av bilder när det sker, vilket kan röra sig om en vecka från ny, typ! Det kommer att bli himla rörigt och bullrigt ett tag men bra och fint när det är klart. 🙂

20161125_101627

På Friends med goa brudar!

20161125_093141

Ståndsmässig frukost innan Friends!

IMG_20161126_172817

Lördagshäng med Karin…

IMG_20161126_202727

Och några fler gamla skolkomisar…

IMG_20161127_170739

Söndagshäng med detta härliga gäng, ända från Rhodos ;-)

20161127_143844

Då passerade vi mitt favoritställe, nu ser det dock lite kallt ut….

20161127_144216

Klart man ska gå på ABBA museet :)

20161127_153209

Hur bra som helst.

20161127_180522

Mat på vikingakrogen.

20161127_183026

Förrätt.

20161127_185459

O varmrätt, mums!

 

 

 

 

 

Det är inte lätt när det är svårt…

Hej mitt vinterland…..

Jag vet ju att det blir så här varje år men, inte blir det mer önskat för det. Jag hatar att frysa och när allt fryser, men visst är det vackert om man får sitta inne (eller för all del ute med rätt kläder!) och titta på ett snötäckt landskap. Min tjocka röda vinteroverall har plockats fram, mums!

Såklart har jag noggrann nedräkning på min resa till Kanarieöarna i jul, det ska bli sååå skönt att få smita iväg en vecka med t-shirt och med shorts 😉 Min plan är precis som vanligt när jag reser till värmen, vila, sola och vila lite till och just nu känner jag att det är mer välbehövligt än någonsin.

Statusen här är tämligen oförändrad, jag har (såklart) vacklat i beslutet att sälja Qråkan mer än en gång och det tär enormt att ha huvudet fullt av tankar och funderingar på om man gör rätt eller om man gör fel. Tankar på vad man byggt upp och vad man har lagt ner för att ha allt man har snurrar likaså och på riktigt känns detta som en halv personlighetsförändring, hästarna och allt runt ikring har liksom varit mitt liv, hela livet!

Vad är det som gör att man ett tu tre inte alls uppskattar allt man älskat, är det en fas eller är det dags att göre denna förändring? Det är inte lätt när det är svårt…

Inte helt festligt har det heller varit senaste veckorna då jag (och de flesta runt mig) har tampats med en synnerligen envis förkylning och eftersom alla är sjuka(re) har jag också fått hoppa in på jobbet lite extra och eftersom samma förkylning även funnits där i huset har det ju inte spelat någon roll om vi har snorat runt allihopa.

Hur som så trivs jag jättebra på mitt nya arbete, jag trodde nog att jag kanske inte alls var lämpad som assistent, men jag tror jag hade fel. Jag både tycker om arbetet och tror jag gör det bra!citat3

 

Då är det dags eller hur!!

Jag kan säga att jag är lite mör efter att ha jobbat lite extra, typ sisådär 79 h (stallet inte inräknat då) på fyra dagar. Men jag trivs jättebra och hoppas på fler pass än jag redan fått, framöver 🙂

Idag har jag roat mig med att löshoppa båda mina hästar, Qråkan älskar ju att hoppa och Nåttlan har faktiskt aldrig knappt sett en bom! Då är det dags eller hur!!

Som jag trodde blev Qråkan själaglad över att få briljera med vad han tycker, sin fantastiska teknik och kunskap och Nåttlan ville nog inte vara sämre och hoppade som hon aldrig gjort annat….Skönt att ha dotter med sig som fotograf och ledhjälp med två glada ”vakna” hästar på promenad till ridhuset 😉

DSC_0089

Detta var sista språnget för Nåttlan idag och oj vad hon tog i och hoppade det ”höga” hindret :)

DSC_0096

Qråkan poserar med sin fluffiga långa pannlugg :-D

DSC_0101

Nåttlan börjar växa på sig 🙂 Hela 163cm faktiskt ;-)

DSC_0006

Hopp över bom….. Första gången över en bom dessutom….

DSC_0014

Qråkan kan!

DSC_0016

Även över den ”höga” bommen :-D

DSC_0056

Såklart ska man få godis när man är duktig!

DSC_0076

Qråkan på språng….

 

 

 

Jag räknade ut….

Inatt drömde jag om svamp, jag vill få plocka dessa läckerheter så varför sätter de inte igång och växa?? Vädret börjar i och för sig ”bättra” sig svampmässigt, så snart kanske….

Något som också bättrar sig är vår tvättstuga, när jag är på jobb händer det saker här hemma minsann och snart kan jag börja fylla lådorna med skräp igen, hmmmmm 🙂tvättstuga in progress

Är typ ”hemma och vänder” just nu då jag jobbat natt och går på igen kl två idag, så dags för mig att byta om till mockaruniformen. Jag räknade ut att jag visst skrapar ihop 79 timmar från Torsdag till Måndagmorgon, hyfsad start med nya jobbet!!

 

livet stannar inte för det…..

Ja, som ni märker anser jag för stunden att det är bättre att inte skriva något här än att bara ”göra inlägg för saks skull”….

För stunden känner jag mig ganska liten dessutom, jag har ju gjort beslutet själv men ledsen får man bli ändå väl, för vem tycker att det är kul att skiljas från någon man älskar? Nu är ju inget klart alls men Qråkan har blivit provriden och samma tjej (som förövrigt verkade kalasbra) ska komma tillbaka i veckan och testa igen.

Men livet stannar inte för det, tanken är att jag tvärtom ska få tillbaka lite lust och energi att göra EN häst (och mitt eget liv!) rättvisa!

Rättvisa är det också dags att göra vårat fina hus, när vi byggde det för sisådär drygt elva år sedan blev det vissa bitar som inte blev helt färdigställda då ”annat” prioriterades. Några bitar har sedan lite glömts bort då det har ”funkat”… MEN, nu är det dags att göra ordning vår tvättstuga. Så, vi har surfat runt och tittat på lämplig inredning och igår blev det den förhatliga turen till IKEA, så med en hel del svett och en betydligt tunnare plånbok åkte vi därifrån ändå hyfsat nöjda (mest nöjda över att vi faktiskt överlevde bland alla människor just inne på IKEA, phuuuu liksom!)

Väl hemma beslutade vi oss för att inte börja montera (OCH ve och fasa, plocka ut allt som redan står och finns i befintliga skåp och tvättstuga) utan slängde oss i soffan och tittade på en film, lite slappa måste man banne mig få göra en söndag 🙂

20161017_080918

Före……. Bävar redan för att tömma dessa skåp :-O

20161017_080933

Den underbara mannen tycker att jag ska montera klart detta idag…..

 

Alltid lika kul….

Och vips så var det Måndag igen och nu börjar alla ”vinterrutiner” se ut som vanligt här på gården. Hästarna är redan utsläppta och jag ska snart premiärjobba utanför gården för första gången på hmmm, många år. Ska bli spännande.

Och själv fick jag en långhelg i och med en planerad middag med Fanny i söndags, viken vi intog på Ramblas i Stockkholm. De har så himla god mat och vi åt verkligen tills vi sprack, typ…. Alltid lika kul att hänga med Fanny, tokrolig tjej som får mig (och omgivningen) att skratta.

Tapas.

Min ”meny” :-)

Jag o Fanny ot

Skål brudar ;-)