kanske är jag barnslig……

”Vad är det för en dag, är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är (banne mig )min födelsedag, hurra, hurra, hurra!”

Jag är nog ganska olik alla andra i min familj, jag gillar att fylla år. Ingen annan tycker att det spelar någon roll om man firar eller inte, ingen önskar sig knappt något…  Men jag kan önska mig tusen saker och fira i flera dagar om jag fick, kanske är jag barnslig men då är jag väl det då 😉

Dagen är fullplanerad från gymmet kl 7.30 till party natten lång…… Ridning, Lunch, ta emot ny häst, få massage och sen ska man försöka sminka till det här nu 46 åriga fejset för en utekväll med brudarna, kan ju ta lite tid, eller Äh, jag duger rätt så bra! 😀

DSC_0036

Och här står jag och duger som 45 åring….

funny.pho.to_clown_face_in_hole

Kanske inte fullt så här mycket smink ikväll ;-)

 

 

det fattar ju alla!

Hela Onsdagen visade sig bli super och jag fortsatte efter gymmet i träningens tecken genom att åka och rida på Qråkan. Sjukt skönt att gå in i ett isolerat ridhus utan bromsar och en smula svalare än ute.

Qråkan var så duktig man kan förvänta sig efter någon veckas träningsfritt, det blev inget jätteavancerat men ett pass jag ändå är nöjd med.

Väl hemkommen hade min lunchgäst redan dykt upp, så det var bara att skörda lite sallad och fixa mat till mamsen. Jag fick också min födelsedagspresent i form av en vinranka, mums!Lunch

Efter maten beslöt vi oss för att kika efter kantareller och enklast är att saxa in mitt Facebookinlägg rakt av!

”Idag har vi höjt pulsen rejält på stackars mamma ….
Efter en god lunch i godan ro bestämde jag att vi skulle gå och se om det kommit kantareller på ”ett säkert ställe”, sagt och gjort!
Väl inne i skogen ser mamma att det är ganska (jäkligt) uppbökat av vildsvinen som huserar här i skogarna och ett tu tre utbrister hon -hörde du, det nöffade.. Nej, sa jag, det lät väl som en moppe. MOPPE!?!! säger hon kanske lite upprörd, -vi är ju förhelvete mitt i skogen!
Haha, okej då säger jag samtidigt som vi hör ett tydligt nöff och även jag blev övertygad… NU! går vi hem tycker mamma och lägger det långa benet före (bägge är annars rätt så korta) och stirrar på mig när jag stannar för att plocka smultron, vi ska ju gå hem, NU!
Väl nere på ridbanan igen hör vi ett antal höga nöffanden precis bakom oss där vi just kommit ur skogen och trot eller ej men mamma sprang faktiskt lite… Om svinen följt efter oss eller om det låg ett annat gäng och vilade vid ridbanan vet jag inte.
Någon svamp hittade vi inte i alla fall och mamma hoppade in i bilen och drog som en avlöning 😉
Men tack för min fina present i förskott, den ska planteras nu! <3 ”

Sen slapp jag vara gräsänka mer då den underbara mannen inte alls trivdes att ”bo borta”, väskan packades och det blev flytt hem igen. Pinsessan är ju så rrolig så man vill inte vara ifrån henne såklart, det fattar ju alla! 😉 vinranka

 

 

man hoppas på samma tillbaka…..

O ljuva sommarmornar, skulle kunna vänja mig vid att alltid vakna på detta sätt, med fågelkvitter, frustande hästar utanför och solen skinande enligt bästa Svenska standard…..

Gårdagen avslutades med smaskiga räkor doppade i massvis av aioli efter att ha varit och hjälpt till på en programridning och skrivit till några ekipage. Självklart ställer man upp då man hoppas på samma tillbaka när man själv ska rida 😉 Dessutom är det bra att sitta bredvid en domare och lyssna på tips och råd till andra, alltid snappar man upp något!

Det bestämdes också att det kommer hit en ny häst, mer om det när han kommer…..

Jag skrivare

att jag nu behöver nya infallsvinklar och inspiration….

Nu så har vi en mycket nöjd matte efter att ha varit på Brolöten och Ubbe Nordström har hjälpt mig att tömköra Qråkan. Ubbe är känd i hästkretsar som ”Mr-Piaff” och nu var det inte precis piaffen vi tog tag i idag men så här i efterhand är jag nöjd över mitt beslut att vara med och jag fick bra hjälp från marken med min ibland ”envisa” häst.

Vissa saker är jag helt enkelt för mesig att verkligen ta genom från hästryggen, jag har fått åka bakutsparksturer och han har skenat på tvären när det blir ”katastrof i kapernum” (hjärnsläpp eller den berömda latmasken) på hästen och trots att jag förut aldrig bangade och till och med tyckte det var roligt med lite bockande hästar så har det helt gått över nu! Det är inte så att Qråkan är ett monster på något sätt, men han är som många hästar lite bekväm och tar emellanåt fram sin nerv och blir då emellanåt tydlig med sina åsikter 😉

Visst tömkör jag en hel del själv men även det måste tränas och jag kände att jag nu behöver nya infallsvinklar och inspiration.

Det är ett tillfälle till bokat senare i sommar och det ska vi absolut vara med på, toppen tyckte jag!

DSC_0117 (5)

Först vill Ubbe att Qråkan flyttar inner bog utåt och han kontrollerar att de förstår varandra innan han går vidare.

 

DSC_0161 (1)

Qråkan hade stor publik då de har ridläger på Brolöten.

DSC_0175

Bara det här med att gå rakt på rakt spår måste tränas (och ibland påminnas!) :-)

DSC_0123 (5)

Galoppen blev dock på böjt spår idag, enklast så ;-)

DSC_0146 (3)

Här ser man att Qråkan börjar koncentrera sig på vad Ubbe faktiskt vill…..

DSC_0148 (2)

Här får Qråkan ta i lite i traven, inte springa fort, utan ta i istället :-)

 

Hur sjutton hade jag lyckats med det??

Men jösses, jag börjar bli en fena på att sova, kanske är det så att jag helt enkelt behöver det! Eller kan det ha lite att göra med att jag vaknade klockan tre och trodde det var morgon, reste mig upp innan jag kollade på klockan och vips så var jag pigg och såklart fick jag vänta i över en timma innan jag kunde somna om…

Men då kunde jag ju ligga och titta på den underbara mannen som låg och snusade så skönt i sin säng som nu kommer att bli bitvis tom ett tag framöver, då han och sonen packade varsin väska igår för ”flytt” till Söder. Denna broskada i Södertälje innebär ju en del ”trassel” i trafiken och mina killar har inget temperament att sitta i köer, alls. Och eftersom vi har möjligheten att bo i Stockholm verkar det löjligt att köa flera timmar (och höja blodtrycket ohälsosamt mycket) om man inte måste….. Så lilla jag är typ gräsänka 😉

Och just det, ni anar inte vilken tur jag hade igår när jag åkte till Wisbohammar, bästa Micke kiropraktor var där och jag smörade till mig en tid och tur var väl det. Min ilande smärta bakom skuldran var ett revben som dragits ur läge. Hur sjutton hade jag lyckats med det liksom, jag kan inte komma på något jag gjort? Hur som fixade han det och nu kan jag andas fritt igen! Sagt det förr o säger det igen, jag har riktiga guldklimpar runt mig!!

Idag ska jag och Qråkan åka på äventyr, mer om det senare. Vi ska båda prova något nytt 😉

eye12

jag lyfter på hatten åt alla ni som…….

Trots att vi är mitten av (okej snart slutet av) Juni så pågår planeringen för fullt inför våra nationella tävlingar i höst. Och jag är just hemkommen från Wisbohammar och ett möte med Maggan och Nina om Septembertävlingen och vi har idag försökt summera våra sponsorer och i smyg börjat ragga funktionärer.

Glatt kan vi konstatera att vi just i skrivande stund har inte mindre än tretton sponsorer som vill vara med och se till att pristagarna får premier, täcken och fina hederspriser. Även den stackaren ”precis utanför placering” ska få ett pris har vi bestämt. Fina meetingpriser och dricka till ryttarna efter sin ritt och såklart en ridsportsbutik på plats.

Det är fantastiskt kul att bjuda in folk till en tävling där vi som klubb kan få erbjuda detta och det är enbart på grund av våra otroligt generösa sponsorer!!

Även på Brolötentävlingen i Augusti har vi åtta sponsorer som går in på samma sätt, jag lyfter på hatten åt alla ni som bidrar och hjälper klubbar att genomföra våra tävlingar utan att gå back i kassan 🙂

Då är det riktigt kul att vara arrangör, tävlingsledare och ett ärligt strålande ansikte utåt mot ryttarna!

sponsorbild1

Från förra tävlingen!

vinnartäcke lebro

Snyggt vinsttäcke!

 

 

 

Måste nog vara mer noga…..

Jag trodde nog att jag skulle vara halvt död när klockan ringde i morse, men nix, pigg som en nötkärna (varför man nu är pigg som just en nötkärna? 😉 )

Helgen har varit lång och trivsam om än lite seg någon dag med ett smärre smolk i bägaren då jag har lyckats ådra mig någon sorts grej som ilar och drar bakom min vänstra skuldra. Ska åka till gymmet och se om det kanske försvinner men det är absolut för länge sedan både massage och Micke kiropraktor….

Måste nog vara mer noga med min åldrande kropp! 😉

Under tiden……. smörja, smörja, smörja!

Forever heatlot

så det blev dubbel lycka….

Sådärja, nu är ordningen återställd med min solbränna efter en heldag på mage, rygg, mage, rygg…… Så skönt att bara slappa efter ett lååångt midsommarfirande.

Vi startade med en lång lunch på Solbacken hos svärföräldrarna där vi avslutade med jordgubbstårta på bastuflotten, några gäster blev enormt försenade på grund av olyckan på motorvägsbron i Södertälje men vi tjyvstartade med lite sill och kanske en pärla till den 😉

Väl hemma blev det grillat med dotter och svärson (mycket sent då dotter jobbade till 21) och sonen med vänner hade grillat här och önskade fortsätta med lite fest hos oss, och va tusan det är ju bara midsommar en gång om året. Vips så stormade länets alla ungdomar hit och partajjade tills natten blev morgon. Skötsamma, trevliga och glada så det blev en väldans trevlig ”natt” och det blev en lika sen ”kväll” för mig och den underbara mannen då det inte fanns en chans i världen att sova till den höga volym som poppades hela tiden (tur man bor som man bor!) och/men det är ju kul när ungdomarna tycker att det är roligt att man ”hänger med dem” 😉

Men, man är ju inte tjugo längre så det blev dubbel lycka att få ligga stilla i en solsäng heeeeela dagen!

20160624_132712

En säääälfie är nödvändig!

20160624_132731

Fin vy……

DSC_0152 (1)

Svärfar med sitt fina ställe i bakgrunden!

20160624_132300

Jag får lite bannor för mitt eviga fotograferande 🙂 Och oj, vad jag bryr mig…. ;-)

DSC_0118 (4)

Fantastiskt fint!

aldrig i helvete skulle jag…….

Okej, jag kan garantera att jag inte kommer att sola idag, men! här regnar det inte och det är good enough for me!

Det suger redan rejält i silltarmen och jag kommer förmodligen äta kopiösa mängder av min ägglåda och det blir varning på extra gympass nästa vecka 😉

Vaknade dessvärre med migränvarning så vi får se hur glatt i glaset det kan tänkas bli, men får jag bara äta så är jag nöjd!

Kanske migränen kommer av min skräckupplevelse igår?

När vi gick och lade oss hörde jag ett hasande ljud under sängen, lät det som.. Naturligtvis spetsade jag öronen och väntade på att det skulle komma tillbaka vilket det gjorde. Zombie tänkte jag först, sovrumsfönstret hade ju stått på vid gavel så det kändes troligt! Eller ett djur kanske, eller…. Innan fler tankar dök upp beslöt jag mig för att fråga den underbara mannen om han hade hört, vilket han inte gjort för han visst hunnit somna. Oops, ja, men när han ändå var vaken tyckte jag att han gott kunde kolla lite om det var något under sängen, vilket han inte hade någon som helst avsikt att göra… Istället började han göra narr av lilla jag som har livlig fantasi och tyckte jag kunde kolla själv. Nu fanns det ju fortfarande stor risk för att det var en zombie så aldrig i helvete skulle jag sticka ner näsan under sängen (det fattar väl alla!?)

Efter en stund hörde jag ljudet igen, lite tydligare och utropade (jävligt nöjd över att jag inte inbillat mig) DÄR, hörde du… Och när ljudet upprepade sig nu ännu högre hörde jag att det var en fet fluga som trött surrade mot fönstret…

Ja, ja! Jag blev väl lite utskrattad men kunde somna bums ändå, antagligen låg den underbara mannen och vred sig länge efter att ha blivit väckt, inte mer än rätt. Skratta åt Pinsessan…….. Fnys!mardröm