jag vill vara lite effektiv..

I går var det dags för massage för Vanna igen, jag vill vara lite effektiv med skötseln på henne för att kickstarta ett förhoppningsvis bra ”måbraläge”!

Det är kul när Lollo säger att hon svarar bra på massagen och att alla spänningar som finns blir enklare att lösa upp, igår blev hon lite irriterad när Lollo lade tid på områden som styr tarmen, hon fick loss massa små spänningar som skapats för att ”försvara” något. Hon har nog haft ont i magen i perioder, inte konstigt alls med stressen som blir med att byta stall, miljö, foder och folk så mycket som hon fått göra.

Kul också att Lollo ser att hon sakta går upp i vikt, det är knepigt att själv se då man blir hemmablind när man ser varje dag. Fortfarande är hon ofantligt smal och bilder på det vill jag inte ens lägga ut, än i alla fall.

Igår uppskattade hon sina icevibes och stod blick still med sänkt huvud, skillnad från första gången då hon steppade runt en del och glodde bak på benen, konstigt liksom..

Det går att vara skiteffektiv om man vill!

Dan före dan nu och jag ser verkligen fram emot värme och sol nu 🙂 

Det är märkligt att det alltid är så mycket fix just innan man ska åka iväg någonstans, allt ska finnas i stallet och allt ska finnas som ska packas med. Tur jag haft ledig vecka från jobbet så jag hunnit jobba ordentligt här hemma 😉

Häromdagen lyckades jag med konststycket att slå ett nytt rekord, i snabbast vaccinering! Jag hade bokat tid för det och efteråt bokat tid för besiktning av bil och släp. Innan mig skulle två barn vaccineras och som det lät (ända ut i väntrummet) så rådde det delade meningar om nålen skulle stickas in i armen eller ej. Vilket resulterade i att min tid kom och gick… Lätt irriterad stressad när jag väl fick komma in drog jag ner tröjan över axeln, lade upp vaccinationskortet på bordet och sa, -jag har verkligen skitbråttom stick mig direkt!! Jag fick min spruta och gick ut. Detta tog inte ens en minut. Det går att vara skiteffektiv om man vill! 🙂

När bil och släp var besiktade stod handla kvar på listan och det är väl märkligt att ”en liten sväng” in på affären kan innebära en smärre storhandling för en halv förmögenhet? 😉 Sen fick jag hasta hem för veckans tredje julmiddag, denna gång med styrelsen i min ridklubb. Ja, visst blev det återigen åt helvete för mycket mat!!

Gårdagen inleddes med bokföring, fakturering samt betala fakturor. Tre och en halv timma senare kunde jag gå ut och njuta av frisk luft om man nu kallar den det när man mockar? Och efter en eftermiddag i stallet (som får ett eget inlägg) så var det bara att gå in och laga mat för veckans fjärde julmiddag, denna gång blev det tacos dock, nu är jag nöjd med julmat! 🙂

Det var dags för det årliga julspelet med tjejerna här i stallet som det dock blev lite manfall på på grund av sjukdomar, varav en åkomma jag verkligen inte ville ha hit! :-O

Efter en rafflande omgång julklappsspel satt jag kvar med en ny bra svansborste och så fick jag ett par limegröna boots som Linda vunnit men Hobbe är för stor för. Bra ”att ha i hagen” boots om det behövs….

 

 

Det irriterar nog ut av helskotta!

Okej, nu börjar min hjärna förbereda sig på semester. Jag märker det så tydligt för jag blir lite virrig och tyvärr på lite dåligt humör. Det har nog med stressen att lämna gård och djur i andras händer att göra trots att jag litar på dem som hjälper mig. Men, ni som har djur vet vad jag menar, man vill ha koll 😉

Koll hade jag dock i tisdagskväll då vi hade julmiddag här, alla mina arbetskompisar och några vikarier kom, samt såklart vår brukare med man. En väldigt trevlig kväll med såklart åt helskotta för mycket mat. 

Gårdagen inleddes på Wisbohammar med dotter som tränade för Nina, Felan var lite i sitt esse och dotter fick kämpa lite med både henne och sig själv. Det är så lätt att låsa sig i ett mönster när man bara rider en häst, till slut förväntar man sig saker av hästen som kanske inte händer och det blir svårt att komma till ridning. Men man kan inte göra annat än att ta bra hjälp och ”rida ut stormen” 😉 Bitvis var Felan riktigt fin också bör tilläggas. Allt går framåt men nu vill man ju ta några steg upp i trappan också så att säga och fru Fela är inte helt åsiktsfri gällande jobbiga saker….

Även igår körde jag icevibe på Vanna innan promenad, och jag blev själaglad när jag kunde rubba bort några av de stenhårda skorporna i själva karledsvecket. Det måste ha varit en befrielse för henne också för vi pratar nästan en centimeter utstickande skorpor som i trippla rader tagit plats i karleden under en lååång tid. Det irriterar nog ut av helskotta!

 

lätt illamående….

Igår var det dags för träning för Nina med Nåttlan men när jag satt och red fram kände jag mig minst sagt ”grön i ansiktet” och lätt illamående. Kvällen innan hade jag tagit första dosen drickvaccin man rekommenderas ta inför Thailandresa och på morgonen kan jag säga att min mage var mer än spännande och skoj!!

Men klart man lastar och åker för att rida när man bokat, så är det! Tursamt nog så kunde Sofia hoppa in och ta själv passet åt mig, ganska skönt när man mådde tjyvens.

Nåttlan fick ett toppenpass där Sofia satte lite mer press på henne i galoppen vilket är dags nu när hon snart ska få börja byta galopp, ja vi ska satsa på det i alla fall 😉

Under eftermiddagen kände jag mig lite bättre (jag vet ju att jag blir hysteriskt hypokondrisk också när jag mår lite konstigt) så jag och dotter tog en tur i skogen med Felan och Vanna, så tråkigt att det börjar bli hårt ute..

Idag startade dagen med en vända ner till ridhuset där både Vanna och Felan fick jobbas från marken, eller jobbas och jobbas? Vanna fick trava lite i bägge varven och så bad jag om lite galopp. Men Felan fick arbeta lite mer inför morgondagens träning för Nina.

Vannapanna var jättetrött när vi gick hem, det märks så tydligt på hennes gängliga, totalt omusklade kropp att det tar på att komma igång. Men vi skyndar långsamt och hoppas kroppen hänger med på tåget helt enkelt. När jag kom tillbaka testade jag de nya Icevibes jag köpt till henne, med blandade känslor stod hon surt och vevade med benen medans hon hade dem på sig. Lite läskigt och speciellt på det ben hon förut haft lymfangit och massa mugg, hon är rädd om det, det märks. Tänkte försöka använda dessa ett tag och se vad som händer 🙂

Inte min bild!

 

Svar på fråga.

Fick en fråga och eftersom detta är en vanlig ”åkomma” och kan bli ett stort problem så svarar jag här vad som har fungerat för mig.

”Hej,

Har du något ”dundertips” mot mugg?

Verkar som om du börjat få fason på din ”stora gråes” mugg ????

Jag har provat ”allt” och söker nu med ljus och lykta efter nya idéer. Jag har provat hibuscrub+salisylsyrevaselin, jodopaxomslag, muggcur, helosan, idomin, honung, lactacydtvätt + fet salva, foderomläggningar, aloe vera salva osv. J verkar jag gått totalt bet denna gången ????

Har en ”gamling” på 23 år, litet halvblod där muggen fullkomligt ”exploderar” inom några få dagar och sedan är i det närmaste omöjligt att få bort. Stora fula krustor som sitter som ”berget”.”

Ja, mitt dundertips som jag har lyckats med på små skorpor och på en rasp (Nåttlans mamma Razzia fick det när jag lämnade bort dem för att bo och ha roligt med andra föl, ja, jag tog hem dem bums och byggde egen lösdrift!) är Forever Livings aloeveraprodukter. De är de renaste som finns på marknaden och de har aldrig svikit mig.

På Razzias rasp smetade jag omgående på ett TJOCKT lager av aloe gelly och fyllde på minst två gånger om dagen. Inte blöta ner, inte tvätta. inte pilla.. Efter en vecka tog jag en liten handduk och ruggade lätt runt benet och då föll 90% av alla skorpor av med fin läkt hud under. Fortsatte ytterligare någon vecka med några envisare (eller snarare de som sitter där de inte får vara ifred, främst i karled) och då försvann även dem. Masserade in benet med gelly ytterligare någon vecka någon gång om dagen för att vara säker men allt var då borta.

På stora grå är detta inte lika enkelt av flera anledningar, hon har haft muggen över ett år, hon har haft lymfangit i benet ett antal gånger enligt uppgift, hon var kraftigt underviktig när jag fick henne och hon har flyttat runt för mycket och är naturligtvis i obalans i hela kroppen..

Hon får för det första ca1 dl aloevera i maten om dagen, största delen av immunförsvaret sitter i tarmen och den måste få sitt! Sen öser jag på gellyn ett par gånger om dagen och då menar verkligen täckande i överflöd även på sidan av muggen. Emellanåt vräker jag på propoliskrämen (vilken är honungsbaserad och viktigast, andas!) som är lite fetare och mjukgör. Sen varvar jag med MSM och heatlotion på själva benet och runt skorpor så nära jag kan, det masserar jag in ordentligt minst en gång om dagen, för blodcirkulationen vilken behövs i läkningen och kanske är den försämrad efter lymfangiten?

Efter drygt en vecka här så fick jag bort ca 80% av alla skorpor när jag masserade benet med handduk, karleden är dock jädrans envis. Vissa skorpor känns som horn, jag antar att det är gammal sårvätska, smuts, päls och gammal fet salva som härdat samman och sitter som berget.

Hon bevisade just detta med obalans och jobbigt med flytt nu, med att få två skorpor även på andra benet men det ser jag mer som en utrensningsprocess och jag ”behandlar” dem på samma sätt som det andra.

Nu ska jag inte ropa HEJ, eller dra mig i hängselremmarna för mycket men som det ser ut nu är vi på väg åt helt klart rätt håll.

 

Jag måste också visa två bilder, inte mina men jävlar vilken läkning, och detta också av Forevers produkter…

 

älskar mitt liv massor just nu!

Jag måste erkänna att det kändes lite konstigt att gå av jobbet igår och veta att jag inte ska jobba igen på 25 dagar och då endast två pass innan ledig vecka igen. Ska bli sååå skönt med värme snart, men kul att komma hem igen, älskar mitt liv massor just nu!

Och det är lätt att älska nya fina hästen, men hon fick mig lite välmotionerad igår när vi gick rakt in bland ett gäng vilda djur som givetvis blev skrämda och så även hon. Jag tycker att hon ändå höll sig hyggligt på mattan, men jag snubblade i sanden och gled såklart mellan hennes ben vilket innebar att jag släppte grimskaftet för att inte bli trampad. Hon stannade och glodde på mig innan hon vände och dansade därifrån med höjt huvud som svängde stolt från sida till sida med fantastiska travsteg (jädrar säger jag bara!!).. Proooooo ropade jag till totalt döva öron!

Nu var jag bara uppe i skogen bakom ridbanan så jag ringde den underbara mannen som tog emot henne när hon kom glidandes över ridbanan… Med en andfådd matte en bit efter, när jag kom gående glodde hon på mig och jag ropade -remember me, du glömde någon i skogen!!

Sen blev det dags för umgänge då vi ville ha en liten träff med den delen av släkten som inte hänger med till Thailand, god lunch och (såklart) julklappsspel som blev strid på kniven in i det sista! Jag ”vann” ett par ullsulor och en ask choklad. Det blir ytterligare ett julklappsspel denna vecka då jag vill fira lite med mina stalltjejjer på Fredag. Sen även julmiddag både i morgon och på torsdag med jobb respektive Gnestaridklubbstyrelsen… Phu, jag kommer att vara helt slut när jag drar på söndag 😉 

 

 

Det får kosta lite!

Jamen igår smet jag från gården för den traditionella hästdagen Stockholm international horseshow. Jag lyckades tursamt nog sluta tidigare från jobbet så jag kunde hänga med.

Som vanligt var vi skickliga läktarryttare som avnjöt både fina ekipage, hästar och god glögg i muggen.

Vi tog ett varv på mässan där lite smått inhandlades men for sen vidare mot söder och ramblas för god mat, jävligt god mat.

Sen hade vi turen att sonen hämtade oss för att kunna sova hemma då jag jobbar idag. Innan jobbet i morse såg jag dock till att hinna rida Nåttlan, kanske har jag varit piggare när jag ridit kände jag men va tusan, en heldag med bus får ”kosta lite”!????????

 

spelar inte någon som helst roll

Idag var det åter dags för dotter att träna Felan för Nina, så bums efter avslutat dygnspass kopplade jag på transporten och hängde med. Det går verkligen framåt med den där hästen, hon glimmar till emellanåt och är så fin. Dessutom verkar hon ha glömt bort sin tillfälliga psykos gällande att gå in i trailern, för idag gick det bra.

Väl hemma passade jag på att utnyttja dotter till ridhjälp så vi tog en tur i skogen med Nåttlan och Vanna vilket gick jättebra, idag tog vi en annan tur och det blev inte mindre än två sträckor med trav och banne mig på slutet så travade hon nästan lite framåt och sänkte periskopet en aning 😉 Eftersom hon har en historia att ha stegrat sig mycket vill jag bara satsa på framåtbjudningen nu, var huvudet är spelar inte någon som helst roll då. Dessutom har jag nu fått se små snuttar film på henne sen förr och det jag sett har inte varit speciellt imponerande ridmässigt så jag utgår ifrån (och märker) att det inte finns någon grundutbildning i henne alls.

Men, hon är så himla glad och positiv hela tiden, eller vi hade två glada och positiva tjejer med oss ut idag, två bruna och två grå söta öron!!