vilket gick förvånansvärt bra…

Det är himla skönt att direkt efter att ha kommit hem från jobbets 24 timmarspass, byta om och ta sig en härlig skogsridtur…

Idag blev det tre bruna bönor då Pippi med matte också hängde med, då vi inte riktigt vet hur det jagas i krokarna så höll vi oss runt grustaget och nyttjade olika backars hårdhet och lutning.   Mycket skritt/travövergångar uppför i de fasta backarna och skritt i de lite lösare och små volter när vi vände uppe och nere gjorde att vi hade fina lösgjorda tjejer efter ett tag. Passade på att rida grusvägen där fram och tillbaka med skänkelvikningar vilket gick förvånansvärt bra på Nåttlan idag 🙂 Nåttlan är sååå fin! Lillebror och matte Sofia jobbade på ridbanan när vi lattjade i skogen 🙂  Nu ser man hur fint det är i hagen (nu menar jag inte i lunchhagen där de står, utan nedanför 🙂 ) efter vi tog ner lite träd…

Sen bjöd den underbara mannen ut mig på lunch i trosa hamn vilket var smarrigt värre, nu ska jag ”ta helg” och kanske en stänkare innan en lugn kväll för arbete igen i morgon! 🙂

 

 

jag passade på nu i morse.

Ibland är man bara så där himla effektiv, och jag passade på nu i morse.

Mockade nio boxar innan jag red en häst, fixade mat i boxar, vatten och laddade lunchhagen, longerade nästa, passade hovslagaren för en tappsko. Nu sitter jag klockan kvart över nio färdig att åka till jobbet 🙂 

Jag har också hunnit gulla med kattungarna, såklart! 🙂

 

en hemsk bild..

Igår var det åter dags för Felan att åka till Wisbohammar och bli riden av Sofia, denna vecka är dotter utomlands så jag hade inget val annat än att hon skulle vara enkel att lasta ensam. Och det var inga problem.

I början av passet var hon fantastiskt fin men så ”hände” något och Felan visade upp lite mer ängsliga sidor. Det är himla bra huvud på den hästen men med saker i bagaget så förstår man inte alltid vad som triggar…

Idag skulle jag egentligen träna Nåttlan men jag föreslog att jag skulle komma med Felan för att smida på medans järnet är varmt så att säga och det var verkligen ett genidrag för dagens pass var såååå bra !!

Dessvärre kan jag inte stoltsera med några bilder för de jag tog blev faktiskt superdåliga, så jag bjuckar på en från förra veckan 🙂 

Något jag däremot kan bjuda på är en hemsk bild från i morse, ryyyyyys!!

 

Det är nog därför…

Och här sitter jag mitt i natten och kan inte sova, det råder lite kaos i kroppen och jag ska tala om varför…

Jag har ju som ni som följer mig eller känner mig vet lite trassel med mitt blod och senaste året har problemen eskalerat med mindre skoj symptom. Jag gjorde ju ett försök med några läkarbesök där det (återigen) kunde konstateras att jag HAR något fel och visst fick jag tabletter mot mina värsta problem MEN jag vill inte äta tabletter mot symptom jag vill få bort anledningen till att de ens uppkommer.

Så efter ett tips från en kompis bokade jag en tid hos en blodspecialist och igår åkte jag dit för ett första besök.

Inte helt otippat var han inte jätteimponerad av vad han såg i mitt blod, däremot blev jag mer imponerad av hur mycket man faktiskt kan tyda i en droppe blod. Hur jag mår stämmer så tydligt in på ”fynden”.

Ett plus var att mina röda blodkroppar var separerade från varann och levde fritt och livligt, vilket tyder på ett aktivt liv (kattjing på den då) men sen började frågetecknen hopa sig över varför jag har aggressiva vita blodkroppar som singlar runt och väntar på virus. Jag är inte sjuk eller har varit på länge ju. Dessutom hade jag både bakterier och svamp i blodet vilket inte alls är bra samt något som gjorde att cirkulationen försämrades och lite annat som inte var bra som jag kanske inte helt förstod och därför lämnar utanför.

Viktigast för mig är nu att jag faktiskt har fått något som kanske kan bota mig och mitt blod och jag är synnerligen nyfiken och positivt inställd på att så kan bli fallet.

Det är nog därför jag vaknade klockan två i natt med en klåda och muskelvärk värre än vanligt och det liksom kryper i hela kroppen. Jag hoppas såklart att det är kvällens hästdos av medikamenter som sätter fart. Ibland kan man ju behöva bli lite sämre för att bli bättre kanske?

Kanske ska jag ta en kopp te till och vänta på att släppa ut hästar eller ska jag kanske gå och försöka somna en liten stund till…..

nu kommer resultatet…

Tidig Måndag och uppe innan tuppen för att hinna mocka och rida innan jobbet. Än så länge hinner det precis ljusna innan vi rider iväg, hoppas det dröjer ett tag innan pannlampan måste på!

Vi hade en mysig tur i alla gångarter samt ta mig tusan ett hopp över en stock. Klappar mig själv på axeln och drar mig lite i hängslena! Tuff jag är va? Hehe….

Idag vill vi tydligen ladda upp bilder igen så nu kommer resultatet på Nåttlans klippning 🙂

 

Det projektet lade jag omgående ner….

Men phuhuuu!

Nu börjar ju våra bruna bönor bli lite långhåriga och ska man träna under vintern är det ju skönt att ha klippta hästar för att undvika blöta svettiga pälsar… Men se det tyckte inte Nåttlan!! Alls….

Tänkte passa på att klippa båda hästarna innan lunch, jag kan vara hyggligt effektiv om jag väl sätter fart men, ja ni förstår nog att så inte riktigt blev fallet! Jag började med att ta in Nåttlan och redan när jag höll i klippmaskinen så började hon trampa runt på stallgången med uppspärrade ögon och fräsande näsa, okej, då tar vi gullegullvarianten och provar med slicksten men det gav ingen skillnad alls. Jag försökte en stund och kom inte ens i närheten av henne mad maskinen avslagen…

För att undvika en hönsgård av en fjäder så hämtade jag en spruta domesedan vilken jag inte heller kom i närheten av min nu riktigt uppspelta donna (Det finns nerv vill jag lova!) Så jag fick anstränga mig lite för att kunna bremsa för att sen anstränga mig lite för att kunna ge domesedanet (lite lugnande för dig som inte vet) 

Det skulle verka på ca 30 minuter vilket kanske inte riktigt var fallet, kan inte påstå att hon blev nämnvärt lugnare alls faktiskt. Men under tiden tänkte jag att va tusan jag tar in Felan och passar på att klippa henne, då ser ju Nåttlan hur det går till och hinner vänja sig med ljudet. Sagt och gjort men, om hon varit snäll att klippa förut vet jag ju inte, inte om hon varit särskilt mycket/ofta klippt heller. Men hon la genast i högväxeln och skulle både stå på bakbenen och dra sig loss i linorna. sucka!! Det projektet lade jag omgående ner och koncentrerade mig istället på Nåttlan igen, och med lite hjälp från Sofia och den underbara mannen så kom jag faktiskt igång och lyckades klippa hjälpligt en sida och sen fick vi börja om med gulligull när högerhästen skulle klippas.

Men nu är det mesta av pälsen borta, ingen mönsterklippning kan jag meddela MEN funktionellt är hon nu klippt och slipper svettas så mycket! Phu…..

Felan får bli nästa projekt!

Lyckades ladda in två bilder men själva hästen får vänta med att beskådas då bilsuppladdningen på Finest trasslar så in i bängen!

 

Va tusan liksom..

Jahaja, jag vet inte om jag berättat vad jag skulle göra idag, men idag har vi varit iväg på äventyr minsann. Och kul hade vi jag och Nåttlan!

I min ridklubb (Gnesta rk) håller vi på med ett projekt typ ”testa på”.. Vi vill öka bredden i klubben för att alla ska känna att det finns något för dem samt så är det roligt att testa andra grenar, tycker jag då! Så, idag var det dags för WE (working equitation) och naturligtvis anmälde jag mig dit. Och nu efter avslutat pass måste jag säga att det både var roligt och nyttig träning, detta är något ALLA kan göra och inte behövs det massa knepigt material att kunna utföra många av ”hindren” som ska passeras…

Jag kommer absolut vara med nästa gång det anordnas och faktiskt ska vi ha hoppning ”testa på” senare i November också och det har jag banne mig också anmält till. Va tusan liksom 😉

Men, nu muttrar jag faktiskt över denna bloggportal, det trasslar med bilduppladdningen igen :-/ 🙁 Men det ligger lite bilder HÄR.

ja vi trivs tillsammans…

Jamen hur trevligt hade vi det inte igår då?

Nu har även jag besökt Hard Rock Cafe i Stockholm och trots att maten var helt ok och det var ett mysigt ställe så ska man nog välja ett annat om man vill kunna föra ett samtal under middagen. Bra men lite väl hög musik för min och sällskapets del… Lämnar detaljer utanför då det var en jobbarkompisträff (ja vi trivs tillsammans på vårat jobb, såpass att vi vill hänga även på ledig tid) 

Blir lite full i garv när jag bestället en burgare utan bröd och så får jag krutonger i min önskade sallad istället för pommes 😉 

Efter vår ändå mysiga middag delade sällskapet på sig och vi var två stycken som såg till att ”göra Stockholm” lite mer ordentligt till väldigt sent också, eller tidigt om man så väljer att säga! 

Hur kul som helst, med avslutning att helt sabba frippan i ett rekordeligt ösregn innan vi skulle ta oss hem, vi såg verkligen ut som två ruggugglor när vi kom till lägenheten 😉 Och nej, det finns det verkligen inga kort på!!

Som vanligt ändå uppe med tuppen och hemma iförd gummistävlar med en mockgrep innan jag ens hunnit tänka, hehe!!

 

 

Men vi var tydligen de lyckliga idag…..

Igår blev det en lyckosam matdag för mig, först hade jag blivit bortbjuden på lunch vilken var himmelskt god och trevlig och på kvällen smet jag och grannbrudarna ner till Trosa för en god middag med svammel och nedsköljning.

Innan det hade jag kylt ner mig lite i stallet då equiterapeuten var på återkoll på några och nykoll på en häst, det är spännande att se hur hästarna svarar på behandling och beter sig med magnettäcke samt akupunkturnålar. Våra är ju färdigbehandlade för nu, men ska kollas så snart man känner skillnad eller om några månader oavsett! Bättre mota Olle i grind liksom…

Och naturligtvis har jag gullat med våra ulltussar, såååå söta!!! 

Även idag blev det tidig ridning och idag höll vi oss i och runt sandtaget, det är jakt i krokarna och man varken vill bli skjuten eller störa! Men vi var tydligen de lyckliga idag som mötte två älgar som också fattat att grustaget var en safeplace. Vi kunde dock samsas och våra hästar fick både klättra och jobba dressyr, vårt sandtag är stort och består av stora fält ridbar yta. Mjuka och fina bruna bönor!!

Nu dusch och snart Stockholm och bus! 😉

det är så jag vill ha mina hästar!

Hmmm, alla planer jag har för denna vecka får vi se om de blir av. Just nu blir det mest häst, häst och häst….

Igår var jag och Nåttlan och tränade för Nina och det blev ett himla bra pass, i början hade jag lite svårt att få till högerställningen, Nåttlan blir stark och det blir lite knixigt att inte själv bli stark tillbaka. Men med bra lots från tränarhörnet och bra övningar kan man lura ryttaren att rida hyggligt bra faktiskt 😉

Jag hade en riktigt bra känsla bitvis och jag tror verkligen att detta kommer att bli en riktigt kul häst att rida på när hon är starkare, mer självbärig och har mer utbildning. Jo, såklart är hon rolig att rida nu med men ni fattar nog vad jag menar! Tyvärr inga färska bilder…

Även Felan fick åka till Wisbohammar igår och då dotter blev lite sen tänkte jag -va tusan, jag lastar själv. Och så blev det utan några som helst bekymmer. Skönt att det funkar, det är så jag vill ha mina hästar!

Sofia hade en helt annan känsla redan från början och det är roligt att se skillnad på Felan från när hon kom till nu, vilken resa hon faktiskt gjort… 

I dag startade jag med att hämta in båda hästarna och göra i ordning dem så vi kunde rida direkt när dotter kom från nattjobbet, sen tog vi en härlig ritt i soluppgången.