Den jättebarnsliga delen i mig ..

Hejhopp, att man kan bli så mör i kroppen efter en heldag på Gröna Lund, men jädrar i min lilla låda vad vi åkte karusell igår, huuur kul som helst!

20160727_154424

Efter att jag tagit denna bild tappade jag min telefon och vi stod ju på en brygga med springor, hade kunnat sluta illa….

Vi kanske inte var helt ensamma där så det blev några timmar i kö kan man säga men ack så värt det, vi såg också en glimt av Larz-Kristerz och såklart Lionel Richie som sjöng på scen inför en totalt proppfull Grönan.

20160727_221630

Kvällens artist!

Vi räknade ut att vi absolut nyttjade vårat åkband till fullo och bara flygande mattan åkte vi sju gånger och jetline näst på tur med fyra… Plus att vi åkte nästan alla andra också, såklart! Efter drygt elva timmar där stapplade på mycket trötta ben upp på Medis för en välförtjänt drink  (tänk att det var 18 plusgrader då, underbart med en ”riktig” sommar) innan vi tog oss hem för att krascha totalt i sängen. Så skönt att kunna bo i stan när man vill 😉

Den jättebarnsliga delen i mig längtar redan till Måndag när jag ska till Grönan igen, då står Whitesnake på scen och jag sitter förmodligen i en karusell! 🙂

20160727_221641

Woohooo..

 

 

Jag är däremot ganska dålig på….

Jag vet inte hur det är för dig men själv älskar jag när saker fungerar, jag gillar effektiva saker och sedan några år tillbaka väljer jag bort giftiga saker med tvivelaktiga innehållsförteckningar.

För mig var det enklast att börja till mina hästar, på något vis och vänster är många av oss djurmänniskor mest medvetna om vad vi utsätter våra djur för, korkat jag vet 😉

Därför har jag i princip enbart Forevers produkter i min sadelkammare nu, de används till sårtvätt, lädertvätt, sårvård, liniment, mot insekter och bättre tillskott än aloevera finns inte..  etc, etc…. Jag vill på inget sätt kladda på något giftigt och när man väl ser och förstår precis HUR bra Forever är vill man ( inte jag i alla fall) använda något annat….

Jag är däremot ganska dålig på att ta kort på ”före /efter” de gånger man kunnat se skillnad, men av att bara kleta på gellyn på tex mugg har jag haft ”skorpfria” hästar på mindre än en vecka och när Nåttlan punkterade kotan för två år sedan läkte det så löjligt fint med mina gelly/msm omslag så man inte ens kan hitta var hålet satt.

Jag kan mala på om detta men tänkte istället visa två bilder som en kollega till mig har fått, apropå effektivt alltså….

Forever sår1

Mycket fult sår 🙁 Denna häst har fått dricka 0,5dl aloevera morgon och kväll, 2 propolistabletter morgon och kväll och sprayas med veterinärformulan direkt på såret…

Forever sår 2

Så här fint hade det hunnit läka på endast två dagar….

Det är alltså bara två dagar mellan fotografierna är tagna, snacka om att immunförsvaret får hjälp på traven…

Dessutom ”klagade” jag lite sist när jag var hos Nina och red, på att Qråkan blivit så matt i pälsen och på vägen hem i bilen slog det mig att han inte fått aloevera på ett bra tag, nu har han fått det en vecka och nu har pälsen fått lyster igen… Aloevera ÄR bästa och billigaste tillskottet du kan ge, proppfullt av näring, mineraler och vitaminer och JA, självklart dricker jag själv, tre gånger om dagen!

Naturen har gett oss mängder av växter vi mår bra av och ändå kladdar folk på, ger oralt och äter själva massor av snuskiga saker, why liksom?

http://myaloevera.se/anngelicaeriksson/sv/shop

 

 

 

fundera lite på en svensk vinterdag så är detta ett magiskt paradis…

Okej, jag måste väl krypa till korset och erkänna. Inatt var det faktiskt lite för varmt även för mig. När man vaknar och svettas under duntäcket, inte kul, alls! 😉

Nu är ju vårat hus så väldans välisolerat så det känns som vi har AC sommartid, men inatt, öppet fönster och takfläkt på till trots fick även jag ligga utan mitt älskade täcke stundtals. Medelhavsvärme, ja det kan man säga……

Men inte tusan kan eller vill man klaga, det räcker med att bara fundera lite på en svensk vinterdag så är detta ett magiskt paradis, så är det. Ett paradis hade jag även i min solstol mest hela dagen igår, D-vitaminintaget är viktigt.

Dessvärre har intaget på diverse onyttigheter ökat såhär under sommaren också, så man mer börjar anta formen av en flodhäst, men en glad flodhäst är det i alla fall och det finns ju lösningar för sådant när ”sämre” tider stundar…. Just nu är det bara mer för den underbara mannen att tycka om!

20160529_083616

Från Rhodosresan i Maj, där var det också varmt :-)

Och i morgon ska jag göra något jag tycker om, det blir Grönan hela dagen och denna gången åker jag dit med brudar som gillar att åka ALLT! Hehehe….

det är bara korkat…

Idag tror jag att jag hade kunnat sova precis hur länge som helst, men Måndag är lika med gym!

Sen ska solen få arbeta på min kropp, det är bara korkat att inte passa på eftersom solen är en klar bristvara på dessa breddgrader och väderleksrapporten utlovar full leverans av sol idag!

Kanske blir det en vända till någon strandremsa vid havet eller ett dopp i kalkis, just nu skulle jag gärna ha en egen pool att skvalpa runt i dock 🙂

Helgen var trivsamt rolig med umgänge, god mat och en fotograf som var här och tog bilder på kattungarna till en kalender och en bok, hon letar fler kattungar att få ta bilder på, har du eller vet någon som har, kontakta mig så förmedlar jag kontakt! 🙂

kattunges1 kattunges2 kattunges3 kattunges4

Men, jag klagar inte, alls, inte alls!

En bild säger mer än ord idag, ska sticka ut och fixa en sommarhage då jag vill flytta hästarna till en ny hage nu då det inte växer så mycket pga uteblivet regn. Men, jag klagar inte, alls, inte alls! 😉

Sen blir det en tur till grannarna som har tornespel på sin gård, där blir det lunch och sen vidare hem för visning av stallplats samt att det kommer en fotograf som vill ”låna” kattungarna till en kalender…. Kul va? 🙂

Dom är ju så himla fina!DSC_0117 (5) DSC_0122 (5) DSC_0154 (4)

 

Kvarka igen…..

Det är ytterst tragiskt att det inte verkar finnas någon stopp på denna vidriga sjukdom. Är vissa förjävla slarviga eller är det höjden av otur? Någon måste ju ha en sjuk häst liksom för att det ska spridas, märker man inte det undrar jag? (Jag veeeet, många mörkar, det är allmänt känt!)

Nu är det nämligen kvarka i ett stall någon mil härifrån igen, trist!

Men bra mycket mindre trist är det att ”våran” Kulan ÄNTLIGEN blivit av med sina krumelurer han gått och burit på i flera år, för den som missat finns ett antal inlägg om detta HÄR  (scrolla lite) men kortfattat så upptäckte vi lite av en slump att han var en kronisk bärare av kvarka (vi har dock inte ”haft” kvarka, dvs sjuka hästar alls) och under flera månader har han stått isolerad och alla försök att få bort bakterien har misslyckats…..

Nu så har de dock lyckats få bort alla klumpar av bakterier och han är närmare att få komma hem än på länge. Nu ska han fortsatt vara på isoleringen i 14 dagar innan ett nytt prov ska tas och är det negativt är han frisk ( det har han iofs varit hela tiden, men ingen smittbärare längre då) som en nötkärna…..

Jag är så glad för Kulans ägare som haft en riktig pärs under våren, även om jag kanske fick ta det största slaget från ”omvärlden”. Vissa, man kan kalla dem sociala begåvningsreserver, blåste upp stormar för att få små krig att nära sig av (någon måste ju har gjort nåt FEL!?)… Efterdyningen blir på sikt dock värst för dem, folk uppskattar inte halvsanningar och rena lögner vilket såklart synas ganska snabbt av dem som är lite ”vakna”.

Jag/vi har otroligt många som stöttat och tröstat och stått bakom oss, det är ju när det blåser lite snålt man märker var vänner och genuina folk finns <3

Kvarka

Detta är klumparna från sista försöket dvs ca en tredjedel av vad som fanns i luftsäcken från början….. Ett rör med kvarka, någon som är sugen??

kulan ultuna

En liten treårig kille som varit isolerad från hästar många månader nu 🙁 Liten <3

 

 

skönt att ”bara vara”

Svensk sommar när den är som bäst!

Planen var en dag vid havet men en av dem som skulle med fick sent förhinder så vi ändrade planen och gick med packad picknickkorg till kalkbrottet som vi bor precis bredvid….

Jag, Pia och dotter låg och slickade i oss av D-vitaminerna som erbjöds och eftersom picknickkorgen innehöll viss flytande vätska slickade vi lite på glaset också 😉 Det blev en härlig dag med god plockmat och (för mig) lite bad, övriga badade desto mer….

Skönt med lite färg på kroppen igen och skönt att ”bara vara” i trevligt sällskap!

jag badkalkis

BEVIS!!!! Jag badar :-)

picknick

Mumsfilibabba!

yatzyy

Bra start…. hehe

 

Starka ben är fina grejor!

Jag vet att jag egentligen bara ska lägga mig i solen (nu när den faktiskt skiner) och njuta loss totalt men….

Gymmet fick ett besök i morse och efter att jag fuskat några timmar i solen lastade jag Qråkan och åkte till Brolöten för att återigen ta hjälp av ”PiaffUbbe”. Glatt kunde vi konstatera att Qråkans pollett helt hade trillat ner sedan förra gången och han var superduktig. Kanske fick även jag lite beröm för att jag underhållit det arbete han lade ner förra gången vilket alltid är skoj!

Jag fick några nya tips att ta med mig i ridningen framförallt för att stärka galoppen genom att börja smyga in lite sluta, för att på så sätt få mer vikt på ytter bak. Starka bakben är fina grejor! 😉

DSC_0127 (6)

Travar fint inför publiken :)

DSC_0213 (2)

Samlar traven…

DSC_0270 (1)

Ubbe ber om (mycket samlad) galopp..

DSC_0293

Jösses va jobbigt säger Qråkan men försöker galoppera :-)

DSC_0297

Lite mer trav, Qråkan är fin i formen, koncentrerad och lösgjord! Älskar att det finns lite ”framben” på honom, more to come…..

 

Att jag kroppsligt känt en längre tid….

Första träningen på Qråkan efter fredagens ryttarfitness, där jag blev rejält stretchad för att hitta tillbaka till min position i sadeln. Och jag är själv själaglad över att jag mestadels av passet faktiskt kunde rida som folk igen….. Det är ett jäkla skit när man av olika anledningar tar till ”olater” som fastnar för mycket…

Vad anledningarna är har jag en klar misstanke om, jag har ju haft några hästar som varit lite, ska vi säga ”luftburna” vilket innebär att jag kanske börjat ”nypa fast mig” lite i sadeln och utan att tänka på det har det blivit lite så jag har ridit. Att jag kroppsligt känt en längre tid att min sits inte alls är som förr spelar ingen större roll när hjärnan programmerat sig på överlevnad och ”det kan hända igen”….. Nina var ju med i Fredags och fick instruktioner på hur hjälpa mig framåt och vidare för hjärnan är inte lika lättstretchad som kroppen, och detta till trots över att min kropp nog var den stelaste på hela kursen 😉

Träningen både i Fredags efter stretching och igår gick väldigt bra, Qråkan är i ett bra träningsläge och detta med skolorna börjar han förstå och göra riktigt bra. Han är också framåt och villig vilket är himla skoj. Även han får bli lite omprogrammerad, nu när matte inte riktigt gör som hon brukar så det blir lite si och så med kommunikationen om hur mycket bjudning matte vill ha, men inget som inte enkelt går att lösa. Nina fick (såklart, hjärnan minns ni!) påminna mig om hur mina ben skulle bete sig men jag tror att jag börjar få en liiiiten ny känsla över positionen och hjälpgivningen… Spännande detta!

DSC_0133 (4)

Mitt högerben lever ett eget liv…..

DSC_0140 (3)

Här stretchas mina muskler insida lår, de är urstarka och as-stela…..

DSC_0145 (4)

AJ! Jag trodde jag skulle gå av, typ, minst…..

DSC_0158 (4)

Hade jag haft en ljudblogg hade ni här hört märkliga ljud från mig….. liksom HUR ont kan det göra i rumpmusklerna?? (än idag och det är sisådär fem!! dagar sedan)

tokroligt som tema….

Sommaren fortsätter att leverera härligt umgänge, kan man ha träningsvärk i skrattmusklerna så har jag nog det nu och definitivt är att jag måste köra en ny C9 snart, jösses vad massa gott jag har nöffat i mig ,-)

Igår körde dotter upp mamma och mig till härliga gamla vänner vi återkonektat med senaste åren, vi bodde i Ronna samtidigt när jag var mycket liten och detta är fjärde gången vi har vår ”tjejkväll” med gamla minnen och tokroligt som tema hela kvällen! Hur kul som helst <3

Vi åt gott och vi spelade kubb och så åt vi lite till… Sen började vi lyssna på musik och jag tog på mig rollen som musikquizledare och det var så roligt så när sonen kom på avtalad tid för upphämtning fick han kanske vänta på oss i ”några” timmar…  😉

Nu blir det ridning i värmen och sen blir det solsäng för hela slanten heeela eftermiddagen!

jag kubb

Detta var laget som vann! :-)

Kubb.

Ja, och någon måste ju förlora också… hehe