Var det kanske tvärt om?

Jag har just lyckats radera ett skitbra och lika skitlångt inlägg, kräks lite nu!

Hur som så var det just denna dag jag ville belysa, idag är det på riktigt (man kan ju knappt tro att jag kan ha hunnit med det med min ringa ålder host harkel) 25 år sedan den underbara mannen fick den stora glädjen att få mig på kroken, eller var det kanske tvärt om?

Vi träffades på ett bygge vi båda jobbade på och han märkte snabbt vilket enastående kap jag var och såklart fortfarande är!

Ikväll blir det skaldjur och bubbel för detta är värt att fira, det är det verkligen!FB_IMG_1483176562446

Den som lever får se…

Hej mitt vinterland säger jag med en antydan till hängläpp, jag veeeet att det bara är Februari men vill ju så gärna ha plusgrader och vår. Jag har i och för sig inte så mycket att gnälla över, visst är det geggigt i hagarna men inte mer än att man kan gå ut med vanliga skor och hämta häst, vädret har varit kalas för hagar och det faktum att jag bara håller halvfullt stall numer gör också att trycket på markerna minskar.

Idag vilar min sköna böna pga mitt jobb och jag kan inte påstå att jag är ledsen över att inte få pulsa i snö med ett par tömmar idag 😉

Men! Shit vad jag har blivit inspirerad och sugen på att rida igen, jag gjorde nog ett klokt val när jag bokade in träningar varje vecka långt framöver, den sparken i röven kan ha varit välbehövlig och uppenbart helt rätt. Sen blir det ju dubbelt rätt i och med att Nåttlan ska utbildas på ett korrekt sätt vilket vi är helt i fas med med tanke på när hon blivit inriden och inte siktar på femårstävlingar. Eller, vem vet förresten, Nåttlan är otroligt lätt (so far 😉 ) och jag stänger inga dörrar men tvingar dem heller inte öppna om det inte går.

Den som lever får se helt enkelt! 😉

jag selfiesjälv

ve och fasa, nu dör vi lite va?

Men fina underbara!!

Det är med glädje jag sitter och skriver i min blogg igen, det är så mycket jag ser fram emot nu inte minst att få rida på min fina häst! Idag lastade jag och åkte bort till wisbohammar och en träning för Nina och det var som att rida på en annan häst bara från i fredags, poletter hade trillat ner både här och där och framsteg tas med stormsteg. Hon är en härlig träningskamrat, positiv och energisk och hennes psyke utlovar en underbar framtid!

Vi fortsatte på samma linje men lade in lite fler volter, lite fler fattningar och lite nedsittning i trav, Nåttlan tuffade på och testade mer och mer att gå i en bra form, hon jobbar verkligen på bra denna fina lilla häst.

Jag bollade lite med Nina om sadeln jag använder, den ligger bra på henne man kanske är den något lång på hennes rygg, inget man skulle ha reagerat på med en vuxen häst men Nåttlan gör ibland ”hoppsasteg” bak och kanske, kanske är det detta som stör hennes såklart omusklade rygg? Jag har en annan sadel som är bra mycket kortare men jag har testat den förut och då var den åt helskotta för vid, men idag när jag kom hem lade jag på den och den kan jag nog allt byta till och rida i. MEN!!!! Den är svart och nu har ju jag köpt på mig 2 st Ps träns i brunt, ve och fasa, nu dör vi lite va? 😉

DSC_0027

Lite låg, men man måste få testa det också :-)

DSC_0003

Travar snett igenom med lite ökad steglängd.

DSC_0014

Ett hoppsasteg…

DSC_0019

Visst är vi matchande och fina ;-)

 

 

 

 

som jag inte visste att jag behövde?

Men det var då själva fan, vad har det tagit åt mig?

Nu har jag ju fått ett stort problem, min dotter visade mig Wishappen vilken jag kanske råkade ladda ner och kanske har jag råkat klicka på en del saker där, kanske några gånger…..

Men alltså, vet ni hur mycket ”bra att ha saker” som jag inte visste att jag behövde?? Massor!

Så jag har infört ett litet wishförbud tills mina paket kommer, för kanske är det så att jag har känt behovet lite dubbelt kan jag se när jag går in på ordrarna och tittar, men man kan inte säga att jag inte är ambitiös när jag liks börjar med något, så det så!

Du som absolut inte vill handla typ en tröja för 16:- eller ett par skor för 62:- eller varför inte ett nagellack för 9:- eller en assnygg spetsklänning för 63:-, ni ska inte ladda ner appen och inte gå in där och titta. Det finns kläder, skor, smink, accessoarer, heminredning, hobby… Ja, ni fattar ju hur kul det är att sitta och scrolla där! 😉

Jäkla nymodigheter!! Handla i telefonen… i och för sig passar det mig (lite för) bra verkar det som 🙂

wish1wish-app Wish-Shopping-Made-Fun

 

 

jag måste få vara tråkig…

Nu har vi åter lantluft runt oss då vår miniweekend i Stockholm är avslutad.

Det har varit jättemysigt och vi har haft det himla trevligt trots att jag måste få vara tråkig nog att säga att phantom of the opera inte alls tilltalade mig. Jag tyckte den blev långdragen och storyn saknade humor vilket gott kan tillsättas en tre timmar lång sittning (på stenhårda stolar).

Lika stenhårt var det inte på djurgårdsfärjan, det var fullt på båten och vi fick lov att stå. Det stör inte mig ett skvatt och jag hittade ett soffhörn att luta mig mot med rumpan. Där stod jag himla bra och jag förstod varför när damen som satt där reste sig upp, jag hade nämligen lyckats hamna med ena skinkan på hennes axel och satt på henne…. Mjukt och skönt för mig i alla fall 😉

Efter teatern gjorde vi ett pitstop på O´learys för att slippa lång kö till färjan, eller så kanske vi bara var lite törstiga….

Mat intogs i form av tapas på Ramblas, jag borde snart få stammisrabatt där då jag gärna hamnar där när jag är i stan! Och jag blev inte besviken denna gång heller, hur gott som helst! Sen tog vi oss till styrelsen för några välgjorda drinkar innan vi tog den blå bussen hem!

Sovmorgon i all sin glans, men både jag och den underbara mannen är inga sjusovare så vi njöt av tystnaden i lägenheten innan vi styrde bilen mot IKEA och stod på låset, först in och även först ut! Så effektiva är vi när vi shoppar!

20170219_081426_001 orca_share_media1487491013665 20170218_193920 20170218_220028 20170218_19221220170218_192223

Alla mäns dröm? (ett reprisinlägg som får mig att dra på smilbanden) ;-)

Alla mäns dröm?

Nja nu var det inte mig själv jag syftade på utan jag tänkte berätta en grej som hände mig för ett antal år sen, vilket jag tror många män avundas mig : )

Jag och den underbara mannen hade varit ute på middag nere i Trosa med hans föräldrar och syster med man och vi gick ner till hamnen för att ta en efterstänkare i deras båt som låg i gästhamnen då de seglade mycket då.
När vi sitter där och skålar och skrålar lite är det ett par i en grannbåt som vill bjuda över oss på en pilliknarkare, jag som blir väldigt social och älskar allt och alla när jag blitt lite påstruken tyckte det var en fantastisk ide och drog med mig min något motvilliga svägerska och gick över. Alla nya bekantskaper är kul tycker jag!

Jag och min svägerska i svärföräldrarnas båt från sommaren 2012

De var väldigt trevliga och vi fick lov att putsa upp engelskan lite då den unga frun i båten var ryska, extra skoj då jag annars bara pratar svenska och mitt egengjorda hästbebisspråk…
Vi satt väl där en bra stund och jag behövde lätta på trycket så jag gick ner i båten för att låna afträdet, när jag är färdig och öppnar dörren står den ryska ryskan spritt språngande naken utanför, kråmar sig lite och säger på knackig engelska, ju ar so lovly, aj vant ju to tejk mi, maj husband is okej vid dat, hi kan jojn if jo vant… Samtidigt lutar hon sig fram för att försöka ta av mig tröjan.
Min första tanke var att börja skratta, det lät så kul när hon pratade och situationen blev smått väldigt märklig. Jag vet att jag snabbt funderade på hur och när hon kunde ha uppfattat mig som intresserad?
Ehh jaha, hur gör man nu då, hon stod ju i vägen för att bara smita och vad ska man svara, då jag absolut aldrig vill såra någon känslor och jag var inte heller sugen på rysksex trots att hon var väldigt välsvarvad och söt. Inte min grej 😉
Jag tog bort hennes händer och pressade mig ut genom dörren, tackade för erbjudandet men meddelade att jag var lyckligt gift och inte jättesugen på tjejer eller deras halvkorpulenta mycket äldre män.
Gick upp i båten igen, avslutade min drink tog med min svägerska, tackade för oss och gick tillbaka till svärföräldrarnas båt med skrattet bubblande i magen.

Det är inte var dag sånt händer och jag tror att det finns några män (och kvinnor också för den delen) som skulle uppskattat erbjudandet mer än jag 😉

Hmmm, det har hänt en hel del…

Tut tut säger tåget som går….

Eller, nu är det ju faktiskt bilen som snart tar oss till den stora huvudstaden för en mysdag på tu man hand!

Eftermiddagen ska tillbringas på circus och den mytomspunna fantomen på operan och sen blir det middag och mys på söder… Dotter bor hemma och tar hand om djur och hus då jag för ovanlighetens skull lyckats dra den underbara mannen ur soffan så pass länge att det blir övernattning. Känner jag honom rätt kommer han sitta i bilen klockan sju i morgon bitti och varmköra för att få åka hem dock! 😉

Det lämpar sig ju så att denna helg bokades in helt utan tanke på att vi nästa vecka faktiskt firar 25 år tillsammans, 25 år?? Därför vill jag att vi passar på att fira lite extra!

Hmmm, det har hänt en heeel del på 25 år kan man säga men här började det!

vi90

vi22

 

det har jag full förståelse för!

Jag måste säga att det verkligen känns skönt att ha kommit igång med ridningen igen, kroppen mår också bra av att få komma igång lite.

En stor anledning att ha kommit igång tror jag är att jag är mycket mindre distraherad av yttre påverkan som upptog många månader av förra året, mycket negativt som formligen sög musten ur mig! Näsan är över vattnet men det har verkligen tagit tid att samla upp till min vanliga (en bit kvar än tyvärr) nivå av positiva vibbar. Tur man haft en väl vald skara folk runt sig med uppmuntrande tillrop och pepp, man är emellanåt beredd att tappa tilltron till mänskligheten, men ni som har funnits har! betytt massor!  Ibland är man liten bara, så är det!

Nåväl, ridning har jag redan avklarat för dagen och idag var Nåttlan inte sugen att komma till mig i hagen, men när jag pekade med moroten så föll hon till föga, godis är gott! Kanske är hon i lite chock över allt som nu händer för henne nu, det har jag full förståelse för!

Även idag var det bra att jag longerade lite innan jag satt upp, det är explosivt och idag spexade hon så hon nästan slog på öronen… Efter den fadäsen balanserade hon upp sig och engagerade sig lite mer åt vad hon gjorde… Tur hon tar tag i sådana saker när matte inte sitter på!

Ridmässigt tycker jag att det går lite framåt varje gång, idag behövde jag inte parera så mycket för att hålla henne på spåret och det var lättare att skapa en liten ställning på volt. Hon är dock lite ”dragig” i tygeln, lite uppåt och lite neråt. Inte så konstigt egentligen då hon måste få hitta sin egna balans i allt detta nya, men några steg här och några där går hon prydligt och fint vilket jag är snabb att berömma massor såklart.

20170217_102945 20170217_103025

 

 

10 000 sätt som inte funkar!

Nämen vad ÄR detta!

Nu när det närmar sig med en myshelg i Stockholm, vad tror ni händer då? Jo men självklart får jag en plupp på överläppen… Kul, verkligen!

Jag tycker ju allt som oftast om att få springa runt och vara lite ful så där, men det är klart, det matchar ju mina naglar som gått av och håret som är hopplöst vårrisigt! 😉 Sucka! Tur jag har massa (ALLT!) nya grejor från Jenny P som jag håller på att lära mig att få dit rätt och snyggt!

inte misslyckats

Jag med sminkning!!

Nåväl, vad är väl en bal på slottet tänker jag och är ändå själaglad över plusgraderna dagens Februariväder erbjuder. På agendan idag står ridning och sedvanligt stallarbete och ska jag inte se till att ge mig själv en ordentlig spabehandling också innan middagen hos de likasinnade grannarna!

Word!

HUR DU AVSLÖJAR SKITSNACK

I det antika Grekland hade filosofen Sokrates rykte om sig att hålla kunskap och sanning väldigt högt. En dag kom en vän på besök och frågade:…

– Vet du vad jag hörde om vår gemensamme vän?

– Vänta ett tag, svarade Sokrates. Innan du berättar någonting om vännen vill jag att du svarar mig på tre frågor. Det kallas trippel-filter-testet.

– Trippel-filter?

– Korrekt, fortsatte Sokrates. Innan du säger något om vår gemensamme vän kan det vara en god idé att filtrera vad du tänkte säga. Det är därför jag kallar den för trippel-filter-testet. Den första filtret heter Sanning. Är du helt övertygad om att det du ska berätta är sant?

– Nej, svarade mannen, men jag hörde det faktiskt av en mycket trovärdig person…

– Nå, då vet du inte vad som är sant eller falskt, avbröt Sokrates.

Låt mig då kontrollera med det andra filtret, Godhetens filter. Är det du tänker berätta om vår vän något positivt och gott?
– Nej, faktiskt tvärtom…

– Du vill alltså berätta något negativt om honom trots att du inte vet om det är sant!

Kanske du passerar nästa filter – Nyttans filter. Är det du vill berätta för mig om vår gemensamma vän något som jag kan ha nytta av?

– Nej, egentligen inte…

– Men om du vill berätta något som varken är sant eller gott och inte ens nyttar någon till, varför berätta det alls? frågade Sokrates.

20160904_204119

Stoppa onödiga spekulationer och sjabbigt skitsnack!!