Jag räknade ut….

Inatt drömde jag om svamp, jag vill få plocka dessa läckerheter så varför sätter de inte igång och växa?? Vädret börjar i och för sig ”bättra” sig svampmässigt, så snart kanske….

Något som också bättrar sig är vår tvättstuga, när jag är på jobb händer det saker här hemma minsann och snart kan jag börja fylla lådorna med skräp igen, hmmmmm 🙂tvättstuga in progress

Är typ ”hemma och vänder” just nu då jag jobbat natt och går på igen kl två idag, så dags för mig att byta om till mockaruniformen. Jag räknade ut att jag visst skrapar ihop 79 timmar från Torsdag till Måndagmorgon, hyfsad start med nya jobbet!!

 

livet stannar inte för det…..

Ja, som ni märker anser jag för stunden att det är bättre att inte skriva något här än att bara ”göra inlägg för saks skull”….

För stunden känner jag mig ganska liten dessutom, jag har ju gjort beslutet själv men ledsen får man bli ändå väl, för vem tycker att det är kul att skiljas från någon man älskar? Nu är ju inget klart alls men Qråkan har blivit provriden och samma tjej (som förövrigt verkade kalasbra) ska komma tillbaka i veckan och testa igen.

Men livet stannar inte för det, tanken är att jag tvärtom ska få tillbaka lite lust och energi att göra EN häst (och mitt eget liv!) rättvisa!

Rättvisa är det också dags att göra vårat fina hus, när vi byggde det för sisådär drygt elva år sedan blev det vissa bitar som inte blev helt färdigställda då ”annat” prioriterades. Några bitar har sedan lite glömts bort då det har ”funkat”… MEN, nu är det dags att göra ordning vår tvättstuga. Så, vi har surfat runt och tittat på lämplig inredning och igår blev det den förhatliga turen till IKEA, så med en hel del svett och en betydligt tunnare plånbok åkte vi därifrån ändå hyfsat nöjda (mest nöjda över att vi faktiskt överlevde bland alla människor just inne på IKEA, phuuuu liksom!)

Väl hemma beslutade vi oss för att inte börja montera (OCH ve och fasa, plocka ut allt som redan står och finns i befintliga skåp och tvättstuga) utan slängde oss i soffan och tittade på en film, lite slappa måste man banne mig få göra en söndag 🙂

20161017_080918

Före……. Bävar redan för att tömma dessa skåp :-O

20161017_080933

Den underbara mannen tycker att jag ska montera klart detta idag…..

 

Alltid lika kul….

Och vips så var det Måndag igen och nu börjar alla ”vinterrutiner” se ut som vanligt här på gården. Hästarna är redan utsläppta och jag ska snart premiärjobba utanför gården för första gången på hmmm, många år. Ska bli spännande.

Och själv fick jag en långhelg i och med en planerad middag med Fanny i söndags, viken vi intog på Ramblas i Stockkholm. De har så himla god mat och vi åt verkligen tills vi sprack, typ…. Alltid lika kul att hänga med Fanny, tokrolig tjej som får mig (och omgivningen) att skratta.

Tapas.

Min ”meny” :-)

Jag o Fanny ot

Skål brudar ;-)

Jag tycker… och det är ju huvudsaken !

Här händer det saker minsann, beslut tas och verkställs dessutom, ett efter ett…..

Något jag bestämt mig för nyligen är att faktiskt göra något annat några timmar i veckan än att bara jobba på gården, jag vill ”se” något annat och jag vill dryga ut resekontot, sagt och gjort så sökte jag ett jobb, jag var där på intervju och jag fick det och jag börjar nästa vecka… check!

Beslutet att bara ha en häst ligger kvar och trots att det bränner i bröstet så har jag en provridning på Qråkan inbokad nästa vecka, det är tufft, det svider, men ibland går livet före, så är det bara…. Check!

Däremot kändes det riktig kul att idag lasta och åka och rida på Qråkan, den underbara mannen (den enda i min fanclub) följde med och filmade lite, vilket är bra att ha om man ska visa och sälja häst. Nu ”fluffade” vi kanske runt i trivseltraven och mysgaloppen så jag ska se om jag kan få lite film från en träning, med lite mer tryck i gångarterna. För han kan vara riktigt fin min Qråka!!

Men en mupp det är han i alla fall, han älskar att buffla med matte men också stå och gosa (extra gärna om han kan få dra av slem på mig)….. Jag tycker att han är gullig ändå och det är ju huvudsaken 🙂

DSC_0020 DSC_0032 DSC_0050 DSC_0080 DSC_0083 DSC_0084 DSC_0089 DSC_0091

Platt fall!

Vilket platt fall det blev igår när jag glad i hågen smet upp i skogen för att plocka lite lunchsvamp. Inget alls! Jag trodde nog att förra veckans regn skulle göra att det poppade upp massor…..

Något som däremot har poppat upp här är småfåglar, hur mysigt som helst. Den underbara mannen har byggt ett nytt tjusigt fågelhus och nu svärmar de runt här som galna och jag älskar att se flitiga lyckliga småpippisar….

När jag gick ut för att fotografera flög hälften iväg (såklart) men några modiga sitter kvar 🙂

fågelbord

Är det du eller hästen som har ansvaret …

Ja, så var det ju Lördagens clinic på Strömsholm att skriva om. Carl Hester besökte Sverige och delade med sig av sin skicklighet på ett lättsamt och underhållande sätt, detta är precis så som jag vill ha en clinic!

Jag har varit på ett antal clinics under åren och alltid störts av att det hela tiden ska briljeras med slipade ekipage och hästar som visar sina styrkor på ett sätt som 90% av oss ryttare inte kan relatera till.. Det blir mer uppvisning än clinic för mig… Här var det förvisso också skickliga ryttare och fina hästar MEN focus lades på att visa hur man förbättrar en rörelse, en form eller en sits. Något alla ryttare kan relatera till oavsett nivå….

Jag gillade att det poienterades att det är grunden i ridningen man tränar på genom alla nivåer, även på hög nivå får man ibland backa bandet för att till exempel kontrollera att hästen verkligen är rak för att på så sätt få den önskade rörelsen att bli bättre. Jag uppskattar också hans inställning till att träna en häst medhårs, det finns aldrig en anledning att ”ta sig genom” eller bestraffa ett misstag hästen gör. Gör du fel får du göra om och göra rätt så hästen förstår och vet vad den förväntas göra! – Är det du eller hästen som har ansvaret över ditt ridpass liksom??

Han tryckte på vikten av skrittpauser i ett pass och likaså att hästen ska (kunna) ridas i låg form i början och slutet av passen. Bra stretch och en bekväm form (för hästen)  att värma upp och av i.

Jag ska inte referera clinicen mer, det är det redan så många som gjort på ypperliga sätt på diverse hästsidor och bloggar, men jag måste bara nämna de rungande applåder han fick när han på fråga svarade att hans hästar fick vara hästar, de gick ute i hage och även vissa äldre hästar (alla yngre) gick ute dygnet runt om de mådde bra av det. Både han och hans veterinär ansåg att det minskade skador på hans hästar vilket man bara kan hålla med om och höja hatten för! IMG_20161001_121012

 

 

vet ju att det inte går att argumentera med …

Jag måste faktiskt få slå ett slag för min kryssning, eller kanske var det inte direkt min och jag som påverkade något, men de har förjäkla bra mat på Cinderella. Denna gång testade vi skaldjursplatån och trots att jag åt så jag höll på att spricka (höll dessutom på att spräcka ena fingret som kom med i krabbkloknipsaren) så orkade jag inte äta upp. Just skaldjur brukar jag minsann kunna proppa i mig rejält av. Sjukt gott!20160929_212450

Annars var båten precis som vanligt förutom sällskapet som bestod av den underbara mannen, som också uppskattade båt, mat och naturligtvis sitt sällskap!20160929_212050 20160929_212110

Sen kan jag ju tala om att det blåste visst en hel del detta dygn, så jag vaknade av att jag fasiken trodde båteländet skulle sjunka, det gungade satan i gatan! Och vips, klarvaken….

Jag låg där och gungade en stund (i ett jädrans oväsen när de lägger till i Mariehamn) och sen blev jag i vanlig ordning hungrig, jag kollade på klockan och konstaterade att det var tio minuter tills frukosten öppnade. Yes tänkte jag och gick upp och började rumstera runt och klä på mig.

Den underbara mannen kanske inte var riktigt lika pigg på att gå upp men vet ju att det inte går att argumentera med en hungrig Pinsessa, alls!

Jag skulle dock tro att han blev åtminstone liiite sugen att argumentera med mig när vi kom upp till frukosten och konstaterade att Finsk tid inte är samma som svensk tid så klockan egentligen bara var sex! Att vi sen hittade en liten lapp på dörren där det stod att frukosten just denna dag var försenad ytterligare 30 min livade ju inte precis upp heller… Men till slut fick jag äta i alla fall!20160929_193229

Och vidare blev det en mysig hemresa i en solig skärgård med god buffé vid frontfönsterbord!

 

det gick ingen nöd på mig alls….

Jag måste ju bara starta denna vecka med att referera från tävlingen igår, först måste jag säga att det är en märklig känsla att vara på en tävlingsplats en hel dag utan att varken jobba eller ha en häst med sig.

Men nu har jag ju så trevliga klubbkamrater så det gick ingen nöd på mig alls och klubben som anordnade tävlingarna är himla trevliga de också. Dessutom så red alla så himla bra att det var en fröjd att se, tre stycken placerade sig och laget vann! Men då hade de ju en bra lagledare också, haha *host harkel*!20161002_142833 20161002_084412 20161002_100725 20161002_121604 mms_img4659918531garklag2

Idag blir det en vända upp till Stockholm med dotter, vi ska passa på att shoppa lite (för man kan inte bara titta när hon är med!) och äta en god lunch!

 

 

vem skulle skadas av det liksom??

Oops, här har jag inte suttit sedan i torsdags och ni har ingen aning om hur trevligt jag har haft det!

Kryssningen och gårdagens smitning får egna inlägg men inte nu då jag är på språng att sticka på tävling. En tävling jag enbart kommer att vara lagledare för då jag själv tyvärr inte fick deltaga i då någon ringt och ”anmält” tävlingen till förbundet då en mening i propositionen gjorde att enbart lagryttarna skulle få starta. Så vi reserver får snällt stanna hemma trots att arrangören vädjat att vi skulle få starta….

Jag förstår att regler är till för att följas MEN i dessa tider då fler och fler stryker sig och färre anmäler sig är det svårt för arrangören att få ekonomin att gå runt och i ett läge som detta anser jag, hellre fria än fälla då folk faktiskt ville få komma och rida och vem skulle skadas av det liksom??

Nåväl, det verkar bli en vacker dag och trots skvätten regn som kom förra veckan håller våra sommarhagar för hästarna att få njuta av några dagar till, snart kanske jag vill ”få över” de på vintersidan av smidighetsskäl då jag nu släpar sisådär 100 kg höpåsar varje dag över halva gården. Men det har jag så gärna gjort för hästarnas skull!

20160918_162048

Inga pippitopper idag! :(