Välkommen in!!

Som många redan märkt så har jag till slut bestämt mig för att flytta min blogg, Finest har trasslat för mycket och länge med många saker och droppen är ju när sidan är så trögladdad att folk skiter i att kika in här…

Jag bloggar ju för att dela med mig lite av mitt liv och när jag inte kan skriva precis när jag vill för att sidan inte går att öppna eller ladda upp bilder jag vill visa, då går detta inte längre!

Välkommen in till min nya blogg!

Vi blev ett mycket lätt fall…

Jodå, jag håller på att designa min nya blogg men jag behöver lite hjälp med min header och jag vill att det ska vara fint när jag bjuder över er dit!

Igår fick vi äntligen till det med sadelprovning för Felan och nu är även Felan lycklig equipehäst, en fin ”grand prix” hopp har flyttat hem till vår sadelkammare. Eftersom hon är så pass tydlig med vad hon gillar och ej så märkte vi efter andra travsteget att detta skulle fungera, sen är det ju en bonus att dotter gillade sadeln lika mycket.

Vi blev dessutom ett mycket lätt ”fall” för Ewa, då första sadeln hon lade på bara hamnade i läge och låg perfekt. Plopp liksom! 🙂

Tyvärr gick jag in i det så mycket att det inte blev ett endaste kort taget på själva sadeln, men ett på ekipaget…

sen blir det nya tider….

Åååå, vilken nostalgi det är att titta genom gamla bilder och jag har massor!!!

I morse när jag skulle blogga om ytterligare saknade hästar så kom jag inte in på bloggen, så nu har jag bestämt mig för att byta bloggportal, jag har skapat en och ska bara ta lite hjälp av dotter att fixa en ny header (vill ha aktuella hästar på den) sen blir det nya tider här på bloggen!!

Igårkväll kroknade jag fullständigt och feberhet gick jag och lade mig tidigt, efter 10,5 h vaknade jag och innan jag hann känna efter för mycket tog jag alvedon och sen väntade mockning och stallsysslor. Jag delade upp mockningen eftersom jag hade bokat en tid för att träna Nåttlan, nu kanske man inte ska anstränga sig när man är vissen, men vi lade upp passet klokt och passade på att kika på bakdelsvändningar och lite ryggning. Man måste inte flåsa på fullt varje pass och min respekt över andras tid är stor och det ska mycket till att jag bokar av!

Jag tror att jag känner mig bättre nu och i eftermiddag ska Felan till Wisbohammar och hon ska få träffa sadelEwa där vi hoppas att vi kan hitta en hoppsadel som passar både Felan, dotter OCH (inte minst) min plånbok!

Jätteroligt att få lite cred..

Ja, direkt efter clinicen i Lördags så blev det en snabbdusch och bums upp till Stockholm och Söder för ett litet samkväm.

Vi började med en god middag innan kvällens huvudpunkt började. Brolle på Göta Lejon och jädrar anåda vilken bra show! Lite annorlunda och lite bättre helt enkelt. Jag gillade verkligen upplägget…

Tyvärr sa kroppen upp sig helt redan under eftermiddagen så jag fick göra en tidig kväll på hotell på Söder. Morgon på hotell är lika med hotellfrukost vilken kanske inte var att hoppa högt över, men vi var mätta när vi styrde bilen hemåt igen!

Under eftermiddagen var det dags för klubbens årsmöte och det var en tapper, trogen skara folk där, och blommor, bucklor och pokaler bytte ägare.. Även jag fick ett vandringspris och en buckla som årets kämpe för mitt arbete med klubbens tävlingar. Jätteroligt att få lite cred för det jobb man lägger ner..

 

vem har sagt att det är lätt med dressyr?

Igår hade vi (Gnesta ridklubb) ju vår clinic ”ur domarens synvinkel” och det blev en mycket lyckad tillställning.

Två domare (Gunilla Åkerman och Lotta Bogårdh) hjälpte oss att bena ut skillnad mellan halvdan, bra och bättre ridning. Är min uppridning tillräckligt rak och blev halten och inte minst övergången ner till halt bra? ”Kostar” det poäng om hästen trampar om innan stillhet i alla klasser, är en volt bara en volt eller kan man snida till den och få mer poäng, ingång och utgång precis vid bokstaven, jämn takt och en formad häst. Visst blir det bättre poäng då!

Vi fick se olika skolor, både bra och jättebra och så fick vi visat någon mindre bra, och många i publiken fnissade lite när igenkänningsfaktorn gjorde sig tillkänna, det är svårt att i början skilja på böjning och böjning… och vad är lagom?! Även skänkelvikningar har en tendens att bli tygelvikning och hur bra hästen än tvärar kostar det poäng med en förböjd hals, men, vem har sagt att det är lätt med dressyr?

Det talades också om samling, förlängda halsar, enkla byten, övergångar och ”takt och kontakt”, ekipagen red och domarna förklarade och satte poäng på vissa övningar ett par gånger för att verkligen få skillnaden påvisat.

Engagerade domare som hade publiken med sig, svarade på frågor och bad publiken om inputs. Jag tror att alla kände sig sedda och engagerat involverade, nu hade vi väldigt bra ekipage på fantastiskt fina hästar som ibland fick ”simulera” lite sämre ridning så att alla skulle se skillnaden, och det är stor skillnad när man får det visat för sig så.

Jag tror att alla gick därifrån med lite ny inspiration inför vårens träningar och tävlingar, och med alla menar jag publiken som närmade sig 60 personer. Det var mer än vi hade hoppats på och vi lade ner ett gott jobb på att ordna goodiebags till alla, några otroligt generösa företag ställde upp och jag såg nog att det var rena rama julafton att få sin påse! 😀

Vi som anordnade detta var mer än nöjda efteråt för det tar ju tid och energi oavsett om det blir lyckat eller ej. Men jag tror nog att det kan bli en uppföljare på detta, säger jag utan att ha frågat mina parhästar haha 😀 

Jag agerade under dagen som ”moderator”(alla som känner mig vet att jag gärna och ofta pratar, men INTE i mikrofon, så varför jag sa ja till detta vete tusan, men det gick nog bra (slapp ju höra mig själv!))  och fotograf. Och innan var det jag som var den jobbiga att tigga saker till goodiebagsen, fast tigga behövde jag inte, vi har ju så himla generösa företag härikring!!!

 

så får till och med jag erkänna…

Som många redan vet så är jag vädernörd, jag kollar på vädersidor och appar både i telefonen och på datorn. Självfallet väljer jag att tro mest på den som visar (för mig) bäst väder…

Och trots att jag imponeras föga av kylan som nu råder så får till och med jag erkänna att det faktiskt är bättre när det är fast snö under fötter och hovar än blankis och klafs! Nåväl, igår använde jag mig av snön när jag motionerade Nåttlan, vår ena sommarhage är mycket lämplig till det ändamålet och snön gör ju att det blir lite mer träning för våra pälsnallar…

Efteråt åkte jag ner till Trosa för en AW med en av mina äldsta (inte till ålder, då!) vänner, det var länge sedan vi sågs och det är härligt när man bara ”tar vid” och känner samma vänskap som förut. Det blev en härlig kväll med massa god mat, skratt och minnen och som grädde på moset dök min lillasyster upp som gubben i lådan och förgyllde kvällen ytterligare <3

Även denna dag ska förgyllas, först i form av en dressyrclinic på wisbohammar som jag varit med och anordnat och sen vidare upp till söder för en helkväll med delar av familjen, mat, Brolle på Göta Lejon och övernattning på hotell med den underbara mannen <3

 

jag åkte på en sjuhelsikes käftsmäll…

Jag försöker passa mig för att skriva att -oj,oj va mycket jag gör och hur himla jobbigt allt är. Mitt liv är självvalt och det är så jag vill ha det nu.

MEN, den här jäkla kroppen och detta blodsystem har jag fasen inte valt, det blir himla tungjobbat bara av kylan och vintern nu och inte fasen hjälper det till när kroppen vill gå ner på lågfart, helst sova och göra ont hela tiden. Nog om det!

Eller nej förresten jag måste faktiskt få lägga till en smärta, för jag åkte på en sjuhelsikes käftsmäll idag. Nej, jag har inte varit i slagsmål men min hästtransport är stöddig och anföll mig när jag slant med handen på stödhjulshandtaget och framåtlutad som jag var hoppade transporten på mig med handtaget som är monterat frampå sadelkammaren rakt på kinden…. Taskigt tycker jag. Tog en klump med snö och kylde ner kinden och det syns bara lite rött nu….

Nåttlan har jag varit och tränat på förmiddagen för Nina, Nåttlan är lite piggelin och kan försöka se om hon kan få komma undan med att slå upp huvudet och dra lite i tyglarna, visst kunde hon försöka med det men tillslut kom hon på att det faktiskt var enklare att vara med på mattes spår om att arbeta fint och lydigt. Matte låter så mycket nöjdare där uppe i sadeln också då, någon extra paus blev det idag för matte visst kände sig lite sliten men det gjorde inget för då hann Nåttlan bli piggelin igen juh 😉 Idag blev det inga kort tagna, men ni kanske minns hur Nåttlan ser ut, eller så lägger jag in ett gammalt! 🙂 

Några kort blev det däremot på Vanna idag när Lollo kom för att gå genom hennes muskler ordentligt efter olyckan. Jag har faktiskt våndats lite granna över detta då jag så mycket hoppats på att hon kan bli bra. Svansen som bara hängt rakt ner och varit ”lam” har faktiskt börjat kunna lyftas några centimeter och hoppet finns att den kan komma igång när allt läker som är trasigt. För det syns tydligt att något är mosat runt infästningen till svansen, hon måste ha landat där, hårt..

Nej, hon är inte skadad i benet! Men i kylan ”torkar” allt jag smörjer på muggen, så vi lindar in det (aloeveran) lite så biter det bättre och håller huden mjuk!

Såg en video på facebook där man ser hur himla läskigt detta är som Vanna gjorde, nu har folk gjort smajlygubbar och tycker detta är roande, men jag ser bara skaderisk och vem fasen vill sitta på när detta händer?

Huvudsaken är att Lollo är jättepositiv och framförallt att Vanna mår bra, och hon är helt obrydd, leker i hagen och lägger på sig hull, Lollo sa idag att hon börjar bli rund 🙂

Vanna fäller ”lite” :-O

Nu, ska jag hoppa ner i ett varmt bad och sen ska jag packa lite goodiebags inför Clinicen som jag är med och ordnar i min klubb på Lördag, det blir över 50 påsar som ska packas och det kommer stå påsar i hela huset 😉 

 

 

 

Din Jävla idiot!

Ja, det här med att bara smita upp till Stockholm för en god middag med en vän kan bli en ganska lång historia och fasen så nära att det kunde bli min sista…

Upp till stan med bil igår eftermiddag gick bättre än jag trott och trots att vi båda höll på att frysa ihjäl på väg till och från Ramblas (jo, jag måste visst äta där ofta!) så avnjöt vi våra favoriträtter till fullo. Menyn där är ”to die for” och har du inte varit där, testa för sjutton!

Det blev en ganska tidig och inte en alls blöt kväll så jag var tidigt uppe och satt i bilen innan halv nio för hemfärd… Och där fick jag sitta, länge…..

Alltså, visst, vädret är verkligen inte alls roligt men jag tror ändå att de flesta av alla (vissa såg inte roliga ut alls) olyckor kan undvikas om folk kör som man ska. Man anpassar farten efter väglaget, man tittar sig omkring och man visar hänsyn.. Svårt?

Jag har faktiskt aldrig sett så många krockade och totalt kvaddade bilar längs vägen och då fick jag ändå inte passera den stora olyckan mellan Rönninge och Södertälje.. När jag åter kom ut på E20 efter Södertälje så var det några som hade bråttom kan jag lova, trots en helt snötäckt väg där snön yr så man ser ca tio meter framför så ska man köra om, fort, jädrar anåda. En bil fick sladd ute i snömodden när den körde om mig, kan säga att jag fick lite puls när tankarna gick över vad som kunde hända. Impulsen ville bromsa men hjärnan var snabbare och höll gasen för att själv inte få sladd, den andra körde tillräckligt fort för att snabbt vara om och vidare (med en sladd/släpp här och var så långt jag kunde se) Inte konstigt att det händer olyckor 🙁

Måste faktiskt skriva, Din Jävla idiot!

(och med tanke på alla bilder på facebook på dessa krockade, dikeskörda eller kvaddade bilarna förstår jag än mer att det händer olyckor. Lägg undan telefonen när ni kör!)

 

Nåväl, kom hem helskinnad till väntande hästar som tjatade argt på mig att lunchen var försenad tjugo minuter!!

viljan är stor, ärlig och härlig!

Dags att dra i handbromsen och sätta mig här en liten stund. Jag är ibland överambitiös när jag bokar saker så nu är det bara att hänga med tåget som går…

Helgen innehöll arbete, hoppträning samt en jättemysig middagsträff med underbara människor på söder.

Idag ska jag sitta i soffan och låta den underbara mannen se på sin fru lite. Efter en vecka som innehöll 96 h arbete och lite bortavaro och tid i stallet så kan det vara kul för honom att ha lite sällskap. Men det varar inte så länge för imorgon när han kommer hem är jag på söder igen för ytterligare en kväll men denna gång med bästaste Gaby. (och tapas, mums liksom)

I Söndags var det dags för hoppning igen, dotter och Nåttlan briljerade med en inte så briljant teknik men viljan är stor, ärlig och härlig! Det är himla bra träning för Nåttlan!