vilket också inte gjorde direkt ont!

Sitter och målar naglar både på tår och fingrar i blått respektive silvermetallic, jag har packat väskan färdigt och ska passa på att ligga i solen en stund innan bussen går mot stadsgården och vikingterminalen. Idag ska jag och (stall)Carina ut på böljan blå, äta gott, dansa till Paul Young och få spabehandlingar… Jag hoppas på bra väder så klänning är på tapeten!

Jag måste också passa på att skryta lite av min outtröttliga energi jag lyckats hitta (outtröttlig och outtröttlig… 😉 men för att vara jag!) så jag har ägnat förmiddag (efter te i solen och stallfix) åt att tvätta två maskiner, vikt typ arton maskiner (kändes så!) och rensat både troslåda, bh-låda och strumplåda! Jag fylls av glädje och lättnad över att slänga saker nästan lika mycket som av att fylla på igen, hehe!!

Och fyllt på har vi gjort i ”vinstället” vilket också inte gjorde direkt ont! 🙂
20170524_080821 20170524_120910 20170524_120959

 

tidpunkter är bokade…..

Mjaoo, nog kan jag väl säga att gårdagen också blev ganska effektiv med ett par hästar skodda, en hage helt klar och den andra ska jag bara spänna upp trådarna lite på innan utsläpp (vi ska också byta ut ena sidans stolpar, men det kan göras med hästar i hagen!) Hästarna är nu äntligen avmaskade (tredje besöket på apoteket!!!) och tidpunkter är bokade för utsläpp….

Dagen innehöll också en härlig ridtur i skogen på fina Nåttlan, vi kryssade runt i ”lingonriset” och klättrade lite i våra småbackar i ”lillskogen” vid torpet. Myyyys i det underbara vädret!!!

hagfix hagfix1 hagfix2 20170523_152305 20170523_152319 20170523_152331 20170523_152342 20170523_152406 20170523_152409

men ni vet ju vad som händer…

Hmm, jag som planerade för att åka och köpa blommor igår, men ni vet ju vad som händer när det blir -jag ska bara….. Lite hela dagen faktiskt.

Men det som är bra med -ska bara, är att det blir saker gjorda. Ett par timmars bokföring, ett par hundra meter bytt eltråd, två hästar motionerade (och betade), lite plocka i huset, lite granna med klubbens nästa tävling….

Jag måste bara slå ett slag för mina fina tjejer, så mysiga hästar är nog svårt att finna, jag kanske är lite partisk, ja!20170522_160442 20170522_161922 20170522_161948

 

 

får i alla fall alla negativa känslor ur kroppen…..

Usch och fy, ibland drömmer jag så himla konstiga saker och vaknar med en väldigt stor olustkänsla i kroppen. Inatt har jag opererat ryggen och vid denna operation var det visst bra om man var vaken och bara lite bedövad?

Nåväl denna lediga veckas planer får i alla fall alla negativa känslor ur kroppen, jag ska rida, jag ska kryssa, jag ska se Miss Li på Grönan och i helgen ska hästarna gå över till sommarhagarna och då ska vi börja rensa bort allt skräp i vinterhagarna efter ”skoggshuggarna” 🙂

Sen har jag små planer också som att köpa sommarblommor, nya plantor till en rabatt och justja, fixa klart sommarhagarnas nya staket!

pelargon

jag är sparsam med det …

HA!

Än finns det fan krut i kroppen och tack och lov lite stake också för det behövdes idag när man skulle klättra upp i höghöjdsbanorna och vingla runt på ostadiga rep, slänga sig i lianer, balansera på broar och kasta sig ut för linbanorna mellan träden många meter upp i luften, men fan så kul!

Jag kommer definitivt känna av kroppen i morgon, då det inte finns på världskartan att ”ta det lugnt”, är det lek allvar så är det liksom… Nej vi varken hann eller gav oss på den svåraste och högsta banan, men vi testade nästan alla mellansvåra och självklart avslutade vi med en 375m lång linbana över sjön, huuuur häftigt som helst!

Ja, jag kan absolut tänka mig att åka tillbaka för detta av roligt som tusan 🙂

Och noteras måste nog att sonen blev högst förvånad över hur bra jag fixade banorna, han har missat totalt att hans mamma faktiskt har både balans, styrka och mod, jag är sparsam med det bara 😉 hehe!!

Och för den nyfikne finns det såkart ett klipp längst ner när jag och dotter forcerar (jooo) en plättlätt bana 😉

20170521_144036 20170521_123417 20170521_124034 20170521_143221 20170521_143319 20170521_143836

 

Jag drar på smilbanen istället….

Bara några timmar kvar av mitt jobbdygn och idag ska det hända bus, jag är förväntansfull och jag är glad över dagens upptåg!

Däremot har vi kommit till den dagen om året det är lite svårt att vara riktigt glad, tiden går och nu är det nio år sedan min pappa dog. Jag har svårt att fatta det fortfarande och kan komma på saker jag vill prata med honom om än idag… Saknaden är stor och han lämnade ett tomrum ingen någonsin kommer att kunna fylla!

Men min pappa avskydde när jag var ledsen så jag drar på smilbanden istället och tänker på allt kul, tokigt och bra han tillförde istället för att tycka synd om mig själv…..IMG_20170412_160020_210

 

en klumpig, ovig mamma som inte kommer att klara av det…

Hmmmm, nog för att det är fint väder och att man vill nyttja all tid då, men… Att vakna klockan halv fem och inte kunna somna om är lite väl saftigt kan jag tycka!

Nåväl, en tidig kopp te (eller två) är inte fel och jag har ju sällskap av alla fåglar som kvittrar skriker utanför här. Idag blir det arbete igen och när jag går av i morgon så ska vi åka på äventyr på riktigt. Jag hoppas att kunna visa häftiga bilder från det sen!

Min son har målat upp scenarier med en klumpig, ovig mamma som inte kommer att klara av det, men vi får väl se! 😉

Klumpig och ovig kan man inte säga att Felan är i alla fall, sist dotter red lade hon till lite trav och jäklar vad den hästen kan trava. Nu kanske formen hade lite mer att önska men tanken är att hon ska få veta att inget är obehagligt i munnen mer och bara det att hon nästan helt har slutat slänga med huvudet är ett stort steg i rätt riktning. Hela hon har faktiskt en annan uppsyn och hon äter helt okomplicerat numer vilket såklart är förnöjsamt att se. (vi får väl se hur hullet håller dock, för denna donna älskar att äta 😉 !)

Tyvärr tillåter inte Finest uppladdning av bilder just nu (kanske är för tidigt 😉 ) såååå….

 

På helspänn hela dagen och kallsvett bröt ut. ..

Sitter inne på jobbet och hör genom mitt öppna fönster fågelkvitter och naturligtvis har jag inte missat solen som strålar underbart!  Ett par timmar till här, sen får även jag njuta av detta utomhus på min fina gård.

Igår hann jag dock innan jobbet både med stalltjänst, kolla när dotter red Felan och få en chock värre än döden typ!!

När jag klev upp låg en lapp på golvet utanför toan, jag såg att det var sonen som skrivit och när jag läste den blev jag helt kall!! -min toa, kanske magsjuk. Utan att jag tänkte gick min kropp på autopilot ut i köket och fumlade efter min storpack pepparkorn, hällde upp en grabbnäve och svalde! Herregud va ynklig och svag jag kände mig bums och magen började knorra som besatt….

Omedelbart kontaktade jag mitt arbete för att de själva skulle få avgöra om jag var välkommen eller ej vilket jag var, mycket viktigt att man är öppen med eventuella risker i sådana allvarliga fall!????

Givetvis var jag på helspänn hela dagen igår och kallsvett bröt ut så fort kroppen levde lite och hypokondriskt saftades det i min mun så fort jag kom på att sonen kräkts, vilket kanske blev lite väl onödigt ofta!

Nåväl jag mår fortfarande bra och planen är att fortsätta så!

received_10155266196982398

”Less is more”

Det känns knappt som att det finns något att skriva om just nu, jag är fortfarande lite halvtrött i skallen efter helgen och när jag jobbar håller jag bloggen utanför.

Jag har gett Nåttlan en liten halvvila nu. Inför, under och några dagar efter egna tävlingar har jag aldrig kunnat rida ordentligt, jag har bara en viss mängd energi och då får jag prioritera, det har jag lärt mig med åren. Men det känns i alla fall helt rätt då hon varit i bra träning hela våren, någon veckas vila nu gör bara gott för hennes kropp.

Dotter håller dock igång med Felan och allt går så himla bra hittills, det känns som att vi verkligen har börjat skala fram en riktigt fin diamant och det är en så himla trevlig häst!! Idag var hon ute och snirklade runt lite i skogen och skrittade lite i våran utmärkta klätterbacke, perfekt smygträning när man vill bygga styrka och flås utan att ”jobba” dem, för där är hon inte ännu. ”Less is more” under igångsättning och uppbyggnad, anser jag och vi i alla fall. Dotter och jag är helt på samma linje med hur detta ska gå till!

Snapchat-2101054997

 

på´t igen bara….

Lika skönt som vanligt att vakna i egna sängen efter några nätter borta, jag hade nog ambitionen att blogga från tävlingarna men ibland blir det annat som går före.

Som vanligt har vi haft uppskattade och fantastiskt roliga tävlingar, jag har i och för sig suttit fast i sekretariatet hela dagarna men därifrån har man ju ändå koll på allt och vi har ett fönster vi kan kika in i ridhuset ifrån om vi står på en stol.

På Lördagen hade Brolins ordnat en ryttarmiddag och vi blev över tjugo personer vilket var jättetrevligt.

När man sitter i sekretariatet blir det ett evinnerligt räknande och när jag kom hem så snurrade det siffror i huvudet på mig som Tetris, typ! 🙂 Då var det skönt att krya ner i soffan, i tystnaden, hemma…

Som tävlingsledare på tävlingen vill jag rikta ett tack till Familjen Brolin som alltid ordnar så fint för tävlingen samt att de är så välkomnande mot mig som ”flyttar in” för en helg! Nästa tack går till funktionärerna, utan er.. Ingen tävling. Flitiga, glada och hjälpsamma, ni är grymma!!!!

Nu är det knappa en månad kvar till nästa tävling på Wisbohammar och där kör vi dubbla banor vilket blir lika med dubbelt så många siffror, på´t igen bara.

Snapchat-1486642793

Den underbara mannen gillar ju som bekant inte mina pissetofflor, då tänkte jag att jag kan väl ta ett par andra denna gång. Tror att valet verkligen föll honom på läppen!!! ;-)

jag sek brolöp sekr brolöp