Tårta på jobbet

Igår kväll när vi kom hem från Karlstad gav jag mig i kast med att svänga ihop en tårta. Jag och vår beställare tyckte nämligen att det var dags att fira lite på jobbet! Det var uppskattat imorse på projekteringsmötet kan jag säga,

IMG_3876Måndag idag igen då. Full fart på jobbet, tacos till middag, soffmys med nyduschade barn, löprunda och sedan ett avsnitt Skam – bra start på veckan med andra ord!

Glad midsommar

IMG_3871Jag ville bara kika in och önska alla en glad midsommar! Vi huserar hemma i Karlstad och pappa sedan igår kväll. Dagen har besåttt av klassiskt midsommarfirande i Mariebergsskogen. Thea ville inte dansa och Elsa sov – men vi körde picknick, lekte i lekparken och kollade på djuren. Vi klarade oss undan regn under dagen, men nu vräker det ned på utsidan. Ganska mysigt ändå eftersom vi har bäddat ned oss i soffan. Tjejerna sover och jag väntar nu in jordgubbar och kaffe! Lugn och skön midsommar!

Önskelista

Jag får så många frågor om vad jag önskar mig till födelsedagen! Ingenting svara jag och säger att det bara är roligt om dem kommer på kalaset. Men det är tydligen inte så det funkar får jag som feedback , haha! Därför har jag samlat en inspobild här nedan på sådant som jag förhoppningsvis kan unna mig själv den närmsta tiden. Ja, sådant jag önskar till mig själv 🙂

IMG_3843

1. Böcker! Något som alltid funkar hos mig. Just nu går det mycket i temat människan, vårt beteende, utveckling osv. Och vackra böcker, haha. Sådana som man vill ha liggandes framme och bläddra i för vackra bilder. Kinfolk är en favorit där!

2. EOS-lampan. Jag skulle vilja ha en i varje sovrum. Men det vore inte helt fel att börja med en i vårt nya master bedroom!

3. En systemkamera. Att fota är ett stort intresse jag har och önskar mig själv i framtiden att jag kommer anamma det i en större utsträckning. En fotokurs kanske..

4. Linnétyger är mitt nya mantra på allt här hemma nu. Så det vore inte helt fel med en morgonrock i det samma. Denna variant är från HM.

5. Klongljusstaken på bilden är bara så snygg!

6.  En svart skinndataväska från Tiger of sweden har stått på önskelistan länge.

7. Temuggar och skålar kan man aldrig få för mycket av – så dem här från Mon Amie är hjärtligt välkomna.

8.  Återigen, Linné! Här är linnekuddar från Himla, men det finns i många andra märken också. Önskar fylla hemmet med blåa, vita och alla nyanser av grått.

9. Och på tal om kuddar så är den här från Svenskt tenn så söt!

10. En klassisk klocka, och jag har fastnat för den här från Daniel Wellington. Svart armband och silverur passar min stil bäst.

11. Soft goat! Ett underbart klädmärke! Höstens nya favortitröja hade gärna fått komma därifrån. Eller varför inte det här myssettet.

Energiboost

Vi har haft vänner över på middag idag – och vilken energiboost! Ungarna lekte så bra, vi åt mat, drack drinkar och jag njöt över vilka fantastiska vänner vi har! Ungarna kom i säng alldeles för sent, men det är bara förskola imorgon sedan väntar långledigt igen. Emil kör pappaledigt på torsdag och då åker vi även till Karlstad – underbart!

Börjar för övrigt bli riktigt trött på att bära glasögon nu. Men tack och lov för att ögat känns mycket bättre!

IMG_3824

Det vankas fest

Om dryga två veckor har ju jag tänkt att ställa till med 30-årsfest här hemma!?! Det kändes som en evighet bort när jag bokade, men nu känns det som att jag bör strukturera upp det här lite, hihi. Jag ser framför mig en riktig sommarfest i trädgården. Men jag överväger också att fixa ett tält – vädret går inte att lita på. Det här vore dock drömmen..

IMG_3832IMG_3831IMG_3833IMG_3828Jag har fått så många frågor på vad jag önskar mig, och det där är alltid så svårt tycker jag! Men nu har jag nog ändå finulat ut lite sådant som jag spanar på och lagt i ”önskelistan”. Kommer upp ett separat inlägg om det!

Snabb uppdatering!

Gah, jag har så mycket att blogga om.. men får inte till tiden.. uppdatering! Helgen innehöll solsken, mys, studentfest, renovering och helt plötsligt ett väldigt ont öga! Ögonakuten på måndag för mig och det visade sig vara Hornhinneinflammation. Har varit hemma halvt blind större delen av veckan, men idag måste jag iväg. Emil är hemma med tjejerna idag – Elsa hade lite feber igår och dessutom går det ett hemskt virus på fsk, så det känns ändå skönt att hålla dem hemma. Imorgon är jag hemma med dem 🙂

IMG_3805

Hjärnstark

vilken underbar ”långhelg” vi har haft! Men idag var det tillbaka till vardag igen. Tjejerna var båda glada över att få komma till förskolan imorse. Men jag hade en lång dag på jobbet, så det var trötta och griniga ungar här hemma på kvällskvisten. Middag & Bolibompa är allt man klarar av då – sötnosarna! Jag har haft en ganska tung dag på jobbet idag, så det kändes extra skönt att komma ut på en springtur efter läggning. Rensa tankarna och andas in frisk kvällsluft med solen i ögonen. Har börjat läsa boken ”hjärnstark” – och den motiverar mig än starkare att verkligen börja hålla i träningen kontinuerligt. Jag behöver den, kanske mer än någonsin, för att orka med..

IMG_3758

Syskonmatcha från PoP

Polarn och pyret är ett favoritmärke hos mig sedan länge. Så när vi i helgen behövde uppdatera med gummistövlar, och Thea önskade ett par rödrandiga som lillasyster fick även lite annat följa med hem,

IMG_3752Elsa fick ett par blåa eftersom hon redan har ett par röda ärvda av storasyster. Skönt att ha 2 uppsägningar, ett par på förskolan och ett par hemma. För det slår ju aldrig fel att dem annars är på fel ställe när regnet faller! Och på tal om syskonmatchningar så är jag även ute efter ett par klänningar för sommarens alla kalas och festligheter. Newbie brukar ju alltid vara ett säkert kort vad det gäller syskonstorlekar, men just klänningar har dem inte levererat så många nu tycker jag..

Sveriges nationaldag

Legat i loungegruppen och lapat sol när Elsa tagit sin middagslur. Vi har hunnit med Hornbach på förmiddagen och i eftermiddag väntar middag med saknade vänner! Tänk att vi har vänner med barn i samma ålder som tjejerna, på en promenads avstånd – underbart! Ändå ses vi alldeles för sällan. Vardagspusslet kommer liksom i mellan. Men när vi har landat lite i all renovering så hoppas jag på mer spontana middagar.

IMG_3755

Vilken fantastisk vecka

Vilken vecka det har varit. Intensiv men rolig!

IMG_3735Många beslut, många möten och många skratt! Jag tar nu helg med lite fjärilar i magen – shit vilken bra bransch jag jobbar i , haha. Nu ska jag hämta barnen på förskolan, sedan ser jag fram emot tacomiddag och soffmys. Fredag!!