LEK & BUSLANDET

Efter att ha varit sjuka hela veckan var det dags att röra på oss ordentligt idag, vi gick till lek & buslandet och lekte för att bli av med lite energi. Helt perfekt att ha det så nära så man kan gå dit när man har tråkigt! :) Man blir trött i både ben och huvud efter en dag där, det är så sjukt stort så man får vara snabb så man inte tappar bort sina små i alla labyrinter, haha. Det bästa är helt klart att gå dit en vardag om man skulle råka vara ledig när de flesta jobbar, nästan helt tomt!

lek & bus lek&bus lek&bus2 lek&bus3 lek&bus4 lek&bus5

VINNIE SAYS.

Jag brukar skriva ner roliga grejer Vincent säger ibland på Facebook, det är lite svårt för mig att hitta dem där så tänkte att jag kunde skriva ner några av dem här också! Vi har varit på lek och buslandet idag och sedan lagat hamburgare med pommes här hemma, när maten var uppäten och vi satt och gosade i soffan ville Vincent fråga mig något! :)

Vincent: Mamma, har du nån kompis? 

Jag: Jaa, jag har ju många kompisar! 

Vincent: Men vilka är dina kompisar?

Jag: Jaa, din pappa, Victoria, Lisa, Lea… Blir avbruten av en snopen kille som tittar på mig med stooora ögon… 

Vincent: MEN MAMMA? Är inte JAG din kompis?!?!

Jag: Jooo, självklart! Du är min kompis! 

Vincent: Jag är faktiskt din bästa kompis, bästare än alla dina kompisar! 

Namnlös

JUICE.

Vi hade planerat att gå ut idag på morgonen men när vi öppnade fönstret såg vi att det ösregnade så vi bestämde oss för att stanna inne ett tag. Vi har spenderat hela förmiddagen i köket, haha. Diskat, gjort egen juice och sedan gjort Vincent’s favoritsmörgåsar tillsammans. Har bestämt mig för att vi skall göra mer juice hemma, vi älskar det båda två. Idag valde Vincent att ha i apelsin, mango, jordgubbar och citron i sin, när hans var färdig la jag i hallon och ingefära också till mig. Vi älskar citron båda två och ingefära är en stoooor favorit hos mig. På alla sätt!

juice juiceejuiceee

LÅT INTE HATET BLI STÖRRE ÄN KÄRLEKEN.

Det finns inget värre än att bli sviken, eller hur? Att bli lämnad eller till och med bortvald för någon annans skull, det gör ont. Särskilt om det är barn med i bilden. Ett barn tillsammans med personen som krossade ditt hjärta eller helt enkelt personen du tröttnade på, det var inte riktigt det du tänkt dig från början. Det är ju ditt barn, inte skall du väl behöva dela det med någon? Speciellt inte någon som sårat dig, det kan inte vara bra för ditt barn att umgås med en sådan idiot.

Eller? Är det verkligen ditt barn som far illa av att umgås med sin andra förälder? Så länge det inte är så att personen i fråga gjort något som skadar barnet eller som rent av lämnat både dig och ert barn, så är det inte personen du hatar du straffar genom att prata illa om hen framför barnet eller helt enkelt inte låta dem träffas. Det är ditt eget barn du skadar.

De flesta föräldrar gör allt de kan för sina barn, vi gör alla det vi tror och hoppas är det bästa för våra barn. För att få dem att känna sig trygga, glada och älskade. Ett barn behöver all kärlek den kan få, precis som vi vuxna gör, det finns ingen gräns. Alla människor är olika, alla älskar olika och alla måste få lov att försöka älska på sitt sätt. Så länge det är nyttig kärlek så finns det inga fel.

Vi kan inte älska alla i vår närhet, särskilt inte dem som sårat oss, men vi kan älska våra barn så pass mycket att vi inte gör valet åt dem att ta bort den andra föräldern ur deras liv. Har ett barn två föräldrar som älskar barnet så skall hen få veta det. Om ni hindrar den andra föräldern från att träffa ert barn, tror ni inte då att barnet kommer känna sig övergivet fastän det inte var så det var? Det var mellan er vuxna det fanns problem, ingen annanstans.

Jag är ett barn, mina föräldrar är fortfarande gifta, jag älskar dem obeskrivligt mycket, precis som du förmodligen älskar dina föräldrar, tillsammans eller inte, såvida du inte i vuxen ålder insett att du klarar dig bättre utan någon av dem. Jag vet också att mina föräldrar älskar mig, och jag vet att de skulle fortsätta göra det även om de skilde sig, för jag är deras barn. En förälder slutar aldrig älska sitt barn oavsett om hen slutar älska den andra föräldern.

Låt inte känslorna du har för den andra föräldern bli större än kärleken för ert barn. Alla föräldrar har rätt att älska sina barn och alla barn har rätt att älska båda sina föräldrar. Genom att motarbeta umgänge som inte är skadligt för någon blir det istället du som sviker den viktigaste personen i ditt liv. Går det inte så går det inte, men vi kan väl alla försöka vara den med störst hjärta. P1010101Såhär stark kan man bli om man får mycket kärlek :)

JULAFTON NR2.

På juldagen firade vi jul hemma hos mina föräldrar tillsammans med min familj. Min storebror och hans familj blev magsjuka på julafton så de kunde inte komma, stackarna! En mysig dag det också med mys, bus och godaste maten! Vincent gick loss med kameran ett tag, haha.

P1000409 P1000410 P1000419 P1000435 P1000449 P1000465 P1000507 P1000515 P1000528

JULAFTON.

Martin kom till oss vid lunch så lagade vi mat, busade och annat som Vincent gillar. Tomten kom med måååånga paket, ni ser ju lyckan när tomten tog fram det allra största! :) På kvällen åkte jag och Vincent hem till mina föräldrar, vi skall fira jul här idag! :) Vi hade en väldigt lyckad julafton i år helt enkelt, Vincent somnade lycklig och det är det viktigaste av allt!
P1000310 P1000316 P1000322 P1000330 P1000331 P1000334 P1000339 P1000346 P1000360 P1000394 P1000400

JULAFTONS MORGON.

Igår vaknade jag upp tillsammans med en väldigt spänd liten kille. ”Tror du att tomten har varit här? Han kanske sover i våran soffa? Vi måste smyga, mamma!” Viskade han till mig och vi smög in på tå tillsammans till vardagsrummet. Det låg ingen tomte där men däremot låg det några julklappar under granen. Det låg till Vincent’s förtjusning även ett paket till mig där, det var nästan höjdpunkten på hela paketöppningen. Min omtänksamma lilla skrutt. Bästa paketet på morgonen var utan tvekan kulbanan han fick, den lektes det med hela förmiddagen! ”VA?! Pjecis vad jag önskat mig, mamma!!!”
P1000275 P1000278 P1000279 P1000282 P1000296

ORANGE IS THE NEW BLACK.

Ja, iallafall om ni frågar Vincent. Han älskar allt som har med färgen orange att göra, så idag hade vi på oss det båda två, på alla möjliga vis som ni ser :) Vi har varit och handlat grejer inför imorgon och fixat massor här hemma! När vi kom hem förut hade det kommit några fler julkort till oss, jag visade dem för Vincent och han tittade på mig med stora, allvarliga ögon och sa ”Va?! Ännu fler julkort? Mamma, alla älskar nog oss jättemycket!”

Nu skall jag fortsätta städa här hemma så tomten kan komma in hos oss utan att få sig en allergichock.

P1000226P1000219 P1000221 P1000224

SIMPLE AS THAT.

”Vad vill du äta imorgon när det är julafton?” frågade jag Vincent för en stund sedan. Han pausade sin lek, tittade på mig, sken upp som en sol och svarade ”Jag vet! Sådana där korvfingrar som vi hade på vår förra fest, mamma!” Jag svarade att det lät som en rolig idé, men det var ju för att det var Halloween vi hade läskig mat och föreslog att nu när det är jul kanske vi kan äta köttbullar och sådant. Vincent såg om möjligt ännu gladare ut och utbrast ”Jaaa! Vilken bra idé, mamma! Köttbullar med såna superläskiga korvhänder kan vi ha!”

Hahaha, det blir helt enkelt en blandning av jul och halloween imorgon hemma hos oss verkar det som. Så länge vi är tillsammans struntar jag i om vi äter blodiga monsterfingrar eller hederlig gammal prinskorv, haha.

12jan97Lillprins bus förra julen, iklädd tomteklänning och guldhalsband, haha.