Mexico

Under min bortavaro från bloggen har vi hunnit med sjukt mkt. Bland annat en tripp till Mexico o Las Vegas. Det blev hektiskt med besök på en lång rad platser och 2 dagar i solen i Manzanillo.

Grattis!

I dag Grattar vi alla kronprinsesseparet till en lyckad nedkomst! Äntligen får de hålla i sin egen dotter o inte lånebarn som på denna bild.

När den första bilden kommer då Kronprinsessan håller i dottern blir den omedelbart historisk

Tvångssteriliseringar

Det är inte så många av oss som känner transpersoner. det kanske är många som aldrig funderat kring hur det skulle vara att vara född i fel kön. Att känna att den kropp man har inte är den man borde ha. Oavsett det sätter frågorna om transpersoners rättigheter verkligen vår solidaritet på sin spets. De är inte många. De är inte alltid starka. Men med gemensamma krafter kan vi ändra på lagstiftning som utsätter dem för övergrepp som ingen borde behöva utstå. Särskilt inte om man har andra svårigheter att genomgå i livet.

I dag tvångssteriliseras transpersoner inför könskorrigeringen vilket gör att all möjlighet att äga sin kropp och bestämma om den, all möjlighet att kunna bli flrälder på ett eller annat sätt fråntas dem och staten tar sig rätten at utför ett oåterkalleligt ingrepp i deras kroppar.

Debatten är just nu het och vi hoppas att den kommer att vara det under hela våren. Du kan visa ditt stöd genom att i all enkelt het med några rader och ett par klick skriva under denna protestlista. Det är upp till var och en av oss att äga vår kropp. Det är aldrig upp till staten att äga den. Skriv under nu!

Stor dag i dag

I kväll efter första dagens jobb efterpappa/julledigt ska vi till veterinären så Unge herr Harry för valpsjukesprutan. Man kan nästan säga att Harry blir stor! Well, 613 gram är väl inte stort men han blir äldre.

Han har hållit sig lugn hela dagen så han kommer vara som satans lilla mara hela natten kan vi kallt räkna med.

Stina-Lisa Persdotter

Vi har rätt bra koll på släkten kan man säga. På mammas sida är vi ända tillbaka till 1300-talet och på pappas sida har vi kört fast kring 15-1600.

Det är farfar som har koll på pappas sida. Vid varje besök hos farfar går vi igenom lite mer. Igår kväll visade han bilder på generationerna innan.

Den äldsta släktingen han har bild på är Stina-Lisa Persdotter som föddes 1823. Hon är min farfars farfars mamma. Hon ser ut som en bestämd dam 😉

Det är lite svindlande att tänka att vi igår hos farfar var 4 generationer och att Stina-Lisa var 5 generationer min farfar.

Vi har möbler i släkten kvar efter Stina-Lisa. Det knyter ihop säcken att äntligen fått se henne på bild.

Att bara vara

Vi skulle vila. Pappa ska vara uppe med dig i natt om du är på det humöret. Du somnade direkt lilla hjärta. Du ligger på min arm o du snusar så där som bara nöjda spädbarn kan.

Pappa är trött men inte nog för att sova. Den bästa av vila får jag ändå. När du o Harry snusar ikapp, Johnny plockar o mamma pysslar är det skönt att bara vara. Det är tryggt, lugnt o varmt.

För en halvtimme sen domnade min arm bort. I tjugo minuter har jag desperat behövt gå på toa. Men allt det får vara. Nu är tid att bara vara.