Köttfri måndag – quinoamuffins

Posted in RECEPT
Vet du inte vad du ska äta till middag ikväll?
Testa dessa muffins, vetja!
Till cirka 15 stycken behöver du:
 • 3 ägg
 • 6 dl kokt quinoa
 • 1/2 zucchini
 • 200 g halloumi
 • 1/3 purjulök
 • 1 dl soltorkade tomater
 • persilja
 • salt
 • peppar
Börja med att koka quinoan (2 dl okokt ger cirka 6 dl kokt). Sätt sedan ugnen på 175 grader. 
Grovriv zucchini och halloumi och finriv lök och tomater. Vispa äggen lätt och blanda sedan ihop alla ingredienserna väl. Fördela äggblandningen i muffinsformar och tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter. 
Lämna en kommentar

Varför uteblir dina träningsresultat?

Posted in Okategoriserade

En del människor tränar och tränar men känner att det inte ger några resultat alls. Man lägger ner tid och engagemang och det händer ingenting, vilket givetvis är oerhört frustrerande och otacksamt. Oavsett vad det handlar om för mål så vill man ju såklart ha någon typ av bekräftelse på att det vi gör fungerar, visst? 

 

Ta en titt nedan och se om något av detta kan passa in på dig!

 • Du lyssnar inte på kroppen och dess behov. Är du trött men du kör på ändå? Känner du dig stressad men trots det så klämmer du in ett träningspass? Tränar du helt enkelt för mycket? Att träna är silver, men att vila är guld. 
 • Du har inte hittat din träningsform. Du tycker inte att det du gör är tillräckligt roligt. Du känner dig omotiverad till den träning du gör vilket gör att du inte tar i tillräckligt. Anstränger du dig tillräckligt och prioriterar du tid för din träning?
 • Du har ett stillasittande arbete. Jag har skrivit om det här så många gånger förut, men vardagsmotionen är viktigare än vad vi tror. Tar du bilen till jobbet, sitter stilla på arbetet, tar bilen till affären efter jobbet, åker hem och sätter dig vid middagsbordet innan du slår dig ner i soffan? Även om du klämmer in 45 min träning på lunchen så täcker inte det upp för alla andra timmar på dygnet som du är inaktiv.
 • Kosten. Har du koll på vad det är du stoppar i munnen och hur mycket du bör stoppa i munnen? Äter du tillräckligt eller äter du kanske för mycket?
 • Du fokuserar för mycket på målet och glömmer av vägen dit. Glöm inte att se hela processen och att du gör framsteg varje dag, även om du inte är framme vid slutdestinationen ännu. Har du bara ett enda stort mål så kommer du bara gång på gång konstatera att du inte nått dit ännu, vilket i sin tur resulterar i besvikelse och frustration. Försök att fokusera på det du HAR presterat istället för det du INTE har presterat.
 • Du har en för hög stressnivå i vardagen. Känner du dig ofta slutkörd och tar aldrig en paus? Sänk ribban! Om du ofta tränar högintensivt så är det dags att byta fokus för ett tag. Högintensiv träning ökar stresshormonerna i kroppen så varför inte testa yoga, rörlighetsträning, promenader, lugnare joggingturer, styrketräning och sådant som inte spär på känslan av stress.
 • Du sätter ribban så högt att det inte är realistiskt att nå den. Se över ditt mål och dina förutsättningar. Har du den tid det krävs att nå dit?
 • Du är för hård mot dig själv.  Ser du på träningen som något som ska få dig att må bra eller ser du det som ett straff snarare? Vi ska träna för att vi älskar vår kropp, inte för att vi hatar den. Träningen ska vara en naturlig del i ditt liv, inte vara ditt liv.

IMG_0385

Lämna en kommentar

Våfflor i massor

Posted in RECEPT

Godmorgon fredag!

Idag ringde klockan tidigt. Jag behöver nästan aldrig ställa klocka med tanke på att jag inte har någon tid att passa, men idag ska jag med ett tåg till Göteborg och behöver jobba undan innan det.

Ingen har väl missat att det är våffeldagen imorgon och vad passar då inte bättre än nygräddade våfflor till frukost eller eftermiddagsfika?

Nedanför hittar du receptet på ur-goda chokladvåfflor!

Du behöver:
 • 1 dl havregyn
 • 0,5-1dl vatten/mjölk
 • 2 stycken äggvitor
 • 0,5-1 skopa proteinpulver (jag använde chokladmilkshake smak, men här är valfritt)
 • 0,5 tsk bakpulver
 • 1 tsk kokosolja
Mixa samman alla ingredienser och låt gärna stå i kylen en stund. Smörj våffeljärnet med kokosolja och stek våfflorna i några minuter. Servera med valfri topping så som frukt, bär, kvarg, grädde eller proteinpudding. 
Receptet räcker till 2 våfflor vilket blir en lagom portion.
Totalt: cirka 300 kcal utan topping
Protein: 30 gram
Kolhydrater: 23 gram
Fett: 8 gram
Förra veckan var jag hembjuden till min kära vän och kollega Melinda som då bjöd på belgiska våfflor och receptet på dem hittar du på hennes hemsida Belgiska våfflor

IMG_4864IMG_4870

 

 

Lämna en kommentar

Vardagslyx

Posted in Okategoriserade

Alltså det här med att jobba hemifrån, så fantastiskt ändå! Dessutom när man är hund-ledig. Imorgon ska jag spendera största delen av dagen i Göteborg och behöver då hund-vakt. Min fantastiska mamma var här igår och tog med sig min fyrbentevän redan då så idag när jag vaknade kunde jag kliva i morgonrocken, fixa ordning min gröt och krypa tillbaka ner under täcket, UTAN att behöva gå ut, så lyxigt! 

Jag planerar att ha en sådan dag idag. En riktig mysdag. Jag ska verkligen njuta. Jag ska om en stund iväg för att ge min kropp en timma body balance, jag ska jobba i lugn och ro, jag ska cykla till stan i vårsolen och göra lite ärenden utan stress och sen kanske krypa tillbaka ner under täcket igen, med en kopp kaffe och en bok. En sådan här dag som man behöver ge sig själv då och då. Mitt i veckan, på en sketen torsdag.

 

17457529_10155696157281393_2021193863588844741_n

1 Kommentar

Målvikt och självkänsla

Posted in Okategoriserade
”När jag väl är nere på mina 65 kg, ja då är jag nöjd minsann, då är jag en lyckligare människa!”
Nästan varje dag så får jag mejl från kunder som är frustrerade, besvikna och ledsna över vad vågen visar för siffra denna veckan. Trots att de känner sig piggare, starkare och mer energiska så är de ändå arga, ledsna och besvikna på den där siffran på vågen. Hur i allsingdar kan den visa några hekto upp?!?! Jag som har gjort allt i min makt denna veckan….. 
Vad är det egentligen som bestämmer din målvikt? Vad är det egentligen som gör att du kommer må så mycket bättre om du når den? Kommer du vara lyckligare då? Förmodligen inte…. Det handlar inte om en siffra på vågen, hur låg fett procent du har eller hur tydligt man ser dina magmuskler. Vågen kan inte registrera dina upplevda känslor. Det handlar om hur du väljer att se på dig själv och din kropp. Vi måste bli bättre på att blicka inåt. Det är så lätt att stirra sig blind på ytan att vi glömmer det mest väsentliga. Hur mår jag idag och hur väljer jag att se på mig själv?
För snart sex år sedan kom jag hem efter tre månader på resande fot i Thailand. Under dessa tre månader hade jag tappat fem kilo någonstans på vägen, fem kilo som hörde hemma på min kropp. Var jag lyckligare när jag kom hem utan dessa kilon? Absolut inte! Snarare tvärtom. Jag var orkeslös och framförallt svag.
Idag äger jag ingen våg, och jag kan inte bry mig mindre om vad den hade visat för siffra. Jag är helt säker på att jag gått upp dessa 5 kilo igen och säkert några till. Jag har aldrig känt mig så stark och trivts så bra i min kropp som jag gör idag och det är mycket tack vare balansen mellan träning, kost och vila. Styrketräning kombinerat med konditionsträning och rätt mat men framförallt att jag har kommit till insikt att man bara har en enda kropp och det gäller att värna om den på bästa möjliga sätt. Jag har nu lärt mig att det inte sitter i några siffror, det handlar om att komma till en punkt där man hittat välmående och trygghet i sig själv och i sin kropp.
Det är självklart bra att ha mål, det är en jätte bra trigger för motivationen. Det jag menar är att allt för många har fastnat i ”när jag kommer dit, då är jag nöjd” träsket, istället för att se att kroppen fungerar och är härlig under hela processen. Det borde vara det huvudsakliga.
Men hur älskar man då sin egna kropp? Redan i ung ålder så är det många som utvecklar ett komplicerat förhållande till sin kropp och detta är för att vi ständigt matas med korrigerade kroppar vart man än vänder sig. Det man måste komma ihåg är att det börjar inuti dig, inte utanpå. Allt handlar om hur vi väljer att se på oss själva, inte på siffran på vågen.
Nedanför kommer några enkla tips för att träna upp din självkänsla
 

1. För det första, behandla dig själv så som du skulle behandla andra. (klyschigt, jag vet, men så otroligt viktigt!)

Du skulle aldrig ställa dig bredvid din bästa vän när han eller hon står och speglar sig och vräka ur dig en massa negativ tankar kring dennes kropp. Varför gör du då det mot dig själv? Du förtjänar snälla tankar!

2. Vänd en negativ tanke till två positiva. 

Istället för att tänka ”åh, jag hatar min mage” tänk då istället vad den faktiskt kan göra. ”min mage är tillräckligt stark att hålla mig upprätt hela dagen” eller ”min mage har lyckats att bära på ett barn under 9 månader”, det är fantastiskt!

3. Hitta de sakerna på din kropp som du är stolt över. 

Några delar på kroppen finns det alltid som man tycker bättre om än andra. Säg det högt till dig själv framför spegeln. Det kan röra sig om dina ögon, din rumpa, ditt hår eller vad som helst.

Det är SÅ MYCKET LÄTTARE att fokusera på det negativa, så testa istället att fokusera på det du faktiskt tycker om.

4. Omringa dig av människor som lyfter fram de bästa sidorna av dig. 

Varför lägga ner energi på människor som får dig att må dåligt? Umgås med de som får dig att må som allra bäst.

5. Telefondetoxa! 

Rensa på sociala medier. Plocka bort dem som skapar dåligt samvete hos dig själv och fortsätt bara följa de som verkligen inspirerar dig.

_DSC8415

Lämna en kommentar

EcGo

Posted in Okategoriserade

Igår damp det ner ett så roligt paket till mig på brevlådan, jag älskar verkligen när man hittar annat än räkningar där i, och framförallt när det är något som är såhär skoj som en bag från Ecgo

Tänk att få en sådan här godispåse hemskickad till sig varje månad, drömmen ju!

Unna dig själv, ditt barn eller ditt företag en bag från Ecgo, ge bort det till någon du tycker om, det är en perfekt gå bort present eller varför inte ge en prenumeration till någon som fyller år?

Såhär skriver företaget om sig själva:

Om EC-GO

EC-GO erbjuder en helhetslösning av färdigpaketerade påsar och boxar med ekologiska och organiska snacks från olika producenter. Packat och klart levererar vi till ditt hem, ert kontor, till konferens och event eller till återförsäljare.

Vi har ett stort utbud av hälsosamt och smarrigt snacks med en blandning av choklad, godis, nötter, torkad frukt och rawbars. Varje månad byter vi ut delar av innehållet med nya eko-favoriter och det finns alltid en blandning av gluten- och laktorsfira, nötfria och veganska snacks.

IMG_3030 IMG_3031 IMG_3033 IMG_3037 IMG_3038 IMG_3040

Lämna en kommentar

Vårdagjämning och internationella glädjens dag

Posted in Okategoriserade

Godmorgon måndag!

Idag är det vårdagjämning och internationella glädjens dag, det går åt rätt håll hörrni.

Efter nästan två veckor med något som liknar en förkylning så längtar jag efter en förmiddagsrunda i joggingskorna. Jag längtar efter känslan av lyckorus som det ger mig. Min alldeles egna må-bra-drog. Det är säkert två månader sedan som jag sprang sist, men nu när det officiellt är vår så ska det bli ändring på det.
Det där med naturen är lite märkligt. Hur man kan bli lika häpen och förtjust över hur vackert det är varenda gång. Hur biten man kan bli av löpningen och att det är lite smått beroende framkallande. Att susa fram på stigen och ibland känns det nästan som en viktlöshetskänsla (ibland känns det förbannat tungt också, det får vi absolut inte glömma). Att få glida fram i en miljö som snart kommer fyllas av grönska, fågelkvitter och vårsol. Vindstilla. Då kan jag tänka ordentligt. Tankarna får komma klara och ostörda, ackompanjerade av min egna andning och hjärtat som slår. En stund för mig själv då jag stänger ute omvärlden och ägnar en stund åt terapi. Det är just precis vad det är för mig, terapi.
Tyvärr är detta inget som kommer gratis. Att ge sig ut och faktiskt njuta av det är för många väldigt tufft. Att komma i form handlar om 100% mental inställning och den dagen du har en mental plan på hur du ska tackla dina ursäkter, då kommer resultaten att komma. Inga ursäkter är tillräckliga för att inte ge sig ut. Dock måste man komma ihåg att skynda långsamt. En tusenmilafärd börjar alltid med ett steg. Tänk inte så mycket på det första steget, det är det största och fokuserar man för mycket på det så kan det lätt bli att man blir stående på ett ben. Så tänk inte, bara gör. Du kommer garanterat inte att ångra dig efteråt!
IMG_2429

 

Lämna en kommentar

Cookie-dought tryfflar

Posted in RECEPT

Godmorgon lördag!

Åh, vad underbart det är att långsamt gnugga sömniga ögon till liv bland skrynkliga lakan och mötas av ljuset som sipprar in mellan gardinerna. Att långsamt få tassa upp och brygga kaffe, ordna en god frukost och kunna äta den utan att dra igång arbetsdagen.

Vi har ätit frukost i lugn och ro och ska idag ägna hela dagen åt vårt husbygge, såklart.

Att hitta tid till att baka är verkligen något jag uppskattar. Det får mig att må bra. Inte bara när man får slicka ur bunken, utan hela grejen med att få sätta på favorit musiken och skapa något. Jag har fått upp ögonen för Leila Lindholms program Leilas supermat där hon lagar och bakar god och nyttig mat och efterrätter. Detta receptet innehåller en så otippad ingrediens som kikärtor, vilket låter lite skrämmande, men det är faktiskt något bland det godaste jag bakat.

IMG_3057 IMG_3063 IMG_3070

Till 25 stycken cookie-douht tryfflar behöver du: 

 • 1 burk (410 g) kikärtor
 • 3 msk honung
 • 1 msk kokossocker
 • 4 msk mandelsmör
 • ½ krm bakpulver
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 1 nypa flingsalt
 • 1 ½ dl mandelmjöl
 • 75 g mörk choklad, 80%, hackad
 • 1 tsk nystött kardemumma

Överdrag:

 • 100 g mörk choklad, 80%, smält

Skölj kikärtorna väl och häll bort spadet. Mixa dem sedan tillsammans med honung, kokossocker, mandelsmör, bakpulver, vaniljpulver, kardemumma och flingsalt i en matberedare eller med en stavmixer. Rör tillsist ner mandelmj och grovhackad choklad och blanda om med handen eller en slev, ej mixer.  Rulla degen till bollar med lätt fuktade händer och lägg på en plåt. Ställ in plåten i frysen för att stelna. Under tiden smälter du mörk choklad i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Doppa tryfflarna i chokladen med hjälp av en gaffel eller sked, toppa med lite flingsalt innan chokladen stelnar och försvara bollarna i frysen. Det går även bra i kylen.

IMG_3055 IMG_3056 IMG_3068 IMG_3069 IMG_3071 IMG_3072

Receptet kommer som sagt från TV programmet Leilas supermat och receptet hittar du Här

 

2 Kommentarer

Att lära sig lyssna på kroppen och ge den vad den behöver

Posted in Okategoriserade

I ungefär 1,5 vecka har jag gått runt och känt mig lite halvkrasslig. Jag är inte förkyld, men jag känner mig heller inte helt 100. Den här veckan har jag verkligen valt att acceptera det och låtit mig ta det lite lugnare. Jag har skämt bort kroppen med en oljemassage, långa promenader i vårsolen med hunden och två stycken härliga yoga pass. Detta är verkligen inte fy skam. Ni vet väl att kroppen behöver varierad träning för att utvecklas? Att helt släppa vikterna under en period och bara ägna sig åt kroppskontroll, rörlighet och promenader är jätte viktigt.

Det har känts skönt och nästa vecka har jag som mål att komma igång igen, helt frisk och kry. Åh vad jag längtar efter att få snöra på mig skorna och möta vårsolen i joggingskorna nu.

Idag har vi fredag och veckans bästa dag. Jag har några timmars arbete kvar innan jag checkar ut, tar med hunden ut på promenad innan en bio-dejt med sambon väntar ikväll.

IMG_2163 IMG_2165

Min rörlighet är inget jag gärna skryter med, men nu ska den bli bättre!

2 Kommentarer

Pannkakstorsdag, extra allt

Posted in RECEPT
När det är torsdag äter man ärtsoppa med pannkakor till efterrätt, visst?
Jag skippar dock gärna ärtsoppan och går direkt på pannkakorna (ja, det finns faktiskt pannkakor där under berget av topping).
Pannkakor gjord på hälften mandelmjöl och hälften vetemjöl, ägg och mjölk, toppad med keso, banan, kokoschips, jordnötssmör och kakaobitar. MUMS! Du tar lika många deciliter mjöl som ägg och dubbelt med mjölk. 
Jag säger då det, underskatta inte pannkakor!
Lämna en kommentar