En perfekt morgon med äpple-kaka-gröt

Posted in RECEPT
Visst är det härligt med en sån där morgon då du vaknar av dig själv, tassar upp och knäpper på kaffebryggaren och känner hur kaffe aromen väcker dina sinnen. Du tänder lite ljus samtidigt som frukosten lagar till sig i ugnen och du kan sedan sjunka djupt ner i soffan tillsammans med din kaffekopp och låta kroppen och själen vakna i den takt den vill.  Ännu härligare blir det när man startar dagen med en stadig och god frukost.
Nu när det börjar bli kyligare ute så passar det extra bra med något varmt till frukost tycker jag och allt talar för att denna goda bakade-äpple-kaka-gröten inte kommer göra dig besviken.
Nu sitter jag här, smuttar på en ljummen kaffekopp, har min gröt vilandes i magen och är redo att sätta igång dagens arbete. Jag kommer att ta en paus för att låta kroppen få sig en omgång i gymmet och i eftermiddag ska jag träffa en klasskompis från min PT utbildning som jag inte har träffat på över ett år, kan det bli bättre??

Äpple-kaka.gröt:
 • 1/2 dl havregryn
 • 1/2 dl mandelmjöl
 • 1 msk russin
 • 1 tsk linfrön
 • en nypa kanel, kardemumma, salt, bakpulver och vaniljpulver
 • 1 tsk honung
 • 1 dl valfri mjölk
 • 1 ägg
 • 1 rivet äpple
Blanda alla ingridienser i en bunke och häll blandningen i en ugnssäker form/skål. Toppa med vad du vill, jag brukar ta grovhackade nötter för att få lite mer tuggmotstånd. Baka i ugnen i cirka 20 minuter och servera den när den svalnat (det tar en liten stund). Toppa med en klick kvarg/keso, eller ät som den är. 
Ha en fin onsdag! ♥
Lämna en kommentar

Vi har alla samma förutsättningar

Posted in Okategoriserade

Idag när jag skulle åka hem från gymmet så möts jag i dörren av två män i rullstol. Jag har sett dem där förr och jag vet att jag första gången tänkte ”wow, kan de så kan alla”. Folk borde ta efter och lära. Det är så himla lätt att hitta ursäkter att låta blir att träna, visst? Jag är trött, jag har sovit dåligt inatt, jag har nog lite ont i huvudet, jag gör det imorgon istället, jag känner inte för det, jag har inte tid osv, osv osv. Alla har vi 24 timmar på ett dygn, visst? Det handlar bara om hur vi väljer att prioritera vår tid.  Jag skulle kunna hålla på att rabbla ursäkter i all oändlighet. Men finns det någon av dessa som är tillräckliga för att låta bli? Inte för mig.

Hur vore det om vi lät bli att känna efter så förbaskat mycket och bara gjorde istället? Det är inte alla gånger jag känner för att dammsuga, men jag gör det ändå. Det är inte alla dagar jag känner för att rasta hunden, men jag gör det ändå. Det är inte alla dagar jag känner för att åka och handla, men jag gör det ändå. Här känner vi inte efter så mycket, för detta är saker man måste och bara ska göra. Varför är det inte så med träningen också då? Bara gör!

Hur som helst. När jag möttes av dessa två män i dörröppningen till gymmet så gav jag dem ett leende. Jag gav dem respekt. Jag menar inte att det är ett hinder att träna för att du är rullstolsbunden, absolut inte. Men att de väljer att se sina möjligheter istället för begränsningar är så häftigt.

När jag sedan kom till min bil, satte foten på gasen och var redo att åka hem så såg jag ytterligare en man, inte med en rullstol dock, men däremot en rullator. Alltså hallå! Även han var på väg mot gymmet, med en gymnastik påse i handen, ni vet en sån man hade på ryggen när man var liten med sina skor och en vattenflaska i, så gulligt.

Dessa män är värda all respekt och även alla andra som ger sig själva det mest värdefulla man kan ge sig själv, nämligen fysisk aktivitet!

c3a4ldre-gymnast

Lämna en kommentar

Hälsan ligger i dina händer och sitter i dina fötter

Posted in Okategoriserade

”De som tror att de inte har tid med fysisk aktivitet måste förr eller senare avsätta tid för sjukdom”

Det här är ett citat som jag skulle kunna diskutera i timtal. Det ligger så mycket sanning i en enda mening. Många vetenskapliga studier visar att fysisk aktivitet har ett flertal goda effekter på hälsan – både den fysiska och psykiska. Hjärtat mår bättre, konditionen förbättras, stressnivån minskar, du kommer sova bättre, orken växer och det goda kolesterolet vinner över det onda. Fysisk aktivitet har också en positiv inverkan på vissa sjukdomar såsom: högt blodtryck, diabetes, astma och depression. Risken att insjukna i tjocktarm -och bröstcancer minskar, man bromsar åldringsprocessen och minskar depression. Fördelarna är många!

Det finns en medicin som:
• sänker blodtrycket, blodsockret och blodfetterna
• minskar risken för hjärtsjukdomar och stroke med hälften (30-50%)
• är gratis
• är uppiggande och ”smakar gott”

Namn: Promenaden

Biverkning: Lätt beroendeframkallande

Tillverkare: Egen tillverkning – av dig. Du äger företaget och all vinst tillfaller dig.

Bruksanvisning: Promenaden tas dagligen hela veckan. Den kan tas vilken tid som helst men gärna inte för sent på kvällen då Promenaden för många är uppiggande. Gå som vanligt, men helst inte långsamt. Promenaden verkar bäst då du känner viss hjärtklappning och andfåddhet. Promenaden ska ”sväljas” minst 20-30 minuter, gärna med ett glas vatten. Glömmer du att ta Promenaden kan du nästa dag ta dubbel dos, men försök att ta Promenaden regelbundet och dagligen. Den har samma goda verkan hos kvinnor och män och i alla åldrar.

Så se till att ta er dagliga dos Promenad eller annan fysisk aktivitet. Kanske räcker det bara att ta cykeln till jobbet eller hoppa av bussen en hållplats tidigare så att man får gå den sista biten. Det krävs inte mycket för att komma upp till den dagliga rekommendationen. Om man får en liten pulshöjning 30 minuter om dagen (kanske 15 minuter till jobbet och 15 minuter hem igen) så kommer man leva 5 år längre i snitt. ÄNDÅ är det bara 1% av oss svenskar som kommer upp i den dagliga rekommendationen.

IMG_3680

Lämna en kommentar

Undvik höstdepp med hjälp av att frisätta endorfiner.

Posted in ALLMÄNT
Jag är en människa som hör till dem som blir sommarstressade. Allt man bör göra under sommaren och hinna med stressar mig. Man ska ta vara på varje liten solstråle och det är inte okej att sätta sig i soffan efter en lång dag och se på en film om det är vad man känner för. Nej, det gäller verkligen att carpe diem och njuta. Sommaren är ju så kort, ta vara på den. GAH! Visst är det härligt med lite sol och värme, men jag föredrar hellre lugnet som lägger sig i takt med att hösten kommer.
Om bara en vecka så vrider vi tillbaka till klockan och går in i vintertid. Mörkret smyger sig allt närmare, temperaturerna sänks och semestern ligger bakom en så reagerar dock många tvärtom. Det är väldigt lätt att deppa ihop och det är många som gör. Du kan dock påverka detta!
Ofta får man höra uttryck som endorfinerna sprudlar, att någon är hög på endorfiner osv. Men vad betyder egentligen det här??
Endorfiner är ett hormon som kallas kroppens egna heroin. Man kan alltså kalla det – Den enkla vägen till lycka. 
Det finns vissa celler och receptorer i hjärnan som påverkas av morfin. När man upptäckte detta så ville man ta reda på om det fanns ett naturligt ämne som kroppen reagerade likadant på och när man fann dessa naturliga substanser så döpte man dem till endorfiner. Frisättningen av dessa sker inte bara i hjärnan, utan hela kroppen och de bidrar till många positiva effekter.
De har en smärtlindrande effekt och att man har olika smärttröskel är inget påhitt, utan det stämmer faktiskt och det handlar då om endorfinhalten i kroppen.
Endorfiner lindrar inte bara vår smärta, de kan även påverka vår mottaglighet för infektioner, stress, psykiska sjukdomar, hjärnans utveckling, sömn, tillväxt samt åldrande. Stimulering med endorfiner leder till eufori och lyckokänslor.
Vid träning aktiveras nervtrådar som går från muskeln till det centrala nervsystemet. Denna aktivering gör att endorfiner frisätts i hjärnan vilket i sin tur leder till lyckokänslor. Vilket faktiskt betyder att fysisk aktivitet får oss att känna oss lyckligare, det är inget påhitt.
Det går att lära sig att bli gladare, hälsosammare och lyckligare med hjälp av endorfiner. Sanningen är att endorfiner får dig att må bra, men samtidigt om du mår bra stimulerar du kroppen till att frigöra mer och mer endorfiner. Det blir en himla positiv effekt som går hand i hand med andra ord.
Genom att göra saker som du tycker är roliga, träffa människor som du gillar att umgås med och helt enkelt njuta av livet kan du öka produktionen av endorfiner i kroppen. Även fysisk aktivitet bidrar till höjd produktion av det naturliga morfinet.
Nedanför listar jag några punkter som du kan ta till och tänka på när du känner att livslusten tryter:
 • Ta vara på dagsljuset. Ta en nya luft på lunchrasten, kratta upp löven i trädgården under dygnets ljusaste timmar, ta med familjen ut och plocka svamp. Se till att nyttja ljuset de timmar som går.
 • Fysisk aktivitet. Efter att du läst texten ovanför så kan det väl inte bli mer tydligt att träningen får dig att må bra?
 • Ät bra mat. Fokusera på din kost och se till att mata kroppen med bra näring och rätt sorts energi.
 • Sov. Ju mörkare det bli, desto tröttare blir vi. Prioritera en god natt sömn, du kommer tacka dig själv för det. Har du sovit gott om natten så är det lättare att ta sig upp trots att det är mörkt när väckarklockan ringer.
 • Omringa dig av människor som får dig att må bra. Se till att sätta lite guldkant på vardagen.Under semestern så ser vi till att hitta på massor med saker, träffar folk och umgås, men sedan är det som att alla försvinner in i sina dvalor. Boka in en promenad med en väninna, bjud över föräldrarna på middag och se till att ha lite olika tillställningar att se fram emot.
 • Undvik stress. Detta kan du göra genom att ha tydlig struktur i ditt liv. Planera in din träning, planera kring dina och familjens aktiviteter. Det kan kännas fyrkantigt och tråkigt, men i slutändan kommer det att vara värt det.
Lämna en kommentar

Proteinbars med smak av jul

Posted in RECEPT

För någon vecka sedan hade jag en dag som fullkomligt gick i ett. Ni vet när allt bara rullar på och man hittar ett riktigt härligt flow.

Jag jobbade, tog en paus så jag kunde åka och träna, jobbade lite mer, fixade lunch, tvättade, dammsög, åkte och handlade och rastade hunden. Allt om vartannat.

I affären möttes jag av pepparkakslådor raddade i höga torn och blev riktigt sugen på pepparkakor (japp, deras tanke kring försäljning bet på mig). Jag köpte dock inga pepparkakor utan jag beslöt mig för att åka hem och experimentera lite. Jag åkte nämligen hem och bakade proteinbars med smak av pepparkaka och choklad. Himmel vad gott! Varför har jag aldrig testat den kombon tidigare? Där har jag en bra affärsidé till Marabou minsann.

Nåväl, efter denna hektiska dag så var det så förbannat härligt att sjunka ner i soffan tillsammans med en kopp kaffe med skummad mjölk och pudrad kanel, en tidning och en nybakad bar.

Det är verkligen vardagslyx att mitt på ljusa eftermiddagen unna sig en lugn stund för sig själv, det är viktigt.

IMG_2737

Till baren behöver du:

3 dl havregryn

3 ägg

1 dl proteinpulver, jag använde vassleprotein med vaniljsmak från MammaFitness (det är sötat med naturlig stevia)

1 dl mjölk

1-2 msk pepparkakskryddor

100 gram mörk choklad, gärna 80-90% kakao

Börja med att blanda de torra ingredienserna. Rör sedan ner äggen och mjölken och rör om väl tills allt är blandat. Grovhacka chokladen och rör ner den.

Klä en ugnssäker form med bakplåtspapper och häll på smeten. Grädda längst ner i ugnen på 150 grader i ungefär 15-20 minuter, eventuellt längre. Stoppa i en potatissticka för att se så att den har blivit fast.

Förvara i kylen eller frysen.

Räcker till cirka 10 bars.

Innehåll totalt per bar: 135kcal

Protein: 10 g

Kolhydrater: 14 g

Fett: 7 g

IMG_2738

IMG_2743

Lämna en kommentar

En fredag i min smak

Posted in Okategoriserade

Afterwork, bio eller restaurangbesök i all ära, men det finns inget som slår en härlig hemmakväll en fredag tycker jag. Oavsett om det bara är jag och min sambo, eller i vänners goda lag, så är det förbaskat gott efter en arbetsvecka att sjunka ner i soffan, äta något gott och smutta på en glas vin, vila ögonen på TVn och somna tidigt. Tråkigt? Ja, visst, det finns många som tycker det, men inte jag.

Min sambo frågade om vi skulle gå ut och äta ikväll men efter att ha varit ute och flängt ett par helger så ser jag idag extra mycket fram emot att ha en kväll hemma.

Dagen har hittills gått i ett med jobb, träning, promenad med hunden, handling, mer jobb och lägenhetsvisning. Jag ska strax rasta hunden på nytt och sedan fixa kvällens kycklinggryta. 

IMG_0525

Trevlig helg!

 

Lämna en kommentar

Kokosdoftande morotssoppa

Posted in RECEPT
Då var det torsdag igen vilket innebär sopp-dag. Denna morotssoppan är en av mina favoriter. Den är otroligt lättlagad, smakrik och passar väldigt bra i matlådan då det funkar bra att frysa.
Till cirka 4 portioner behöver du:
▪️ 7 stycken mellanstora morötter
▪️ 1 gullök
▪️ 2-3 vitlöksklyftor
▪️ 1 röd urkärnad chili
▪️ 5dl vatten
▪️ 400ml kokosmjölk light
▪️ salt
▪️ färsk timjan
▪️ färsk persilja
▪️ bacon eller räkor
(Jag brukar göra dubbel sats och bunkra upp frysen med matlådor, soppan bevarar sin goda smak)
Börja med att mäta upp 5dl vatten i en kastrull och salta. Skala och hacka morötter, gul lök, vitlök och chili och lägg i vattnet. Koka upp tills morötterna mjuknat. Under tiden kan man steka baconet om så önskas.
När morötterna är färdig kokta, ta bort kastrullen från plattan och mixa med stavmixer tills soppan blivit slät.
När detta är klart ska du ställa tillbaka kastrullen på plattan, hälla i kokosmjölken och låta soppan koka upp på nytt. Låt den puttra i cirka 5 minuter och avsluta med att toppa soppan med timjan, persilja och räkor eller det knaperstekta baconet.
 
Vill man ha ett vegetariskt alternativ så testade jag förra gången att toppa soppan med champinjoner och det gick alldeles utmärkt, annars är lax också ett alternativ.
Totalt per portion: cirka 230kcal (om man toppar med 85 gram räkor)
Protein: 22 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 8,5 g
(Väljer du bacon så kommer självklart att fettet och kalorierna bli lite högre)
Smaklig måltid!
OBS. Lånad bild från google.se
Lämna en kommentar

40 frågor

Posted in Okategoriserade

1. Vad har du på dig?
– Mysbyxor, slapp t-shirt och en bomber jacka (Fördelen med att jobba hemifrån är att kunna gå klädd i pyamas hela dagen om det vore så).

2. Har du varit förälskad någon gång?
– Ja! Man kan definera förälskelese på så många sätt. En dotters första kärlek är ens far brukar man ju säga och det stämmer i mitt fall, pappa har alltid stått mig nära.

Björn föll jag pladask för allra första gången jag såg honom och sedan dess har han ägt en stor del av mitt hjärta och jag får erkänna att jag varit lite förälskad i honom sedan den där första gången. Sen har det bara växt och utvecklts till en helt villkorslös kärlek.

3. Vad ser du fram emot?
– Jag längtar efter att få börja bygga vårt hus och i samband med det även fortsätta bygga på vårt liv tillsammans. Men jag ser också fram emot en mysig december månad och allt som hör där till. Jag älskar lucia, glögg, baka julgodis och julmusik på högsta volym!

4. Hur lång är du?
– 164,5 cm.

5. Vad var det sista du åt?
– Min frukost i morse som var en skål med filmjölk, banan och nötter och färskt bröd med skivat ägg på.

6. Vad var det sista du drack?

– Sitter och smuttar på mitt kaffe nu.

7. Vad har du för drömresemål?

– Jag vill ju så hemskt gärna komma iväg till Afrika för att bestiga Kilimanjaro och åka på Safari. Men mest trovärdigt är nog att vi kommer iväg till USA som också är ett sånt där ställe som man hemskt gärna vill till.

8. Svart eller vitt?
– Det beror på i vilket samband. Kläder så väljer jag nog hellre svart för så fort jag får på mig vitt så råkar jag spilla. När det kommer till inredning så föredrar jag vitt.

9. Favorit tv-serie?
– Greys Anatomy just nu, men det där går lite i perioder. One tree hill är en stående favorit hos mig!

10. Favoritband/ artist?
– Lars Winerbäck helt klart.

11. Har du någon piercing?
– Jag hade en i den där lilla flärpen i örat till bara några veckor sedan då jag hamnade i magnetröntgen, då var de tvungna att plocka ur den och efter det har jag inte brytt mig om att sätta i den igen.

12. Vilken är din favoritsång?
– Jag har jätte svårt att bara välja en. Men ”kom änglar” med Lasse kommer alltid betyda något speciellt.

13. Hur gammal är du?
– 26 år och 146 dagar

14. Stjärntecken?

– Tvilling

15. Finns det något du saknar?

– Jag saknar mina vänner i Uddevalla såklart, men även jobbet jag hade där. Men jag kan tycker att det är viktigt att man får sakna lite ibland.

16. Vad letar du efter i en livspartner?

– Den största byggstenen i ett förhållande är tillit tycker jag. Man måste kunna lite på varandra och inte ta varandra för givet. Humor, ärlighet och ödmjukhet är också viktigt.

17. Favoritfärg?

– Rosa.

18. Vad gör du när du har tråkigt?

– Jag har väldigt svårt för att bara sitta stilla och låta tiden gå. Jag är en person som alltid måste ha något att göra och därför ser jag till att jag inte har för mycket ”fritid” över. Jag är verkligen ur usel på att ha tråkigt. Antingen så sätter jag igång något projekt i köket, åker och handlar, aktiverar hunden på något sätt eller bjuder hem en vän på kaffe.

19. Hur lång tid tar du på dig i duschen?

-Det beror på vilken tid på dygnet det är. Jag gillar verkligen inte att duscha på morgonen så då är jag snabb, på eftermiddagen eller kvällen är det allt skönt att stå en stund, framförallt denna årstiden.

20. Hur lång tid tar det för dig att bli klar på morgonen?

– Det sorgliga är att jag aldrig behöver göra mig i ordning. Haha, som jag skrev tidigare så är fördelen med att jobba hemifrån att man kan gå och se ut lite hur man vill. Men om vi ska iväg så räcker det med en kvart så är jag klar.

21. Hög eller låg musik?

– Hög för fest, städning och bilkörning, sen har jag gärna lite låg musik på när jag grejar i köket och ibland när jag jobbar.

22. Vad är du rädd för?

-Döden, samhället vi lever i idag och spindlar.

23. Vad var det sista som fick dig att gråta?

– Det var när jag för några veckor sedan ramlade av en häst ganska ordentligt och fick beskedet fraktur i nacken, det var riktigt jobbigt.

24. När grät du sist?

– Det var som sagt då..

25. När sa du att du älskade någon sist?

-Igår.

26. Vilken bok läser du nu?

– Ska jag vara ärlig så vet jag inte vad den heter, men den är bra. Jag gillar verkligen att läsa när man hittar en riktigt bra bok.

27. Vilken tv-serie såg du sist?

– Längtar till varje fredag då det släpps ett nytt avsnitt av Greys Anatomy så det var den senaste.

28. Vem pratade du med senast?

– Björn

29. Vilket förhållande har du till den senaste personen du smsade?

-Sambo

30. Vad stod det i det senaste smset?

– Är du vaken?

31. Vad har du för dialekt?

– Det sägs att jag har tagit över Bohusländkan lite granna, annars kanske lite bonnig? Jag vet faktiskt inte. Marbo-dialekt kallas det där ifrån jag kommer.

32. Vart var du på din senaste resa?

-Egypten förra våren, alldeles för länge sedan.

33. Din favorittid på dygnet?

– Morgonen, helt klart! Är riktigt morgonpigg och får för mig att göra allt samtidigt på morgonen. Jobba, träna, städa och laga mat. Sen tar det ut sin rätt på kvällen då jag är otroligt trött.

34. När kysste du någon senast?
– Imorse fick jag mig allt en snabb puss innan han skulle kila iväg till jobbet.

35. När blev du senast arg?
-Alltså jag är sällan arg. Jag kan bli besviken och ledsen över allt otäckt som händer i världens just nu, men arg var nog längesedan för jag kan inte riktigt minnas.

36. Vilket är ditt favoritgodis/snacks?
– Allt som innehåller choklad är gott!

37. Spelar du något instrument?
– Nej. Mer tondöv och taktlös går det nog tyvärr inte bli. Även om jag gärna skulle vilja så har jag lagt ner den drömmen för länge sedan.

38. Vilket är ditt favoritsmycke?
– Jag tycker det är riktigt snyggt med klockor. Sen är jag självklart förtjust i min förlovningsring som jag kollar på med en barnsligt leende nästan en gång om dagen.

39. Vilken sport utövade du sist?
– Basket! Jag har spelat basket på seriös nivå i mpnga år, men slutade i samband med studenten. Jag gick basketgymnasiet och tyckte att det blev för mycket, så jag tröttnade efter att ha tagit ett SM-guld och ett brons. Man ska ju sluta när man är på topp, visst?

40. Nämn tre saker som du inte skulle klara dig utan?

– Min familj, vänner och frukost

Lämna en kommentar

10 steg för att lättare nå målet

Posted in ALLMÄNT, Okategoriserade

Jag förespråkar ingen quick fix, utan jag strävar efter att alla mina klienter ska hitta en hållbar livsstil, dvs ett sätt som de kan fortsätta leva på resten ut, utan några problem.. Nedanför följer några punkter som man kan ha tänka på.

 • Börja med att fundera ut vilka problem du har och vad det är som inte fungerar. Äter du godis för ofta? Kommer du inte iväg för träning? Tar du ofta en extra portion? När du ser roten i dina problem blir det lättare att förstå vad du kan göra åt dem.
 • Sätt upp ett kortsiktigt mål eller fler delmål och ett långsiktigt mål. Det kan vara t.ex. att klara vardagarna utan godis, sedan kanske det långsiktiga målet kan bli att du fixar att äta det kontrollerat när suget väl slår till. Kom ihåg att vandring på tusen mil alltid börjar med ett steg.
 • Många tror att man måste ändra hela sin livsstil över en natt, så är det inte alls!! Ta en sak i taget och börja med det enklaste. Var realistisk och gå inte ut för hårt mot dig själv!
 • Prata med din omgivning! Berätta för dem vad du har för mål och se till så att de peppar, stöttar och hjälper dig nå dem! Någon kanske till och med är sugen på att haka på?
 • Tänk på motion som en möjlighet och inte ett jobbigt tvång! Vill du inte träna på gym – strunta i det då!! Gör olika styrkeövningar i reklampauserna på TV en vardagskväll (det kommer bli en hel del styrka), ta cykeln till jobbet, sträck på benen på lunchrasten. Det viktigaste är att det blir av!
 • Gör som hunden och ät det godaste på tallriken först, då ökar chansen att du mot slutet av måltiden känner dig nöjd snabbare.
 • Ät mindre portioner och mer regelbundet. Då håller sig blodsockret på en jämn nivå.
 • Handla aldrig när du är hungrig. Då finns det en stor risk att massa annat än det du planerat hänger med ner i kundvagnen.
 • Tänk att allt är bättre än inget, oavsett vad det gäller.
 • Lär känna din kropp. Lär dig känna skillnaden på hunger och sötsug och ät bara när du är hungrig. Sov när du är trött och låt kroppen vila om du är stressad. Vi är alla värdefulla människor och för att må bra måste vi lära oss lyssna på kroppens signaler.

IMG_1126

Har du svårt att stå emot fikat på eftermiddagen? Stå inte emot, utan välj istället bättre alternativ. Som denna sockerfria chokladboll!

Lämna en kommentar

Helgen

Posted in Okategoriserade

Alltså wow, idag känns det att man lever.

Denna helgen har varit så fantastiskt bra på alla sätt och vis. I fredags anlände vi till VANN spa och hotell i Lysekil där vi checkade in och fick oss en smoothie som uppladdning. Vid 17-tiden stod 60 glada motionärer redo (och smått pirriga) för helgens första pass som blev intervaller. Efteråt hann vi landa i spat och fylla på energin med två-rätters middag innan vi somnade gott.

Och det är såhär helgen har fortsatt att se ut. Cirkelpass, löpteknik, MASSA god mat, föreläsning, mer intervaller, mer spa, mer mat och en massa härlig tid utomhus i elljusspåret promenerandes i trevligt sällskap.

Det är i sammanhang som dessa som jag trivs som allra bäst och då jag verkligen är i mitt esse. När man får umgås med människor som delar ens största intresse. Det samma var det under min utbildning som personlig tränare. Det var en fröjd varje helg vi skulle till skolan och man fick lov att umgås med sina klasskompisar. Man fick känna samhörighet och gemenskap på ett helt annat sätt. Det är liksom ingen som höjer på ögonbrynen över hur man tränar. Det är ingen som rynkar på näsan över vad som finns i ens matlåda. Man anses inte tokig som går ut och springer tidigt en morgon. I dagens samhälle är det mer klassat som okej att vara inaktiv än aktiv. Men i dessa sammanhang är det okej att vara sådär nördigt hälsosam. Jag älskar det! 

Helgen har gett mig en massa inspiration och ömma muskler, precis vad jag önskade mig.

TACK till Lofsan och alla andra för en fantastiskt härlig helg!

 

IMG_3668 IMG_3677 IMG_3703   IMG_3714   IMG_3717 IMG_3712IMG_3713IMG_3715IMG_3716IMG_3718 IMG_3719

 

Lämna en kommentar