Banan -och kakaogranola

Posted in RECEPT

För inte allt för längesedan fick jag förfrågan om jag hade någon last, dvs. något som man har svårt att vara utan eller svårt att sluta äta när man väl börjat. Många har ju till exempel smågodis som en sådan lats. När jag fick frågan så hade jag svårt att komma på något, men nu när jag har funderat så har jag kommit på en grej som jag har svårt att begränsa – GRANOLA!

Jag har alltid älskar flingor. Mina föräldrar fick sluta köpa hem det ett tag då jag levde på det. Och då var det ingen Kellogs K eller havrepuffar som ändå kan klassas som ”okej flingor”, utan det handlade om chokladflingor som fick mjölken att smaka Oboy. Sådär näringsrikt att leva på..

Det finns ju som tur är nyttigare alternativ på goda flingor, t.ex. denna granolan som bara måste finnas i mitt skafferi. Det är en sådan grej som jag bara inte får nog av. Den är så gott tillsammans med naturell yoghurt eller fil, frukt eller bär och en stor kopp kaffe, mums! Mina frukostskålar brukar bestå av granola med yoghurt och inte tvärtom.

Banan -och kakao granola:

  • 6-8dl Havregryn
  • 1dl pumpakärnor
  • 2dl hackade valnötter
  • 2dl hasselnötter
  • 1tsk vaniljsocker
  • 2 nypor flingsalt
  • kokos (om man vill)
  • 1 msk kakao
  • 2 bananer
  • 3 msk honung
  • 3 msk kokosoljA

Blanda först alla torra ingredienser för sig och banan, honung och olja för sig. Knåda sedan ihop alltihop med händerna så att allt är ordentligt blandat. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 20-30 minuter eller tills müslin blivit helt torr.

IMG_2408IMG_0739

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.