Köttfri måndag – halloumi-tomat-pasta

Posted in RECEPT

Förra veckan så ramlade jag över ett recept på Instagram hos @josshalsa som jag genast kände att det här bara måste jag testa och jag är så otroligt glad att jag gjorde det, för det var succé!

Det här är en rätt som jag tror att jag skulle kunna äta varje dag i resten av mitt liv.

Till 5-6 personer behöver du:

  • 1 paket halloumi
  • 1 paket kikärtspasta, fullkornspasta, bönpasta eller annan pasta
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • en liten burk soltorkade tomater
  • Färska champinjoner
  • Baby spenat
  • Ett paket krossade tomater
  • Salt, peppar, cayennepeppar och vitlökspulver (här kan du ta vilka kryddor du vill och tycker om)

Koka pastan. Under tiden steker du halloumin i lagom stora bitar. Lyft ut från stekpannan och lägg istället i grönsakerna som du fräser upp i några minuter. Lägg tillbaka osten och slå på de krossade tomaterna, låt det bli varmt men undvik att koka för länge, då kan osten bli lite seg. Smaksätt med salt, peppar och valfria kryddor Du kan även avvakta med att lägga tillbaka osten tills efter att såsen värmts upp. 

 

IMG_3384 IMG_3387 IMG_3388

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.