Frukost ♥

Posted in ALLMÄNT, RECEPT

Jag älskar frukost så mycket så att jag tänker ägna det ett helt separat inlägg. Jag kan redan på kvällen längta till morgonen då jag får sätta tänderna i min frukost. Jag tror att en av orsakerna till att jag vaknar tidigt och vill gå upp är för att jag vill ha min frukost. Det låter sjukt, jag vet! Nu låter det kanske som att jag är hungrig när jag går och lägger mig och jag vill bara försäkra er om att så är INTE fallet.

IMG_1634

Har jag alltid varit en frukostmänniska? 

Absolut inte! Jag minns så väl när mamma försökte få i mig hennes nybakade frallor med ost (som jag älskade alla andra tider på dygnet) innan vi skulle rusa iväg till förskolan/skolan. Detta var dock bara under en period, sedan vänder det. Frukost är det bästa jag vet. Jag skulle kunna äta frukostmat till frukost, lunch och middag om det skulle vara så.

IMG_1283

Vad är min favoritfrukost? 

HOTELLFRUKOST, såklart! En mix av allt, färskt bröd, yoghurt med nötter och bär, äggröra, färsk frukt, många koppar kaffe och känslan av att du kan sitta och äta riktigt länge.

Men om jag är hemma så beror det lite på. Min absoluta favorit och som jag har svårt att vara utan är en skål med naturell yoghurt/kvarg/keso/fil med min hemgjorda granola och bär/frukt, knäckebröd/filmjölksbröd med skivat ägg och kaffe. I vissa perioder byts yoghurten ut mot varm gröt med blåbär, kokosflingor och kall mjölk på.

Om det är helg och jag äter frukost tillsammans med min sambo så är det inte mycket som slår nybakade frallor från bageriet, färska jordgubbar, ny kokta ägg och kaffe.

IMG_2408IMG_1281

Om jag har bråttom på morgonen, vad är då mitt bästa tips? 

Smoothies och kokta ägg som du förbereder dagen innan. Bara att ta fram och har du såpass bråttom att du inte hinner äta hemma så slår du smoothien i en termos så håller den sig kall och den är lätt att ta med. Vill du ha den lite matigare så toppa med lite granola eller nötter.

Förberedelse är A och O. Ladda kaffebryggaren kvällen innan, se till att ha äggen kokta och plocka fram det som du kan tänkas behöva.

IMG_1843

 

Vad åt jag till frukost idag? 

Jag gjorde en blandning av naturell varg, keso och filmjölk som jag toppade med egenplockade jordgubbar som legat i frysen, som jag tog upp igår så att de var tinade. Jag toppad med (massa) granola och självklart två koppar kaffe. Jag tänkte antingen ta mig till gymmet eller ta en långpromenad med hunden om bara en liten stund, så fyller jag på med frukost nummer två efteråt, nämligen ägg och knäckebröd.

IMG_1448

2 Kommentarer

  1. självhushållar-Lena säger:

    har du något recept på granolan, det ser väldigt gott ut

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.