Bountykladdkaka

Posted in RECEPT
Godmorgon!
Imorgon är det fredag och helgen stå inför dörren och därför tänkte jag bjuda på en typ av kladdkaka, nämligen den här bounykladdkakan. Tänk er det bästa av två världar, kokos och choklad!
Botten:
 
2 dl kokosmjölk
4 1/2 dl kokosflingor
1-2 msk honung

Chokladfyllning:

1 dl hasselnötter
2 dl fiberhavregryn
1/2-1 dl kakao
1/2 dl kokosolja
1 msk honung
3/4 dl vatten
15 st dadlar
Gör såhär:
Blanda kokosmjölk, kokosflingor och honung i en bunke till en blöt smet.
Tryck sedan ut den i en springform och fördela det jämt med en slickepott och låt stå och stelna i kylen.
Mixa sedan hasselnötter, fiberhavregryn, kakao, smält kokosolja, honung och urkärnade dadlar i en matberedare till allting blandats.
För att sedan mala ner det sista, tillsätt vattnet så att smeten blir jämn och slät.
Fördela sedan ut chokladfyllningen på kokosbottnen med en slickepott och toppa med lite kakaonibs och kokosflingor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.