Fullkornsskorpor

Posted in RECEPT
När det är sommar har man en tendens till att fika en del. Är det fint väder så packar man med lite fika till stranden, om det är lite sämre väder kanske man åker och besöker något mysigt fik, tar en fikapaus på shoppingrundan eller träffar en vän över en fika.
Det här är jätte härligt och hör verkligen semestern till! Dock vet jag att en del lätt fastnar i det här så därför tänkte jag bjuda på ett jätte bra fika-tips som du kan ha som alternativ. Packa med ett par av dessa skorpor och ta till tre-kaffet på jobbet eller när suget gör sig påmint framåt kvällskvisten!
Du behöver: 
▪️1dl fullkornsdinkel mjöl
▪️1,25dl grahamsmjöl
▪️3dl havregryn/fiberhavregryn
▪️2,5tsk bakpulver
▪️3msk linfrön
▪️1/2dl hackade nötter
▪️100-125g smält smör
▪️125g keso
▪️1/5-1dl filmjölk
▪️ev. kanel, honung eller annan smaksättning
IMG_0889
Börja med att blanda de torra ingredienserna. Blanda sedan i det smälta smöret, keson och filmjölken. Rulla ihop smeten till bollar och lägg på bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. 
Ta ut dem och dela med en gaffel så att de blir halvor. Sätt ugnen på 200 grader och ställ in skorporna ytterligare 10 minuter. Stäng sedan av ugnen och öppna luckan och låt dem stå i eftervärmen och torka.
 
Ät dem som de är, eller med en skiva ost på. 
IMG_0879

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.