Helgfrukost – amerikanska pannkakor

Posted in ALLMÄNT, RECEPT

Godmorgon!

Jag hoppas att du har möjlighet att vakna upp i lugn ro idag. Att du sakta kan väcka kroppen genom att sträcka ut dig mellan skrynkliga lakan med vetskapen om att en ledig och kravlös dag väntar. Jag hoppas att du kan tassa upp och brygga dig en god kopp kaffe och vispa ihop en smet av dessa amerikanska pannkakor. Jag är lite avundsjuk och skulle inte kunna önska mig något annat just idag.

Dels så jobbar jag idag nio till nio och hade jag inte gjort det så hade jag hjälpt min sambo att lägga tegel på vårt hus. En sådan här lördag där man kan vakna lugnt och prestigelöst har vi inte haft på länge. I stort sett har alla våra lördagar hittills i år handlat om att gå upp i tid för att åka och snickra på vårt hus. Ni kan ju bara gissa om jag längtar till den dagen då vi får vakna upp där och steka pannkakor i vårt nya, FINA kök… Himmel så härligt! 

Till två personer behöver du:
  • 3 ägg
  • 2,5 dl kokosmjölk, kokosgrädde eller annan valfri mjölk
  • 2 dl pofiber
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • kokosolja att steka i
Vispa äggen tillsammans med mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och rör väl. Smeten blir tjock så du kan forma bollar som du trycker ut lite och steker i rikligt med kokosolja i en medelvarm panna.
Dessa har jag serverat med vaniljkvarg, naturell kvarg och färska jordgubbar. Försvinnande gott! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.