Äppelchips

Posted in RECEPT

FREDAG!

Älskar verkligen den här dagen. Dessutom vaknar jag upp i svärföräldrarnas hus, mitt i skogen, strax utanför Uddevalla. En av platserna som har kommit att bli en favoritplats och där jag trivs som bäst.

Ett par timmars jobb väntar, sedan ska jag och min sambo ta en sväng till stan för att gå på jakt efter golv till huset och kakel till badrummen och tvättstugan, då det snart är dags att bestämma sig. Så spännande och så många beslut att fatta!

Efter det väntar en lunch på stan med mina två saknade vänner, Elin och Malin ♥

Helgen ska fyllas med dop, kärlek, kravlösa timmar och avkopplade hjärnor. Vi ska carpe diem varenda minut och andas frisk, höstluft genom skogen i jakt på kantareller.

Har du också en lugn och avkopplande kväll framför dig? Vill du ha något gott till fredagsmyset ikväll? Våra svenska äpplen är gudomliga just nu, så varför inte nyttja det? Testa dessa äpplechips! Det enda du behöver är äpple och kanel, hur enkelt?

Börja med att ställa ugnen på 120 grader. Skiva därefter äpplen väldigt tunnt, helst bara någon milimeter. Bred ut dem på ett bakplåtspapper på en plåt och krydda med kanel. Man kan självklart krydda med vad man vill tillexempel kardemumma, kokos eller pepparkakskrydda.
Grädda i mitten av ugnen i 2-3 timmar beroende på ugn. Öppna luckan med jämna mellanrum för att släppa ut luft och vätska.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.