Skippa dieter och hitta en hållbar livsstil

Posted in ALLMÄNT

Det här med att stämpla sin mat med ett namn är så vansinigt tråkigt och egentligen så onödigt. Mat är så mycket mer än pekpinnar, GI, LCHF eller andra såkallade dieter. Varför måste det vara antingen eller. Svart eller vitt. Att gå på diet ställer krav och begräsningar. Varför inte bara satsa på en balanserad kost på näringsrika och bra råvaror? Hur skulle det vara om vi började betrakta maten som vårt bränsle för energi och glädje? Något som hjälper oss att prestera. Tänk om vi kunde börja betrakta maten som sköna stunder av njutning och lämna hela det här träsket av pekpinnar och begränsningar.

Äter man med måtta och sunt förnuft, utan en massa förbud och stränga riktlinjer, så lovar jag att det blir mycket roligare. Framförallt blir det lättare och mer hållbart.
Man kan tryggt börja navigera sig utifrån sin egna matkompass, det gäller bara att lära sig att känna efter istället för att ta till sig av alla råd och rön. Lär dig lyssna på kroppens signaler. Lär dig känna skillnad på hunger och sug.

Skippa alla dieter och bli istället medvetna om vad det är ni stoppar i munnen och när ni stoppar något i munnen. Är det för att du faktiskt är hungirg eller låter du dina känslor styra dig? Fråga dig själv innan en måltid ”varför äter jag?” Att bli mer medveten kring sina beteenden kan få en att komma långt.

IMG_4083

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.