Fira helg med kantarellpizza

Posted in RECEPT

GODMORGON fredag!

Det är verkligen en GOD morgon idag. Jag vaknade i lugn och ro och tassade upp för att slå på kaffet. Medan det bryggde sig varmt fick hunden kissa och sedan svirade jag ihop en extra lyxig frukost. Vissa dagar kräver det.

Så här sitter jag nu, mätt och belåten och smuttar på min andra kopp kaffe. Jag ska jobba ett par timmar och sedan ta en riktigt lång promenad med hunden, det sägs bli fint väder idag.

Det som gör dagen lite extra bra är att min lunch redan står klar i kylen, rester från en tidigare middag i veckan, nämligen KANTARELLPIZZA! Receptet har jag tagit från min kära vän och kollega Melinda

Om du letar lite bland hennes recept så har hon även en bovetepizza och detta använde jag till min pizzabotten, men i övrigt så gick jag efter hennes recept på kantarellpizzan. Min sambo är inte överförtjust i svamp, men den här pizzan fick han minsann inte nog av.

SÅ, mitt tips inför helgen: Ge er ut i den UNDERBARA höstvädret, plocka svamp och baka er en god pizza!

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 225 grader. Baka en valfri pizzadeg (förslagsvis Melindas bovetebotten) och kavla ut den på ett bakplåtspapper. Toppa med tomatsås eller créme fraîche som grund, oregano, massor med spenat, riven och (gärna smörstekta innan) kantareller i mängder. 

Lägg allt på din botten och grädda i ugnen i ca 20 min. Servera med hemgjord pizzasallad och sedan äter du och njuter. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.