Nollfte advent och saffranskladdkaka

Posted in ALLMÄNT, RECEPT

De senaste åren så har jag och min sambo startat en ny tradition, nämligen nollfte advent. Jag tycker att julen är alldeles för kort, så därför förläger vi den genom att smygstarta adventsmyset en vecka tidigare och därmed döpa det till nollfte advent.

Saffran är ju en sådan krydda som vi konsumerar lite extra i jultider. Jag har testat att använda den i en kladdkaka och det blev över förväntan och något som du verkligen borde testa. Den är enkel att göra och dessutom både gluten, laktos och sockerfri!
Du behöver:
  • 3 dl mandelmjöl
  • 10 dadlar
  • 0,5 g saffran (en påse)
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 0,5 dl kokosolja
  • 3 ägg
Börja med att kärna ur dadlarna och lägg dem i en bunke/matberedare. Blanda i resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet.
Smörj en ugnsfast form med kokosolja och grädda kakan i cirka 12 minuter på 200 grader. Låt svalna och ställ i kylen i närmare en timma innan du serverar.
Vi serverade tillsammans med en klick vaniljkvarg, men det skulle funka lika bra med naturell eller kanske vispad grädde.

2 Kommentarer

  1. Camilla säger:

    Så god gjorde denna enkla kaka idag och den va magisk

    1. fiashalsa säger:

      Ja, visst är den god? =)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.