Bakad sötpotatis med fetaoströra

Posted in RECEPT

Godmorgon!

Idag jobbar jag ganska många timmar. Däremellan vill jag försöka få in ett träningspass och hundpromenad, såklart.

Dagar som dessa då man har lite tight med tid, och egentligen de allra flesta dagar, är det bra med mat som går snabbt och lätt, men som samtidigt smakar gott. Så idag vill jag tipsa om denna snabblunchen, nämligen bakad potatis med fetaost röra till lunch. Lunchen blir klar på 10 minuter och mycket bättre än så kan det inte bli.

Du behöver: 

  • 1 sötpotatis
  • 100-150 g keso (ca en halv burk)
  • smulad fetaost , ca 1/4 paket
  • 3-4 soltorkade tomater
  • örtkrydda provencale (finns i frysdisken) eller andra valfria örter
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • en bit röd lök

Gör såhär:
Tvätta sötpotatisen väl och stick hål med en gaffel runt hela potatisen. Lägg på en tallrik eller i en mikrosäker form och kör på full effekt i 10 min. Under tiden gör du fyllningen. Hacka soltorkade tomater och smula fetaosten och rör ihop tillsammans med keson. Smaksätt med örter, salt och peppar. Skiva rödlöken tunt och stek på medelvärme tills den blivit mjuk och lite lätt brun, då blir det härligt söt och lite karamelliserad. 

Ta ut potatisen (OBS! varmt) och snitta den som ett kors så att man kan ”öppna” den. Lägg i fyllning och toppa med rödlöken.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.