The Mateus Urban Garden Collection

I tisdags besökte jag restaurang Hantverket för att spana in höstens nyheter från Mateus. Den nya kollektion heter The Urban Garden Collection och är en hyllning till gröna, färska örter. Krukorna är specialanpassade för Svegros sortiment av köksväxter i kruka och här finns det små krukor där du stoppar i en växt till stora krukor där du kan blanda flera krukor örter och växter. 

 Vi blev bjudna på gröna drycker  Pch oändligt mycket plockmat! Krukorna kommer i färgerna vit, grå, ocean och bordeaux

 Och senare i höst kommer en julspecial i guld!

 Svegrogrundarnas son Peter Norman, Mateus grundare Therese Lundahl och hennes dotter Filippa Lundahl som designat The Urban Garden Collection Fick med mig en liten goodiebag hem Med Peters kokbok Mest grönt & konsten att koka bläckfisk samt två krukor, olivolja och örter! Tusen tack Mateus för pressvisningen!

Min största gravidcraving var…

Okej, alla vi som har varit gravida (eller har/haft gravida flickvänner) kan det här med gravidcravings: Vi vill alltid ha de sakerna som inte finns hemma eller det som vi helt enkelt inte får äta. Jag hade visserligen väldigt många olika cravings, men det var oftast en sak åt gången som jag ville ha och det brukade ändra sig ungefär en gång i veckan.

Frank var dock beräknad 4 dagar innan julafton, och just den sista månaden sådär innan jul med alla godsaker som folk började duka fram till adventsfika och grejer så fick jag mitt största craving någonsin: Ostar. Och här snackar vi inte hushållsostar, utan det skulle vara riktig hårdvaluta; ädelost, grönmögel, blåmögel – you name it! Ju starkare desto bättre.

Det enda kruxet var ju att dessa ostar är ajjabajja för preggosar så länge man inte värmer ostarna till en viss grad för att döda de farliga bakterierna (vilket såklart var ett big no no för mig).

Räddningen för mig (och min stackars make) blev när jag hittade Kavli mjukostar med ÄdelOst-smak. Gjord på utvalda ostar, smakar som ädelost men helt ofarliga för gravida. Att detta i sin tur eskalerade och resulterade i att jag blev smått mjukostberoende min sista månad som gravid är dock en annan historia, hehe… Men vi var dock tvungna att ha alla sorters pepparkakor, kex och bröd hemma för att stilla mitt mjukostbehov ;]

Har du eller din flickvän också haft en crazy gravidcraving?

IMG_5362

I samarbete med Kavli

Loppi <3 Myshowroom på Miss Clara

I torsdags tog jag med mig Kim till takterassen på Miss Clara där min gamla bloggportal Loppi firade uppköpet av MyShowroom. Det bjöds på bubbel, gröna drycker och mingelmat tillsammans med utställare som Sudio och Clean Drinks. Dessutom presenterades några av de influencers som finns på MSR.

img_7730.jpg img_7729.jpg img_7731.jpg img_7571.jpg img_7732.jpg img_7733.jpg

Kim, jag och lite Hugo Rosas

img_7734.jpg

Hugo bjöd även på sin energidricka Clean Drink i nya smaken vattenmelon med BCAA – riktigt god! Dessutom fick vi varsitt ex utav Hugos träningsbok Superkroppen som ska bli väldigt intressant att läsa :]

img_7755.jpg

Lite blandade mingelbilder tagna utav Sandra Rogers

img_7721.jpg

Alla fick med sig en fin goodiebag hem också

img_7723.jpg

Bland annat dessa goda Cliff Bar i smakerna peanut butter och white chocolate/macadamia

img_7726.jpg

Ansiktsrengöring från L300 och kit från Picaut

img_7722.jpg

Muesli 2 go

img_7725.jpg

Trådlösa hörlurar från Sudio

img_7724.jpg

Proteinpudding från Barebells i smaken päron & vanilj

Grey Hair – Don’t Care!

img_7719.jpg

Idag blev det ett kärt återseende hos fina EmmaRapunzel of Sweden! Färgning utav håret stod på dagens agenda och det var dags för stora förändringar :] Jag har ju tidigare fått ganska kalla nyanser i mitt hår, nästan åt silvriga hållet… Men nu var det dags att gå all in!

img_7720.jpg

Hade tränat innan och var riktigt hungrig, så Woltade en räksallad med mango från Mix n’ Go – såå gott! Om ni är sugna på lite gratis käk så laddar ni ner appen WOLT och slår in promokoden S08J – den ger er 100kr att handla mat för :]
img_7717.jpg

Före och efter! Ni får dock ha i åtanke att jag kom direkt från gymmet när före-bilden togs, hehe… Vi la i en kallare bottenfärg på mig och tonade håret riktigt grått! Det starka ljuset inne på salongen gör dock inte färgen riktigt rättvis här…
img_7718.jpg img_7716.jpg Man hittar alltid bättre ljus hemma! Så här grått blev det :] Kommer dock bli ljusare redan efter de första tvättarna och övergå i en grå/silvrig nyans, men det blir bara fint :] Tack för idag bästa Emma, du är grym!

Sponsrad video: Zoégas – Coffe By Women

Visste ni att hälften av alla som arbetar med kaffe runt om i världen är kvinnor, men att så få som fem procent har ledande befattningar inom kaffeindustrin? Zoégas tycker dock att ALLA behövs för att säkra kaffet i framtiden, och därför har de som mål att minst 30 procent av de kaffebönder som utbildas i deras hållbarhetsprojekt ska vara kvinnor. Det har visat sig att de kvinnliga kaffeodlarna som jobbar kooperativt har varit ett vinnande koncept för kaffeodling! Dom tenderar dessutom att investera sina inkomster långsiktigt såsom i sina arbetare, familj, odlingen eller i någon sidoverksamhet för att stärka hushållets inkomst. Dessa är alla insatser som möjliggör en fortsatt odling och en säkrare försörjning som säkrar kaffeodlarnas framtid.

Alla kaffeodlare blir erbjudna kostnadsfria utbildningar i hållbar och produktiv kaffeodling, verifiering, certifiering och kvalitetsuppgradering. Alla utbildningar hålls i samarbete med lokala organisationer såsom Utbildningarna hålls i samarbete med lokala organisationer såsom CMS (Coffee Management Services). Kvinnorna som deltar i projekten blir erbjudna utbildning i bland annat ledarskap, skälvutveckling och förtroendebyggande. Både män och kvinnor går utbildningarna tillsammans så att så många kaffeodlare som möjligt får vara med på resan mot framtidens kaffe.

För att säkra den unika Zoégas smaken kräks det kaffebönor av hög kvalitét, allra främst från Östafrika. Utbudet av hållbart odlat kaffe som håller Zoégas höga kvalitét är begränsat i regionen och räcker inte till att möta efterfrågan. Ungefär 70 procent av världens cirka 25 miljoner kaffebönder har odlingar som inte ens upptar 1,5 hektar och därför mycket små ekonomiska möjligheter att investera för att kunna odla certifierat kaffe.
Därför vill Zoégas få med så många kaffeodlare som möjligt och fokuserar på de små och mellanstora kaffeodlingarna. Det anser dom är avgörande för att få så många kaffeodlare som det är möjligt att stegvis gå från konventionell odling till en hållbar odling och slutligen certifiering!


Detta är ett sponsrat inlägg