Reklam: Norsk Sjömatråd – Räkor

Posted in Samarbete

Detta inlägg innehåller reklam

Något som jag alltid har i min frys är skalade räkor! Räkor är gott, enkelt, hälsosamt, dom tinar snabbt och det bästa av allt; du behöver ju inte ens tillaga dem för att det ska bli gott! Jag köper aldrig odlade räkor, utan det ska vara räkor från havet – och jag vet att de norska räkorna (och fisken) håller otroligt hög kvalité.

Ett recept som jag tillagar flera gånger i månaden är Vietnamesisk glasnudelsallad! Det är så enkelt att göra men så gott att det nästan är löjligt!

Sallad
1 påse skalade räkor
1 paket glasnudlar
1 valfri salladspåse (eller 1/2 isbergssallad)
1 riven morot
1 strimlad rödlök
1 mango i bitar (frysta går också bra, låt dem tina)
1 kruka mynta
Sesamfrön
Sås
2 pressade lime
3 msk fisksås
1 klyfta pressad vitlök
1 msk råsocker
1 msk riven ingefära
1 hackad röd chili (eller chili flakes)

1. Tina räkorna
2. Lägg glasnudlarna i en skål vatten tills de blivit mjuka och låt dem sedan rinna av
3. Hacka eller bryt sönder myntan med fingrarna. Spara lite till garnering
4. Blanda ihop alla salladsingredienser i en stor skål
5. Blanda ihop såsen och häll över salladen
6. Toppa med sesamfrön och några myntablad

Jag hoppas verkligen ni testar detta supergoda och enkla recept! Glöm dock inte att röra om i salladen då och då eftersom såsen gärna lägger sig i botten ;]

Kolla gärna på videon nedanför om de norska räkorna eller klicka er vidare för mer spännande recept på räkor!



Detta är ett sponsrat reklaminlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.