att måla upp saker

Jag hade fått upp hoppet om lite flyt och min ångest var borta. Men så fick jag ett besked och ångesten är tillbaka, bara sådär. Blir opepp och allt känns lönlöst. Från att gå från aspepp och glad till superledsen.

För det är problemet med mig, jag målar upp saker. Dåliga saker som KAN hända…Typ ”om jag söker detta jobbet så kanske jag inte klarar av att göra det där och då kommer detta hända…” eller att jag målar upp saker som inte skett än typ ”åh när vi köper det huset då ska jag ha den och den soffan där och när jag får jobbet kan jag ta semester där i juli”… osv… Slutar alltid med besvikelse på ett eller annat sätt. Eller sätter hjärnspöken i huvudet på mig om saker som jag egentligen klarar av, fast jag tror inte att jag kommer göra det.

.. Helst av allt vill jag bara lägga mig och fulgråta i duschen en kvart, men har precis hämtat Eira så får bita ihop och äta choklad och leka med henne- bästa medicinen ju! Jakob jobbar sent och kommer hem typ 23.00 eller något. SNARK!

Någon mer som målar upp saker? 

17270986_10154891429481006_1469656961_n

3 Kommentarer

  1. Sandra säger:

    Jag känner igen mig till 100 %. Tror dock detta är vanligt för oss tjejer att måla upp bilder. Min pojkvän tar allt som det kommer medan jag är långt före honom i planering osv. Hade gärna kunnat relaxa lite med mina tankar och slippa bli besviken men man vet ju att man allt som oftast blir det. Men frågan är varför det är just vissa som fungerar så? Många tjejkompisar är lika som mig och deras pojkvänner som min pojkvän.

  2. Johanna säger:

    Som taget ur min hjärna. Målar ALLTID upp saker och planerar i mitt huvud och sen när det inte händer så blir jag superbesviken.. Håller med föregående kommentar att det nog är typiskt för oss tjejer då min pojkvän också tar allt med en nypa salt medan jag helst hade planerat varje minut.

  3. Amanda säger:

    Jag är likadan, men målar mest upp worst case scenarion, det som är positivt är att jag oftast blir positivt överraskad eller att saker går bättre än vad jag trott 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.