Godmorgon!

Jag somnade strax efter 02.00 inatt! Galet! Det var dock för att jag drack kaffe vid femsnåret på eftermiddagen (två svarta koppar och jag har inte druckit kaffe på några dagar) samt att jag sov ca 1,5 timme på eftermiddagen vid tre-fyra. Tack och lov sov jag till 09.00 och jag känner mig pigg och redo för torsdag!

Idag blir det tentaplugg för hela slanten. Imorgon kl 10.00 har jag sista tentan för terminen, Koncernredovisning och revision, och jag vill verkligen klara den så jag bara kan lägga kursen bakom mig och fokusera på C-uppsatsen som kommer härnäst.

Längtar verkligen till stunden när jag går från tentasalen imorgon och åker hem. Då ska jag städa huset, gosa med Frans och Grynet och småfixa hemma innan pojkvännen kommer.

Men nu, tentaplugg!

Fortsätt läsa

Att vara sig själv = Att vara lycklig

En genomgående känsla i mitt 30-åriga liv har varit att jag är så otroligt orolig för vad andra ska tycka om mig. Vad jag gör, vad jag säger, hur jag beter, hur jag rör mig, hur jag ser ut, hur jag väljer att se ut… Jag känner mig sällan lycklig och har sällan känt mig lycklig, lugn eller trygg i livet. Jag har mycket ångest, oro och mår oftast dåligt. Och trots att jag haft ätstörningar större delen av livet så kan jag inte skylla allt på det. Åtminstone inte fortsätta skylla allt på det.

Min pojkvän sätter sig själv först, alltid. Och det är fullt naturligt för honom. Han gör vad han vill när han vill. För honom är det självklart att alla människor ska sätta sig själva först. Och jag vet ju att han har rätt. Jag vet ju att det är där nyckeln till mindre ångest och oro, större livskvalitet och lycka ligger. Det är där nyckeln till en sund relation både till honom, mig själv och andra i min närhet ligger.

Ofta när jag funderar på vad jag vill är det alltid saker som inte är möjliga i stunden, utan skjuts på framtiden. Och framtiden blir ju aldrig som man tänkt sig. Det innebär att de saker jag ständigt listar att jag ska göra i framtiden eller hur jag ska bli i framtiden aldrig blir av. Därför tänkte jag nu prova en annan variant, nämligen att lista hur jag skulle vilja ha det nu. Vem vill jag vara nu? Vad behöver jag för att vara mig själv nu? Vad behöver jag för att vara min bästa version nu? Vem är jag nu? Om jag vill vara mig själv, hur är jag då?

 • Jag behöver träna regelbundet.
  Det är grunden till allt. Mitt psyke blir helt annorlunda, och värken i kroppen minskar något otroligt. För tillfället har jag så ont i nacken att jag har konstant huvudvärk. Och jag är konstant trött. En timme tre gånger i veckan borde jag klara.
 • Jag vill sluta äta kött.
  Efter nästan en hel livstid av fundering har jag landat i det. Men jag har hittills inte vågat ta beslutet fullt ut. Inte vågat berätta för någon. Det är viktigt att göra det nu.
 • Jag både behöver och vill göra fler roliga saker.
  Träffa vänner, när gjorde jag det sist? Det är flera månader sen. Göra något spontant, för skojs skull, när hände det sist? Allt är planerat eller ska ”avverkas” för att hinna med nästa grej. Det behöver ändras annars kommer jag bara bli mer och mer bitter.
 • Jag behöver lära mig att kommunicera ut det jag tänker och känner.
  Allt samlas och växer inom mig och skapar hjärnspöken. Det tar enorm energi från mig. Dessutom förstår inte min omgivning mig. Det är som upplagt för antaganden och missförstånd.

Här börjar jag idag. För om jag inte stoppar mig själv där jag befinner mig nu kommer det inte sluta bra, varken för mig eller mitt förhållande.

Fortsätt läsa

Sköna söndag

Klockan är 09.32 och jag har redan suttit och pluggat en stund. På en ledig söndag. Men det känns inte ens lite tråkigt för idag är en ledig dag och jag kan göra vad jag vill. Då är till och med plugget mysigt.

Solen skiner, mannen är här, idag kan bara bli en supermysig dag att ladda batterierna på. Det blir mer plugg, städning, matlagning och mys med husdjuren. Så härligt! Jag behöver fler av dessa dagar i mitt liv.

 

Fortsätt läsa

Imorgon kommer min stora kärlek!

Äntligen! Imorgon är det fredag, sista dagen i skolan och min babe kommer förmodligen hit!

Vad jag inte kommer sakna distansförhållande när vi flyttar ihop i februari. Man ska i och för sig aldrig säga aldrig…

Tänk att få sova ut på lördag och söndag, underbart! Och inget planerat på söndag, bara vara hemma och mysa på landet.

Fortsätt läsa