Same thing but different guys

Det är helt otroligt hur det kan vara samma sak med alla killar. Det är som att dom har en liten inbyggd radar som säger till när man börjat komma över dem, så drar dom tillbaka en in i skiten igen. Det här med känslor är en komplicerad sak och det gör det inte lättare heller när hjärnan och hjärtat vill olika saker. Man tycker ju också att efter ett visst antal scenarion, med samma utfall att man borde lära sig av sina tidigare misstag och erfarenheter. Att tänka att man ska ”släppa”, ”gå vidare” och ”skita i honom” har man väl gjort oräkneligt många gånger. Men så sitter man ändå där och får fjärilar i magen  som en nykär tonåring när han skriver och hoppas på att han ska höra av sig igen.

Tjejer är inte svårare än så att dom vill att killen ska höra av sig, oavsett vad de säger. Det kanske är bättre för ens egna känslor i långa loppet att inte prata med honom i vissa situationer, men egentligen så vill i princip alla tjejer ha en kille som kämpar för henne. Någon som inte ger upp och kan se igenom hennes tomma ord och istället känna av vad som egentligen pågår. Men och andra sidan kan de flesta killar inte ens göra två saker samtidigt så det kanske är för mycket begärt att tro att de skulle förstå detta? Alla säger ofta saker som de tror folk vill höra eller saker som är bäst för dem/situationen men inte det de själva vill/känner innerst inne.

När någonting är självklart för en själv så glömmer man lätt bort att den andre kanske inte ens har samma tankesätt i huvudet, vilket betyder att den personen kommer aldrig veta vad du menar om du inte säger det rakt ut. Så att förvänta sig förståelse för att du själv tycker att det är solklart är inte alltid på sin plats. Men det låter riktigt löjligt och needy kan jag lova när man väl sätter ord på det om han inte förstår och du måste förklara allting (då jag sagt det en gång för att han skulle förstå). Lite som att humorn försvinner när du måste förklara ett skämt så känner man sig rätt dum när man måste förklara känslor som killen inte förstår sig på. Däremot om man pratar om detta med att ”höra av sig” och att han alltid kommer tillbaka när man själv precis är på väg att gå vidare förstår varenda tjej! Det är rätt roligt när man tänker på att detta fenomen sker världen över.

IMG_1582

Den här underbara känslan när man är intresserad av någon som har råkat hamna oväntat på samma ställe som du. Det blir lite nervöst och pirrigt på ett bra sett, men det kanske inte är läge att gå fram. Så varje gång man sneglar lite åt hans håll ser du att han redan tittar på dig. 

Take a break

Ni vet sista måltiden? Då vill man ju äta något riktigt gott och gärna inte ett paket snabbnudlar. Jag gick på samma koncept i helgen innan min vita månad som för övrigt började igår, 1 mars. Jag hade så kul och kommer verkligen kunna leva på den roliga helg som ägt rum länge under min vita månad. Istället ska jag fokusera 100 % på min träning, jag ska flytta, jobba helg på Ica och förhoppningsvis hinna åka upp till Norrland och pussa på min nyförlovade syster och kära mamma. Dessutom är det min sista vecka på praktiken nu så skolan börjar igen mån nästa vecka med ny kurs. Det gäller att sysselsätta sig med andra saker när man ska bryta ett mönster och vardaglig vana! Sen när det blir april är det bara drygt tre veckor kvar tills jag åker till Marbella och då har väl även våren dragit igång lite smått, så det blir en perfekt uppladdning inför utomlandsresan men även ett välbehövligt break med vit månad.

IMG_0097

 

Mitt patrytrick är att dricka champagnen upp och ner ;) Jag kommer faktiskt inte ihåg när jag hade en vit månad senast. Även om man inte går ut på krogen eller äter på restaurang så kan det vara svårt att komma ihåg att även det lilla glaset vin hemma även bryter mot reglerna haha. Men denna gången ska jag verkligen vara hård mot mig själv och jobba på självdisciplinen.

Bubbles and brunch

Vilken otroligt händelserik och rolig helg jag har haft! Jobbade ett event på kontoret fre kväll och mötte sen upp Niklas. Vi hamnade på Escalier, en sväng hemma hos honom och slutade på V där jag även träffade Victor och vi drog på efterfest hemma hos honom sen. Lördagen började med en lunch med Therese och Ricky för att sen möta upp Niklas, Emma och Samman för en liten partybrunch. Det var helt galet kul och jag hade glömt bort hur kul det är med dagsfester. Sjukt bra drag, bra musik, massa champagne och drinkar och ett jäkla bra sällskap!

Det blev direkt till Phils burger med gänget för middag och sen raka vägen hem till Nina. Några drinkar och shotar på Langolo en sväng till Solidaritet och sist V. Idag har jag och Ricky varit på tre visningar och hunnit promenera runt större delen av Vasastan.

IMG_1546

IMG_1544 IMG_1547 IMG_1548 IMG_1549 IMG_1550 IMG_1551 IMG_1552

Torsdagsmiddagen

Igår var jag, Nina och Niklas på torsdagsmiddagen på Suite på Sturecompagniet som på gamla goda tiden. Jag har inte haft tid så det var ett bra tag sen jag var ute en torsdag. Till skillnad från tjejerna som satt bredvid vid vårt bord hade vi riktigt trevligt! Dom andra satt rätt tysta och petade i maten som de flesta gör under middagarna men vi höll igång rätt bra som vanligt.

IMG_1476

IMG_1479
F
örrätten var västerbottenpaj med rökt lax och rom!

Efter Suite drog vi till Solidaritet som har börjat ha öppet en torsdag i månaden nu. Det var inte så mycket folk, men jag tyckte det var väldigt skönt haha (har man bra sällskap kan man ha kul var som helst). Man kunde stå och snacka utan att bli stämplad på tårna av en stilettklack eller nerspilld av en redbull-vodkadrink, en bättre kväll med andra ord ;)

IMG_1477

IMG_1478

Sakta men säkert

imageKörde gärnet på gymmet idag och gjorde sedan min 7 MWO 4 gånger. Sakta men säkert ser man att musklerna börjar komma fram. Det gäller bara att ligga i och kämpa efter sina mål man vill uppnå! Jag är inte den typen som väger mig utan utgår från hur kläderna sitter och hur jag känner mig. Det viktigaste är att man är bekväm med sig själv och sin egen kropp. Vågen kan slänga sig i väggen enligt mig haha. Det är så lätt att man stirrar sig blind på siffror och kalorier och det är helt fel fokus i min mening.

I.O.U

Det här med att ge och ta kan tyckas vara en självklar rätt enkel grej. Men när är det nog då? Man kan ju inte jämföra problem, förutsättningar eller situationer för det är aldrig likadant för två olika personer. Hur långt ska det få gå innan nog är nog? Det är en otroligt känslig fråga i de flesta sammanhang och det är alltid bäst att prata om det. Men det svåra är att uttrycka sig på rätt sätt för att den andre skall förstå och inte ta det på fel sätt. För min del så slutar det ofta med att jag inte säger någonting utan blir lite smått besviken men kliver över det problemet ganska snabbt och ”tror mig veta vart jag har dem” sen. Något jag måste bli bättre på och jobba på med mig själv.

Det är inget fel med att säga som man känner. Det kan aldrig någon annan säga är fel. Du känner vad du känner och är det riktiga vänner, din familj eller livspartner så måste man kunna få uttrycka sig för att kunna ha en ärlig och så bra relation som möjligt. Våga prata om saker och ting, att släppa ut det lilla man går och grubblar på både underlättar för en själv och även i framtiden förhindrar att bägaren rinner över. Sen är det självklart skillnad på småsaker som kan framstå som tjat och gnäll och saker som faktiskt bekymrar en och får en att må dåligt. Något som tål att tänkas på och inte skall sopas under mattan allt för lätt!

IMG_0955

7MWO

God morgon!

Jag har börjat träna med något som kallas 7 minute work out. Det är övningar som ska komplettera den vanliga träningen och hjälpa till förbränningen. Man kan träna hemma och det är utan vikter så det är super enkelt, jag försöker hinna med så många omgångar om dagen jag kan i mån om tid och ork.

Det finns studier på hur mycket ”spilltid” som går åt på gymmet mellan maskiner, reps och vila. Nu finns det en app baserat på detta som forskare tagit fram, det är ett komprimerat träningspass utan pauser med hög effektivitet. Det heter HI-CT. High-intensity circuit training och dessa 7 minuter; 12 övningar på 30 sekunder vardera med 10 sekunders mellanrum, motsvarar en timmes vanlig träning om man utför dem rätt. Det är inget krav på antal reps utan under 30 sekunder gör man så många av varje övning man orkar beroende på förutsättningar. Det viktiga är bara att man håller högt tempo och inte vilar fören 7-minuterspasset är slut.  Det har bara gått en vecka men jag ser redan en förändring och att mina muskler börjar komma fram! Mitt mål är att testa den här typen av träning i 10 veckor, kommer visa före och efter resultat sen :)

IMG_1424 IMG_1426 IMG_1425

Det bästa med appen är att den räknar ner tiden och säger till när det är halva kvar så man orkar kämpa igenom de sista sekundrarna på varje övning! Mycket enkelt och bra för de som är som jag och behöver lite hjälp med självdiciplinen.

Mina favoriter

Det är inte alla som har en signaturdrink eller vad man ska kalla det. Ni vet en drink som alla vet att man alltid dricker både ute på krogen eller om man får välja hemma själv. Jag har fyra stycken. En för krogen, en vid middagstillfällen, en för sociala drinkar med vänner/dejt och en för att drickas på dagen. Det är inte så komplicerat som det låter. Men på samma sätt som olika kläder passar i olika sammanhang så gör även drinkar det. Jag tror med största sannolikhet att mina vänner kan pricka in vad jag brukar dricka beroende på i vilka situationer de brukar umgås med mig haha.

På krogen, Gin och Tonic med Hendricks gin, gruka och svartpeppar:
Det är svårt att göra fel med denna drink, den är alltid bra så länge det är Hendricks gin och gruka! Däremot kan man känna skillnad beroende på vilken tonic det är.

IMG_9249

 

Vid middagstillfällen (efter middagen): Whiskey
Det som bjuds hemma, annars brukar det bli Jameson eller Black Label

IMG_0137

Vid sociala tillfällen, kompisar eller dejter: Dry Martini, rörd med oliver
De bästa jag druckit var på Clarion Post (Gbg), Hotellet och Riche

IMG_9109

På dagen, burkar oftast vara lör eller sön: Bloddy Mary
De bästa jag druckit finns på Hotel Diplomat, Nybrogatan 38 och Escalier

IMG_9267