Allt har sina fördelar

Åh som jag längtat efter riktig höst! Äntligen är det ”lagomt” kallt ute, man kan gå med stövlar, handskar och stora halsdukar men behöver inte riktigt än hämta fram dunjackan. Krispig luft när man kliver utanför dörren på morgonen och mysigaste stunden hemma är under täcket. Stearin och värmeljus med en kopp te eller varm choklad medan mörkret omfamnar fönstren. Älskar alltid början på alla årstider!

Fascinationen av att lägga näsan i blöt

Det är något visst med att alla pratar om alla. Det spelar ingen roll om det är positivt eller negativt, folk pratar och kommer alltid att prata. Det är så enkelt att döma andra, men väldigt få som vågar döma sig själva. Att prata om hur andra beter sig, ser ut eller vilka de träffar och umgås med förekommer hela tiden. Men det är mindre kul när baktalet kommer tillbaka till en. Min fråga är då, vad ska man göra när man får höra att ”folk pratar” om dig eller vad du gjort, när man vet inte vilka de är eller vad dem säger? Personen som vill vara snäll och göra dig uppmärksam på vad som försiggår bakom din rygg, vad vill du att man ska svara? Jag kan säga att det inte finns någonting  du kan göra. Självklart kan man reflektera över situationen, om man har gjort något fel eller något man ångrar, men om fallet inte är så, då är det bara att rycka på axlarna och kila vidare. 

Jag har flera gånger fått höra på andra vägar att folk spekulerar i mitt liv och ”pratar”. Men en liten påminnelse till er med pratglad mun, det finns ofta en förklaring till de frågetecken eller ytliga ni pratar om. Det människor oftast gör är att dra förhastade slutsatser. Vågar de inte fråga eller prata med personen i fråga. Ja då är det lättare att prata med andra om det. Jag tänker inte sticka under stolen och säga att jag aldrig pratat om andra, men det jag kan säga är att jag står för det jag säger och när det gäller mitt liv och mina handlingar är ni alla välkomna att fråga/prata med mig om något är oklart eller om det är något ni är nyfikna på! ;)

Jag försöker lägga mitt fokus på mina vänner och de som betyder något för mig, finnas där för dem och vara en bra vän. När det gäller mig själv är jag en positiv person i grunden, men utmaningen är att alltid försöka vända det negativa till någonting positivt. Att ta hjälp av det som gör en glad istället för att grotta ner sig i negativa tankar. Att inte se ner på sig själv men samtidigt se verkligenheten för vad den är. Låt aldrig någon annan människa trycka ner dig, men glöm för fasen inte att behålla båda fötterna stadigt på jorden!! Vi alla är unika och fantastiska på något sätt, det gäller bara att hitta rätt sätt att använda det på och våga vara ärlig mot sig själv. 

Sociala behov

Efter min vecka med känslan av att vara ensam och döende så var det underbart att få spendera hela helgen med vänner! För mig är det verkligen viktigt att få träffa människor, nära vänner, bekanta, kollegor, klasskompisar eller nya människor spelar ingen roll. Men bara att få vara bland människor ger mig så mycket energi! Självklart uppskattar jag egentid, men i längden är jag verkligen en sällskapssjuk person.

När är det värst att vara singel?

Nyår, alla hjärtans dag, hemma en lördagskväll i soffan eller söndag morgon? Alla dessa typiska tillfällen då man gärna vill ha en respektive att vara med. Men i de flesta fall har man trogna singelvänner som ställer upp med kalas eller pakter för att man inte ska känna sig ensam eller påminnas om hur länge man varit utan pojkvän. I mitt fall är det absolut värst när man är sjuk. Då vill man bara bli omhändertagen och föräldrarna ströks väl från listan av personer man vill ha hjälp av efter 18 års ålder. Det är klart vännerna ställer upp och finns där, men man vill inte vara en börda och behöva fråga och be dem springa runt stan för att köpa vitaminer och medicin åt en. Då hade det varit perfekt med en ödmjuk pojkvän som finns vid ens sida och bara gör allt man behöver med självklarhet. 

Under mina hemska feberdagar, då jag vid ett tillfälle var nära att åka in till akuten pga så hög temperatur så kände jag mig faktist otroligt ensam. Mina vänner ringde och smsade såklart för att kolla hur jag mådde. Men när man bor själv och stapplar runt som en zombie i lägenheten önskar man att någon kom hem efter jobbet och tog hand om en. Nu är jag äntligen frisk och det känns återigen problemfritt med att vara singel! 

Count me in

Tappade räkningen på drinkarna efter 6 stycken. Jag gjorde mitt andra soloframträdande på krogen vilket inte alls är så farligt när man ändå känner personalen! Väntade på Nina så gick och tog en (eller det blev några) drinkar själv innan. Och sen blev det full rulle på cafét när jag väl kom dit!

Mysväder

Jäklar vad kallt det var idag! Hade bara en kort feebback i skolan och sen blev det lunch med Sebbe och Niklas i Slussen. Jag trodde det skulle vara skönt att promenera tillbaka till stan men dom orden fick jag ju äta upp. Det slutade med att jag och Niklas gick och skrek om hur kallt det blåste och frös bokstavligen arslet av oss haha. Träffade Nina och höll henne sällskap på sin lunch med värmande kaffe och nu är man på jobbet till halv elva. Det är dagar som dessa man bara vill ligga under täcket med en kille som håller om en och titta på film, riktigt mysväder!

Who has more fun?

Blondes or brunetts?

Nu är det hög tid för klippning och färgning igen! Håret har vuxit som ogräs och blivit solblekt så det är nästintill blondt. Frågan är om jag ska behålla det ljust (men i fräschare ton) eller färga det mörkare, tänkte mig kastanjebrunt, mer åt det varma rödaktiga bruna eller typ kakaobrunt, lite mörkare brunt. Tål att tänkas på!