Det var bättre förr

Tja, tja bloggen och alla helgfirare!

Igår var episk fest och jag måste erkänna att jag är tröttare nu än när jag gick och lade mig men det var ju bara så värt det. Vilken stämning, vilken publik, vilka musiker, vilka sångare och framför allt, Vilken kändisbranschperson som spelade musik som om det inte fanns en morgondag.

Gretchen med fans #groupie

Gretchen med fans #groupie

Jag har sällan haft så kul på ett jobb som jag har ombord på Viking Cinderella med alla sköna människor. Det slår allt och jag är tacksam varje minut som jag får koppla av på scenen med allt ljus och allas blickar riktade mot mig. Det finns inget mer avkopplande än att stå i totalt fokus.

/Gretchen

Äntligen partyhelg

Tja, tja bloggen och alla partysugna!

Sällan har en känd människa längtat så mycket till helg och fest som jag gjort denna veckan. Det ska bli magiskt kul att inta stora scenen på Cinderella ikväll och spela lite sköna beats så att ingen står still. Jag tycker nästan alltid att det är kul att jobba men idag är det extra kul. Jag ska få träffa lillebrors och mellanbraur och en helt vanlig norsk äldre man och Sveriges svar på Dorian Grey, Erik Frisberg. Om inte annat så ses vi klockan 21.00 i Étage, där jag spelar varje fredag, lördag fram till midsommar.

Mellanbraur Åsa Lundman, Storebraur Gretchen & Lillebraur Sara Carlsson

Mellanbraur Åsa Lundman, Storebraur Gretchen & Lillebraur Sara Carlsson

/Gretchen

Jag har fått nog av tiggarna

Tja, tja bloggen och alla underbara!

Jag vet att detta inlägg kommer att uppröra många av er och det får väl vara så tänker jag. Har ni sett på alla tiggare som kommit till vårt land de senaste åren? Dum fråga kanske för har ni inte sett dom har ni antingen Josef Fritzl som pappa eller så borde ni uppsöka Specsavers illa kvickt.

Helt vanliga tiggare

Helt vanliga tiggare

Jag brukar verkligen älska de flesta människor. Åtminstone försöker jag älska de flesta människor jag möter men har ni sett vad de har på sig?? Det är verkligen ingen rolig syn. Jag förstår mycket väl att alla inte har råd med Channel, Dior eller ens Diesel men vad är det för fel på H&M? Alla kan se bra ut nuförtiden. Och skulle man inte ha råd med H&M så kan man hitta mycket kul på second hand. Det mesta handlar om styling och jag vill veta vem som stylar tiggarna. Alla är ju nämligen stylade på samma dåliga sätt i ett försök till retro-grunge men jag är ledsen för den looken kommer inte igen. Dessutom tror jag att de hade kunnat tjäna mer pengar om de sett lite mer stylish och glada ut. Vad tror du?

/Gretchen

Mitt liv som Jetsetter

Tja, tja bloggen och alla ressugna!

Mitt jobb i kändisbranschen tar mig runt världen i ett allt mer högre tempo och därför är det skönt att komma bort ibland och bara få vara. Kom till Milano igår och åker hem till Stockholm imorgon för att pendla 2 gånger till Åland i helgen. Är inbjuden på vårbal på Château De Pierrefonds, strax norr om Paris på söndag men kommer nog att tacka nej till det och dra till London nästa vecka istället.

Château De Pierrefonds

Château De Pierrefonds

Jag åker sällan till semesterorter för sol och bad, eftersom det tråkar ut mig. Jag har inte heller tid att gå ner i varv. Det tar för lång tid att komma tillbaka igen, nämligen. I storstäder finns det alltid något att uppleva och jag blir alltid sjukt inspirerad av att bara se människor, umgås med vänner eller shoppa. Vart reser du helst?

Katedralen i Milano

Katedralen i Milano

/Gretchen

Gretchens fransskola

Tja, tja bloggen och alla sängkammarblickar!

Idag har jag tagit mig ut på stan och shoppat lösögonfransar eller frallor som jag kallar dem. Detta är mina absolutfavoriter från Ardell. Nr 115 är de största frallorna de har och jag har dem för att då kan jag ha maximalt med ögonsmink. Jag gillar dessa för att de är lätta att sätta på.

Viktigt att tänka på är att klippa till fransarna först. Alla har vi olika ögon och därför kommer fransarna lite för breda. Sätter man på dem som de är så kan man lätt se lite ledsen ut eftersom de tenderar att hänga ner i yttre ögonvrån.

Eftersom jag inte tål latex (som de flesta franslim innehåller), har jag lärt mig att limma fast dem med mastix (Se lilla flaskan). Det funkar bra för mig.

It's just me, Gretchen

It’s just me, Gretchen

Ett annat tips är att när man limmat fransen låta limmet härda 45-60 sekunder innan man sätter fast den. Då är det lättare att få den på plats. Om man inte väntar är limmet för blött och fransen glider lätt runt på ögonlocket innan den fastnar.

/Gretchen

Dominatrix Gretchen

Bilder ur arkivet #tbt

Tja, tja bloggen och alla nostalgiker!

Dominatrix Gretchen

Dominatrix Gretchen

Jag tänkte visa några bilder på mig från förr och OJ vad smal jag var men mina 63 kg muskler. Nyss utexaminerad från dansskolan hade jag inte ett uns fett på kroppen ovh vid 23 års ålder gick jag aldrig upp i vikt heller. Det var tider det, brukar man säga men jag har aldrig varit nostalgisk. Det roligaste jag gjort kommer att hända imorgon. Man ska lära sig av erfarenheter men alltid gå vidare och blicka framåt, tycker jag. Vad tycks?

Thin Naked Gretchen

Thin Naked Gretchen

/Gretchen

Vill du jobba med Gretchen?

Tja, tja bloggen och alla sångare!

Till hösten är det tänkt att jag ska få nya sångare med mig på Cinderella för jag har tröttnat på de gamla. Är du en av dem?

Join Gretchen on Cinderella

Join Gretchen on Cinderella

Audition! Nu söker jag Pop-tenorer och Pop-sopraner till Viking Cinderella för show under hösten och vintern 2015. Jag söker även artister till vår julshow på Viking Cinderella. Mer info finns här http://www.2entertain.com/audition/
Varmt välkommen! Och tack på förhand för att ni vill hjälpa Mig sprida detta.

/Gretchen

Gretchen erkänner: Jag var en hästtjej

Tja, tja bloggen och alla stallkompisar!

Gretchen rider gärna

Gretchen rider gärna

Innan jag blev internationell världskändis, hängde jag i stallet. Jag älskade att rida redan då och att ha en vältränad hingst mellan benen var det enda jag kunde tänka på. I stallet hängde enbart andra tjejer så när hormonerna började spela oss alla ett spratt brukade vi träffas på höskullen för att öva kyssar på varandra. Ibland kan jag längta tillbaka till den tiden för allt var så enkelt. Det enda som betydde något var att man fick rida ordentligt och hångla efteråt.

 

Gretchen med hingst

Gretchen med hingst

/Gretchen

Nya fantastiska uttryck och ord

Tja, tja Bloggen och alla trendkänsliga!

Kom över en artikel på Boredpanda.com med lite nya fräscha ord och är bara tvungen att dela med mig av dessa:

Masturdating – Att gå ensam på bio eller restaurang

Askhole – Någon som ställer dumma, onödiga eller irriterande frågor

Cellfish – Någon som lerig slutar prata i mobil eller gladeligen svarar när ni är ett sällskap på restaurang och pratar högt och ljudligt utan att lämna bordet.

Black & white Gretchen

Black & white Gretchen

Nonversation – Meningslös konversation bestående av klyschor. Dåligt småprat med andra ord.

Ambitchious – Någon som vill vara bitchigare än alla andra bitchar.

Dudevorce – En bromance som gått i stöpet och två killar skiljs åt.

Amazome – Amazing och Awesome i ett ord. Kommer att användas mycket av mig framöver.

/Gretchen

Vill du ha Gretchens sminkskola i bloggen?

Tja, tja bloggen och alla sminkintresserade!

Jag har fått frågan ett par gånger att visa hur man sminkar sig. Jag har inget bra svar på det då alla ansikten är olika. Jag kan mig själv väldigt bra och tycker att det är kul att experimentera med smink på mig själv. Jag kommer aldrig att hålla kurser i smink för andra för det är helt enkelt inte min grej men jag kan dela med mig av lite tips av hur jag tänker gällande smink här i bloggen. Är det någon som läser bloggen som skulle vilja ta del av detta så kommentera nedan är ni rara.

Gretchen som mutant?

Gretchen som mutant?

Jag lämnar er med ett litet tips som gynnat mig väldigt mycket; Raka dig alltid ordentligt innan för det blir lättare att sminka och oftast ser det bättre ut i slutändan.

/Gretchen