Livet enligt Gretchen

Det har varit en turbulent vecka med lite olika besked. Min karriär har fått sig en oväntad tvist som kommer att ta mig till stjärnorna och det är bra men det är chockerande att bryta gamla mönster.

En kille jag under en längre tid träffat och fått känslor för har börjat uppföra sig som ett as och är därmed totalt avvecklad. Nödvändigt och enkelt men ändå känslomässigt kaos.

Och som om det inte vore nog så trodde jag igår att jag tappat alla mina kort och spärrade allihop innan jag fann dem i en hemlig ficka i väskan jag aldrig sett innan. Sådant får en att känna sig oerhört smart. I morse tänkte jag gå till banken och ta ut pengar eftersom det kan vara bra att ha ifall man mot all förmodan inte blir bjuden på allt man pekar på. Det har aldrig hänt förut att jag blivit nekad men jag vågar inte chansa liksom. Nä, då har Nordea slutat med kontanter på huvudkontoret och där stod jag förvirrad i karriären, med brustet hjärta och utan pengar. Det är i sådana lägen alla ska vara extremt glada övar att det är svårt att det inte är allt för enkelt att få tag i vapen i det här landet, kan jag säga.

Gretchen

Gretchen

Som tur var fick jag tag i en kompis som kunde låna mig pengar tills allt löst sig och nu är allt jag behöver en ny kille för att allt ska bli toppen igen. Så om du känner någon snygg, framgångsrik, driven, social, rolig, snygg, trevlig, lång, snygg och gärna yngre kille som är singel får du gärna hojta till. Jag är inte så kräsen utan det viktigaste är att han har ovanstående egenskaper.

Allt detta har fått mig att komma fram till att livet består av två saker och två saker endast. Det ena är känslor och där önskar jag att jag vore mycket mer kall än jag är. Jag har alltid dyrkat känslokalla människor. De är inte så trevliga men väldigt effektiva. Underbart.

Den andra saken livet består av är logistik. Det är allt mellan känslorna liksom saker som ska uträttas, ses, läsas, fixas, handlas osv. Oftast kombineras dessa två saker som att man hämtar sina barn (som man förhoppningsvis har någon form av känslomässig relation till) på dagis för att dra till mormor (logistik och planerande).

/Gretchen

Döda barn behöver ingen hjälp

Vänner, läsare och fans!

Darth Gretchen

Darth Gretchen

Tack så mycket för er respons på mitt bloggande. Det verkar som att några få stackare vill att jag ska fortsätta. Jag kommer därför att fortsätta blogga lite i mindre skala. Från och mednu blir det ett inlägg i veckan. Dagen är fredag och varje fredag när jag sitter på tåget till Stockholm tänker jag skriva ett inlägg om lite allt möjligt. Det kan bli lite långa inlägg men då kan man läsa ett stycke i taget.

För det första är jag väldigt trött på media. Bilden på den lille pojken som spolats upp på stranden är i mina ögon något av det värsta jag blivit tvingad att titta på, på flera år. Folk gottar sig i eländet och fyller sina flöden i sociala medier med just den här bilden på en liten pojke som drunknat och spolats iland med texten att ”det är dags att göra något”. Tyvärr är det så att det är för sent att göra något för denne lille gosse som inte finns mer. Han är borta och att exploatera hans döda kropp till att skapa sympatier är något av det mest smaklösa jag någonsin sett .Jag hoppas att alla ni som delat bilden skäms något otroligt.

Det här med att exponera sin dumhet är något som stört mig länge nu. Minns ni SDs reklam på en tunnelbanestation i Stockholm i somras. kampanjen kostade 10.000 kr och gav PR för över 50 miljoner. Alla var arga och hur kunde hemska SL tillåta detta. Argast var nog Jonas Gardell som twittrade att ”Ibland måste man reagera, för annars är man bara en liten lort.” För mig är att vara en lort samma sak som att bli manipulerad. Så klart att det var meningen att provocera med kampanjen. Det bästa folk kunde gjort var att ignorera. Då hade 10.000 kr varit totalt bortkastade 10.000 kr.

Sådant här gör mig så arg. Det sägs ofta att dagens konsumenter är svårlurade och så vana vi intryck att de inte köper vad som helst men jag skulle vilja påstå att det är precis tvärtom. Folk sprider extrimistpropaganda som om det vore sanningar utan att kolla upp vad som är sant. ”Står det i tidningen är det sant” är lite av en grundinställning till allt nu för tiden och sedan spelar det inte så stor roll om det är Svenskbladet eller min häst.

Man kanske borde börja skriva påhittade sanningar på papper och dela ut och se hur långt man kan luras.

Jag vill dock avsluta med någon härligt och det är att jag mår bra, har börjat gå ner i vikt och har det väldigt bra med mina vänner. Det är viktigt att inte glömma av det härliga i livet. Oftast är det jag som är det härliga i livet men även jag kan behöva uppskatta något annat än mig själv ibland, bara det inte blir för ofta.

Dela och kommentera gärna så ses vi igen nästa fredag, hoppas jag.

/Grechen

Alla måste tvångssteriliseras

När jag var liten fullkomligt älskade jag allt postapokalytiskt. Jag såg Mad Max med Mel Gibson 100 gånger även om jag tycker den nya filmen med Charlize Theron är mycket bättre. Jag avgudade Tank Girl och jag tyckte till och med om Barb Wire med Pamela Anderson fösta gången jag såg den.

Vi är medvetet elaka mot vår egen ras för ekonomisk vinnings skull. Dags att utrotas.

Vi är medvetet elaka mot vår egen ras för ekonomisk vinnings skull. Dags att utrotas.

Det gemensamma för ovanstående filmer är just hur världen skulle se ut för oss människor efter att jorden i stort sett gått under, där folk slåss om vatten, överlevnad och hopp om framtiden.

När jag läser om de 70 människorna som dött i lastbilen i Österrike blir jag rejält skrämd för det jag såg som fantasy när jag var ung är idag verklighet. Folk i fattiga delar av världen gör vad som helst för att ta sig därifrån, för värre kan det inte bli. Men det kan det. De som organiserar människosmuggling eller trafficking som vi kallar det för att slippa förstå vad det egentligen handlar om, är jämställda med de onda skurkarna i ovanstående filmer. Pengar och makt är allt de eftersträvar utan någon empati alls.

Detta sker idag utan att jorden blivit utsatt för en kärnvapen explosion som nästan utrotat allt liv. Vi människor gör detta mot varandra och därför är min fasta åsikt att människan bör utrotas som art. Vi tillför faktiskt inte mycket mer än miljöförstöring och hemskheter mot resten av planeten. Vi kan inte vänta längre.

/Gretchen

 

Jag vet inte om jag vill blogga längre

Tja alla underbara läsare!

Gretchen blivande ex-bloggare?

Gretchen blivande ex-bloggare?

På sista tiden har det hänt sjukt mycket. Jag har gjort konst, uppträtt, varit konferencier inför tusentals människor, besökt Rom, haft Premiär, varit på lyxig födelsedagsfest, träffat vänner osv. Det mesta finns på bild och jag har egentligen tusen historier att berätta. Frågan är om jag vill?  Jag kämpar fram och tillbaka med bloggen och ibland får jag inspiration och bloggar på bra men helt plötsligt försvinner lusten som i ett trollslag. Har funderat på att kanske begränsa mig till en välskriven krönika i veckan men det är än så länge endast en tanke. Jag vill ha input från er som brukar läsa. Vill ni fortsätta läsa och om vad isåfall? Mitt liv i kändisbranschen eller mina åsikter om allt ifrån vad man bör ha på sig på en kräftskiva till det politiska läget i Uganda? Tipsa mig gärna för jag behöver inspiration eller tipsa inte så lägger vi bloggandet på hyllan.

/Gretchen

Vilken succé för Miss Pride

Igår hade jag två vitt skilda gig och båda var hur kul som helst. Först var jag Carolina Falkholt på Galleri Thomassen och vilken uppslutning det var. Grymt kul! Jag och Carolina har planer på fler performances så håll utkik efter dessa.

  
Därefter rusade jag till bältesspännarparken för att showa ihop med Stefan Odelberg. Massa folk och galet tempo. Det var första gången jag och Stefan jobbade ihop men tror även här att det blir fler samarbeten framöver.

  
/Gretchen

Gretchen på Göteborgs Kulturkalas

hemma från hektisk helg i Stockholm och här händer det grejer.

Imorgon kan man se mig framföra Volta som Carolina Falkholt på Galleri Thomassen på Götabersgatan 32 kl 16.00.

  
Därefter gästar jag Stefan Odelberg i tältet i Bältesspännarparken någon gång mellan 17.15-18.45.

På onsdag besöker jag Benedicte Esperi på Kungsportsavenyen 25. 16.00-18.00.

  
På lördag hittar du mig på kungstorgets stora scen där jag konferencierar 17.30-23.30.

Däremellan hittar du mig lite varstans eftersom min bild är med i kampanjen för Kulturkalaset.

/Gretchen

Festen är över

Tack Stockholm och Café Opera för 2 härliga dagar i DJ-båset. Massa härliga människor som fullkomligt älskade mig gör detta till den bästa helgen på länge. Sällan har så snygga människor dansat sig så svettiga till så grym musik som endast jag, Miss Pride Gretchen kan leverera. Nu blir det att åka hem och ladda om för Kulturkalas.

Världens härligaste Gretchen - foto: Ivan da Silva

Världens härligaste Gretchen – foto: Ivan da Silva

/Gretchen

Eurogames

Igår var det fest på Café Opera så det stor härliga till och jag hade bra tryck på mitt golv, vilket alltid är småtrevligt. Ikväll gör vi om bedriften från main stage på Operaterassen med Alcazar. Trevligt!

Gretchen & Leo B. foto: Ivan da Silva

Gretchen & Leo B. foto: Ivan da Silva

Under alla mina Stockholmsvistelser har jag alltid varit stalkad. Det är en kille som aldrig är långt borta och det är den underbare fotografen Ivan da Silva som får mig att se gudomlig ut i alla lägen.

Miss Pride Gretchen foto: Ivan da Silva

Miss Pride Gretchen foto: Ivan da Silva

/Gretchen

Gretchen på Eurogames

Redan de gamla grekerna firade något som kallades för Eurogames och den traditionen har förts vidare i generation efter generation i flera tusentals år. Nu har turen kommit till Stockholm för denna festliga landskamp där alla möter alla och endast några vinner.

Gretchen's Party

Gretchen’s Party

Nytt för i år är att jag, Miss Pride, Gretchen, kommer att inta Café Opera i all min glans för att roa både deltagare och besökare. Jag spelar musik utomhus mellan 02-05 inatt och imorgon hittar ni mig inne på min vanliga scen uppe på Operaterassen.

Eftersom spjut inte är tillåtet att medtaga i lokalerna, ber vi alla att lämna dessa hemma. Vill man komma i endast speedos kommer jag att bjuda på ett personligt välkomnande.

/Gretchen

Gretchen tour fall 2015

Here is my tour dates for this fall. join the Gretchen fever and party with me.

August

7 DJ, Café Opera, Eurogames, Stockholm
8 DJ, Operaterassen, Eurogames, Stockholm
11 Performance as Carolina Falkholt, Galleri Thomassen, Gothenburg
11 Göteborgs Kulturkalas, Show with Stefan Odelberg, Bältesspännarparken, Gothenburg
15 Göteborgs Kulturkalas, Host, Kungstorget, Gothenburg
21 Premiere, Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
28 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
29 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm

September

4 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
5 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
11 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
12 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
18 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
19 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
25 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
26 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm

Gretchen Tour Dates fall 2015

Gretchen Tour Dates fall 2015

October

2 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
3 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
9 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
10 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
16 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
23 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
24 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
30 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
31 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm

November

6 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
7 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
13 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
27 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
28 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm

December

4 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
5 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
10 DJ, Private party, IKEA, Älmhult
11 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
12 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
18 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm
19 Gretchen Party, Viking Cinderella, Stockholm