Stackars killar… #BackaZara

Jag tycker synd om alla killar.

Kanske inte lika synd som de verkar tycka om sig själva men ändå synd. I takt med att jämställdhet mellan könen börjar breda ut sig så klär sig allt fler män i någon ohyggligt ful offerkofta. Det hotas på nätet med våldtäkter och mord som om det inte funnes någon morgondag och för vad? – Jo, för att den moderna kvinnan har börjat att ta för sig och börjat ta plats i samhället. Det är tydligen det största hotet mot vuxna män i vårt land. Arbetslöshet, osäker framtid  och rysk invasion läggs snabbt åt sidan som något trivialt, för när en skitsnygg, 17-årig tjej är lite kaxig så ska hon minsann tryckas till (gärna från båda håll, om man får tro kommentarerna) så att hon aldrig gör om det. Kanske beror det på att hon inte bara uttrycker sig smart utan att hon ser väldigt bra ut samtidigt som hotar och får dessa sk. män att känna sig i underläge. Det är måste vara extremt hotande för korkade fula män, tänker jag samtidigt som jag målar eyeliner och njuter av min egen uppenbarelse i spegeln.

Zara Larsson - vår tids största hot?

Zara Larsson – vår tids största hot?

Det är tragiskt att se hur svagbegåvade män kan vara. Det mest uppenbara för mig i dessa elaka hot och kommentarer är att det inte är några direkta alfahannar som tar sig tiden och energin till att engagera sig hatiskt mot en kaxig, skönsjungande och begåvad tjej på 17 balla jordsnurr. Nej, det måste vara de här små, fula männen som blir till stora stygga vargar bakom sina tangentbord. De kan knappast ha några döttrar, för då vore hatet bevis på riktig sinnessjukdom, så jag antar att de lever att ensamt och bittert liv. Synd för dem. Dock inte synd nog för att ta sig friheter att hota någon som uttrycker sina åsikter offentligt.

Lägg tiden på att se över era egna liv istället och jobba med er själva. Det kommer att ge mycket mer tillfredsställelse än att hota kvinnor på nätet. Tro mig. Jag tvivlar att någon osäker man kommer att läsa detta då mina läsare övervägande är smarta kvinnor men det är något jag är stolt över. Tack alla sköna tjejer som vågar ta plats i samhället och i media. Det pågår ett fult spel men genom att fortsätta slåss gör vi världen bättre dag för dag.

Stå på dig, Zara Larsson. I got your back!

/Gretchen

Gretchen testar svenssonliv

  
bland måste man utmana sig själv och idag är inget undantag. Tvärtom. Jag skall träffa en ”vän” för lite picknick i Slottskogen. Det är dit alla i hela Göteborg går när. Temperaturen är över 13 grader och man kan skymta solen i fjärran. 

Jag brukar inte vara mycket för stora folkmassor men eftersom stora folkmassor är mycket för mig, får man bjuda igen. Det är såpass härlig jag är.

Jag har dock laddat upp med lite bubbel i vanlig ordning så det går ingen nöd på mig.

/Gretchen

Gretchen i politiken?

Tja, tja bloggen och alla Allmedalentokiga!

För ett par dagar sedan fick jag ett tips av en vän att ge mig in i politiken. Inte raka vägen in i partipolitik utan mer som en åsiktsmaskin över vår nutid. Jag jublade och tänkte att ”det här kan ju bli kul” men ju mer jag läser och ju mer jag tycker desto mindre lust får jag. Politik handlar inte om att driva ett land utan det är mest som ett bloggkrig partier emellan. Det smutskastas och lovas en massa men oftast helt utan resultat.

Gretchen for Änkekejsarinna

Gretchen for Änkekejsarinna

Nu ska tydligen skatterna höjas också för att klara statens finanser. Jag tycker att det låter som en lysande idé i ett land som redan ligger i toppen av världen gällande skatter och som dessutom har en hel del statliga bolag med miljonvinster. Vi lever lite i en kapitalistisk kommunism vilket är två motpoler i samverkan. Sedan vill jag dessutom ifrågasätta kompetensen hos vår finansminister. Jag tycker att någon som bär den titeln ska vara kunnig nog att kunna bolla med de pengar man har. Säg den ekonomichef på vilket företag som helst som inte velat kunna ösa på med några miljoner lite när det passar. Sådana finns inte.

För övrigt anser jag att barnbidraget bör dras in för evigt. Vem skaffar barn om man inte har råd liksom?

Med det sagt, lämnar jag detta åt sitt öde och ägnar mig åt mer intressanta saker som mode, konst och matlagning.

/Gretchen

Om en vecka köper jag Grekland för en krona

Tja, tja bloggen och alla greker!

Grekland

Grekland

Grattis! Om en vecka är ni mitt folk. Eftersom det är total ekonomisk kris i Grekand och inga planer på att betala tillbaka lånen finns, är jag övertygad om att Grekland kommer att gå i konkurs. Det kommer att försvinna ut ur EU och klara sig på oliver och fetaost ett långt tag framöver.

Som tur är finns jag. Jag kan tänka mig att köpa Grekland för 1 krona och ta över styret som Hennes Majestät Gretchen I. Självklart måste vi döpa om det till Gretchland men efter alla tråkigheter kan det vara bra att börja bygga upp konceptet helt från grunden. Med fokus på sol och bad och bra mat. Det är ett trevligt land med tusenårig historia om än en bångstyrig sådan. Historia alltså. Jag tror dock att om någon skulle lyckas med att reboota ett land så är det jag men det är något framtiden får utvisa. Tills dess följer vi utveckligen i denna katastrof till misskött ekonomi med spänning.

/Gretchen

Alla borde ha min nyckelknippa 

Tja, tja bloggen och alla med lås!

  

Tänkte slå ett slag för min helt vanliga Gretchen-nyckelknippa. Innan jag fixade den här hittade jag aldrig mina nycklar men nu har jag koll jämt. Ett plus är att den inte bara är praktisk utan även väldigt snygg och ett konstant samtalsämne. Erkänn att du hade velat ha en likadan?

/Gretchen

Möte med TV

Tja, tja bloggen och alla TV-tittare!

  
Är på väg till ett möte med ett TV-bolag. Riktigt vad vi ska prata om vet jag inte riktigt men bara att de visar intresse för mig betyder att de har bra smak. Jag är ju som gjord även för TV, menar jag. Vad hade du helst velat se mig göra i TV?

/Gretchen

Regnbågsbilderna gör mig glad

Tja, tja bloggen och alla kärleksfulla!

Rainbow Gretchen

Rainbow Gretchen

Vart jag vänder mig på nätet möts jag av dessa regnbågsbilder, vilket visar att väldigt många av mina nära och kära bryr sig om allas lika rätt i världen. Det gör mig lycklig. Ännu lyckligare är jag för att min bild är snyggast hittills men så är jag ju gudomlig också.

/Gretchen

Gretchis USA

Tja, tja bloggen och alla giftassugna amerikaner!

#LoveWins

#LoveWins

Vilken glädje att USA igår godkände samkönade äktenskap. Efter alla vindar mot de som gayar sig som i Ryssland, Indiana osv så känns det härligt att USA visar vägen. Alla människor ska ha samma rättigheter vare sig de vill eller inte och eftersom världen allt som oftast vänder sina blickar mot det stora landet i väster så är det extremt bra att de visar vägen. Det är liksom inte något konstigt. Jag har själv aldrig brytt mig om folks läggning då den endast är intressant om man vill vara med själv. Vad andra hittar på i sängkammaren är deras ensak.

/Gretchen