Kändistätt på Ambassadeur

Igår startade jag min Pridevecka med att spela lite på schlagerfesten på Ambassadeur i regi av CLEAN Group och jag var allt annat än ensam där. Massa vackra människor vart man än vände sig och för en gångs skull var jag inte ensam om att representera kändisbranschen.  

  Här är jag mellan TV4-killarna Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad som båda två är stora Gretchenfans. 
 
Linda Bengtzing var snabb med kameran när hon fick se mig i vimlet. Här med desertkungen Roy Fares och QX editor in chef Ronny Larsson. 

/Gretchen

Jag är nästa Ernst

Efter en lite dramatisk händelse på tåget då en helt vanlig tjej från ingenstans fick ett rejält epilepsianfall för första gången i sitt liv och ambulansen fick hämta henne så kan jag meddela att jag mår bra.

Så här ska man bo

Så här ska man bo

Jag befinner mig på underbara Hotell Miss Clara mitt i hjärtat av Sveavägen. det ska bli några timmars sömn innan sminket ska pressas fast och jag bege mig mot Ambassadeur och kvällens spelning med bland andra Alcazar, Danny Saucedo, Linda Bengtzing, Kristin Amparo, Therese Grankvist & Molly Pettersson Hammar. Halva kändisbranschen på plats med andra ord och hade vi bara haft några modeprofiler hade detta varit årets viktigaste kväll.

Jag har redan hunnit lösa fix och trix med det jag glömde hemma inför morgondagens uppträdande i Pride park under WigStockholm och inreda hotellrummet i klassisk Ernststil. Visst blev det gudomligt?

/Gretchen

Slut på semestern

Som du säkert märkt har jag inte bloggat på ett tag. Det beror på att jag ville njuta av min sista ledighet i hemlighet. Det har varit skönt.

  
Det sämsta ever med semester är att man får sjuk jobbångest när man ska börja igen. Jag brukar annars kasta mig in i allt med lätthet och hull och hår men nu vill jag bara fortsätta att vara ledig. Då ska vi komma ihåg att jag har världens roligaste jobb i kändisbranschen.

Nu sitter jag på tåget mot Stockholm Pride där jag ska spela på tre fester och bjuda på mitt sjukaste nummer någonsin. Är du redo att göra mig sällskap?

/Gretchen

Båstad var gudomligt

Äntligen är jag tillbaka. Sist vi sågs var jag på väg till Peppes Bodega i Båstad med Annika. Oj vilken trevlig kväll vi hade. Hela eventet var ordnat av Redbull och jag tackar min nye vän i världen, Axel för inbjudan.

  
Vi var ett skönt gäng som åkte buss från Göteborg och mitt starkaste minne av nerresan var mina gudomliga guidningar. Jag är verkligen helt underbar med munnen runt en mik. 

  
Vi drog först till Norrvikens Trädgårdar där vi mötte upp ett gäng från Malmö och käkade lite. Grymt trevligt. Sedan bar det av till Peppes där vi dansade, drack och skapade vänner för livet. 

/Gretchen

Gretchen klar för Stockholm Pride

Då var spelschemat klart för årets Stockholm Pride. Jag kommer att spela på 3 olika fester samt bjuda på ett helt gudomligt shownummer i Pride park. Det äralltid kul att kunna stötta de som gayar sig.

30 juli, DJ, Ambassadeur

31 juli, show, Östermalms Idrottsplats

31 juli, DJ, Operaterassen 

1 augusti, DJ, Operaterassen

  

Vad är det för fel på föräldrar?

Läste just om en restaurangägare i Queensland, Australien som hade en barnfamilj i sin restaurang. Föräldrar och barn som äter tillsammans borde inte vara något märkvärdigt, kan man tycka men ett av de små barnen envisades med att skrika och efter 10 minuter med konstant skrik, gick ägaren för att säga till familjen. Han bad dem att få tyst på barnet. Skrikandet fortsatte i flera minuter till och när han gick ut en andra gång fick han en utskällning av föräldrarna för att han var en idiot och så vidare. Det var där och då han förbjöd barn under 7 år i sin restaurang och detta har inget med hat mot barn att göra, men i takt med att föräldrar antingen bantar eller tränar bort sina hjärnceller, måste något göras.

You want your kid to be cool so start working today

You want your kid to be cool so start working today

Jag har inga barn och kommer heller inte att skaffa barn. Det är inte för mig. Jag är oftast obekväm bland barn och det finns endast en handfull barn som jag gillar men å andra sidanså gillar vi varandra på riktigt. Jag har samma inställning till barn som jag har till alla människor. Man ska klaffa och inte tvingas ihop.

Tyvärr gör föräldrar att jag ogillar barn mer och mer. Det handlar hela tiden om brist på uppfostran. Jag har på tåg försökt att arbeta. Med datorn på och koncentrationen på topp, har jag försökt att värja mig för barn som vill klättra över mig. Det är inte okej. Jag betalar inte för att leka med dina ungar. Att sedan mötas av leende föräldrar som tror att hela världen älskar deras barn lika mycket som de själv gör, är inte direkt till någon lättnad.

Om du fostrade dina barn till att vara skötsamma, väluppfostrade och härliga, lovar jag dig att fler kommer att gilla dem, men när man låter en unge sitta och skrika i 10 minuter på restaurang utan att göra något så är man en dålig förälder. Resten av restaurangbesökarna betalar inte bara för maten utan även för upplevelsen och de vill inte höra dina ungar skrika.

Det pratas ofta om hur stressade föräldrar är och att de inte alltid orkar ta fighten med sina barn, men är inte det ren och skär bullshit? Det är väl ingen som direkt tvingar någon att skaffa barn och hur barn är kan omöjligt vara någon överraskning. Skaffar man barn så borde man vara beredd på att ta hand om dem också.

Med detta sagt, så vill jag lyfta fram de fantastiska föräldrar som verkligen fostrar sina barn och som kan se att världen är större än er egen familj. Ni är, som tur, många och ni gör ett fantastiskt arbete.

/Gretchen

3:e dagen som rökfri

  Idag är min tredje dag som rökfri. Det har gått över förväntan och jag är förvånad över hur lite jag saknar tobak. Det jobbigaste är att bryta vanan. När man röker har man vissa mönster då man brukar röka. På morgonen, efter maten, när man pratar telefon osv. 

Samtidigt med slutandet har hag börjat träna och äta bättre så allt känns oerhört bra. Dock är vi inte framme vid målet ännu men visst är jag duktig?

/Gretchen

Hagamannen får körkort?

Får nästan exakt en vecka sedan skrev jag om Hagamannens frisläppande och rätt till att bosätta sig och vistas i Umeå, staden där han våldtagit flertalet kvinnor och försökt att ta livet av några av dessa. Du hittar det jag skrev här. 

Nu är Hagamannen i hetluften igen. Han har nämligen ansökt om pengar till körkort med motiveringen att om han inte får det så kan han inte skaffa eller sköta sitt jobb. Att detta ens är möjligt i vårt land förvånar mig inte men det gör mig icke mindre irriterad. Om våra dömda brottslingar kan ansöka om detta, borde väl även våra ungdomar kunna det?  Skötsamma ungdomar som kämpar i skolan och som jobbar extra för att ha råd att ta körkort bespottas genom att ge brottslingar som inte bara orsakat personliga tragedier utan även redan kostat samhället massa pengar, ännu mera.

Frustrerad Gretchen

Frustrerad Gretchen

Det här med att arbeta av sitt straff och kanske därigenom spara ihop en lön som man kan ha när man kommer ut ur fängelse är väl isåfall något mer produktivt att satsa på? Då kan man ju betala för sitt körkort för pengar man tjänat ihop.

Det är ännu inte klart om Hagamannen beviljas detta bidrag eller inte, men jag kommer att hålla stenkoll på hur beslutet i ärendet faller ut. Jag vet att livet inte är rättvist men det här är beyond rättvisa på alla sätt. Tycker du att han borde få ett körkort på vår bekostnad?

/Gretchen