Båstad var gudomligt

Äntligen är jag tillbaka. Sist vi sågs var jag på väg till Peppes Bodega i Båstad med Annika. Oj vilken trevlig kväll vi hade. Hela eventet var ordnat av Redbull och jag tackar min nye vän i världen, Axel för inbjudan.

  
Vi var ett skönt gäng som åkte buss från Göteborg och mitt starkaste minne av nerresan var mina gudomliga guidningar. Jag är verkligen helt underbar med munnen runt en mik. 

  
Vi drog först till Norrvikens Trädgårdar där vi mötte upp ett gäng från Malmö och käkade lite. Grymt trevligt. Sedan bar det av till Peppes där vi dansade, drack och skapade vänner för livet. 

/Gretchen

Gretchen klar för Stockholm Pride

Då var spelschemat klart för årets Stockholm Pride. Jag kommer att spela på 3 olika fester samt bjuda på ett helt gudomligt shownummer i Pride park. Det äralltid kul att kunna stötta de som gayar sig.

30 juli, DJ, Ambassadeur

31 juli, show, Östermalms Idrottsplats

31 juli, DJ, Operaterassen 

1 augusti, DJ, Operaterassen

  

Vad är det för fel på föräldrar?

Läste just om en restaurangägare i Queensland, Australien som hade en barnfamilj i sin restaurang. Föräldrar och barn som äter tillsammans borde inte vara något märkvärdigt, kan man tycka men ett av de små barnen envisades med att skrika och efter 10 minuter med konstant skrik, gick ägaren för att säga till familjen. Han bad dem att få tyst på barnet. Skrikandet fortsatte i flera minuter till och när han gick ut en andra gång fick han en utskällning av föräldrarna för att han var en idiot och så vidare. Det var där och då han förbjöd barn under 7 år i sin restaurang och detta har inget med hat mot barn att göra, men i takt med att föräldrar antingen bantar eller tränar bort sina hjärnceller, måste något göras.

You want your kid to be cool so start working today

You want your kid to be cool so start working today

Jag har inga barn och kommer heller inte att skaffa barn. Det är inte för mig. Jag är oftast obekväm bland barn och det finns endast en handfull barn som jag gillar men å andra sidanså gillar vi varandra på riktigt. Jag har samma inställning till barn som jag har till alla människor. Man ska klaffa och inte tvingas ihop.

Tyvärr gör föräldrar att jag ogillar barn mer och mer. Det handlar hela tiden om brist på uppfostran. Jag har på tåg försökt att arbeta. Med datorn på och koncentrationen på topp, har jag försökt att värja mig för barn som vill klättra över mig. Det är inte okej. Jag betalar inte för att leka med dina ungar. Att sedan mötas av leende föräldrar som tror att hela världen älskar deras barn lika mycket som de själv gör, är inte direkt till någon lättnad.

Om du fostrade dina barn till att vara skötsamma, väluppfostrade och härliga, lovar jag dig att fler kommer att gilla dem, men när man låter en unge sitta och skrika i 10 minuter på restaurang utan att göra något så är man en dålig förälder. Resten av restaurangbesökarna betalar inte bara för maten utan även för upplevelsen och de vill inte höra dina ungar skrika.

Det pratas ofta om hur stressade föräldrar är och att de inte alltid orkar ta fighten med sina barn, men är inte det ren och skär bullshit? Det är väl ingen som direkt tvingar någon att skaffa barn och hur barn är kan omöjligt vara någon överraskning. Skaffar man barn så borde man vara beredd på att ta hand om dem också.

Med detta sagt, så vill jag lyfta fram de fantastiska föräldrar som verkligen fostrar sina barn och som kan se att världen är större än er egen familj. Ni är, som tur, många och ni gör ett fantastiskt arbete.

/Gretchen

3:e dagen som rökfri

  Idag är min tredje dag som rökfri. Det har gått över förväntan och jag är förvånad över hur lite jag saknar tobak. Det jobbigaste är att bryta vanan. När man röker har man vissa mönster då man brukar röka. På morgonen, efter maten, när man pratar telefon osv. 

Samtidigt med slutandet har hag börjat träna och äta bättre så allt känns oerhört bra. Dock är vi inte framme vid målet ännu men visst är jag duktig?

/Gretchen

Hagamannen får körkort?

Får nästan exakt en vecka sedan skrev jag om Hagamannens frisläppande och rätt till att bosätta sig och vistas i Umeå, staden där han våldtagit flertalet kvinnor och försökt att ta livet av några av dessa. Du hittar det jag skrev här. 

Nu är Hagamannen i hetluften igen. Han har nämligen ansökt om pengar till körkort med motiveringen att om han inte får det så kan han inte skaffa eller sköta sitt jobb. Att detta ens är möjligt i vårt land förvånar mig inte men det gör mig icke mindre irriterad. Om våra dömda brottslingar kan ansöka om detta, borde väl även våra ungdomar kunna det?  Skötsamma ungdomar som kämpar i skolan och som jobbar extra för att ha råd att ta körkort bespottas genom att ge brottslingar som inte bara orsakat personliga tragedier utan även redan kostat samhället massa pengar, ännu mera.

Frustrerad Gretchen

Frustrerad Gretchen

Det här med att arbeta av sitt straff och kanske därigenom spara ihop en lön som man kan ha när man kommer ut ur fängelse är väl isåfall något mer produktivt att satsa på? Då kan man ju betala för sitt körkort för pengar man tjänat ihop.

Det är ännu inte klart om Hagamannen beviljas detta bidrag eller inte, men jag kommer att hålla stenkoll på hur beslutet i ärendet faller ut. Jag vet att livet inte är rättvist men det här är beyond rättvisa på alla sätt. Tycker du att han borde få ett körkort på vår bekostnad?

/Gretchen

Det finns alltid 2 sidor

Igår lämnade Adam Tensta TV4-studion i protest till att de på kanalen samarbetar med Louise Andersson Bodin, som enligt Adam uttryckt sig rasistiskt på sin youtube-kanal. Jag gillar när det händer saker och det här skapade uppmärksamhet i media så att det stod härliga till. Bra där, Adam, tänkte jag och sällade mig till skarorna på twitter,

Adam Tensta

Adam Tensta

Imorse när jag vaknade fick jag se ett filmklipp med Louise Andersson Bodin på Facebook, där hon förklarar sig och ser det nu lite från ett annat håll. Hon menar att hon uttryckt sig dumt pga av okunskap och visst må det vara så. Dessutom har hon bett om ursäkt för misstaget. Det är ett känslomässigt klipp som får mig att tänka till. Först känslomässigt där jag får empati för henne men sedan vänder det om helt och hållet. Att vara okunnig och uttala sig offentligt är något av det värsta man kan göra. Det finns liksom inga ursäkter. Att säga något dumt som kan räknas som hets mot folkgrupp och sedan be om ursäkt för att man inte visste, vad det man sagt innebär är aldrig ok. Ska du säga något offentligt så ska du veta vad du säger eller stå för det. (Här hittar du hennes film, hoppas jag)

Samtidigt är det bra att dumma grejer sägs så att man får möjlighet att bemöta dem.

/Gretchen

Gött häng med bruden

Idac har jag nästan vaknat, gått upp och gjort mig i ordning. Sedan försökte jag ta bussen till stan för att träffa Annika på en kopp kaffe. 

  
1 kaffe och 3 glas vin senare är jag nu redo för middag på stan med massa folk och verkliga livet känns precis som kändisbranschen. Dessutom är en resa till Rom bokad. Nice va?

/Gretchen

Idag har jag inte rökt

Det senaste halvåret har jag haft ett konstant rossel i lungorna. Det är inte bra alls men det har inge hindrat mig från att röka ett paket om dagen. Det är inte direkt nyttigt.

  
Jag gillar inte heller att vara slav under rökningen. När jag jobbar så kan jag ibland vara fast på scenen i 4 timmar. Då röker jag massorna cigg innan och rusar ut och kedjeröker efteråt. Det är inte heller bra.

Nu har jag fått nog och vill inte röka mer, samtidigt som jag inte vill säga att jag slutar för då blir det ett sånt himla ståhej. Jag hoppas dock på uppbackning och stöttande från er alla, både läsare och fans. 

/Gretchen