Jag är redo för Alexander

Tja, tja bloggen och allihop!

Den här helgen kommer vi alla att drabbas av Alexander och jag tycker att det ska bli härligt. Inte nog med att han ser så bra ut, han är begåvad också. Hans nakenscener i Trueblood var liksom behållningen med den serien och jag väntar mig inget annat än att bli rejält omskakad idag. Han får besöka mig ombord då jag ska jobba men det har han nog inget emot. Att unga i hytten med Gretchen vill väl de flesta liksom?

Alexander Skarsgård

Redo för Alexander

När jag är färdig med Alexander ska jag ta mig hem till Göteborg fort som bara den för på söndag intar jag Spritluckan på Park Lane i Göteborg och det blir årets sista spelning på hemmaplan. Det brukar vara bra röj där så jag hoppas att det blir minst lika bra den här gången men jag är ju fantastisk så det blir nog inga problem.

Hur ska du ta emot Alexander?

/Gretchen

IKEA <3 Gretchen

Tja, tja Bloggen och allihop!

Igår fick Älmhult storfrämmat i form av undertecknad. 250 PR-människor från hela världen hade tagit sig till denna lilla by för att få träffa mig och dansa till min musik och dansa gjorde de natten lång till kl 23.00 då det var läggdags. Det var verkligen hur trevligt som helst även om det var en del personer som inte riktigt förstod att ”önska låtar” betyder just önska låtar. Hur ofta slår önskemål in liksom?

DJ Gretchen in action

DJ Gretchen

Det har börjat snöa i vårt fantastiskt kalla land och ingen är argare än jag. Jag hatar verkligen snö och kyla men jag kan lugna alla med att jag är varm på tåget. Snyggingen bredvid mig håller mig jättevarm så jag kan inte klaga.

Helt vanlig IKEA-fest

Gretchen på IKEA

Ikväll ska jag och Annika på en Talk Talk Show med Stefan Odelberg på Rondo och låta Lili & Susie träffa oss. Även Jenny Berggren från Ace of base (90-talets A-teens) ska vara där och välkomna oss. Kul.

/Gretchen

Cirkus Gretchen i Älmhult

Tja, tja Bloggen och allihop!

Jag har inte skrivit på ett tag för jag har varit förälskad i Jessica Lange i ett par dagar. Har man henne behöver man nämligen inget annat.

IMG_5102.JPG

Hur som helst har vi fått slita oss från varandra och jag sitter nu på ett tåg mot Älmhult för ikväll spelar jag för folk från hela världen när IKEA har någon VIP-konferens. Det ska bli vanvettigt trevligt. För dom alltså. För mig är det som vilken dag som helst i kändisbranschen.

Ha en härlig tisdag!

/Gretchen

Konsten att vara härlig

Tja, tja bloggen och allihop!

Jag får ofta frågan om hur jag kan vara så fantastisk hela tiden och svaret är enklare än vad de flesta kan tänka sig; Jag vaknar varje morgon (vid 11-snåret) och bestämmer mig för att vara fantastisk och underbar. Svårare än så är det inte.

IMG_5183.JPG

Att jag sedan ser fantastiskt bra ut, har ett underbart liv och en karriär i kändisbranschen gör det inte svårare men även om jag, mot all förmodan inte hade haft allt detta hade jag varit underbar. Det handlar bara om inställning till allt i livet. Och att sova ordentligt samt att dricka mycket vatten. Det är svaret på allt.

Jag är lyckligt lottad som varje vecka får möta min publik och ta emot hyllningar ifrån tusentals människor. Jag är övertygad om att det beror på att jag dricker mycket vatten.

Gör som jag och ta ett stort glas vatten.

Skål!

/Gretchen

Gretchen – Redo för nyval

Tja, tja Bloggen och allihopa!

Nu när det råder politisk kris i Sverige är det dags att ta sitt ansvar. Det finns egentligen bara ett sätt när saker inte fungerar; Gör om, gör rätt. Rätt väg för Sverige är att rösta på Gretchen i nyvalet. Ja, du läste rätt. Jag ställer härmed upp i kampanjen om att bli Sveriges nästa statsminister.

Jag garanterar att om Du röstar på mig så kommer jag att arbeta oavbrutet för att det ska bli bättre i Sverige. Alla ska ha det bättre. Allt ska bli bättre. Och roligare.

Gretchen for President

Foto: Michael Krantz

Jag lovar att arbeta för:

Bättre skolor där föräldrarna får stå till svars för sina barns beteende
Bättre vård med mer vård och mindre administration
Bättre förutsättningar för ungdomar att få jobb.
Bättre kollektivtrafik som går fortare och oftare
Statliga gym för alla
Skönhetsbehandlingar ska ingå i den statliga vården.
Varmare vintrar
Bättre budget som kommer att röstas igenom
Inga räkneexempel
Vackra ministrar
Mer sol
och mycket, mycket mer.

Jag vill bekosta allt med sponsring och därför kommer skatterna snarare att sänkas än att höjas.

Förbered dig redan nu för att rösta på Gretchen i nyvalet och om du är intresserad av en ministerpost skriver du bara vilken i kommentarsfältet.

/Gretchen

Julskyltning upprör

Tja, Tja Bloggen!

Igår hamnade en julskyltning i tidningen. Min kompis Anneli har en butik i Kungälv som heter Goopy by Spot. I år valde Anneli att göra något annorlunda genom att i ett av fönstren lägga dockorna ner i underkläderna. Ingen större fara skedd, kan man tycka men Pia Rödbro såg rödare än sitt efternamn åt detta, enligt henne, moraliska övertramp. ”Skyltningen är smaklös, opassande och sexistisk”, menar hon till GT. Själv tycker jag att skyltningen är lite rolig även om den hade kunnat göras lite snyggare men estetik är personligt så det är väl bara jag som är kräsen och bortskämd.

Om vi benar lite i Pias kritik så börjar vi med smaklös; Smaken är som baken, brukar man säga och då menarjag inte Kim Kardashians fylliga stuss utan som vi alla vet, delad. Om man börjar använda smak till att kritisera saker i samhället så kan vi skrota yttrandefriheten med en gång. Lika bra att få det ut vägen med en gång och kanske tillsätta en smakminister som bestämmer vad vi ska tycka. Det verkar ju fungera så bra i diktaturer runt om i världen. Åtminstone tills de faller och blir demokratier. Smak är som vi alla vet personligt så vad jag gillar och tycker är snyggt är inte något som du som läser detta behöver instämma med. Med smak uttrycker vi personlighet och personligen älskar jag både bra smak och riktigt dålig smak. Det är när smaken blir för mainstream och ”vanlig” som den blir menlös. (Det sagt så har väl mina chanser att bli just smakminister minimerats till ingenting.) Här tycker jag att Anneli har lyckats bra då hon inom ett dygn lyckats få dit en reporter från GT att plåta skylten. Skyltningar ska väcka nyfikenhet och kan man lura erfarna reportrar så kan man locka vem som helst.

Går vi då in på opassande så kan jag förstå vart Pia vill komma men jag köper det inte. Dockorna gör inget oanständigt. Alla vill vi ha någon att vakna upp med och det är väl enbart mänskligt, eller? Att det skulle vara opassande för förbipasserande barn och ungdomar att se två dockor vakna ihop (jag hoppas att de vaknar för folk som sover med öppna ögon är skrämmande, enligt min smak.) Lite mänsklig närhet, kärlek och värme är inget som någon mår dåligt av att se. Vi är så vana vid våld att vi knappt reagerar på det men visas något som är ren och skär antivåld, då skriker moralisterna så halva folkslag drabbas av tinnitus.

GT

Julskyltning upprör Foto: GT

Det sexistiska förstår jag inte heller riktigt. Det är ju en manlig docka med en kvinnlig docka som inte gör något opassande direkt och det första jag frågar mig är om det hade varit mindre sexistiskt om det var två kvinnliga dockor eller (Gud förbjude) 2 manliga dockor som låg där. Kanske det bästa hade varit att haft två könlösa dockor så att man inte såg var det var men om tanken är att visa underkläder kan det kanske vara lite tokigt då vi av naturen ser något olika ut. Dockorna ligger inte heller i någon sexuell ställning men som sagt även i sänghalmen har vi olika smak och här kanske Pia vet något som jag borde lära mig för vilda nätter.

Bäst hade väl varit om dockorna stod upp bredvid varandra på behörigt avstånd i underkläder med skidoveraller på sig men då blir det samtidigt svårt att sälja underkläder och dessutom tror jag ingen hade sett skylten över huvudtaget så då hade man kunnat låta bli helt och hållet. Undrar vad som sagts om dockorna hade stått upp med var sina vapen i händerna?

Jag tycker att det är roligt att man tänker lite annorlunda, även om resultatet hade kunnat bli något snyggare, än en gång enligt min egen smak. Bara det att jag bloggar om ett skyltfönster i Kungälv har visat att genom att göra något lite annorlunda så kan man nå ut till den stora massan.

/Gretchen

Folksam är Gretchifierat

Tja, tja bloggen!

Bland allt jag gör för mänskligheten är det senaste en företagsgretchifiering. Det innebär att jag kommer till företagsfester och ser till att alla sköter sig och festar ordentligt. Gör de det så gretchifierar jag företaget. Bra va?

IMG_5614.JPG

I torsdags var det Folksam som blev högtidligt gretchifierade för sitt hårda arbete på dansgolvet. Gretchis Folksam!

/Gretchen

Jag är roligast på tåg #SJ

Tja, tja bloggen!

Idag slog det mig att jag faktiskt är mest kreativ när jag åker tåg. Kanske beror det på att jag åker tåg väldigt ofta och liksom har tappat den där känslan av att det är ett äventyr. För mig är det 3 timmar av ren avkoppling då jag svara på mail, startar helt nya mailkonversationer, facebookuppdaterar, twittrar, instagramar och bloggar. Och jag är helt grym. Sådant jag får tvinga fram kommer helt naturligt.

Gretchen

Foto: Charlotta Brynger

Hur utnyttjar man detta på bästa sätt? Jag funderar på att kontakta SJ och se om jag kan få göra en resa på ca 8 timmar om dagen runt om i Sverige så att jag kan få något gjort. Jag skulle kunna blogga för SJ samtidigt så det vore ju Win-Win för alla och om det är nödvändigt kan vi ju ha en meet-and-greet i bistrovagnen där folk får träffa en äkta kändis och ta bild ihop. Vad säger ni SJ? Låter inte det som en grym grej?

/Gretchen

En äkta Gretchling

Tja, tja bloggen!

När man, som jag, arbetar i kändisbranschen blir fans en helt naturlig del av livet. Jag älskar alla mina fans och därför har jag döpt dem till Gretchlings. Det är en hyllning både till dem och till mig på samma gång.

IMG_5601.JPG

I lördags träffade jag en riktig Gretchling som hade ansträngt sig och gjort ett armband med texten ”i am a Gretchling”. Vad säger man? Vilken kärlek. Tillsammans gör vi världen till en bättre plats, dag för dag. Jag och mina underbara Gretchlings.

/Gretchen

Jag har det inte lätt

Tja, tja bloggen!

Det är inte svårt att vara fantastisk när hundra tusentals människor boostar ens ego med glada tillrop och komplimanger. Jag njuter alltid i fulla drag av detta för det är en bekräftelse på min gudomlighet.

IMG_5599.JPG

Därför har jag haft tur som får jobba i kändisbranschen, en bransch som många andra fast med undantaget att man har publik när man arbetar. Allt väl så långt. Tyvärr finns det en nackdel som få känner till och det är vad jag kallar för kändisbranschsyndromet; man får svårt att göra något om ingen tittar. Allt känns liksom meningslöst om man inte har någon/några/flera som stöttar genom att kolla på en.

IMG_5596-0.JPG

Än så länge finns inget riktigt botemedel mot detta men jag hoppas att forskningen går framåt såpass fort att vi snart kan hjälpa alla oss som lider dagligen. Man kanske till och med skulle dra ihop en insamlingsgala?

/Gretchen