2015 – en tillbakablick

Älskade vänner men även andra.

Förra året började med jobb direkt. första helgen på det nya året var även första helgen att jobba mitt sista år ombord på Cinderella. Efter ca 220 spelningar ombord är det dags att säga farväl och gå vidare. om vi räknar med att jag i snitt haft 1500 gäster som dansat varje kväll, har jag nu underhållit 330 000 personer. Jag ger mig själv en klapp på axeln för det.

Gretchen på Cinderella

Gretchen på Cinderella

I början av året korsade jag väg med Carolina Falkholt, vilket ledde till två bejublade performances i Göteborg under året. Samarbetet fortsätter under 2016 och det glädjer mig oerhört. Life is art and art is amazing.

IMG_6765.JPG

Jag har under året även ökat antalet företagsspelningar, vilket jag tycker är fantastiskt roligt. Framförallt då dessa jobb tagit mig utanför landets gränser och spelningar i Köpenhamn, Wien, Berlin, Rom och Amsterdam är numera inget konstigt.

Gretchen dressed by Linn Stålberg

Gretchen dressed by Linn Stålberg

Att vara en del av Göteborgs kulturkalas var en naturlig utveckling för mig och när jag blev tillfrågad att medverka i deras kampanj kunde jag inte annat än att tacka ja. Det är en annorlunda känsla att se sig själv tapetserad över hela ens hemstad och jag var både stolt och generad på samma gång. Att sedan inta Kungstorget som konferencier under kalaset var en ära och en kväll jag sent ska glömma.

Gretchen för Göteborgs Kulturkalas

Gretchen för Göteborgs Kulturkalas

Detta är endast ett axplock av vad som hänt under 2015 för i vanlig ordning väljer jag att blicka framåt istället för bakåt. Det som hände igår är totalt ointressant idag osv. Vad som händer i vår är ännu inte klart mest på grund av att jag inte bestämt mig för vad jag vill göra men jag kan avslöja såpass mycket att jag inte är utan erbjudanden.

IMG_6656.JPG

Så här några timmar innan året är slut kan jag avslöja en liten hemlighet. Under hösten har jag i hemlighet spelat in lite TV och detta kommer att ses under våren 2016. Mer info om detta kommer i samband när programmen sänds.

En helt vanlig Gretchen

En helt vanlig Gretchen

Jag önskar alla ett fantastiskt Gott Nytt 2016 och hoppas att ni tar hand om varandra. Jag är Gudomlig och det kan du också vara. Se till att bli det under 2016!

/Gretchen

SJ ger mig gråa hår

Jag har pendlat som en skållad råtta (väldigt lustigt uttryck det där när man tänker efter. Vad exakt är en skållad råtta och hur ofta förekommer det fenomenet egentligen?) fram och tillbaka till Stockholm. Det har gått förhållandevis smärtfritt fram till i somras.

Visst har det varit en och annan försening men det har varit såpass sällan att jag knappt reflekterat över det. Den här säsongen har varit allt annat än smärtfri. Långa resor via ställen ingen levande människa borde besöka. Sjuka förseningar beroende på allt ifrån trasiga tåg till att någon ”glömt att beställa tåg över huvud taget”. Resultatet av detta ser du på bilden nedan. Jag har fått gråa hår. Inte bara ett utan hela huvudet är fullt av grå hår. Snälla SJ, låt mig få ett bättre 2016.

SJ ger mig gråa hår

SJ ger mig gråa hår

/Gretchen

Jag rockade röven av IKEA

Igår var det fest som aldrig förr i småländska Älmhult. 900 personer hade rest från halva världen för att dansa till min musik och dessutom gå på julfest men mest för min skull såklart. Det var helt GALET!!! Folk dansade vilt överallt och det var helt magiskt. Det var länge sedan jag haft så kul på jobbet och det säger en hel del, tycker jag!

Gretchen på IKEA

Gretchen på IKEA

Nu sitter jag på ett tåg mot Stockholm och känner mig en smula bakis och snart är det dessutom jul. Tänk vad fort livet kan ändras. Ha en underbar helg och ses vi ombord så vinka gärna men dansa hellre.

Ibland är det kul att vara DJ

Ibland är det kul att vara DJ

/Gretchen

 

Redo för IKEA

Sitter just nu på ett tåg mot mörkaste Småland för idag ska Älmhult få finbesök av självaste mig. 900 glada människor från HELA VÄRLDEN har flugit in bara för att Se och höra lilla mig spela. Jag är verkligen för härlig och det är så kul när människor från alla världens hörn inser det jag alltid vetat.  Det är en kort men intensiv spelning och målet är självklart att alla 900 ska bränna kalorier som aldrig förr.

IKEA-festen förra året

IKEA-festen förra året

Visst du förresten att dans är en utmärkt motionsform. Det är därför jag alltid försöker att dansa så galet det går när jag spelar. Under en helg på Cinderella går jag i genomsnitt ner 2-3 kg. (Lägg detta på minnet för det kan bli en quiz på det längre fram).

Det är väldigt tråkigt väder ute och det är verkligen inte lätt att hålla modet uppe men med lite skön musik i lurarna och en out fit to die for blir det alltid lättare. Det får vara dagens tips till alla ni som nästan givit upp hoppet på tillvaron i och med detta mörka, trista,regniga helvetesväder.

Sista rycket

Tja alla underbara!

Nu är det inte lång tid kvar att nominera mig till QX-galan 2016 så därför vill jag be alla som inte redan gjort det, att gå in på nedanstående länk och skriva ”Gretchen” under kategorin ”Årets drag. http://qx.se/gaygala_nomination.php Jag kommer att vara evinnerligt tacksam!

Så här nominerar du Gretchen

Så här nominerar du Gretchen

Är just nu spänd av förväntan för imorgon får jag besked om ett kommande gig i vår som jag verkligen vill ha. Om allt går i lås kommer jag kunna berätta mer imorgon, så håll tummarna och rösta gärna! =)

/Gretchen

 

Jag fick en mugg av ett fan

Det är alltid härligt att uppskattas på jobbet och jag vet nog mer om det än de flesta andra. Varför? Ja för att mina fans överöser mig med presenter mest hela tiden. Nu i lördags fick jag en mugg av Magdalena som rest hela vägen från Uddevalla för att se mig ombord. Ja ingen ska kunna säga att jag inte har trogna fans och jag blev superglad över den fina muggen.

Gretchen på mugg

Gretchen på mugg

Idag är det städdag i det Gretchska hemmet vilket innebär att jag ännu inte lyft ett finger. Det är viktigt att inte kasta sig in i tråkigheter lite hur som helst utan vara väl förberedd.

Ha en skön måndag!

/Gretchen

Jag överlevde Helga

Jag måste verkligen vara världens mest tursamma människa. De varnade för tågstrul igår och även om tåget var 5 minuter sent till Stockholm så var det en ganska lugn resa. Att sedan bege sig ut på havet när det blåser lite var inte heller någon större grej för det gungade knappt alls. Kanske är det så att jag är så van vid att vistas på vattnet att jag inte känner skillnad på orkan och stiltje längre.

Gretchen

Gretchen

Hur som helst var det en hyfsat trevlig kväll till sjöss och folk var glada, fulla och nästan härliga. Jag vill även passa på att tacka den fantastiske yngling som hälsade på mig i hytten på natten. Du gjorde verkligen min kryssning. I kväll kör vi igen med eller utan stormar och ynglingar.

/Gretchen

Låt mig komma fram i tid #Helga

Efter att ha avnjutit en gratis Starbucks sitter jag nu på tåget mot Stockholm. Det har sina fördelar att vara känd ibland.

 Hur som helst är jag lite bekymrad över tågresan då stormen Helga gör allt för att förstöra för mig. Det blåser och har sig som aldrig förr. 

  
Ska man tänka positivt, vilket man ska, så kommer väl det att bli värsta gunget på dansgolvet ikväll. Helga ska tydligen härja vilt över Ålands hav inatt och där är det jag som regerar över festen. Spännande! 

/Gretchen

Nominera Gretchen Till QX-galan

Varje februari samlas landets alla bögar, flator och kändisar på Circus i Stockholm för att klappa varandra på axeln och utbyta smicker och komplimanger. Det brukar vara en härlig tillställning som sedan sänds i TV.

IMG_4584.JPG

Nu har just du chansen att nominera mig, självaste lilla Gretchen, som faktiskt blev framröstad till årets ”Miss Pride”, till att tävla om priset ”Årets drag”.

Det enda du behöver göra är att gå in på nedanstående länk och fylla i ”Gretchen” i kategorin ”Årets drag”, så har just du möjligheten att få se lilla, rara mig i TV i vår. Visst vore det kul?

http://qx.se/gaygala_nomination.php

Nominera allt vad du orkar och dela gärna det här inlägget så att fler kan få chansen att nominera mig.

Tack på förhand!

/Gretchen