Gretchen på QX Gaygala 2016 i TV4

Tja, tja bloggen och alla gay-lovers!

I kväll är det Gaygala på TV4 kl 21.30 och om vi har riktig tur så kanske vi kan se mig. Jag invigde nämligen galan i ett nummer som jag Tine Matulessy satt ihop. Så kul för oss båda att vi äntligen fick möjlighet att arbeta tillsammans. Hur som helst så vet man aldrig med Tv och eftersom att kvällens sändning är ett sammandrag av måndagens gala, kan det vara så att jag är bortklippt.

Mitt öppningsnummer på QX gaygala 2016

Mitt öppningsnummer på QX gaygala 2016

Hur som helst var det en underbar tillställning och jag hade verkligen hur trevligt som helst. Jag blev adopterad av Mats & Magnus Carlsson och ingår numera i den mäktiga Carlsson-klanen. (Tror du mig inte kan du googla på ”Carlsson” så får du se att det är en stor klan.)

Mats, Magnus och Gretchen Carlsson - en härlig familj. Foto: Leo B för QX

Mats, Magnus och Gretchen Carlsson – en härlig familj. Foto: Leo B för QX

Jag träffade min bortaborterade (trodde jag) dotter, Simon Schill. (Glöm inte att titta i toastolen efter att du spolat så slipper du överraskningar. #GretchenTipsar).

Gretchen med Simon Schill (mor och dotter)

Gretchen med Simon Schill (mor och dotter)

Min partner in crime (och DJ-båsen framöver Leo B lyckades fånga en hel del av allt detta på bild för QX. Fler bilder på andra kändisar hittar du här.

Halvnakna brandmän, Henrik i mössa och nyfunnen vän i mask  höll mig på gott humör hela natten. Foto: Leo B

Halvnakna brandmän, Henrik i mössa och nyfunnen vän i mask höll mig på gott humör hela natten. Foto: Leo B

Inga Tvivel och Gretchen i kärt återseende

Inga Tvivel och Gretchen i kärt återseende

 

Gretchen och Jackie Clean

Gretchen och Jackie Clean

Puss i ljumsken!

/Gretchen

Oldenstedt & Gretchen DIY

Tja, tja Bloggen och alla pysslare.

Tillsammans med en av mina bästa tjejkompisar har jag i dagarna startat en ny youtube-kanal. Där kommer vi att presentera sminktips, hårstylingstips, träffa intressanta människor med kreativa yrken som både är kända och mindre kända för allmänheten.

I vårt första riktiga avsnitt testar vi ett DIY (Do It Yourself)-projekt som vi hittat på Pinterest. Tanken är att se om det är lika enkelt och kul att göra, som det verkar att vara på bilderna. Resultatet kan du se på filmen ovan. Vi hade hur som helst vansinnigt kul och varje onsdag från och med nu kommer vi att släppa ett nytt avsnitt av ”Oldenstedt & Gretchen”.

Oldenstedt & Gretchen

Oldenstedt & Gretchen

Glöm inte att prenumerera på kanalen. Det hjälper oss att kunna göra bättre filmer som fler kan se och det hjälper dig att få mer koll på när vi lägger ut något nytt. Kanalen hittar du här.

Puss i ljumsken!

/Gretchen

 

Ett sista försök

Tja, tja bloggen och alla Gretchen-lovers.

Vi har kommit till den tid i livet då det är dags att ta ett beslut. Jag har beslutat mig för att ge bloggandet på svenska ett sista seriöst försök vare sig jag vill eller inte. Det händer så mycket sjukt kul i mitt liv att jag måste få skriva av mig och vill någon läsa så, good for them.

DJ Gretchen

DJ Gretchen

Hur som helst så transporteras jag i detta nu till Malmö från Göteborg för i natt spelar jag på Wonk igen. Det var väldigt länge sedan sist men den som väntar på något gott, väntar lika länge som alla andra. Sjukt spänd inför att spela på nya lokalen på Stortorget 11. Det blir trallvänlig schlager och dansvänliga hits från efter midnatt fram till 4. ALLA härliga är välkomna!

Puss i ljumskarna!

/Gretchen

2015 – en tillbakablick

Älskade vänner men även andra.

Förra året började med jobb direkt. första helgen på det nya året var även första helgen att jobba mitt sista år ombord på Cinderella. Efter ca 220 spelningar ombord är det dags att säga farväl och gå vidare. om vi räknar med att jag i snitt haft 1500 gäster som dansat varje kväll, har jag nu underhållit 330 000 personer. Jag ger mig själv en klapp på axeln för det.

Gretchen på Cinderella

Gretchen på Cinderella

I början av året korsade jag väg med Carolina Falkholt, vilket ledde till två bejublade performances i Göteborg under året. Samarbetet fortsätter under 2016 och det glädjer mig oerhört. Life is art and art is amazing.

IMG_6765.JPG

Jag har under året även ökat antalet företagsspelningar, vilket jag tycker är fantastiskt roligt. Framförallt då dessa jobb tagit mig utanför landets gränser och spelningar i Köpenhamn, Wien, Berlin, Rom och Amsterdam är numera inget konstigt.

Gretchen dressed by Linn Stålberg

Gretchen dressed by Linn Stålberg

Att vara en del av Göteborgs kulturkalas var en naturlig utveckling för mig och när jag blev tillfrågad att medverka i deras kampanj kunde jag inte annat än att tacka ja. Det är en annorlunda känsla att se sig själv tapetserad över hela ens hemstad och jag var både stolt och generad på samma gång. Att sedan inta Kungstorget som konferencier under kalaset var en ära och en kväll jag sent ska glömma.

Gretchen för Göteborgs Kulturkalas

Gretchen för Göteborgs Kulturkalas

Detta är endast ett axplock av vad som hänt under 2015 för i vanlig ordning väljer jag att blicka framåt istället för bakåt. Det som hände igår är totalt ointressant idag osv. Vad som händer i vår är ännu inte klart mest på grund av att jag inte bestämt mig för vad jag vill göra men jag kan avslöja såpass mycket att jag inte är utan erbjudanden.

IMG_6656.JPG

Så här några timmar innan året är slut kan jag avslöja en liten hemlighet. Under hösten har jag i hemlighet spelat in lite TV och detta kommer att ses under våren 2016. Mer info om detta kommer i samband när programmen sänds.

En helt vanlig Gretchen

En helt vanlig Gretchen

Jag önskar alla ett fantastiskt Gott Nytt 2016 och hoppas att ni tar hand om varandra. Jag är Gudomlig och det kan du också vara. Se till att bli det under 2016!

/Gretchen

SJ ger mig gråa hår

Jag har pendlat som en skållad råtta (väldigt lustigt uttryck det där när man tänker efter. Vad exakt är en skållad råtta och hur ofta förekommer det fenomenet egentligen?) fram och tillbaka till Stockholm. Det har gått förhållandevis smärtfritt fram till i somras.

Visst har det varit en och annan försening men det har varit såpass sällan att jag knappt reflekterat över det. Den här säsongen har varit allt annat än smärtfri. Långa resor via ställen ingen levande människa borde besöka. Sjuka förseningar beroende på allt ifrån trasiga tåg till att någon ”glömt att beställa tåg över huvud taget”. Resultatet av detta ser du på bilden nedan. Jag har fått gråa hår. Inte bara ett utan hela huvudet är fullt av grå hår. Snälla SJ, låt mig få ett bättre 2016.

SJ ger mig gråa hår

SJ ger mig gråa hår

/Gretchen

Jag rockade röven av IKEA

Igår var det fest som aldrig förr i småländska Älmhult. 900 personer hade rest från halva världen för att dansa till min musik och dessutom gå på julfest men mest för min skull såklart. Det var helt GALET!!! Folk dansade vilt överallt och det var helt magiskt. Det var länge sedan jag haft så kul på jobbet och det säger en hel del, tycker jag!

Gretchen på IKEA

Gretchen på IKEA

Nu sitter jag på ett tåg mot Stockholm och känner mig en smula bakis och snart är det dessutom jul. Tänk vad fort livet kan ändras. Ha en underbar helg och ses vi ombord så vinka gärna men dansa hellre.

Ibland är det kul att vara DJ

Ibland är det kul att vara DJ

/Gretchen

 

Redo för IKEA

Sitter just nu på ett tåg mot mörkaste Småland för idag ska Älmhult få finbesök av självaste mig. 900 glada människor från HELA VÄRLDEN har flugit in bara för att Se och höra lilla mig spela. Jag är verkligen för härlig och det är så kul när människor från alla världens hörn inser det jag alltid vetat.  Det är en kort men intensiv spelning och målet är självklart att alla 900 ska bränna kalorier som aldrig förr.

IKEA-festen förra året

IKEA-festen förra året

Visst du förresten att dans är en utmärkt motionsform. Det är därför jag alltid försöker att dansa så galet det går när jag spelar. Under en helg på Cinderella går jag i genomsnitt ner 2-3 kg. (Lägg detta på minnet för det kan bli en quiz på det längre fram).

Det är väldigt tråkigt väder ute och det är verkligen inte lätt att hålla modet uppe men med lite skön musik i lurarna och en out fit to die for blir det alltid lättare. Det får vara dagens tips till alla ni som nästan givit upp hoppet på tillvaron i och med detta mörka, trista,regniga helvetesväder.

Sista rycket

Tja alla underbara!

Nu är det inte lång tid kvar att nominera mig till QX-galan 2016 så därför vill jag be alla som inte redan gjort det, att gå in på nedanstående länk och skriva ”Gretchen” under kategorin ”Årets drag. http://qx.se/gaygala_nomination.php Jag kommer att vara evinnerligt tacksam!

Så här nominerar du Gretchen

Så här nominerar du Gretchen

Är just nu spänd av förväntan för imorgon får jag besked om ett kommande gig i vår som jag verkligen vill ha. Om allt går i lås kommer jag kunna berätta mer imorgon, så håll tummarna och rösta gärna! =)

/Gretchen

 

Jag fick en mugg av ett fan

Det är alltid härligt att uppskattas på jobbet och jag vet nog mer om det än de flesta andra. Varför? Ja för att mina fans överöser mig med presenter mest hela tiden. Nu i lördags fick jag en mugg av Magdalena som rest hela vägen från Uddevalla för att se mig ombord. Ja ingen ska kunna säga att jag inte har trogna fans och jag blev superglad över den fina muggen.

Gretchen på mugg

Gretchen på mugg

Idag är det städdag i det Gretchska hemmet vilket innebär att jag ännu inte lyft ett finger. Det är viktigt att inte kasta sig in i tråkigheter lite hur som helst utan vara väl förberedd.

Ha en skön måndag!

/Gretchen