Vindrickandet fortsätter

I och med att jag aldrig är ledig annars, blir ledigheten som en frossa i socialt frosseri. 

  
Daniel lämnade mig alldeles lagom inatt runt 2 och ingen av oss var spiknykter, kan man uttrycka sig.

Idag är det ny dag med nya möjligheter så då ska jag bege mig till något som kallas Majorna i Göteborg. Det är på landet utanför stan. Där träffar jag Mikael Edberg och Anna Jansson för gôtt häng och lite vin och tapas. 

/Gretchen

Gör som Malena Ernman

Igår började operastjärnan Malena Ernman följa mig på Twitter och det må vara trevligt för mig men tänk hur stort det är för henne.

  
Jag är övertygad om att hon har högtflygande planer eller så behöver hon en boost i karriären för villen dag som helst kommer hon att erbjuda ett samarbete. Det är jag övertygad om. Hon vill väl som alla andra få ta del av min härliga mezzoröst, tänker jag.

/Gretchen

Idag får Daniel träffa mig

Det här med ledighet i värmen innebär ett evigt påfyllande av vätska. Man vill ju inte torka ut liksom. Därför kommer jag, i all min glans, att träffa Daniel idag för ett glas vin eller fem. 

  
Vilken trevlig umgängesformen det är att sitta i solen och pimpla vin och prata om livet, kärleken och döden. Det hinner jag aldrig annars för då jobbar jag ju jämt och nu är jag till pch med ledig på helgerna. Känns heltokigt. Hur som helst får just du ha en underbar fredag och en härlig helg dessutom.

/Gretchen

Allt om näthatare

Tack Magnus för din fantastiskt rakt-pa-sak-förklaring av hur näthatare är. Jag instämmer till 100 procent och därför citerar jag Magnus rakt av.

Näthatare

Näthatare

”Troligtvis kommer det alltid finnas människor som mår dåligt. Mår man dåligt kanske det känns bättre ifall man kan få någon annan att må lika dåligt eller helst sämre än en själv? Människor är sociala varelser som behöver kärlek och bekräftelser, jag har en bild i huvudet att de flesta näthatare knappt vågar hälsa på någon i trappuppgången, har få vänner och sällan eller aldrig haft sex. Vetskapen om att de aldrig kommer få ligga gör de så galna att de attackerar alla liggbara på nätet. Istället för att bli bortgallrad och ratad är det bättre för människan med dålig självkänsla att vara den som hatar och väljer bort. Glömde en sak, de dricker massor av energidricka, har svag fysik och är alldeles likbleka också.

Detta skrev Magnus som en kommentar på inlägget om Zara Larsson.

/Gretchen

Vår tids rödluvan och vargen

Efter gårdagens succékrönika om näthatet mot Zara Larsson (du hittar den här), är det med stor press jag skriver dagens saga om Rödluvan men ämnet är viktigt så egot får kliva åt sidan.

Just nu pågår Almedalsveckan i Visby. Det är ett jippo för att politiska partier, näringsliv, media och lobbygrupper ska få säga ”Hej, kolla på oss. Visst är vi coola?” Mer än så är det inte. Självklart ligger det på sommaren då det brukar råda nyhetstorka. Att skapa en hel vecka med politiska floskler fyller våra tidningar och tv från morgon till kväll men ger det något egentligt till oss medborgare? för mig känns veckan som ett sätt för politiker att framhäva sina egon och svänga sig med fina och stora ord och inte mycket mer. Jag kan givetvis ha fel och blir gärna tillrättavisad. Med det i bakhuvudet, ber jag dig ta del av nedanstående saga som inspirerades av en väns Instagram igår.

Rödluvan och vargen (staten)

Rödluvan och vargen (staten)

Rödluvan och vargen

Rödluvan skulle besöka sin mormor, lite likt originalet då hon är på väg till mormor med bullar och ”saft” (jag tror att det var vin i originalberättelsen men att berätta för barn att vuxna dricker vin är värre än att svära i kyrkan, så det blev nog bortcensurerat i tidiga år.) Tillbaka till vår berättelse. Rödluvan skulle fixa håret på mormor som ligger på äldreboende i en helt vanlig stad som vi kan kalla Storstaden. Hon gör sig i ordning och ser fram emot att träffa mormor då det var ett tag sedan de sågs senast. Rödluvan jobbar nämligen väldigt hårt och betalar således en hel del i skatt till kungariket.

När hon kommer fram till mormor, luktar mormor både kiss och avföring för mormor har haft samma blöja i två dygn och fått ligga i sängen hela den här tiden. Mormor är väldigt svår att få kontakt med då hon lider av en enorm uttorkning. Vill man inte störa med att byta blöjor, kan man ju inte fylla på i andra änden, tänker personalen förnöjsamt. När rödluvan ställer just denna förnöjsamma personal till svars, svara de just att ”de inte vill störa” mormor. Rödluvan blir alldeles till sig över mormors tillstånd och tvingar i henne resorb och vatten och efter ett tag kvicknar mormor till. Hon är så glad att se rödluvan och historien borde sluta lycklig i alla våra dagar här. Men det gör den inte. För vad som händer när Rödluvan måste ge sig ut i världen för att dra in pengar så att hon kan betala skatt till kungariket, vet vi inte. Och vad hade hänt om Rödluvan väntat en extra dag?

I relation till detta känns partiernas samhällsengagemang från Almedalen inte långt ifrån Marie Antoinettes berömda kommentar när franska folket svalt i brist av bröd: ”kan de inte äta sockerkaka?” För samtidigt som partiledare höjer sig själva och sparkar på sina motståndare så sker saker som vi i välfärdsstaten Sverige aldrig skulle behöva erfara. Mormor vill inte ha sockerkaka. Hon vill bara bli ompysslad som hon har rätt till.

/Gretchen

Idag blir det vinmys i solen

Annika, Robin och så jag då...

Annika, Robin och så jag då…

Efter att ha bränt mig rejält igår blir det till att sitta med långärmat på uteservering med Robin och Annika idag. Lite gôtt häng, som man säger på göteborgska. Semesterkänslan börjar infinna sig och jag säger inte alls emot. Att bara ta det lugnt, inte passa massa tider och bara ha det soft är inte så dumt ändå.

/Gretchen

 

Stackars killar… #BackaZara

Jag tycker synd om alla killar.

Kanske inte lika synd som de verkar tycka om sig själva men ändå synd. I takt med att jämställdhet mellan könen börjar breda ut sig så klär sig allt fler män i någon ohyggligt ful offerkofta. Det hotas på nätet med våldtäkter och mord som om det inte funnes någon morgondag och för vad? – Jo, för att den moderna kvinnan har börjat att ta för sig och börjat ta plats i samhället. Det är tydligen det största hotet mot vuxna män i vårt land. Arbetslöshet, osäker framtid  och rysk invasion läggs snabbt åt sidan som något trivialt, för när en skitsnygg, 17-årig tjej är lite kaxig så ska hon minsann tryckas till (gärna från båda håll, om man får tro kommentarerna) så att hon aldrig gör om det. Kanske beror det på att hon inte bara uttrycker sig smart utan att hon ser väldigt bra ut samtidigt som hotar och får dessa sk. män att känna sig i underläge. Det är måste vara extremt hotande för korkade fula män, tänker jag samtidigt som jag målar eyeliner och njuter av min egen uppenbarelse i spegeln.

Zara Larsson - vår tids största hot?

Zara Larsson – vår tids största hot?

Det är tragiskt att se hur svagbegåvade män kan vara. Det mest uppenbara för mig i dessa elaka hot och kommentarer är att det inte är några direkta alfahannar som tar sig tiden och energin till att engagera sig hatiskt mot en kaxig, skönsjungande och begåvad tjej på 17 balla jordsnurr. Nej, det måste vara de här små, fula männen som blir till stora stygga vargar bakom sina tangentbord. De kan knappast ha några döttrar, för då vore hatet bevis på riktig sinnessjukdom, så jag antar att de lever att ensamt och bittert liv. Synd för dem. Dock inte synd nog för att ta sig friheter att hota någon som uttrycker sina åsikter offentligt.

Lägg tiden på att se över era egna liv istället och jobba med er själva. Det kommer att ge mycket mer tillfredsställelse än att hota kvinnor på nätet. Tro mig. Jag tvivlar att någon osäker man kommer att läsa detta då mina läsare övervägande är smarta kvinnor men det är något jag är stolt över. Tack alla sköna tjejer som vågar ta plats i samhället och i media. Det pågår ett fult spel men genom att fortsätta slåss gör vi världen bättre dag för dag.

Stå på dig, Zara Larsson. I got your back!

/Gretchen

Gretchen testar svenssonliv

  
bland måste man utmana sig själv och idag är inget undantag. Tvärtom. Jag skall träffa en ”vän” för lite picknick i Slottskogen. Det är dit alla i hela Göteborg går när. Temperaturen är över 13 grader och man kan skymta solen i fjärran. 

Jag brukar inte vara mycket för stora folkmassor men eftersom stora folkmassor är mycket för mig, får man bjuda igen. Det är såpass härlig jag är.

Jag har dock laddat upp med lite bubbel i vanlig ordning så det går ingen nöd på mig.

/Gretchen

Gretchen i politiken?

Tja, tja bloggen och alla Allmedalentokiga!

För ett par dagar sedan fick jag ett tips av en vän att ge mig in i politiken. Inte raka vägen in i partipolitik utan mer som en åsiktsmaskin över vår nutid. Jag jublade och tänkte att ”det här kan ju bli kul” men ju mer jag läser och ju mer jag tycker desto mindre lust får jag. Politik handlar inte om att driva ett land utan det är mest som ett bloggkrig partier emellan. Det smutskastas och lovas en massa men oftast helt utan resultat.

Gretchen for Änkekejsarinna

Gretchen for Änkekejsarinna

Nu ska tydligen skatterna höjas också för att klara statens finanser. Jag tycker att det låter som en lysande idé i ett land som redan ligger i toppen av världen gällande skatter och som dessutom har en hel del statliga bolag med miljonvinster. Vi lever lite i en kapitalistisk kommunism vilket är två motpoler i samverkan. Sedan vill jag dessutom ifrågasätta kompetensen hos vår finansminister. Jag tycker att någon som bär den titeln ska vara kunnig nog att kunna bolla med de pengar man har. Säg den ekonomichef på vilket företag som helst som inte velat kunna ösa på med några miljoner lite när det passar. Sådana finns inte.

För övrigt anser jag att barnbidraget bör dras in för evigt. Vem skaffar barn om man inte har råd liksom?

Med det sagt, lämnar jag detta åt sitt öde och ägnar mig åt mer intressanta saker som mode, konst och matlagning.

/Gretchen

Om en vecka köper jag Grekland för en krona

Tja, tja bloggen och alla greker!

Grekland

Grekland

Grattis! Om en vecka är ni mitt folk. Eftersom det är total ekonomisk kris i Grekand och inga planer på att betala tillbaka lånen finns, är jag övertygad om att Grekland kommer att gå i konkurs. Det kommer att försvinna ut ur EU och klara sig på oliver och fetaost ett långt tag framöver.

Som tur är finns jag. Jag kan tänka mig att köpa Grekland för 1 krona och ta över styret som Hennes Majestät Gretchen I. Självklart måste vi döpa om det till Gretchland men efter alla tråkigheter kan det vara bra att börja bygga upp konceptet helt från grunden. Med fokus på sol och bad och bra mat. Det är ett trevligt land med tusenårig historia om än en bångstyrig sådan. Historia alltså. Jag tror dock att om någon skulle lyckas med att reboota ett land så är det jag men det är något framtiden får utvisa. Tills dess följer vi utveckligen i denna katastrof till misskött ekonomi med spänning.

/Gretchen