Deltävling 2 Malmö

Tja, tja bloggen och alla schlagerfans!

Igår var det alltså deltävling nummer två i melodifestivalen 2016. Malmö stod värd och Charlotte Perrelli var huvudartist. Det var tider det, hörni. Maken till tråkig deltävling får vi nämligen leta efter. allt kändes blend och vi kände igen det mesta sedan långt tillbaka men låt oss gå on lite i detalj på deltävlingen.

Charlotte Perrelli och Gina Dirawi

Charlotte Perrelli och Gina Dirawi

Öppningsnumret var väl lite småtrevligt till en början tills det blev en total rip off av musikalen Chicago och stort hår räddar ingen när det väl kommer till kritan. Att Charlotte skulle vara gästprogramledare men inte fick det för att hon gör reklam för Comviq och därför fick bli huvudartist, gjorde att hemmes roll kändes överflödig. Det är inte som att inte Gina Dirawi inte kan leda mello själv. Det gjorde hon ju redan när Danny var med. Fru Perrelli var lysande i mellanakten när hon hyllade schlagerdivan på ett proffsigt och fullfjädrat sätt. Bästa numret på kvällen, om du frågar mig.

David Lindgren känner jag sedan många år tillbaka och han är fantastisk på scen. Att han sedan sjöng Axwell/Ingrosso-låten ”Sun is Shining”, var väl kanske inte jätteiponerande men det funkade för Måns att sjunga Guetta förra året så varför inte?  Själv ser jag fram emot när någon ska tolka Get down av Tiësto nästa år.

Victor & natten med låten ”100%” ville äta upp någons tunga och trodde att det skulle hjälpa. Detta föll mig inte på läppen alls. Det tråkiga med ett program i mellos storlek är att tidigare okända artister kan make it or break it på tre minuter. Jag tror det lär dröja tills vi får se mer av den här killen framöver.

Molly Pettersson Hammar sjunger fantastiskt. Jag vet för vi har jobbat ihop ett par gången och hon är alltid sjukt grym live. För mig går det inte riktigt igenom rutan tyvärr. Kul med en andra chans för Molly men final? Jag tror inte det.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Isa – i will wait. Snyggt nummer med fint ljus och tjejen sjunger bra. Låten var helt okej men jag är väldigt kritisk till ballader i melodifestivalen. Ska det vara ballader ska det vara pampigt som ”Undo” med Sanna och riktigt där var vi inte igår.

Krista Siegrieds hade tagit sig hela vägen från Helsingfors för att medverka i Malmö. Kalla mig olika hemska saker, men jag gillade hennes aningen daterade låt och framträdande. Att de dansande killarna hade röda onepice på sig gillade jag mindre men man kan inte få allt, tänkte jag och glömde bort låten..

Patrik Isaksson, Uno Svenningsson och Tommy Nilsson med låten ”Håll mitt hjärta hårt” visade att tre kända namn i en ”supergrupp” inte gjort någon glad. Jag var uttråkad innan låten startade och den lät precis som jag hade befarat. Snälla Christer Björkman, kan vi sluta bunta i hop artister till supergrupper?

David Lindgren och Wiktoria

David Lindgren och Wiktoria

Wiktoria – Save me. Jag minns inte hur låten gick men den var helt okej. Det spelar mindre roll för hennes outfit med projiceringarna är det coolaste jag sett sedan jag såg mig själv i spegeln i Kemals origamioutfit. Jag kunde inte sluta titta på den här lysande stjärnan. Här har vi nästa storstjärna på den svenska musikhimmeln och med en finalplats säkrad kanske vi kan skicka henne hela vägen från Globen till Friends Arena, eller vad tror du?

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.