Västtrafik suger hästballe

Tja, tja bloggen och alla som förespråkar kollektivtrafik!

Jag är på väg till Mölndal för en härlig dag med min vännina Malin och jag tänkte ge det här med kollektivtrafik en chans istället för att ta Über men det var nog sista gången.

Det spelar ingen roll hur många appar, hemsidor eller annat festligt Västtrafik skapar för de kan ändå inte hålla tider eller ens leverera transport lver huvud taget.

Jag tänkte att jag tar en tidigare buss än jag behöver för Västtrafik är inget tillförlitligt företag. Mycket riktigt ställer jag mig att vänta som ett fån vid vägkanten i god tid tills bussen ska komma. Det gör den inte. När den väl kommer är det nästa buss som kommer. Den tar nästa dubbelt så lång tid på sig in till stan o h sedan stannar dem där. Ofrivilligt byte, jo jag tackar.

  
Spårvagnen är bara 4 minuter sen så här är ju inget konstigt men även den tar onödigt lång tid på sig. Nu är den endast 9 minuter sen och jag är ännu inte framme… 

Jag är lite nyfiken på hur man ska lyckas att få folk att åka kollektivt när det inte är jättebilligt och allt annat än pålitligt. Kan man få tåg och bussar att gå i tid i en mångmiljonstad som Tokyo så borde man väl kunna få lokaltrafiken i en liten stad som Göteborg att fungera, eller? 

Snart kommer arbetet med västlänken att dra igång och jag fasar inför vad det kommer att göra för alla oss som bara vill kunna ta oss till och från jobb, träning och premiärer på ett snabbt och enkelt sätt. 

/Gretchen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.