Västerås med pappi 

Igår åkte jag, pappa , pappas extrabarn cherie och hennes kompis till Västerås. 

Brudarna skulle till kokpunkten, ett äventyrsbad i Västerås , pappa och jag skulle och hälsa på min farmor/pappas mor. 

Var ju några år sen som vi tog kontakt med pappas biologiska mamma. Han blev adopterad som 6 månaders och den farmor och farfar som jag växte upp med är alltid min farmor och farfar. Fast på äldre dagar tog jag och letade upp samt tog  kontakt med min biologiska farmor och släkten på den sidan. Något jag är väldigt glad för idag. Lite som att veta vart man kommer från och tror pappa känner lika samt att han fått svar på mycket frågor han haft i livet. 

Tror jag ska försöka att träffa mina kusiner från min biologiska farfars sida… de bor i Sundsvall …. annars kommer man ångra sig att man aldrig lärde känna dom ❤️ 

Glad påsk. 

Hej alla Goa och glada. Här startade vi morgonen med att Leon fick leta påskägg. Vi ska åka och plocka med min kusin i bilen för vidare färd upp mot Lesjöfors och mat + fika hos morsan. Jag bidrar med en halloncheescake till fikat. Blir en tur förbi pappa på hemvägen. Glad påsk på er! 

PS. Mitt smile beror helt på en person i min närhet som senaste veckan fått mig att le varje dag trots smärtor i kroppen och energilöshet ❤️ 

När man får tummen ur. 

Hej allihopa. Har varit helt omotiverad att ta tag i saker jag skulle ha fixat utomhus på gården men fick i lördags hjälp så lastpallar kom undan framför garagedörren , vet inte vad jag tänkte när jag ställde dom och blockerade dörren men fick dom några meter åt det hållet de från början skulle till… där de nu också ligger. På rätt plats nu en bit från gräsmattan. Hade även 4 stora stenar som jag försökt välta fram över gården för att få undan. De ligger nu i en hög i utkanten så jag slipper störas av dom. 

Jag gillar ju brasor och i helgen blev  det en riktig brasa där jag eldade upp brädor som var obrukbara och massa skit som legat på gården som gick att bränna upp, vart riktigt varmt och skönt runt mitt bål. 
Sen har jag faktiskt varit lite kreativ och byggt en bänk av gamla stolar och brädor…. och dynor av tyg och dynor jag redan hade. 

Såklart ska jag endera måla eller sy nån dyna som döljer ”bänken” eller vad tusan det blev lite. Men den är stabil och jag kan sitta och ta en kaffe i solen medans barnen leker på studsmattan intill i alla fall ! 

Till främre entrén där det redan finns platsbygda bänkar så satte jag upp ett tyg för att dölja förvaringen jag har under bänken samt sydde dynor av tyget dralon från stoff och stil vilket är ett vattenfrånstötande tyg som lämpar sig just för tex utedynor , då slipper jag oroa mig för fuktskador och röta i tyget. 

Fick måttanpassa de dynor jag hade och sydde ett kondomtight fodral så bitarna skulle hålla sig på plats ;)! 

På bakre entrén lade jag veck på tyget  och sydde på en kappa direkt på dynan. Blev rätt bra och nu har man lite viloplatser varstans på gården, bra för en annan som blir trött efter bara en liten stund och får micropausa rätt ofta, nu kan jag åtminstone göra det  UTE istället för att gömma mig inomhus! 

Fast idag vet du tusan om jag går ut, regnet öser ju ner och jag ruset bara jag tittar ut genom fönstren ju. Kanske en tripp till gymmet samt hämta ett paket på Coop inne i stan. Måste dock lägga på ett ryck då för har lovat Leon hamburgare när han gör entré här hemma efter skolan ❤ 

Trevlig ny vecka på er ❤

Besök hos syrran 

Idag har jag varit större delen av min vakna tid hos syrran som bor i närheten. Blev bjuden på middag och har gosat med syrrans ”lilla” knähund, han tror verkligen han är en chihuahua 😉 

Fick mig ett ofrivilligt hångel till och med ;), blä… 

Nu har jag precis kommit hem, skulle behöva att storstäda och våttorka golv men orkar inte så slänger mig på soffan och andas ut och äter lite jordgubbar istället. Städet får jag försöka klara av imorrn… nu när jag är orkeslös har jag verkligen fått lära mig att hantera min städmani, får inners inne panik när det är stökigt eller jag inte torkat på några dagar men eg ligger jag nog på en mer normal nivå med mitt städande nu. Har fått lära mig att ingen dör om man sparar saker tills nästa dag ❤

Kram till den som vill ha 🙂 

Hej hå! 

Idag är första natten jag sovit med halverad dos på en av mina kvälltabletter, propavan. Den ger mig som en seghet och bakfylla varje morgon och det är jobbigt att aldrig orka gå upp föränns efter 10 🙁 . 

Funkade sådär , kunde inte somna riktigt ordentligt (antagligen pga halverad dos) tog mig flera timmar att somna , vaknade 7 imorse men var helt slut då så kom upp runt 10 ändå. Hoppas det blir bättre efter några nätter och att jag piggnar till tidigare på morgonen. 

Drar till min lillasyster i Nykroppa nu, måste ha lite vuxet mänskligt sällskap. ❤ först förbi Ica och köpa påskgodis till ungarna, var väldigt billigt idag. Fixa lite fina påskägg åt dom även om de snart kanske är lite för stora för det ;)! Jag brukar gömma i trädgården och ge dom karta vart de ska leta. Godis blir man aldrig för gammal för och jag älskar ju traditioner som jul påsk och andra högtider och vill ändå fira det på vanligt vis. 

3 år som husägare idag ❤

Efter mitt senaste inlägg måste jag ändå skriva nått positivt.  Mitt hus , jättevärdefullt för mig och nått jag för många år sedan lovade mina barn! Idag har vi haft vårt hus i hela 3 år. Förutom att jag måste byta tak i ett rum så är nästintill allt ommålat och nytapetserade intill minsta lilla list. Å allt jobb med huset har jag gjort själv. (Tyvärr kanske man kan skriva) hade gärna gjort det med en sambo. 
One more thing : 

Å skulle det inte varit för min medverkan i Big brother hade min husdröm aldrig blivit sann. Nu i och med vinsten så kunde jag bli skuldfri och använda vinsten på lägenhetsförsäljningen till insatsen på huset ❤ varje gång tänker jag att det aldrig varit möjligt utan min medverkan på tv och  alla som röstade på just lilla mig. Tacksam är bara förnamnet och såklart var de 15 veckorna värd det. ❤ tack alla ni som stöttade mig och röstade. 

Sommartid är det underbart och vackert här hemma, vintertid ser det inte lika fint ut : 

MEN ….! Det är mitt och barnens hem och jag älskar varje mm av huset och gården ❤ vilken årstid det än är. 

Då det är så stort med många rum kan säkert min dröm om fler barn och kärnfamilj kanske också förverkligats. Tills dess bor vi här som en liten familj. 

Trevlig fredagkväll på er. 

För ett år sen levde jag inte….

Sitter här och ser tillbaka på mitt liv de senaste åren jag varit sjuk, de säger att man inte ska blicka bakåt men det måste man ibland för att se att man i nuläget tagit sig framåt ❤. Vid den här tiden förra året , dagarna innan påsk så var jag totalt slutkörd både fysiskt och psykiskt. Allt som jag varit med om i mitt liv kom som en bomb, jag hade redan varit hemma sen maj 2015 då jag en dag fick synrubbningar och ramlade ihop på mitt då nya jobb. Hade länge gått och mått dåligt på alla sätt och vis.  Bröt ihop totalt och blev sjukskriven på lång tid för att läka kroppen och få vila då hjärnan och kroppen lade av helt… 

Jag hade länge kört på i alldeles för hög fart både på jobbet och privat , magen blödde , tarmen var det en spricka i som ofta däckade mig pga smärtan, att sköta magen var ett halvt företag (skulle fått tillfällig stomi för att läka sprickan ) och hade sen många år haft en inflammerad axel som behövde opereras och allt detta gjorde mig sömnlös på nätterna. Sen fanns det ju andra saker i mitt liv som länge sugit energin ur mig…. 

skrev detta inlägget när jag efter en överdos försökt att avsluta mitt liv för drygt ett år sedan : 

jag-maste-ta-en-paus-om-jag-ska-overleva/

Idag så vill jag leva även om livet är hårt , hoppas aldrig mer att det går så långt och så illa att jag känner som jag gjorde då! Jag är inte ens nära mina forna 100% men jag jobbar på det och har insett att i framtiden när jag blir frisk kommer mina 100% vara nått helt annat än innan, ligga på en annan nivå (lägre)  för annars kommer jag trilla dit igen. 

Mycket i livet går inte att styra över men jag kan själv åtminstone sätta gränsen för när just jag är good enough! Å det räcker… ❤ ingen brukar tacka för att man gör 20 eller 70 % mer än vad som är normalt, kanske gör man det för att själv bevisa och bekräfta för sig själv vad driftig och duktigt man kan prestera , men  kroppen kommer inte tacka dig när du sliter ut dig. Och du har bara en kropp/ett liv. Vad är viktigt i livet för just dig? Vad vill du eg uppnå och för vem (om inte för dig själv) gör du saker för? Hur har du det med glädje och energi och tar du dig tid för viktig återhämtning eller är kalendern bara full av energikrävande aktiviteter och noll andningshål? Aktiviteter och möten med människor du själv inte styrt valet över? Din tid är dyrbar så lägg den på sånt du mår bra av och på personer som berikar ditt liv ❤

Denna påsk har jag barnen och även om jag inte på långa vägar är hel och frisk igen så tar jag en dag i taget, känner efter och jobbar på att jag ska må bättre. Denna påsk tänker jag inte ligga intagen på psyk , full av mediciner i kroppen och vara där under en lång tid , jag vill orka att leva och få må bra och se mina 2 stora kärlekar växa upp till små män… få vara den bästa mamma jag kan vara för dom. Familjen , Det är  det viktigaste i mitt liv❤ 

inget kommer någonsin bli det samma igen men kanske kan det faktiskt även bli ännu bättre än innan också ? ❤ 

/ good enough ❤ å min tolkning av det. 

Ibland är jag världens klumpigaste. 

Dagen började ju i katastrof då jag vevade ut en stor kopp kaffe över köksbordet i förmiddags! Såklart var bordet smockat med massa krimskrams också…. tur man har handdukar i närheten att slänga på  och det åtminstone inte rann ner och förstörde mattan ! Vet ju med mig sen långt tillbaka att jag gestikulerar rätt friskt om jag har en diskussion om något och brukar då rätt ofta veva ner och dra av misstag med mig saker i närheten när armarna flyger och far. 😉 

Idag hade jag ingen diskussion med nån så kan inte skylla på det, pratar heller inte med mig själv heller även om jag nog är rätt knäpp ibland…. ;)! Har inte börjat med det än iaf ! Anledningen var faktiskt en rollokola jag skulle ha till kaffet. Var ju så sjukt sugen och skulle sluka den när jag blev blind för allt annat på bordet…. så kan det gå!  Hade som barn alldeles för långa ben och armar i proportion till övriga kroppen och kanske har jag ”aparmar” fortfarande även om jag lärt mig hantera dom lite bättre nu. 

Nu ska jag åka iväg på sonens bowlingträning inne i stan. Tur inte jag ska kasta klot idag för det kunde nog hamna vart som helst känner jag…. ingen bra dag idag….. 

puss ❤

På sonens begäran 

Hejsan på er. Här har det varit några jobbiga dagar pga sömnlösa nätter med ångest för många saker i mitt liv. Vet ju själv att 80 % av detta kan jag ändå inte styra över så borde hellre släppa det och avvakta vad som händer. 

För att få någonting nyttigt gjort istället för att grubbla ihjäl mig på allt från barnen , ekonomi, kärlek och jobb så tog jag i måndags kväll hjälp av min kompis Marie som var förbi mig på en kaffe. Flyttade ut studsmattan till ett ställe där den inte är i vägen ….. ja, sen efter det har jag själv pillat med krokar och spänna upp mattan och sen få upp nät. Ca 3 dagar tog det mig för jag får ta det i min takt. Leon bad mig i söndags att plocka fram studsmattan, hade själv redan funderat på det men inte orkat. Men fick motivation när sonen bad mig. Vad gör man inte för sina största kärlekar i livet! 

Nu hoppas jag grabbarna kommer trötta ut sig och lägga lite av all energi på utelek samtidigt som de får massa frisk luft. 

Hej hopp!