Spabad med syster 

Hej på er alla goa. Igår kväll åkte jag till syrran och bubblade ute i deras utespa. Kände efteråt att min kropp verkligen både mådde bra av och behövde det. Ibland slappnar man av mera på bortaplan och tänker inte på allt som är hemmavid. 

Tror jag satt där i ca 1,5 h och då jag skulle gå upp kändes kroppen extremt tung , antagligen för jag slappnade av. Nästan så jag ramlade då jag steg ur. 

Mysig kväll var det iaf, tror jag får hyra den nån mer kväll när jag behöver total avslappning  

 

Hej å hå

Kom precis hem från besök hemma hos min syster i Nykroppa, vi tog med oss lite nybakta bullar och jag fick en liten mysstund med en sovande liten bebis i min famn❤️ saknar allt den tiden när mina barn var små och man hade dom tätt intill kroppen typ alltid. 

Igår lade min gräsklippare av :( hade klippt en liten plätt vid främre entrén och skulle rulla över till andra sidan gräsmattan och klippa då den inte ville starta mera. Det är sånt här man skulle behövt en teknisk Karl till. Såg till slut att en plastring  under huven vid motorn hade lossnat. Jag har diverse olika verktyg men inte den sort som behövdes för att få upp de försänkta muttrarna med, ringde far min och frågade honom för han har allt och lite till av verktyg. När han kom hit och öppnade verktygslådan var ju såklart just DEN storleken som jag behövde på verktyg den enda som inte fanns med :/ . 
   
 
Slutade med att jag försökte klippa på sidan av huset med en handjagare. Min axel tackar mig inte idag för det även om jag inte gjorde så mycket. Har satans ont idag och gräset bara växer. Får vänta tills farsan kommer hit igen och hoppas på att den delen som är trasig går att ersätta för jag har verkligen inte råd med en ny gräsklippare. 

Nån ängsmark med fästingar är heller inget alternativ för mig så håller tummarna för att det fixar sig med klipparen  :) 

Idag är jag tacksam över: 

just det här att känna tacksamhet över små saker i livet, det har jag varit oförmögen till länge pga sjukdom. Försöker ändå att se ljuspunkter och att inte tänka mörka negativa tankar , men det är svårt ibland när man väl är där på botten och kämpar. 

Just därför ska jag idag försöka lista lite saker jag faktiskt är tacksam över: 

1. Att jag vaknade upp imorse med världens godaste unge bredvid mig i sängen och får vara mina sönders mamma i både bra och dålig dagar. 

2. Igår ville jag inte göra nått alls men frågade ändå Leon om han ville göra nått, ”- baka bullar” svarade han. Fick lite halv panik för tänkande x antal timmar det skulle ta och om jag skulle orka med nått sånt. Tur så har jag en kunnig son som var till stor hjälp.  

 
Frågan idag är hur jag ska lösa förvaringen av alla bullar, får rensa frusen eller dela med mig till grannarna. Vi bjöd dock upp våra ena grannar på bullkalas igår kväll vilket var väldigt trevligt.  

 
3. Idag har jag varit hos min läkare på undersökning och fick svar på vad som orsakar mina smärtor i tarmen. Som jag gissade så har jag en spricka i tarmen som är det onda. Nu ska jag dock vidare till kirurgen och ev operation för att sy ihop mig igen. Tills dess får jag leva på laktulos ocv fortsätta hantera smärtorna så gott det går . Nått jag dock blivit lite av specialist på nu dock. 

4. Jag fick hem mina nya jobbsandaler igår och de passade utmärkt. Ser dom som en påminnelse vart jag kämpar för att ta mig, att klara av att jobba igen om så på en lägre procent men ändå orka göra nått. 

5. Jag har insett att jag inte behöver en man för att vara komplett och accepterat det faktum att jag säkerligen kommer leva ensam resten av mitt liv också, visst är det trevligare att ha en till halva men jag klarar mig bra ensam också. Detta innebär att jag inte kommer ta eller falla för nån som inte är värd mig. Det är slut med karlar som bara vill ha lite kul ett tag och det när de vill eller det passar dom. Det är slut på killar som säger bra saker men aldrig lever upp varken till vad de säger sig vara eller vad de är kapabla till. 

6. Jag har världens bästa mamma som är ett stort stöd i mitt liv vare sig det handlar om småsaker eller stora livsbeslut så är det alltid bra att diskutera med henne som har en enorm livserfarenhet av både det ena och det andra och som i de flesta fall ändå har rätt eller iaf kan jag hitta en poäng i det hon delar med sig av och jag lär mig massa användbart på det viset ❤️. 

  
Nu ska jag ta och göra dagens göra: klippa gräsmattan. Iaf lite av den. Grannen berättade att katterna deras kommer in med massa fästingar varje dag så det verkar vara ett fästingår. Jag får rysningar av reklamen på tv mot tbe och borrelia ocv hjärnhinneinflammation och all skit de där skadedjuren kan orsaka. Därför måste jag hålla gräset lågt här… Usch det ryser i mig. Ska kolla mig varje kväll hedanefter så jag inte har nån blodsugare på mig. 

Vad är ni tacksamma över i era liv och vad ger er glädje ? 

Puss 

Lördagsmys med Mammi ❤️

idag kom mamma förbi och hjälpte mig med sista veden. Så himla tacksam för att jag har henne och min kompis Niklas för de är dom som varje år hittills hjälpt till med mängderna ved. Svårt att klara det ensam så utan dom hade det aldrig gått. 

Hade väl kvar några kubik imorse  

 
Men nu är det staplat och borta :)  

 
Det är ett slaveri med ved och inte alls terapi som vissa ser det som, om jag nån gång kommer leva i tvåsamhet med en Karl här (+barn) så vill jag absolut investera i bergvärme. 

Vi passade på att unna oss en trevlig tripp till Hällefors bruksträdgård för att få ett break och samla lite krafter. Herregud va växter och blommor det fanns och hade jag haft en fet plånbok hade jag köpt fina blommor till entrén. Hittade million bellis i en kombinerad aprikos/ rosa färg som var underbart fin. Får suga lite på det och se om jag har råd med dom senare.  

  
Trodde jag skulle få besök idag men blir ensam i helgen då sjukdom satte käppar i hjulet. Tråkigt men jag kan ju inte gråta för det och vill heller inte bli sjuk ju.  
Fick ju dock några vackra vita pelargoner av mamma som jag tror ska få vara inne , har när jag blivit äldre fastnat mer och mera för sånadär tantblommor som farmor hade när jag var liten. Alla gamla tanter har pelargoner och sköter dom bra och jag får väl joina den gruppen även om jag ännu är relativt rätt ung. 

Mamma har börjat oroa sig för mina motionsvanor. Känner själv att det dock gått överstyr. Då jag tidigare lidit av både träningsmani kombinerat med ätstörningar sedan tidiga tonåren så känner jag även själv att hon har en poäng. 

Jag har nämligen tidigare varit nöjd över mina 20-30 svettiga minuter på cykeln men Har börjat att pressa mig själv mera och mera i ett tvång och är uppe i minst 40 min om dagen nu och ofta nån timme, mycket av det är för jag känner mig inte nöjd med mindre nu :( pressar alltid mig själv mer och mer för varje gång och det blir fel tänk för mig. Erkänner det själv att det är så, visst är motion bra men inte när det blir hets och tvångstankar runt det eller man lägger om och äter helt annorlunda. Morsan ser detta och förstår oftast innan jag själv reflekterat över att jag är på g in i skiten igen och måste stoppa mig själv. Tacksam att hon säger till och troligtvis får jag kämpa med dessa sidor hela livet :( . Det sitter ju inpräntat i mitt huvud och ju smalare jag blir desto mer nöjd är jag med mig själv, men det är sjukt! Sjukt så in i bomben mina tankar kring mat och träning. När jag har barnen är det lättare för lagar alltid mat varje dag och äter med dom men när ingen ser så håller jag på och misshandlar mig själv med förbud om mat och hets om träning , önskar att det aldrig hade fått fäste i mig. Insåg i tonåren och erkände för mig själv att jag hade denna sjukdom och fick då hjälp , jag märker dock nu vart det är på g då jag är självmedveten. Tack mamma att du finns där och kan hjälpa mig att hjälpa mig själv. 

Ikväll ska jag bara soffligga och äta godis utan dåligt samvete, försöka iaf, vad tusan skulle livet vara värt om man inte fick njuts av choklad och frestelser ibland? Det är ju den enda drogen jag använder, choklad och coca-Cola då. 

Puss på er, ha en fin helg och ta hand om er och de ni älskar ❤️

Det går framåt 

Idag har jag varit på psykiatrin och träffat min terapeut. Kändes riktigt bra att prata ut om det som hände i söndags med telefonsamtalet och allt och mina känslor och tankar omkring det. Man kan ju aldrig ändra nån annan men jag får lov att jobba på att inte låta nån attackera mig gång på gång och även försöka hantera  hur jag då reagerar och hanterar situationen annars kommer jag alltid att tryckas ner och må skit. Denna person som upprörde mig  kommer never att ändras eller bli mogen och ta ett vuxet ansvar. 

Kanske var det ett så bra möte idag på psyk därför att jag tog upp RÄTT saker som jag kan få hjälp med hur jag ska hantera och tänka om. Nöjd med dagen och det går framåt i vårt arbete med mig. 

När jag åkte hem svängde jag förbi hemma hos min vän Sarah som bor på vägen hem. Kändes bra att prata med henne och bara att sitta intill och ha sällskap ett tag. Nu när jag kommit hem tog jag itu med att klippa gräset och försöka få undan några kärror med ved…. Vet ni hur lång tid det tog? Typ 2 h i mitt tempo även om jag gav allt jag kunde. Jag tog det som dagens träning eftersom svetten sprutade och jag såg ut som en tomat i fejset.  

 
Ja , ni ser vad jag menar med tomat. Fin gräsmatta nu och satt och njöt av utsikten mot vattnet. Jag är glad att jag var med på tv och vann de där pengarna och kunde bli skuldfri och använda pengarna från lägenhetsförsäljningen till insatsen till vårt hus ❤️ tack återigen alla ni som röstade på mig, tack vare er jag har mitt drömhus och lever i en vacker miljö med lugnet och fantastisk natur precis utanför dörren. Livskvalitet ❤️ 

Today

Hej allihop, hur började er nya vecka? Början av dagen här var inte alls produktiv. orsaken till det var att Igår kväll skulle jag ringa ett samtal, personen jag pratade med var inte alls förstående och kände mig nedtryckt och påhoppad efter samtalet så ringde i gråt till min mor. Jag lyckades tillslut somna men mådde piss imorse när jag vaknade och tänkte inte ens gå ur sängen idag. 

Dock insåg jag vid 12 att jag nog måste äta nått då det kändes som hela rummet snurrade. Tänkte inte låta hen från gårdagens samtal få mig att må skit hela dagen…ibland kan jag inte förstå hur oförstående vissa är och helt empatilösa! 

När jag mår dåligt brukar jag göra nått som gynnar mitt mående eller gör mig ”snyggare” om det ens är möjligt att få mig att ens komma i närheten av att vara snygg, känner mig som en gammal strandad val. Och utseendemässigt så ser jag inget bra alls i mig själv. Hoppas när Jag börjar må bättre att jag kan acceptera mig själv med alla mina inre och yttre brister…. 

För att känna mig lite bättre så satte jag mig på motionscykeln, lite svettandes och flåsande rensar tankarna. Trots att vågen står still på 96 kg (som är det mesta jag vägt i hela mitt liv ) så är jag nu inne på v 3 med daglig cykling. Idag kämpade jag på i 45 min innan kroppen sa ifrån, kommer dock ligga i soffan resten av kvällen för just nu kan jag fokusera en stund och då ev motionera eller göra annat jag behöver, men det är inte som innan, blir sjukt trött av minsta ansträngning men försöker att inte tappa fokus. Ingen som klagar på att Jag är slapp heller eftersom jag inte har nån partner som kan påpeka nått. 

Som Plus till det så färgade jag brynen. Såg typ död ut när Jag kollade mig i spegeln förut, inga bryn syntes även om jag har rätt täta bra bryn. Dock var de så blekta nu och innan jag får cash till att göra 3 d bryn så får Jag färga och underhålla på det viset.  

 
Ser ju definitivt bättre ut med markerade bryn som existerar :)  

Bara skit på tvn nu för tiden också, tips på bra serier eller nått? Finns ju inget att fördriva dagarna eller kvällar med nu när jag är sjuk och hemma :( 

Hade gjort vad som helst för lite sällskap men jag med min utbrända hjärna orkar ju inte föra några längre eller invecklade diskussioner och orkar inte sitta leende hela tiden så är väl lika bra att jag fortsätter vara osocial då den biten inte riktigt funkar för mig som den gjort innan. Jag blir bara frustrerad över mina tankar och känslor över allt nu för tiden för såhär vill jag varken tänka eller må :( 

Hur tusan ska man ta sig upp ur hålan jag hamnat i? 

Myssöndag ❤️

Idag har jag och Leon gått upp i tid och tog en tur till Karlstad. Igår lånade vi nämligen grannens skottkärra och skulle hjälpas åt några och få in lite av mina 36 kubik ved som låg på uppfarten in i vedboden. Slutade med att hjulet på den lånade kärran blev helt vinnt och den kunde jag ju inte lämna tillbaka så. Åkte och hittade en likadan och gav tillbaka, inte mer än rätt när de varit snälla och lånat ut sin enda till mig.  Rätt ska vara rätt! 

 Leon ville in på Elgiganten och köpte ett marvel avengers spel till Playstation som han helkoncentrerat suttit och spelat sen vi kom hem och jag har fått översätta engelska texten åt honom. 

Själv mös jag till det med att göra en brasa, njutbart att bara sitta i lugn och ro att titta på ❤️ 

 
Korvstrofanoffen står och puttrar på spisen och snart ska vi äta lite. Har ändrat lite runt barnen nu och har ett barn varje vecka. Jag är egentligen mot att splittra ett syskonpar men det har varit så bråkigt länge vilket jag haft svårt att hantera och inte orkat med , tror även det är skönt för de båda att ha lugn och ro för sig själva och hela min uppmärksamhet en hel vecka var. Får väl se hur det kommer funka när jag väl börjar jobba eftersom jag även förlorade min plats åt dom på nattis pga att jag varit sjukskriven och varken fått haft dom där och alltså inte brukat platserna alls :( 

Allt löser sig förhoppningsvis i slutändan både med eventuellt delat boende av barnen , mitt jobb, mitt tillfrisknande både psykiskt och fysiskt och allt annat jag tampas med just nu….. 

Jag somnade igår under Eurovision så vet inte vem som vann… Kollade ni? 

Tips på bra kosmetisk tatuering nån? 

Man är ju så jävla läcker när solen blekt ens ögonbryn så de inte syns ens :( ,not! ögonbrynen är ju viktiga för de ramar liksom in hela ens ansikte. Oftast färgar jag brynen själv men måste underhålla det minst var 14:e dag därför har  Jag i år gått och funderat över kosmetisk tatuering av brynen men vet inte om jag vågar. Nån som gjort och kan dela med sig av vad den tyckte? Kostar ju en bra summa men man får ju tänka på att man för många år framåt slipper att måla och fylla i sina bryn  varje dag.  Kollat lite på Creativemakeup i Uppsala men vet att det finns en tjej i Karlstad på laserkliniken där som gör bryn. Sen på finger and toes i Sthlm…. Kanske ni har tips på andra ställen ? 


Allt som underlättar ens vardag och gör att man frigör tid är ju värdefullt och jag står nog rätt länge när jag väl fixar bryn mm. Samt att man ser fixad ut när man osminkad går upp ur sängen på morgonen skulle ju vara gött. Får fortsätta och fundera och se vad ni delar med er av så kanske jag kan bestämma mig sen. Och spara undan till det också…. En del vill lägga pengar på annat de värderar men alla värdesätter vi ju olika saker här i livet och inget av valen kan ses som rätt eller fel heller så länge man är nöjd med sitt val ❤️

 

Fredag den 13:e 

goddag alla fina. Idag är det ju fredag den trettonde. Dock tror inte jag på skrock och jag verkar ha otur vilken dag som helst. 

Jag har haft tur med en sak idag och det var att han som installerad min braskasset idag kom och lagade den och satte i en ny sprint där gängan på dörren gått av. Det var dagens bra sak för nu kan jag ligga i soffan och myselda i kaminen. Fattas bara nån att ligga tätt intill också 😉 

Från igår har jag varit hundvakt åt syrran, hon skulle till Frankrike så klart man ställer upp för det skulle hon gjort för mig.  

 
Ser ni vovven nånstans? Lät henne springa lös lite och ja, det är ju fredag den 13:e. Just efter att jag tog bilden gick vi förbi en liten kanal lite längre bort och Fortuna sprang före och gick ut på en liten bro och trillade ner i vattnet, hon var duktig på att simma som tur var , annars hade jag fått hoppat efter i det kalla vattnet. Fick tag i halsbandet och kunde få upp henne igen, väl hemma frotterade jag yrvädret torr och gav henne sen lite godis. 

Vad hittar ni på idag? Tror ni på att idag är en otursdag?  Är ju många timma kvar än att nått går fel på men det kunde ju hänt vilken dag som helst. 😉 

Nä, hälla i mig lite kaffe så det blir folk av mig med, orkar knappt hålla ögonen öppna, vill vara pigg och energisk ju. Drömde inatt att jag var så lätt att jag svävade fram och nästan blåste bort. Antar det är för att sanningen är tvärtom, gör ont att gått upp så mycket som jag gjort, en dyr läxa men jag kommer aldrig tillåta mig själv att bli så stor och tung igen så jag knappt orkar röra mig. Medicinerna är ju ändrade nu och kampen tillbaka till min normalvikt fortsätter. Sitter på motionscykeln varje dag och tänker på kosten och har valt bort onyttigheter. Ok att äta lördagsgodis dock för nån njutning i livet lär jag ha.  

 Nu ska jag sörpla i mig kaffet och sen gå ut med min lilla håriga inneboende. 

Puss på er ❤️

Sista vilan ❤️

Idag har vi äntligen hittat en bra plats för mina 2 hundar att få sin sista vila på ❤️ perennrabatten med alltid uppkommande blomster passade bra och det var även det enda ställe jag kunde gräva mig en bit ner i marken  ( hela gården är gjord av sten verkar det som) kunde iaf där placera deras aska.  

   
Så kan vi sitta vid äppelträdet och ha liten minnesstund för dom. ❤️ RIP Zinja och Balder.