image

Mitt hår som fackla?

Jäklar va rädd jag vart igår. Höll på och kunde blivit en levande fackla. Nu i juletider händer mycket bränder och olyckor pga ljus.

Igår hade jag tryckt upp min röv på köksbänken och var så trött så tänkte inte på de brinnande ljusen bakom mig. Hade min helt nya fina tröja och utsläppt hår. Könner det börjar bli varmt om ryggen och lukta bränt.

 

Inser det är mitt hår som elden bränner i och bara slänger mig därifrån och sliter av mig tröjan. Idiot som jag var tänkte jag mera på att rädda nya tröjan än mig själv. Inser tröjan är intakt men att delar av mitt hår eldats upp :( fy vad det stank alltså!!!!

Bara en uppmaning till er alla att vara extra uppmärksamma och rädda om er själva och era nära och kära. Nu syns det inte på håret att det brann samt äckeldoften tvättade jag ju bort men jag kunde slutat som en levande fackla.

Take care ❤️

image

Julshopping och lunch i Karlstad

Började min helgledighet med en storrensning och tur till tippen. Gav barnens urväxta cyklar och kläder till välgörenhet sen drog jag mot Karlstad och inköp av sista julklapparna i Karlstad. Knökat med folk och det stressade mig både det och den hemska trafiken. Var skönt när jag äntligen fick slå mig ner och tog en go lunch i sällskap med Daniel som mötte mig inne på mitt i city. Vart många skratt och en härlig pratstund :)

image

Har ni snö ?

Såhär ser det ut hemma i värmländska buschen och på landsbygden hemma hos mig. Hatar kylan men måste erkänna snön fick mig att le häromdagen och det är vackert. Vi borde vara glada över alla våra årstider för alla har inte den lyckan att fått uppleva det. Jäkla tråkigt att Jag måste elda så hela tiden. Får investera i bergvärme framöver :) nån som har tips på bra installatörer i Värmland eller omnejd ?

image

Äntligen fått min sömn

sov inte nått häromnatten så var sjukt gött att fått sova typ 10 h djup sömn. Igår började dagen så jäkla bra men en smskonversation  fick verkligen en månads psykisk uppbyggnad raserad på en sekund. Måste varit för jag lade bort mobilen, grät ur mig frustrationen och smärtan och vägrade må piss igen som jag sov bra och valde även låta denna dag bli en bra dag. Livet blir vad man gör det till eller även vilka människor jag tillåter komma en in på livet uppenbart ;)

Inget funkar

Såg nu mitt senaste inlägg fattades 80 procent av texten. Försökt få in flertalet inlägg efter det men alla kortas av felaktigt tyvärr. Återkommer när det funkar igen och ser ni nått konstigt inlägg är det för jag försöker göra om och göra rätt :)

image

Ska man behöva vara rädd?

Är det bara jag som tycker det är otäckt att vara ute ensam på promenad på kvällen eller när det är mörkt? Känns inte alls bra men kanske beror det på sånt man upplevt i ens liv som sätter spår? Är det vanligast bland kvinnor eller känner män också det? Vi blir ju oftare utsatta för våldtäckter men män istället misshandel. Jag har upplevt båda, och då av män Jag kände och litade på och som fanns i min närhet DÅ…..de existerar inte i min närhet eller värld nu. Även om jag var 18 då så spelar det ingen roll att 14 år gått för finns 2 vägar även här i lilla Filipstad jag aldrig mera ens på ljusa dagen kan passera utan att känna smärtan jag hade då och återuppleva allt ihop. Kollar mig alltid runt omkring efter människor. Dock om jag såg nått annat ute och nån annan människa skulle råka illa ut så finns det nog ingen spärr i mig för hur långt jag skulle gå för att försvara eller rädda den människan. Kollade lite på svenska hjältar idag och tackar Gud det finns människor med civilkurage och hjärta i vårt samhälle. De som säger ifrån och hjälper andra och som vågar kämpa för ett bättre samhälle och gör vårt land till ett mycket vackrare land för att de hjältarna vandrar bland oss. Tack för att ni finns ❤️

image

Döda tid

Hade 2 timmars rast på jobbet men jag är på väg att bli sjuk och har frossa och värk känns det som. Att jag ändå drog på mig ytterkläderna och vandrade ut en stund var ändå
Bra.

24 h i en lägenhet och jobba tar ju annars på en. Tog mig en tripp ut mot Ica på ett underlag som var av blankis. Jag brukar liknas av mina vänner vid en älg när jag går eftersom jag både är snabb och tar stora kliv. Idag gick det sakta och jag nästan trippade fram för att inte ramla.

Gjorde 2 satser med knäck imorse innan kollegan kom och köpte choklad på Ica som jag och barnen imorrn bitti/ fm tänkte göra julgodis av…. Närmare bestämt Rocky road samt tryfflar.

De som känner mig vet att på jul är godisbordet nästan större än själva julbordet om jag är värd ;)

image

Noll koll knasboll

I wasent thinking clear. Tydligt bevis på att vi är vanemänniskor var imorse när jag för tusende ggn går utanför huset och drar igen båda dörrarna efter mig. Både ena larmade och den med låsen på…. Ja ni kan ju tänka nu att vad är det med det?

Jo saken var ju att jag var yrvaken , hade inte nycklarna , dörren är igenbommad och jag står där utanför och det går upp ett ljus att jag är utelåst…… Snön ligger i ett lager ända upp på trappen och jag har endast TOFFLOR & MORGONROCK där ute på farstukvisten. Man måste ju nästan skratta för när jag fattade det såg jag nog rätt dum ut. Skulle gå ut och sopa bort all snö på trappen ju och tänkte inte på att ta med nyckel och stängde ju dörren för det inte skulle bli kallt innan.

En sak är säker och det är ju att jag inte gör om det igen…. Iskall och nedkyld kom jag iaf in efter att fått tag på en nyckel. Att låta vänner eller familj ha kopior på nycklar kan vara räddningen.

image

Sånt smälter mitt hjärta

Har inte önskat mig nått i julklapp. Att mina söner är lyckliga, vi har ett hem och att få höra de där 3 orden av dom
”- jag älskar dig.”
DET är det enda jag behöver. Att jag fick ett egenskapat paket är en bonus. Leon kom med ett idag så tydligen har jag gjort nått rätt och bra och får nått paket iaf. Glöm aldrig att när ett barn ger dig nått är det verkligen av kärlek och från hjärtat! Även om det är en sten…..! De äger ju liksom inte nått och har inte stålar som vi vuxna. För många glömmer bort detta och får köpmani. Vi borde tänka mera som barnen och kanske lägga tid och energi på att skapa nått istället? Men vilken dödlig vanlig vuxen har tid med det eller ork eller lust? Inte många. Kanske de som inte har råd med nått och då blir verkligt kreativa. Det räcker med nått utvalt till barnen tycker jag. Vem vill leva i skulder efter jul ? Varför inte göra nått roligt ihop som familj i julklapp….som ett minne som man minns länge när plastleksakerna gått sönder eller glömts bort då man vuxit från dom. Äkta minnen och tid är väl det som är dyrbart? Nu tillhör ju inte jag skaran som kan köpa massa julklappar så kanske därför jag tänker så. Ska dock göra allt för att ge dom nån julklapp de önskat sig iaf.