Badpojkar. 

Kännt på hur bra nya flytvästarna var vid badplatsen där vi bor. Barnen Hittade även massa roligt när de dök. Bla förra badtermometern. Vi ersatt den ändå med en ny. Ställde dit en tamburmajor på gräset också så blev stället trevligare.  

  

Glädjen i barnens ögon att få vara lediga och ta dagen som den kommer skänker min själ lite inre ro iaf. ❤️
  

Tack ❤️ var en livsviktig present 

Min snälla mamma och barnens mormor kom förbi med jättefina flytvästar åt barnen, lite för tidiga födelsedagspresenter. 

Superbra och nödvändigt då vi bor och har vatten intill huset, barnen fiskar ofta och åker även båt ibland. Tack snälla mammi. Ungarna hade förbud att fiska mm nu innan vi hade västar. Har själv nästan drunknat som barn inte bara en utan 2 ggr , den ena gången var i Loka brunn då de hade lekland då jag var liten. Rädd om mina små ju.  

 Förresten är det tragisk med alla drunkningsolyckor , trots att mina barn är simkunniga är det ingen garanti. Ni visste väl att räddningstjänsten lånar ut flytvästar? Iaf i vår kommun. Ni som inte har råd att köpa men behöver låna , kolla upp på brandstationerna/räddningstjänsten. Och var rädd om er vid vatten och håll koll även på varandra och andra folk i er närhet så inget händer nån ❤️

2:a dagen i pyjamas.

Lite skandal att jag traskat runt i pyjamas i 2 dagar nu. Hade bäddat rent i sängarna häromdagen och knappt lämnat den sen dess. Läste i ett inlägg på fejjan att man ska byta sängkläder MINST en gång i veckan ! Nått jag alltid gjort så bra det. Grabbarna har sommarlov och Leon har nog vandrar runt i kallingar de senaste dagarna. Varit så varmt ju. Isac är den i familjen som gått runt propert och stylish i snygg tischa och chinosshorts.  

 Var i lördags iväg på grillat , bada i pool och bastu i trevligt sällskap. Blev som en liten glädjeinjektion rakt in i blodomloppet. 

Händer att de ljusa stunderna blir oftare nu så nått bra. Är kanske medicineringen som får mig känna så , bra iaf att jag inte tänker svart och tillvaron är svart 24/7. Jag tänkte gå upp till badplatsen med barnen idag. Snygga till lite däruppe för nån idiot har ju varit där och förstört. Tråkigt som bara den :( vi som bor här nyttjar ju badet rätt ofta och tråkigt för barnen ju. Tänkte iaf offra min badtermometer samt en tamburmajor så det blir lite trevligare när man är där. Nått att hänga handdukar på och roligt se vattentemperaturen. 

Det här var ju inte bra 

stölledåd kan man milt kalla det….. Igår var en jobbig dag…. Var bla vid psykologen men blivit vidare remitterad därifrån då hon inte kan hjälpa mig….. Jag är Mera komplicerat än så och hon är ändå inte tillbaka föränns augusti på jobbet och vet de faan vart en annan är då både fysiskt och känslomässigt. 

Igår fick jag för mig att ta bort den fula och äckliga plastmattan i hallen på baksidan av huset. Avreagera mig på den…. Ta ut frustration och ångest på det. Kände mig trasig i själen och missuppfattad , orkar inte förklara i ord hur jag mår längre och ingen som själv inte varit i samma sits förstår känslan…… ( Mattan var förresten ändå hack i och förstörd och hade behövts byta och måste bort ändå….) 

Tänkte när jag satt där att va faan håller jag på med? ….. Inte bra alls att ställa till röra även i hemmet, räcker det inte med den inre röran jag redan har?  Varför ställa till med ett kaos i hemmet…. 

  

 Var sånt där äckligt gammalt golv under som all doft sen hundratals år sitter i…… Elementet har spruckit i hallen också men sen varit ihopsvetsat så det nu är ok. Den fula diarré färgen elementet har måste målas bort också. Alla hallväggar var i den färgen när jag flyttade hit men var nått år sen jag målade om där. Tyvärr har allt stått still sen dess.

Men vet ni vad…….. Ibland ska man vara våghalsig och göra extrema saker.  Inte bara titta på ytan utan gräva ner en längre bit än man egentligen vågar eller trodde var bra. (Detta gäller även ens inre och lite det jag vill få fram i inlägget) 

Under all äcklig plast och gammalt fult golv så låg ett jättefint trägolv undangömt. 

Människor har jävligt lätt att döma andra bara av ytan fast de inte ser vad som finns där under eller inuti. Ingen vet vad du varit med om eller vad som döljer sig bakom fasaden föränns man tar reda på det.  Likt mitt golv så döljde sig ett vackert trägolv där under….. Jag själv måste erkänna att jag har förutfattade meningar ibland men jag ger alltid folk en chans och har aldrig ångrat det en enda gång för oftast har man fel…. Du vet inte vad personen du möter tampats men genom livet, vilken historia som gömmer sig eller vad nån även i nutid kämpar med känslomässigt eller fysiskt. Det är alltid lättare att döma än att ta reda på verkligheten. 

Tänk om fler vågade att ta ett steg längre och se under allt som bara är en ”yta” framförallt vad gäller mänskligheten . Funkar ju materiellt och ville bara påminna er om det….  

Vad tycker ni. Ska jag slipa upp och lacka golvet eller måla med kulör? Har ju genomgående trägolv i hela huset förutom kök och våtutrymmen och entréhallen. Vackra trägolv ska visas upp och njutas av….. 

Sänder en kram till alla ni som behöver en…. Vet jag inte är själv i det jag går igenom men ibland vill jag ändå bara ge upp totalt , enda som driver mig att fortsätta andas är mitt hem men framförallt 2 små män som jag måste och vill finnas för och vara mamma till…. Men livet är inte lätt…. 
❤️kram och ta hand om varann ❤️

Rensa ogräs 

tänk om det funkade likadant med livet? Att det bara var att rycka upp problemen med roten och sen var de väck…..  

Man får helt enkelt lösa ett problem i taget och ta sig framåt på det viset…. Inte lätt dock när allt hopar sig och växer snabbare än man rensar …  

Vilken sort är det? 

Nån som vet namnet på dessa blommor:  

  ser ut som rosa och cerisa prästkragar men är det de? Sjukt fina var dom.  Nån som vet vad det är och namn om det nu inte är en muterad prästkrage? 

Jag har bara vita prästkragar på min gård men vill ha dessa blommor med. Nån läsare som är blomsterkunnig? 

3 barndomsvänner på en vecka ❤️

Blev just precis ensam här igen, lever dock på att jag under veckan som varit fått träffa 3 av mina barndomsvänner. 

2 av dom bor väldans långt bort men var i hemtrakterna under veckan och kom på besök. Önskar jag kunde träffa dom mera då det tyvärr blir för sällan. Sarah bor rätt nära så hon får ju stå ut med mina hembesök oftare. Vi har alla våra olika liv så svårt att få ihop träffar dock. Tack Sarah, Eveline och Marie för att ni finns kvar i mitt liv än idag. Eller rättare sagt att jag får finnas i era liv.  

Idag har jag förutom besök av Eveline inte gjort nått mer än att förmå mig att hängt en tvätt jag glömde att jag tvättade igår….. Sjukt hur det här med minnet sviker mig. Kommer dock ihåg alla fina minnen med mina vänner än så länge iaf. Börjar tro på riktigt att jag är dement. Såna som stressat länge eller varit depressiva kan dock lättare bli dementa, jag som även jobbar med och studerar dementa på nära håll känner ju likheter. 

Mina vänner känner mig bäst , Marie sa faktiskt ett par sanningens ord om min personlighet och hur Jag egentligen alltid varit häromdagen då hol var här. Det här om att jag är en sån känslomänniska.varit sån sen vi var småbarn.  Min svaghet även om det vissa ggr även kan vara en tillgång och styrka. Dock är det svårt att slå av den sidan. Tar väldans mycket energi. 

Just nu är det ingen tillgång precis. Idag har jag lovat mig att gå ut iaf. Ska bara dricka en karamellkaffe och sen tvinga mig själv ut i friska luften. 

/ ….. Tacka Gud för trogna vänner 

Saker att vara tacksam över ❤️

just nu är livet inte roligt att leva, jag mår inte bra på nått vis, tänkte ändå försöka klämma fram saker jag är tacksam över:  

mina söner såklart. Förlåt att jag är en tjatmorsa men försöker bara lära er rätt saker och få er att klara er bra genom livet , tjatar för jag älskar er så obeskrivligt och vill bara väl.  Hoppas ni förstår när ni blir äldre varför jag har de regler och tjatar som jag gör. 

 Mina vänner som finns där för mig och trots jag inte är lätt att stå ut med så finns de troget där ändå ❤️ vissa kommer t.o.m med egenkomponerade buketter från deras trädgård, äkta kärlek det. Andra kommer med mat mm och ser till att man lever och åtminstone äter.  

 Sen finns det säkert mera men även min mor ….. Hade inte levt idag om det inte vore för den kvinnan. Hon har fått varit med om mycket runt mig genom åren, som sagt, tackar att hon finns i mitt och barnens liv och hoppas hon blir sisådär en hundra år eller nått. Finner ofta min styrka i henne och hon har alltid bra svar och lösningar på det mesta. ❤️ 

Just nu har jag de runt mig att tacka att jag slår upp ögonen igen varje morgon. Tack för ni finns i mitt liv och stöttar mig…… 

Förlåt att jag är kass på att uppdatera men händer typ inget i mitt liv att delge, skulle kunna resonera i kommentarsfältet med er om tips och idéer. Kanske kan man om man delar med sig av erfarenheter hjälpa nån annan……
 / deprimerad as hell….. Men jag lever iaf 

Rosa flickrummet 

Har tagit ett tag och orkar nån stund då och då att göra nått. Då jag älskar inredning och att fixa och måla så tänkte jag att det ska jag göra för att inte må så skitdåligt. 

Sällan fynkar det för att skingra alla tankar men lite iaf. Samt jag orkar heller inte sitta och glo in i väggen eller gråta i tid och otid. ( tabletterna läkaren gav mig tar bort de värsta gråtattackerna/ångesten som kommer oväntat men ledsenheten och känslan av hopplöshet är kvar ändå, tror till och med det är medicinen som gör att jag har svårt att sova ….)

Detta är väl det rosa flickrum Jag inte hade som barn men ville ha. Som en kärleksgåva till mig själv för att läka lite inre sår. Efter 32 år skapade jag det till mig själv alltså. Kanske speglar det även min längtan efter barn och kanske en dotter. Samt en bra grej är att jag nu har ett gästrum och då jag älskar och behöver  sällskap och om nån nu kommer så får de eget rum här. 💗 kanske får jag själaro därinne? 

   Tapeten hittade jag på Colorama för 30 kr rullen på utförsäljning. Har ju bara tapetserat en fondvägg så 3 rullar räckte. 

Vita tak och även väggfärg hade jag kvar sen husets övriga renovering och en burk färg fick jag gratis. Lite spackel också men kostnaden förutom tid och energi var ca 100kr då jag redan hade allt annat sen innan. 

Sänggaveln är en lastpall kombinerat med grannens gamla trapp. Man får vara lite uppfinnig ibland. Måste måla element och ett elskåp på väggen men annars är det klart. Jo, en bäddmadrass på 105cm bredd som jag inte hade , den utgiften kan jag inte ta nu heller. Skillnad på före och efter är det iaf.   

    Nu ska jag lägga gossarna som redan vänt på dag och natt. Inte lätt för mig som har sömnproblem att säga till dom vad fel det är. Nattning nu ändå för dom. Isac har fotbollsläger hela veckan och i helgen är det skinnarcupen i fotboll i Malung också så tider måste hållas. Hoppas få sova någorlunda inatt sjukt jobbigt med sömnstörningar. 
/tröttast i världen +insett jag hatar panel i furu.