image

Har ni snö ?

Såhär ser det ut hemma i värmländska buschen och på landsbygden hemma hos mig. Hatar kylan men måste erkänna snön fick mig att le häromdagen och det är vackert. Vi borde vara glada över alla våra årstider för alla har inte den lyckan att fått uppleva det. Jäkla tråkigt att Jag måste elda så hela tiden. Får investera i bergvärme framöver :) nån som har tips på bra installatörer i Värmland eller omnejd ?

image

Äntligen fått min sömn

sov inte nått häromnatten så var sjukt gött att fått sova typ 10 h djup sömn. Igår började dagen så jäkla bra men en smskonversation  fick verkligen en månads psykisk uppbyggnad raserad på en sekund. Måste varit för jag lade bort mobilen, grät ur mig frustrationen och smärtan och vägrade må piss igen som jag sov bra och valde även låta denna dag bli en bra dag. Livet blir vad man gör det till eller även vilka människor jag tillåter komma en in på livet uppenbart ;)

Inget funkar

Såg nu mitt senaste inlägg fattades 80 procent av texten. Försökt få in flertalet inlägg efter det men alla kortas av felaktigt tyvärr. Återkommer när det funkar igen och ser ni nått konstigt inlägg är det för jag försöker göra om och göra rätt :)

image

Ska man behöva vara rädd?

Är det bara jag som tycker det är otäckt att vara ute ensam på promenad på kvällen eller när det är mörkt? Känns inte alls bra men kanske beror det på sånt man upplevt i ens liv som sätter spår? Är det vanligast bland kvinnor eller känner män också det? Vi blir ju oftare utsatta för våldtäckter men män istället misshandel. Jag har upplevt båda, och då av män Jag kände och litade på och som fanns i min närhet DÅ…..de existerar inte i min närhet eller värld nu. Även om jag var 18 då så spelar det ingen roll att 14 år gått för finns 2 vägar även här i lilla Filipstad jag aldrig mera ens på ljusa dagen kan passera utan att känna smärtan jag hade då och återuppleva allt ihop. Kollar mig alltid runt omkring efter människor. Dock om jag såg nått annat ute och nån annan människa skulle råka illa ut så finns det nog ingen spärr i mig för hur långt jag skulle gå för att försvara eller rädda den människan. Kollade lite på svenska hjältar idag och tackar Gud det finns människor med civilkurage och hjärta i vårt samhälle. De som säger ifrån och hjälper andra och som vågar kämpa för ett bättre samhälle och gör vårt land till ett mycket vackrare land för att de hjältarna vandrar bland oss. Tack för att ni finns ❤️

image

Döda tid

Hade 2 timmars rast på jobbet men jag är på väg att bli sjuk och har frossa och värk känns det som. Att jag ändå drog på mig ytterkläderna och vandrade ut en stund var ändå
Bra.

24 h i en lägenhet och jobba tar ju annars på en. Tog mig en tripp ut mot Ica på ett underlag som var av blankis. Jag brukar liknas av mina vänner vid en älg när jag går eftersom jag både är snabb och tar stora kliv. Idag gick det sakta och jag nästan trippade fram för att inte ramla.

Gjorde 2 satser med knäck imorse innan kollegan kom och köpte choklad på Ica som jag och barnen imorrn bitti/ fm tänkte göra julgodis av…. Närmare bestämt Rocky road samt tryfflar.

De som känner mig vet att på jul är godisbordet nästan större än själva julbordet om jag är värd ;)

image

Noll koll knasboll

I wasent thinking clear. Tydligt bevis på att vi är vanemänniskor var imorse när jag för tusende ggn går utanför huset och drar igen båda dörrarna efter mig. Både ena larmade och den med låsen på…. Ja ni kan ju tänka nu att vad är det med det?

Jo saken var ju att jag var yrvaken , hade inte nycklarna , dörren är igenbommad och jag står där utanför och det går upp ett ljus att jag är utelåst…… Snön ligger i ett lager ända upp på trappen och jag har endast TOFFLOR & MORGONROCK där ute på farstukvisten. Man måste ju nästan skratta för när jag fattade det såg jag nog rätt dum ut. Skulle gå ut och sopa bort all snö på trappen ju och tänkte inte på att ta med nyckel och stängde ju dörren för det inte skulle bli kallt innan.

En sak är säker och det är ju att jag inte gör om det igen…. Iskall och nedkyld kom jag iaf in efter att fått tag på en nyckel. Att låta vänner eller familj ha kopior på nycklar kan vara räddningen.

image

Sånt smälter mitt hjärta

Har inte önskat mig nått i julklapp. Att mina söner är lyckliga, vi har ett hem och att få höra de där 3 orden av dom
”- jag älskar dig.”
DET är det enda jag behöver. Att jag fick ett egenskapat paket är en bonus. Leon kom med ett idag så tydligen har jag gjort nått rätt och bra och får nått paket iaf. Glöm aldrig att när ett barn ger dig nått är det verkligen av kärlek och från hjärtat! Även om det är en sten…..! De äger ju liksom inte nått och har inte stålar som vi vuxna. För många glömmer bort detta och får köpmani. Vi borde tänka mera som barnen och kanske lägga tid och energi på att skapa nått istället? Men vilken dödlig vanlig vuxen har tid med det eller ork eller lust? Inte många. Kanske de som inte har råd med nått och då blir verkligt kreativa. Det räcker med nått utvalt till barnen tycker jag. Vem vill leva i skulder efter jul ? Varför inte göra nått roligt ihop som familj i julklapp….som ett minne som man minns länge när plastleksakerna gått sönder eller glömts bort då man vuxit från dom. Äkta minnen och tid är väl det som är dyrbart? Nu tillhör ju inte jag skaran som kan köpa massa julklappar så kanske därför jag tänker så. Ska dock göra allt för att ge dom nån julklapp de önskat sig iaf.

Vem vinner bb ikväll.

Känns inte som jag kan uttrycka eller anse nått om årets finalister då jag varit utan tv i 8 månader och bara senaste veckan kollat lite. Hur som helst så är alla som är kvar och uthärdat i huset vördiga. Vet ju själv hur det är därinne och det är ingen dans på rosor. Inte lätt att förklara hur det är att vara utestängd från omvärlden utan sitt normala umgänge som man själv valt eller sina vänner och familj som är ditt skyddsnät. Önskar alla lycka till ikväll :) 50/50 på im det blir en svensk eller norsk som vinner också. Spännande. Var ju iaf en värmlänning som kom långt även denna säsong iaf. Sen gillar jag Anna det jag sett iaf. Hon säger vad hon tycker verkar det som. Det är väldigt olika personer som är i final men Anna och Anders verkar ju vara favoriter ihop med Erland. Vet exakt vad nervösa de garanterat är nu och man är rädd nästan för att träffa folk igen. Ska titta ikväll iaf på tv. Fanns ju ingen plats till mig att komma och se det live tyvärr. Ska ta nått gott värmande te och krypa upp i soffan under en filt och följa hemifrån iaf. Önskar deltagarna lycka till och grattis till deras prestation att ta sig till final.

image

Så vi ser oss själva ;)

Nyss hemkomna från ishallen och fick för oss att dekorera pepparkakor. Blev en fin liten familj. Nästan som oss fast lite glamourösare ;) fast vi är rätt glamourösa på insidan här. Fina självporträtt i ätbar form. Ätit alldeles för många och var på fritids innan och käkade knäck på öppna huset som var där idag. Lär skita knäck i en vecka eller 2 nu. Haha vi fick även ett klurigt intelligenstest så ska bli intressant se resultatet. Vann över barnens far i pilkastning iaf,även vinst i biljard mot Leon och tävlingsmänniska som Jag är var det viktigt. Samt att man inte låter barnen vinna varje gång. Vissa föräldrar gör ju det. Visst om barnets självförtroende behöver höjas lite men så är det inte här. Jag lär dom att sometimes you win, sometimes you lose. :)

20 svenskar får HIV varje år.

Sitter på jobbet och inväntar kollegan som ska byta av mig efter mitt dygnspass. Snart är det world aids galan i Sthlm och denna sjukdom är ju så hemsk. Dock hör jag på radion nu att 20 svenskar varje år insjuknar i sjukdomen. De flesta efter att varit på semester i Thailand och haft massa sex….. Oskyddat så klart! Jävla idioter alltså! Fattat inte hur man kan vilja köpa sex och ens kunna njuta eller män få stånd ens när de stöttar prostitution…. Tänk alla som faktiskt är tvingade till prostitution … Pga överlevnad eller för de har en hallick som bestämmer över dom. Thailand är ju det land där även barn utnyttjas. Sen åker folk dit och betalar för nått de kallar njutningen och 20 av dom har efter det året alltså en hiv diagnos. Är det värt det? I mitt fall har man sex och älskar med nån man älskar och har känslor för. Samt att innan man har en seriös stabil relation så skyddar man sig för sjukdomar! Man kan ju undra om dessa personer som tragiskt nog blir smittade är så retarded att de inte vet vad kondom är annars kanske sexlusten är större än livslusten? De värdesätter ju tydligen inte sin hälsa eller liv när de tar såna risker. Tar min gröttallrik och får lite bukfyllnad samtidigt som jag Funderar vidare…..