En dag i taget 

Varför just jag kan jag fråga mig? Skulle jag vara bättre rustad för att klara av allt som jag utsätts för?  Det gör jag nämligen inte. Sitter verkligen och försöker göra en helomvändning i livet men tar en sak i taget och det det finns energi till. . Att ställt klockan på 8 imorse och invänta samtal från bankchefen som är en underbar person och som lyssnade på mina förslag och frågan om hur jag som sjukskriven ska klara av allt i framtiden. Framförhållning måste man ha där. Samtalet resulterade i nått väldigt bra så var aldrig rädda för att be om råd och hjälp för det ligger i människors natur att vilja hjälpa och lösa saker och känna sig behövda.  Bank eller  vänner, jag har alltid haft svårt att be om hjälp men nu måste jag inse att allt blir lättare med hjälp. Handlar om andra saker i livet förutom saker som rör ekonomi. Allt blir lättare om man inte är ensam . 

  

Låg en stund och sov ute igår. Har till och med fått utevistelse på läkarordination nu. Samt kör mina övningar från sjukgymnast. Dock fick vi ta bort en av övningarna som jag gör på pilatesboll. Nacken orkar inte just nu när den är full i knutor och smärtar. Kroppen ska inte påfrestas extra då. Läkarns ord är min lag just nu och trots min sprutskräck så lät jag dom ta alla blodprover de behövde.  
Den här lilla kompisen kom på filten igår när jag låg ute. Kände nått på armen och fick panik. Jäklar vad den nöp sig fast när jag försökte ta bort den. Lovar att hade jag haft en Karl hade han skrattat ihjäl sig och filmat allt!  Fick mig en Flashback från när jag var liten och syrran solandes vaknade upp med en gigantisk ekoxe fastbiten i armhålan. Trots hur jag mår nu ler jag och småskrattar lite nu över hur hon i panik sprang iväg på stranden skrikandes öronbedövande och armarna i vädret och panik högt över vad en normal människa överlever. Min lilla kompis var rätt snäll ändå i jämförelse med ekoxen. Syrran överlevde ju också. Undrar om hon minns sin långa springtur på beachen? Underhållande så sjukt mycket…… Kanske ska ringa henne och tjata lite skit och se hur hon har det? 

 

Yoga to relax

Det här med att varva ner. Grymt uppskruvad, utsliten och energilös ska jag prova mig på att återuppta min yoga jag förr höll på med. Jag kör inte de överavancerade positioner som alla lägger upp bilder på överallt. Vet om att skulle jag ens kunna hålla de positionerna skulle jag varken kunna andas rätt och än mindre skulle min kropp klara av det. Kör gryndpositioner och har fokus på att slappna av istället. I framtiden kanske jag klarar av riktigt avancerade saker dock.  

 Lovar er att med allt i min värld just nu så är det inte lätt att ens slappna av och fokusera på nuet och andning varken under yoga eller annars heller, det är lite av den största kampen just nu. Axlarna sitter klistrade uppe vid öronen och jag kan mest liknas vid en grottmänniska i försvarsposition när den ska ut på jakt eller känner sig hotad. Detta är typiskt på stressade personer enligt sjukgymnasten och läkaren. Man ser det alltid först på kroppspositionen och axlar.  Men huvudsaken är att jag försöker att ändra saker , nu när jag ändå är hemma och har tid testar jag sånt som kan hjälpa. Lite stretching på det här  för att få igång kroppen så ska jag nog klara även denna dag.

Det syns inte utanpå. 

Ett liv i konstant smärta. Så har det varit i åratal. Hållt smärtan i chack genom rätt träning och bra kost. Det syns inte utanpå hur man känner på insidan. Lite syntes det dock min senaste arbetsdag i lördags när jag på uppmaning av kollegan gick hem. Orkade knappt stå och ännu mindre se för hade synrubbningar pga sömnbrist som är en sekundär åkomma pga stress och även kroppsliga smärtor som stör sömnen.  

 Nu är jag sjukskriven igen….. Vem vet på hur lång tid…. Orkar inte med att hantera smärtorna längre och operation är inte aktuellt. Både läkare och sjukgymnast sa att jag måste skaffa nytt jobb. Inte lätt att bara fixa det. I min nuvarande tjänst jobbar jag dock typ hela tiden känns det som. Jag som redan hade skador sen år tillbaka efter en bilolycka har nu blivit värre och kroppen håller på att ge upp, alla symtom är för att cellerna bryts ner och kroppen vet inte vart den ska börja laga skador. 

Jag vet själv att jag behöver bli omplacerad i jobb eller få andra arbetsuppgifter för annars håller inte jag många år till. Efter åratal av sjukhusbesök så fick jag iaf igång lite mer undersökningar denna gång. Eg vill Jag inte få de svaren på papper för att bearbeta spykiskt vissa konstanteranden gör nog mest ont. Slutade räkna vid 6 rör blod igår på labb, då var jag svimfärdig och illamående. 

Allt tar 100ggr längre tid just nu och minsta lilla är kämpigt för jag är tömd på energi totalt. Blir så vid långvarig stress och det yttrar sig i depression och utbrändhet och kroppen tar bra mycket stryk och orkar inte reparera sig tillslut. 

Jag som alltid varit rörlig, energisk och mått rätt bra. Detta är inte jag. Hatar kampen varje morgon att ens ta mig upp ur sängen. Vem skulle liksom vilja ha nån som mig? Låser eg in mig från omvärlden för orkar ju inte ens med mig själv. Eg är det enda jag vill att nån ska finnas dock. Mår inte bättre av att gå i ide. 

Umgåtts med min syster, väninna och bästa vän i dagarna. De ger mig styrka och närhet vilket är det viktigaste just nu….. Tankarna mal ju då man är ensam. Då jag vet om att ekonomin kommer påverkas har jag även igår fixat bättre förutsättningar för mig med väldigt fina personer på banken. Välvilja finns allt och en enorm förståelse och vilja att hjälpa. 

Ingen mera kontakt med sjukgymnast mera än att jag för att hantera smärtan i framtiden kan fortsätta med de övningar jag redan utför dagligen. Dock hjälper det inte om min nuvarande arbetsbelastning kvarstår…… Tankar som snurrar här. Gud giv mig styrka om det nu finns nån Gud. Har aldrig varit troende men ändå ber jag allt nu till nån högre makt. 

Tack läsare och följare på både instagram och Facebook för ert fantastisk stöd och pepp och förståelse ❤️ ni gör faktiskt en enorm skillnad och får mig att kämpa. Vissa delar med sig sina privata saker och kamper och det ger mig hopp. Tack för ni finns iaf. 

Natti natti. Nu ska jag försöka sova lite. Satte på mig en fin pyjamas då jag fryser så kanske jag sover bättre. Det där med svalt sovrum funkar inte här. Svalt förvärrar smärtan. Värme är bra det. ;) 

/ Slut för miss gnälltant  ikväll ❤️

Tar ett break för att överleva just nu. 

nyss på min fb men tar det här med: 


Jag kommer skriva här när ork finns och jag ens har nått att skriva om. Ska jag överleva vardagen just nu så måste jag ta hand om mig själv och just nu finns inge energi kvar. Det lilla jag har går till mina söner. Tack Bella för samtal och att du står ut med att höra mig störtgråta i förtvivlan, att du är du och att du förstår. ❤️och att jag för vara jag när jag är eller pratar med dig. Du räddade mig ikväll. 

Jag kommer skriva kortare och inlägg när energin tillåter. Känner mig tragisk och ful och oälskad just nu…. Mår skit rent ut sagt och så vill jag inte ha det. 

Tack för erat stöd iaf och förståelse. De som själv varit utbrända eller mått dåligt förstår iaf. Kärlek till er alla ❤️stay tuned 

Dagen i bilder

   På g mot Lesjöfors, orten Jag kommer från och är uppvuxen i. Många tror jag är från Filipstad men ska det vara rätt är det Lesjöfors. Duktig liten fotograf jag skaffat mig, 140cm över jord och liten självutnämnd diktator i vår familj.  

Blå himmel men kyligt och blåsigt. Mamma har ordnat sig ny balkong som var så fin :) glad för hennes skull för vet hur hon älskar att sitta i solen och njuta. Nu kan hon göra det där. Min fina älskade mamma ❤️ ett hjärta av guld har hon.   

Bara i Lesjöfors man har traktorutställning förresten  ;) ? motorcyklar och fina bilar fanns det också bara så ni vet men det vart inte några bilder därifrån ….. Man kan ju undra varför jag fastnar vid traktorerna där nere på stålvallen. Haha kanske tänkte ”ensam  bonde söker fru ” ;) !   Maby i Will find him there.  

 Båda barnen älskar fiske så blev inköp i marknadsståndet med fiskegrejer idag,  bland annat kastspön och ett drag. Draget ligger dock på botten av tjärnen redan….. Blev några dyra kast alltså.  

Choklad vann de också, tyvärr inte de största.  Kanske lika bra för jag hade ätit upp det för dom då. Pay back time för chokladen de snodde från mig. Karma 

 Insåg min lillasyster hade likadan Jacka som mig.  Bra smak i vår familj. Söta fina Emilia :)  

Detta kort låg hemma hos morsan. Där var jag inte gammal. Välbevarat 20 år gammalt kort.  Minns jag precis klippt av mitt långa hår som gick till rumpan där. Var det sämsta beslutet jag tagit. Älskar ha långt hår igen. Kommer aldrig klippa håret kort igen. 

Sugen på fler barn 

Denna längtan……längtan efter ett barn till,  Den går inte över och ingen som inte själv upplevt det förstår! 

Jag måste ju dock ha en närvarande far och nån att skaffa med. Vissa säger till mig när de hör mig prata om detta att du har ju redan 2 ju, var nöjd med dom. Det är jag,,,,, tro mig men jag vet även glädjen och lyckan i att bära och få ännu ett barn. Har haft min längtan i 8 år nu. Så det är inget övergående utan måste nog bli tillfredställt , dock inte med vem som helst vid min sida. 

Lånade en liten go tös idag ❤️ fick till och med ett grattis av en kille . Även om han visste om att det inte var min dotter,så  tror jag nog han kanske såg min längtan och med glimten i ögat gratulerade. Gud vad jag hade önskat att det faktiskt varit så att alla 3 barnen varit mina.  3 kändes som en bra siffra. Men vi skulle varit 4 en familj på 4 ;) med mannen i mitt liv intill mig. Har ett tomhål att fylla med fler familjemedlemmar. Kärlek det har jag så det räcker och blir över….. 

  Jag får nog frysa ner mina ägg om jag ens har några kvar. Det är inte säkert det blir några fler barn heller men isf om det inte sker är jag nog bitter resten av livet för det. 

Går ju att skaffa på egen hand med , finns ju insemination och donator i värsta fall. Men tycker synd om barnet lite då samt att vara ensam med barn är ingen dans på rosor, längtan gör dock att man glömmer bort det.  
Finns det nån Karl som är villig flytta in här hos mig och bilda familj tro? Det är enda sättet ju…… Haha 

/ med glimten i ögat men med längtan kvar. 

Lesjöforsdagen. 

Det är en tradition att fira lesjöforsdagen. Byhålan jag kommer från har årlig marknad varje Kristihimmelfärdsdag. många ansikten Jag inte sett på evigheter som man gladeligen stöter ihop med då :) 

Leon fixade varm ckoklad till oss imorse ❤️ stillade mitt chokladbegär rätt fint . De är nu förlåtna för de utan att fråga tog min marabou igår. 

 Tycker det är viktigt att små män introduceras vid spisen tidigt. ;) de ska klara det där och kunna laga mat när de flyttar från mig i alla fall. Låter de fixa varje gång de vill laga nått på spisen samt försöker engagera dom i matlagning. Intalar mig själv att jag har igen det om några år ;) . Då kan de laga mat åtminstone varsin dag i veckan och Jag får mera tid över då. På sikt blir det alltså bra , tålamod så ser man resultaten. 

Snart åker vi upp till Lesjöfors. Träffa systrar och mamma och pappa. Känner mig lite försenad men är min lediga dag idagoch sovmorgonen var guld värd❤️. 

Blir nog tokig snart 

Isac och leon käkade upp min chokladkaka igår. Snällt för då slapp jag bli rundare men jag hade ett sånt sjukt sug efter choklad igår hela dagen på jobbet och längtade hem för att ta en bit. Ska ärligt berätta att pga det inget gott fanns så låg jag patetiskt nog och grinade tillslut. Så sugen var jag. Minns när jag hade ett sånt sug inne i bbhuset och andra ätit upp chokladen som kom in. Låg och grät då med. Choklad är verkligen min last och nått jag MÅSTE ha vissa perioder i livet, speciellt vid pms vilket var hemskast ever igår.  

 Idag är ilandsproblemet istället mitt jäkla hår, eller rättare sagt mina gråa hår som jag får panik över. 32 och de poppar upp fler och fler varje dag…… Hatar det. Tur jag är rätt ljus i huvve så det inte märks lika väl. Samt jag tycker håret ser flottigt ut snabbare efter tvätt också. Kan bli pga att jag har mycket hår och det blir tungt. Försöker ta torrschampo vissa dagar för annars blir håret bara värre och torrare , spm ett jäkla svinto/skatbo. 

Ska äta lite mat med barnen och åka till Lesjöfors sen. Liten Marknad där idag. 

Universums tacksammaste mamma

Jag bad inte ens om hjälp utan han frågade själv om han fick klippa gräsmattan igår em :) Leon hade jag kört in till stan till sin kompis för de skulle på disco. Så var bara Isac hemma hos mig. 

 Detta blev årets första klippning och det brukar vara så att Isac gör det. Jag ville låta gräset få lite växtkraft innan jag började trimma det. Tror Isac tycker det är kul, samt jag sticker till honom lite pengar när han gör det så han får ju belöning i form av pengar och självklart säger jag alltid tack. På det viset fortsätter han hjälpa mig ❤️. Fint blev det kan jag lova.