Klippning idag 

mitt hår har växt sjukt mycket på sistone och är riktigt långt nu, dock är det en halv vetenskap att vårda ett långt hår med massa håroljor, inpackningar och rätt schampoo och balsam. 

Idag ville jag klippa bort det slitna jag hade och få en mer rak rand som gjorde att håret ser både tjockare ut och välmående på det också.  

 
Imorse när jag gick upp var huvvet som ett halvt skatbo, nu efter klippning är jag riktigt nöjd med det. Tack fina jessi på Hårfixarn i Filipstad för att du alltid gör ett toppenjobb ❤️ 

Gör det lätt för mig.

det här med matlagning tycker jag är rätt tråkigt, kanske pga att jag sedan 16 års ålder då jag flyttade hemifrån 95% av alla ggr är den som lagat maten, 17 år år senare är vanlig matlagning inte lika kul så jag försöker göra det så lättvindigt som det går. 

Idag blev det persilja och citron torsk med klyftpotatis  

 
Hade varit och handlat och hittade i frysdisken torsk portionsförpackad från Findus som tillagades i påse i micron och det vart jättegott. Tips för er andra lata som vill att det ska gå snabbt men att det ändå är nått nyttigt. 

Från röra till gästrum.

Sitter i det nyrenoverade gästrummet på nedre våningen och tar mig en kopp te och funderar över min tillvaro. Detta rum var innan bara förvaring i och var kartonger från golv till tak och stökigt med allt som kastades in där i brist på ställen att ha det på. Alla hus har nog ett sånt rum som man borde städa upp i. Har haft detta som ett projekt då jag är sjuk, nått att jobba på då och då för att ha nått att göra, äntligen är det röjt, renoverat och klart.  Sitter här och njuter av det nu och Väntar på att mina söner ska dyka upp och vi kan laga nån mat ihop…..  

 
Den blev bra fondväggen med drivvedsutseende. Fick tapetsera vågrätt men det blev bra tillslut. Barnens våningssäng de aldrig använde fick flytta in i detta rum. Minns på min tid då jag var liten att man slogs om överslafen då man var nånstans där våningssäng fanns, mina kidz slogs om underslafen och ingen av dom låg nog en enda hel natt i övre delen. vi köpte sängen då vi flyttade från huset till lägenhet och barnen var tvungna att dela rum, jag tyckte det var bra att frigöra golvyta på våra redan trånga 3 rum och kök men det slutade med våningssängen i förrådet och varsin enkelsäng istället. 

  

Idag har jag läst lite i Camilla näslunds bok addicted. Har läst halva boken nu. Riktigt bra bok och Jag har hög igenkänningsfaktor i det hon delar med sig om sitt sockerberoende och hur det påverkat hennes liv. Träffade denna fantastiska kvinna första ggn på Pride i Sthlm och senare även på en gala och hon är inte bara en duktig föreläsare utan en väldigt färgstark personlighet och älskar hennes uttryck annorlunda bra , att stå för den man är även om man anses ”annorlunda ”  läs boken , den är riktigt bra. 

Tror jag trillat dit lite i mysbyxträsket men Jag har inget annat som passar just nu….  

 
Insåg imorse när jag kritiskt granskade mig själv i spegeln att mina nya boobs blev bra mycket större än innan. Trodde inte det skulle bli så stor skillnad men alla mina behåar med 65h på är för små nu…. Har ju använt sportbehå utan bygel i 3 mån nu och får äntligen bära bh igen…. Tråkigt att ingen passade :( skaffade ju anatomiska istället för runda och gick från 495cc till 680 cc. De senare passade dock bättre till mina breda och rätt muskulösa axlar och de ser även lite mer ”naturliga” ut än de runda. MEN, märker att de är lite för stora då jag tränar så om nån är i samma sits och ska byta ut sina franska implantat eller så, tänk efter en extra gång innan ni byter form och storlek.

Nu knackar barnen på dörren, syns kanske senare här igen….. 

Kan det vara nått av det värsta?

Nån som luktat i en hockeytrunk? Obeskrivlig lukt….. Man tror liksom inte att en sån liten kropp kan leverera sån svett som ger den stanken det blir från alla skydd och handskarna.  

 Han hade även parkerat väskan i vardagsrummet så där kommer inte jag sitta idag…. 

Nu ska jag ta en kaffe och lite fruktsallad som blev över från igår. 

Min ständiga kamp:sötsuget

har ni också stunder när ni skulle göra vad som helst för lite onyttigheter som godis, Läsk eller chips? Jag har det! Sjukt jobbiga också och mina mediciner gör även att jag har ett konstant sug jag måste jobba mot. 

Jag bestämde mig för att inte gå på diet utan äta vanlig husman men i rätt mängd samt bara äta godis en dag i veckan. Jag har väl lyckats rätt bra men vissa dagar trillar jag dit ändå men äter inte mängder utan isf bara nån liten bit. Varje gång jag dock väljer bort är en vinst för mig. 

Idag till exempel så syndade jag i ishallen då jag väntade på att Isac skulle spela klart hockeyn. Dock satte jag mig på motionscykeln ikväll när vi kom hem istället, nått jag sällan gjort. Upphävde därmed ”skadan” litegrann och körde även lite yoga efteråt och sträckte ut skrotkroppen min. Märkte att värmen från cyklingen gjorde mig mjukare i leder och muskler så underlättade yogan. 

Sen valde jag även detta till efterrätt idag istället för sötsaker:  fruktsallad med både blodapelsin , mango och kiwi mm i.  Gott och nyttigt på samma gång 

 Många säger att fruktsockret är lika dumt men det tycker inte jag. Jag anser det är nyttigt och det sockret är ju bättre än det andra raffinerade sockret i onyttigheter iaf! Kram på er ❤️

Litet är bättre än inget.

Hejsan allesammans. Har ni haft en fin helg? Själv var jag på födelsedagskalas igår, lite Oscarsgala och alla var jättefina. Kände mig tom nedklädd Då jag hade byxor och topp och inte kvinnliga klänningar som de andra . Pga min 20 kilos viktökning hade jag ingen av mina fina klänningar som jag kunde klämma mig i :( 

Tog mig ändå dit efter att tänkt fram och tillbaka flera ggr. Vart en trevlig kväll trots att jag ständigt går med mina andra känslor och ska hantera vardagen. Blev rätt tidigt hem och låg i sängen innan 11. Tror jag åtminstone, var duktig och drack bara alkoholfritt för skulle ju köra hem. 

Idag är jag stolt över mig själv för att jag faktiskt SATTE mig på motionscykeln som jag bara tittat åt innan. Motivationen och karaktären har inte varit tillräckligt stark för att göra såna saker. Måste ju motionera och tänka på kost om jag ska gå ner, hoppas även slippa dessa mediciner som påverkar min vikt negativt också, de bidrar ju mera till att jag mår dåligt pga viktökningen än de bidrar till bra mående förutom att jag sover lite bättre med dom.  

 Försöker försiktigt belasta min skadade axel och bygga upp kroppen igen bit för bit. Räknar med att viktnedgången kommer ta längre tid än de 4 mån det tog att gå upp dom på. Men litet steg framåt är bättre än ett bakåt iaf ! Måste belöna mig för allt jag förmår i detta. Nu ska jag ta en Go varm dusch om pannan samarbetat med mig och värmt upp varmvatten. Ett jobb bara det att springa upp och ner i källartrappen och elda. 

Har hittat en par jättesnygga byxor jag tänkte belöna mig med när jag gått ner 10 av mina extrakilon.  

 
Syrran fick samma modell igår i födelsedagspresent av sin kille och jag tycker de är en fin present till mig själv om jag kämpat på mitt mål. Finns även skitsnygga i camo och byxorna är från fritidsfabriken. Stretchiga och bra också 😉 passar mig som pendlar några kilo upp och ner även vid en stabil vikt. Man måste ge sig själv lite berömm när man når sina mål tycker jag. 

Tack för fin respons ❤️ 

Vet ni vad?
Igår hade jag värsta ångesten över att jag inte vågat kolla kommentarerna här på bloggen på lång tid. Har kännt mig dålig pga detta och vetat att jag nån gång måste gå in och titta och godkänna kommentarer. Hade sån ångest över vad det skulle stå och hur jag skulle orka att hantera det….. Har ju haft väldigt hemska kommentarer ibland och kände att jag skulle brutit ihop för minsta lilla. 

 DOCK, när jag tar mig mod och tittar finner jag bara fina stöttande inlägg och fint skrivet text och folk som delar med sig och vill mig väl ❤️ kan inte i ord förklara den lättande känslan jag kände och den glädje jag fann över att jag vågade gå in och titta och möts av positivitet och medmänskliga fina inlägg. 
Tack tusenfalt för det och för att ni finns som medmänniskor. Ni är underbara!  Värme/ Hanna 

Måste man vara minimalist när man får barn? Rensa undan allt? 

Har suttit och tänkt tillbaka på när barnen var små och detta med barnsäkerhet. Varför jag påminns om det nu bottnar nog i att jag snart för 6:e gången ska bli moster till en liten tjej. Ni som har barn, tog ni bort alla ”fina” saker ni hade för rädsla att barnen skulle förstöra dom? 

Jag tog självklart bort det dyrbara eller saker med affektionsvärde men jag har alltid varit en prylsamlare med massa inredning och kan inte minnas att det var mindre pynt när mina barn var små. Visst hade jag barnlås på alla lådor samt tippskydd mm men jag har nog alltid tänkt och levt efter att allt man äger ska användas, varför har man annars sakerna? För att man ska veta att man har dom men bara ser dom ibland när man öppnar det där skåpet en gång om året eller högst 2? 

Min mamma och pappa samlade en komplett serie med matbestick till mig från att jag var liten. Minns att det var just en sån där sak som aldrig användes. Men när jag fick barnen och ville lyxa till tillvaron så började jag använda både finporslinet , besticken i nysilver och fina vinglasen även vanliga vardagar. Det är ju till för att användas och varför inte få ha fint en vanlig sketen vardag? 

Samma detta med ljus, nu säger jag ju inte att ni ska tända värmeljus i tid och otid men själv är jag storförbrukare av doftljus i alla dess former och speciellt vaniljdofterna. Barn och ljus är dock ingen bra kombo, OM man inte är närvarande! Jag tycker det är mysigt och blir extra mys när man tex vid läggning och när man skulle läsa nattsaga även tände ett ljus. Barnen älskade detta. Blev liksom avslappnade och ljus har även denna inverkan på mig. Mina grabbar lärde sig även fort att ljus är inget man leker med. Samma förresten med vinglasen jag brukade låta dom dricka saft i, de hanterade de glasen mycket försiktigt för de visste de var lite ”speciella” . Ibland såg de ut som små minisar på Nobelfest när vi lyxade till det. 

Jag minns jag hade en vas som jag gillade extra mycket. Den använde vi ofta och njöt av blommor i. Dock var denna en av de saker som otursamt inte överlevde en vända i golvet när ett av barnen var i farten. Dock var det första jag tänkte på att sonen inte skulle skära sig på skärvorna. Visst sörjde jag den där vasen ett tag men man ska ju inte fästa sig vid materiella ting. Köpte förresten en annan vas som ersatte den och den var nog finare ändå, samt den lever än så länge. 😉 

Minns även en jul när min första son var liten och vi var på en hemmaglöggbjudning där hela huset var fullt i småporslin och inredning på varje mm avställningsyta. På nått vänster fattade han redan då att han inte skulle röra även om han med stora ögon inspekterade alla sakerna och hörde mig säga , ”inte röra ” och ”Försiktig” i varje mening. Hade inte haft råd att ersätta alla de där sakerna som stod där 😉 
Tror även att mina barn lärde sig att det finns värde i vissa saker och att vara rädd om sina egna OCH ANDRAS saker genom att vi använde alla saker vi hade, oberoende av dess värde. 

Nej, nu ska jag ta och ringa syrran , hittade nämligen en stooor julklapp som missades och måste ju leverera denna till henne :)  hur tusan missade jag den. Kanske skulle skaffa mig glasögon? Dålig syn eller nått. Hoppas hon blir glad över innehållet. Ett bra hopplock med diverse nödvändigheten från Apoteket inför bebis ankomst . 

 
Önskar er alla en fin dag ❤️ kom ihåg att även små barn njuter av vackra ting. 

Matlagningshelg. 

Hejsan på er, har ni haft en bra helg? Här har vi kämpat med att få in ved i förrådet i källaren då det var helt tomt. Isac hjälper alltid till och blev belönad efter det också, lillebror har fart runt i kallingar och gjort minsta möjliga hela helgen, tror det var först idag då vi skulle byta barnvecka som han fick på sig kläder. Dock ser jag det nog som nått bra att de är så avslappnade och tar det lungt också, Isac har ju varit sjuk i veckan och även Leon har fått hosta nu. 

Helgen i allmänhet har dock handlat om matlagning och bakning. Mamma hälsade på i lördags och jag och Isac lagade indonesisk köttgryta, blev supergott :) så stolt över min son och såg själv hur nöjd han var när maten stod på bordet. Tror han åt ännu mera för det säkert smakade ännu bättre efter all slit.  

   

Sen vart det även tekakor :)  

 
Idag kom Bella helt spontant förbi på en fika, blev extra glad när hon bara dök upp sådär, betydde mycket att hon just tänkte på att ta sig hit och ge mig av sin tid ❤️ 

Nu ska jag dö lite på soffan och sen kolla på farmen, tror jag hade passat in där, tycker det hade passat mig. Tyvärr tål jag inte den gamla tanten i programmet, så himla elak och har pekpinnar mot alla men glider mest med på ett bananskal , hoppas hon ändrar sig annars får hon gärna lämna programmet, de andra och speciell Gunvor eller vad hon heter gråter ju pga hennes elaka sätt. 

Önskar er en fin söndagskväll ❤️

To fit in …. 

Har funderat mycket på detta att måste man verkligen passa in ? Det känns ibland som det finns vissa normer och outtalade ”personlighetsdrag ” eller vad man ska kalla det, saker man bör ha för att passa in i vårt samhälle. Jag är nog inte själv om att känna att jag oftast som alltid nog känner att jag inte passar in nånstans….. Ibland kan det bli en känsla av tomhet det ger eller nästan ett utanförskap , kanske ett utanförskap jag själv egentligen skapat utifrån vad jag tror och tänker att folk skulle vilja att jag var som…. Nått långt ifrån det jag är. 
Egentligen har jag allt här i livet, hus, jobb, bil, familj och vänner …. Saknar dock en kärlek men har vant mig vid självsamheten varannan vecka nu. Låter ibland barnen sova i min säng så det inte ska kännas så tomt, vet ju att varannan vecka är jag helt ensam här ju… Varför känner jag mig inte ”hel” och ”lyckad” då kan man fråga när jag materiellt har allt jag behöver och fysiskt sett också? Jo, i min värld blir man varken lyckligare av materiella saker eller rikedom, visst underlättar cash men nu när Jag länge varit sjuk och levt på existensminimum så har jag insett ett och annat. Jag kan leva på närmare halva min lön…. Fick jag dock hälsan hade nog allt varit annorlunda. Jag har ju inte den just nu…. Hälsan alltså .
Att lida psykiskt och framförallt känna mig som en belastning för vänner och familj är det som raserar mig mest…. Är inte hel nånstans och vet inte längre hur jag ska ta mig upp ur hålan. I onsdags var jag även inne på operation och mår sådär psykiskt efter det…. Känns som jag tjabblar om min psykiska status här hela tiden men just nu styr det allt. Minsta lilla motgång blir hela världen för mig…. Tabletterna styr mitt liv också, det beror på dem när Jag orkar upp på morgonen eller när jag somnar på nätterna, allt styrs av kemiskt framställda preparat som jag helst av allt skulle vilja slänga i soporna. Men jag behöver dem ju, lite är det de som håller mig levande. Jag känner mig  Som ett levande spöke men samtidigt tom inuti. Tom inuti men samtidigt fylld av all världens olika känslor som jag inte klarar att hantera. 
Nån mer som läser min blogg och är i samma sits? Vad gjorde att det blev nån vändning i ert liv och det blev en ljusare tillvaro? Några bra tips? 
Förresten, vad är normalt? Hur är man då? Nån som bara smälter in och fogar sig efter andra och aldrig gör nått utsvävande som stör? Nån som går klädd i neutrala kläder som inte visar ens Sanna stil? Handlar det om utseende eller sätt när folk dömmer om man passar in eller inte? 
Kram från en som aldrig passat in…..