image

Tjejfika ❤️

Har varit på fika med denna lilla söta tjej idag :). Blev överlycklig när hon hälsade på mig med en stor kram och jag lyfte upp henne och fick lite gos. Trots sina få år hat hon en kille hon ska gifta sig med ;) , jag är tom bjuden på bröllopet. Inte konstigt hon är så söt och go med världens finaste mamma och min bästa vän ❤️ Tack för idag.

Obs , jag åt inte alla bullar på tallriken ;)!

image

Torka

Idétorka delux. Hade barnen tills i måndags. Eg byter vi barnvecka på söndagar men jag hade dom lite extra så de skulle få sova ut en extra dag. Helgen har innehållit spökjakt, hockeymatch , barnkalas med discobowling. ( kanske hade en annat kunnat vinna där ;) ) jag suger på bowling. Hade ett ex som tävlade i just den sporten och han påpekade alla fel jag gjorde. Därför dödade det mitt intresse helt. Samt fast jag är vänsterhänt så är det högern jag kastar med vilket även är min skadade sida. Går ju sådär. Var iaf bra ha mycket att göra i helgen.

Sitter ju lite 24/7 och väntar på min nya anställning. Just nu jobbar jag extra där det behövs. Det funkar det med. Lite variation är inte fel.

Är dock frustrerad för jag känner i mitt inre jag vill mera nu än vad som är möjligt, det handlar om många områden i mitt liv. Kärleken pga vissa saker, träningen pga min skadade axel, chipsknän +att jag även är sjuk nu, även här hemma vill jag det ska hända saker med huset. Dock är jag försiktig med utgifter nu när jag inte vet inkomsterna framöver. Tänker aldrig mera hamna i nått skit igen. Vi har vårat hus och trygghet här nu och det är jag rädd om.

Ligger redan nu och funderar på helgen….. Vet Leon har skyttetävling om han inte ändrar sig om att vara med. Eg är jag på partyhumör….. Skulle tom kunna tänka mig Sthlm. Var länge sen jag var där nu. Måste in på finestkontoret iaf och få hjälp med att fatta alla funktioner nu när sidan körs med WordPress. Samt saknar mina vänner där ❤️ Har ni haft en bra start på nya veckan?

image

Mamma vinner

Tjatat i dagar på Leon att han måste klippa sig ordentligt nu. Isac han vill ju verkligen gå till frisören och ber om det. Leon vill spara ut håret men jag förklarade vad viktigt det är att hålla efter så han inte ser ut som en golvmopp i huvet.

Idag vart jag impad av hans initiativ hos frisören när han verkligen såg till att trimma ordentligt fast ändå ha kvar längden. Mina ord funkade alltså :)

nu satt han dock och kollade färgkartan och vill färga håret. Tycker han är alldeles för liten än på några år. Förstår det kommer bli en kamp om detta ett tag , han är envis, jag är dock ännu mera envis än han och vinner alltså även den kampen.

Hela familjen klippt och fixad under veckan. :)

image

Avsluta alltid dagen på bästa sätt

Vet det redan är en ny dag men Madame här på Tallåsen har inte kommit i säng än. Leta fram mitt fina nattlinne för man måste vara fin för sig själv också. ;) tänker tom så med underkläder, jag kan gå i byggkläder eller målarkläder men har jag läckra kvinnliga fina underkläder skulle jag kunna gå i vilken säck som helst och ändå känna mig fin. Tänk på det tjejer ;) man glömmer bort att göra sig fin för sig själv. Det är viktigt. Att du känner dig fin. Sen vad andra tycker är eg inte vesäntligt då.  Glöm aldrig att ni är unika ❤️ Gäller även killar. Alla är unika. Puss och god natt på er.

image

när man ser livet på ett annat sätt ❤️

Varje år denna dag, 18 februari så tänker jag på vad som hände för nu 4 år sen. Varje gång jag sätter mig i bilen slår det mig hur oskyddad man är och hur bräckligt livstråden kan vara. Jag har verkligen haft änglavakt många gånger i livet. 2 ggr har jag nästan drunknat, blev påkörd i min bil med båda sönerna i bilen när postbilen körde in i mig i full fart då brevbäraren plockade post från bilgolvet och ändå gasade på framåt. Det var lindrigt ändå.

Denna olycka var med en älg. Jag och 2 personer till hade varit på middag hos min mor och var på väg hem mot Filipstad. 3 km innan vår olycka så åker vi förbi en färsk älgolycka där det ändå var en smäll där folk klarade sig. Som tur var skickades alltså räddningstjänsten redan då till den olyckan. Vår smäll vart några min efter vi passerade detta.

Vi fick möte och bländade av från hel till halvljus. Jag minns jag precis pratat med Leon i telefonen och sagt jag älskade honom och hans bror. Säger det ofta men sa det nog ännu mera just denna kväll, kanske var det tur för det kunde varit det sista orden de hört från mig levandes.

Lade ner telen i innerfickan och tittar ut ur bilen. Jag sitter i mitten bak och idag med facit i hand så vet jag att jag aldrig överlevt om jag inte suttit där. Jag skulle kört bilen först men gjorde inte det. Satte mig heller inte i framsätet för då hade inte min superlångbenta barndomsvän fått plats bak. Han satt som passagerare med stolen så långt bak det gick. Det räddade förresten hans liv det med…….

Hör föraren bara skrika rakt ut när älgen från ingenstans står framför bilen. Vi åkte inte över hastigheten heller men jag hann att tänka mycket under tiden bilplåten med ett metalliskt, hemskt , gnisslande ,skärande ljud pressades samman som ett dragspel, rutorna exploderade inte utan mera smällde innåt på nått konstigt vänster. Kändes som vi kört in i en bergvägg och det tog verkligen tvärnit när djurets kropp träffade bilen.

Minns jag såg allt om barnen spelas upp framför mig i mitt inre, precis som de som upplevt nära-döden-upplevelse vet om , tänkte om jag skulle överleva och om eller hur ont det skulle göra när älgen träffade och mosade min kropp.

Sen vart det bara svart. Bäcksvart. Var ju nere på brandstationen och nyss fick deras version av vad de såg när de kom fram till olyckan. Jag har ALLTID bilbältet på mig….alltid. Då när de kom hade jag dock legat i baksätet på bilen utan bälte. Jag minns jag vaknar upp och allt är svart och tyst. Tror jag skriker i panik och det har i efterhand min kompis sagt jag gjorde. Båda i framsätet hade fått sina huvuden fastkilade mot varsin sidobalk i bilen, tur de instinktivt vänt bort huvudet iaf när de fattade allvaret. Metalltaket hade dock gjort så de satt som de satt. Han vart nog lättade när han iaf hörde ett skrik från baksätet. Han såg ju inte mig men visste iaf jag levde. Taket var som ett dragspel och backspegeln slog i min panna. Minns bilen rullade sakta och jag tänkte att jag måste få stopp på den genom att dra i handbromsen. Nådde dock inte den från där jag satt. Vågade först inte sparka/slå upp bildörren heller och försöka ta mig ur bilen och in på passagerarsidan fram för att nå handbromsen. Skräcken över vilken syn jag kunde mötas av var spärren. Vem skulle jag se till att få levande först om det var illa med båda? Var de helt söndertrasade ? Hur såg jag ut själv eg? Vet jag spottade glas och svalde nog även glas. Hade blod på mig men visste inte om det var älgens, de andra 2 eller mitt eget. Älghår överallt. Tar mig ut och runt bilen och in på passagerarsidan. Ser skärsår i pannan på killen där, men får stopp på bilen iaf. Ser även att båda lever men det är allvarligt, vet mitt bäcken var ömt samt min axel nog söndertrasad. Men jag tänkte inte på det. Var även minst -16, kanske tom -20 grader kallt den kvällen. Jag själv var så stelfrusen så lade mig i baksätet. Tror det stannade en bil rätt fort samt de ringde 112. De hittade mig ju i baksätet sen. Minns jag inte hörde ett ord de sa när de började fråga mig saker. Smällen hade slagit ut hörseln litegrann men kunde tyda på läpparna. Jag hade dock uppgett allas våra personnr, adress och massa annat jag eg inte visst om jag kunde.

Tydligen hade jag även ringt min mor. Var väl enda numret jag kunde då och behövde väl en trygg röst och det var min mor jag då ringde. Hon hade kastat sig i bilen, parkerar bakom bilkön i den avspärrade vägen och sprang förbi hela den långa bilkön. Minns hennes blick när hon såg mig/oss. Lilla älskade mammi….. ❤️ Jag som inte ens mindes jag ringt. Jag lade alla filtar jag fick på de andra i bilen, minns jag grät krokodiltårar och trodde jag aldrig skulle få se dom igen. Det fanns inte ambulanser till oss alla men jag fick en från Hagfors efter 30 min eller nått. Jag tror mamma åkte med fram i den. Var så skönt när de äntligen gav mig morfin, minns det var en kvinnlig sköterska som satt där med mig. Hon frågade om mina barn eftersom jag då hade ett fotosmycke runt min hals. Jag var extremt kissnödig men pga de var rädd för inre blödningar fick jag inte kissa föränns på akuten. Fick ju göra massa undersökningar och även gynundersökning pga bäckenet när vi väl var hos läkaren. Jag har hög smärttröskel och minns de klämde och det gjorde ju ont men jag skrek ju inte. Det skulle nog en vanlig dödlig gjort men jag hade mera tänk på hur det gick med de andra så hade inte alls fokus på mig själv.

Nog om det. Leon ringde förresten till mig igen när jag var i ambulansen, minns jag höll på att bryta ihop men han var ju bara 4 år och jag knep igen. Han hade hört på nått vis det hänt nått. Vet han frågade hur jag mådde och hur det var med de andra. Jag själv visste ju inte hur illa det var med de andra då. Lilla gubben…. Var så jävla glad jag hade hans röst där då men sen kom ju tårarna och ville inte han skulle uppfatta det. Bara visste att jag iaf skulle få se mina barn igen. Vi lever ju alla idag också. Pratade faktiskt med han som satt på passagerarsidan fram idag. Var tvungen ringa. Man ska vara rädd om livet, samt jag tänker inte slösa tid i mitt liv på sånt som inte ger mig nån glädje längre , livet är alldeles för kort för det samt jag har ju redan levt mera än en tredjedel av livet om jag kan bli en hundraåring.

Behöver jag säga att jag alltid hedanefter aldrig vill ha nått otalt med någon, alltid säger och visar de jag älskar att de är älskade och betydelsefulla för mig. Man vet inte när livet tar slut och det kan gå fort. Då vill man ha sagt allt det. Man tänker på ett annat sätt nu, synd det ska bero på att man kunnat förlorat livet i en olycka men det fick mig inse att det som gör mig lycklig är de där små sakerna. Genuina små gester av människor i mitt liv, mina barns leenden och skratt och att glädja andra och framförallt att få älska och att älskas. Det måste vara den största lyckan här på jorden…… Är det inte så? Kärleken? Kärleken till livet….. Kärleken till en annan själ….

4 år. År som fått mig att tänka om iaf, varje morgon jag vaknar och får leva är en bra dag ❤️ Tror ordet tacksamhet passar bra.

image

Arlaloppet

Skidåkning på schemat idag och skolornas stora tävling Arlaloppet för alla skolbarn. Är så fantastiskt att se att även de barn som kanske aldrig innan stått på ett par skidor kämpade så hårt.

Stod och hejjade vid både starten och målgången och tror barnen var nöjda med dagen. Var trevligt att även barnens far drog från jobbet för att vara med och stötta och även barnens farmor var med.

De skulle varit på fritids då jag ska på möte senare men tog med dom hem ändå. Gött ha som hemma. Släpper av dom tillbaka innan mitt möte sen. Blir mycket åkande i vår familj samt farande hit och dit men så är det väl.

image

Medans du sov

När ni sov igår och efter Jag nattat barnen så tog jag och målade lister och tak i ett stort rum på nedre våningen. Började med lister att köra panellack på redan häromdagen. Igår fick de andra strykningen samt har lite takmålning kvar innan hela första lagret takfärg är klart. Fogade även där det behövdes.

Vet eg inte vad jag ska använda rummet till men tänkte kombinerat gästrum/pysselrum och att även ha min motionscykel där inne.

Står och funderar på vilka tapeter jag ska ha….. Bor ju i en gammal sekelskiftesvilla så håller lite samma tema genom hela huset men ändå nyanserat och i min smak. Kom gärna med tips :). Jag gillar neutrala toner samt resten av huset är vita toner, gråtoner samt pasteller när det är färg.  Kanske tom hyr ut rummet till nån inneboende? Finns ju egen ingång samt sällskap i huset skulle inte vara fel. Vad tror ni?

 

image

Tröttast i kommunen

Ja, trött är jag, morgontrött men det är inte jag som är tröttast i den här familjen. Min ena son är värre! Höll på i 50 min och försökte få upp honom innan han på 3 min fick både klä sig samt ta sig ut till bussen. Brann i röven på honom då…..

Jag testade redan från första början att tända alla lampor som fanns samt jag redan har timer på lampor för att ljusa upp rummen innan klockan ens ringer. Tur han iaf inte är sur och grinig iaf. Son nr 2 klädde jag på i sängen men det var bara för han bad mig och faktiskt var lite snurrig. Plockade mer nygjord smoothie , ägg och macka så han fixk äta på bussen eller när han kom till skolan, lille skulle ha våfflor. Viktigt med frukost så ser till att orkar de inte äta eller som idag, inte hinner så finns nått ätbart alltid med.

Varannan vecka när de inte är här har de ju en liten styvbror som inte verkar ha samma sovvanor som dom så här får de sova ostört hela natten. Den äldsta tycker det är jättejobbigt. De vanor vi har är att jag Ser till att de lägger sig senast 20 på vardagar. Vet att det ligger i mina och alltså även i detas gener att behöva sova ordentligt. Han får passa på när han är här att göra det. Men skulle nog vara bra ha en liten knodd som får upp en på morgonen. ;)

jag brukar lägga mig när barnen åkt till skolan, tar dock alltid lite protein för att starta dagen på bästa sätt. Målade taklister och fogade tak till sent inatt så ska krypa ner nån timme till iaf. Höjden av lyx ❤️  Önskar alla en fin dag

image

Hemmaträning

jag älskar gymmet men nu har det blivit hemmaträning iaf. Måste underhålla kroppen så den inte förfaller. Gillar kettlebells och får både tyngd i kroppsövningar samt det får upp pulsen och blodet att flöda i kroppen. Ska nog vara i form till beach 2015, ja eller innan det. Handlar eg inte om hur jag ser ut utan hur jag mår samt att kroppen ska mejslas fram bättre konturer på sen är jag redo. Min vikt ligger rätt konstant på 73 kg. När jag dietat går jag ner lite men inte mycket. Jag omfördelar bara procenten mellan vatten , muskler och fett. Hade ju 17 procent när jag började träna senaste så borde kolla hur den ligger till nu. Jag är ute efter musklerna iaf och att se fit och slimmad ut. Samt att nån annan som väger lika mycket samt har liknande kropp som mig men större fettprocent ser stor ut intill mig. 1 kg fett jämte 1 kg muskler skiljer stort i volym ;) googla får ni se. Det får iaf mig motiverad samt man vill ju inte ha fett på insidan kroppen. Det är det farligaste. Åderförkalkning mm. Men det påverkar vi genom kosten. Så tänkt på näringsinnehållet.

Nu ska miss Tallåsen ut och kånka in lite ved. Blir träning det med. Tack M för tips om hur jag får ut mest av övningar och tips på hur jag spar på mina chipsknän. Jävla skit med skador som begränsar. Sumosquats är bättre än vanliga för mig men man måste hitta vad som funkar för just dig. Alla kroppar är olika. Samt du måste gilla det du gör och göra det av rätt anledningar. I min ungdom var jag ju trainoholic och hade även ätstörningar. Allt var överdrivet. Gjorde det för andras gillande då också , sorgligt nog men som mobbad ville jag nog bli gillad för nått och bli sedd. Nu är det för min egen del och för att jag ska må bra och vara nöjd med mig själv. Sen är det klart man vill vara snygg men jag behöver inte bli omtyckt av alla. Söker inte det. Känns gött släppt det och vuxit upp. Vet mina kidz är stolt över mig ändå som

Nu väntar vedboden….. See ya! ❤️