Detta fattas mig……

Närhet, nån att krypa upp i en stor varm och trygg famn där du känner dig älskad, smekningar eller att gå och lägga sig ihop och vakna intill varann.  

Bara nån att dela upplevelser och vardag med. Kanske bristen på detta som gör att jag är där jag är idag…..   

 Jag älskar ju närhet och mys ……. Saknar det som tusan, och  alla människor behöver närhet och beröring…. Man dör lite inombords utan det…..den människa som säger nått annat tycker jag är konstig, vuxna lär sig att leva utan det i perioder men tänk på spädbarnen, de blir apatiska och dör utan mänsklig beröring , superviktigt ju, finns massa forskning på detta!  Man känner sig tom och då närhet är ett sätt att fylla energi och glädje i sin kropp på så förstår jag ju att jag är där jag är idag……. Lider brist på det sen långt tillbaka. 

Hur ska jag lösa det problemet? En gossedjursnalle? Krama sönder barnen och vänner så fort jag träffar dom? Stackars man som kommer leva med mig i framtiden. Han kommer få så mycket närhet att han kommer bli spyfärdig och mätt på det ;)  Hmmm  inte lätt detta…… Nu ska jag trösta mig lite med bullar som morsan bakade igår. Lite gott iaf och får sitta med mina smågrabbar samlade runt bordet en stund iaf. 

Ja tänk om det var så enkelt att närhet vore lösningen på mitt nuvarande tillstånd. Fast jag tror i och för sig på att om man mår bra och känner sig älskad och får närhet så klarar man det mesta mycket enklare än nån som lider brist på det. Alla vill ändå känna sig älskade och behövda. Så även jag 

E-linje ? Ett skämt? 

Såg nyss på nyheterna om att det nu finns en e-linje att söka på gymnasienivå? Spela tv-spel på heltid som jobb? Helt stört ju. De hade ju dock nån kurs i ohälsa i programmet. Lycka till med att skaffa ohälsa i Sverige och gamnackar. Tur de får en kurs i ohälsa iaf….. Visst att de som går det tränar strategi och snabbhet men förutom det? Vad ger det liksom? Nog för det finns spel inom sport men vad tusan….. Blir lite ordlös. Vad tycker ni? 

Trevlig ny vecka på er ❤️ 

Lite tv-nyheter i soffan innan Isac ska till tandläkaren.  Jag laddar för att orka köra in mot stan om en stund.  Leon åkte precis iväg med skolbussen…. Jag ska förbi både labbet på vårdcentralen  med prover samt förbi chefen med papper. Fick Isac att borsta tänderna riktigt länge idag, tack även nyheterna på tv för infon om många unga barns dåliga tänder med frätskador. Inget dricka eller sportdryck här! Ev lite dricka på helgen men tror att han förstod vikten av tandborstningen och bra kost lite extra med nyhetsinslagen som extra propaganda.  

 

Själv blir det mössa idag. Har det till och med inne. Orkar inte hålla kroppstemperaturen och fryser konstant så mössan är framöver min bästa vän ❤️ 

 

Orkar inte se dö ut

Jag har sen en tid tillbaka haft mörka ringar under ögonen som såg ut som sopsäckar. Är sällan nån säger nått även om jag är medveten men senaste veckan har jag hört det flertalet ggr från olika. Ser man sig då i spegeln så förstår jag ju vad de menar.  Allt går att sminka över men har knappt orkat nått så än mindre det. 

 För att göra nått åt mina påsar så får jag väl ta en kall gelmask  ur kylen och lägga på. Tog iaf och färgade fransar och bryn. Köper hemmakit för färgning på vanliga parfymerian här i stan och det håller ett tag. Både mina bryn och ögonfransar är ljusa och bleks ju även i solen och jag vill inte se ut dom om jag inga fransar har. Resultatet blir ju rätt skarpt första dygnet för att sen mattas ner. men känns iaf som en välgärning för mig själv och imorrn ska jag försöka le åt spöket i spegeln jag ser varje morgon. Kanske får jag ett leende tillbaka. Skillnaden är ju stor och färgar man fransarna framhävas både ögon , bryn och egentligen hela ansiktet. Viktigt dock att kunna applicera bra och läsa bipacksedeln. 

Ska lämna in massa prover imorrn igen. Lägger mig med en skärande smärta i magen och neråt. Ja eller rumpan som man säger. Läkarn behöver ju prov från 2:an om en nu kan säga så. Panik och frågar hur tusan det ska gå till. I mitt jobb hade det inte varit nått problem för mig att ta på nån annan men att själv ställas inför saker var ju en pers. Speciellt när man blöder och har inre smärtor, att sitta på dass hade jag behövt mofin för att klara av. Nu fick jag prov men jag grät för så ont har jag. Bättre de sövde ner mig och kör ner kameror i både svalj och dajmkrysset så de kan hitta vad det är som blöder. ( å fixa det på mig på en gång)  Alvedon hjälper inte så hoppas på att somna bort från det och att det inte gör lika förbannat ont imorrn.  

Mitt i allt tänker jag ändå bjuda på ett leende. Får försöka att få hjärnan att tro på riktigt att jag mår bra så kanske jag blir att göra det och alla sjuka delar i kroppen repar sig.  Jag får iaf somna denna veckan till ljudet av mina söners snosande och deras andetag i rummen intill ❤️ det är iaf lyckan i mitt liv just nu. 

Var ju det jag visste…… 

Isac hoppade till och med ur bilen innan jag hann vända runt bilen på uppfarten hemma  , siktet inställt på nått väldigt viktigt verkade det som. Har inte haft dom här på en vecka och ungen drog innan jag själv hann ur bilen.  

 Fattade när jag parkerar och jag med Leon i släptåg kom runt på andra sidan huset och ser att Isac sett till att ta den nyaste hängstolen jag satte upp i äppelträdet tidigare idag. Han såg väl den redan på vägen ner mot huset då vi passerade. Bra jag hann sitta där i förmiddags för nu lär de vara upptagna av små barnrövar så fort vädret tillåter. Kanske får 2 smårövar plats i en och jag får en egen ;) .  Fick informera om att det dock inte var en gungställning utan bara för att sitta och dingla runt lite i.  Gick lite hett till först. Men de är barn och så länge inget går sönder och de tog det lite lugnare lät jag dom hållas. De hade ju trevligt iaf.  

 

Skriver av mig mitt kaos istället 

Terapi, det kan vara olika saker för olika personer. I mitt fall kan det vara att måla en möbel eller rensa ogräs i rabatten och slippa tänka nått just då mera än på det jag just då sysselsätter mig med. Tror nog många håller med mig att vi håller på med för många saker samtidigt och tänker för mycket under tiden så hjärnan får aldrig vila. Känner nån igen sig? Skapar ju stress så det skriker om det. Dock i vårat samhälle som verkar uppbyggt på multitasking , effektivitet och stress då allt ska gå fortare än det egentligen går och sen kanske varken tid eller resurser finns så går inte bara jag in i väggen utan fler med mig.  Man vill så mycket mera än vad kropp och själ klarar av. Att jag än en gång inte lyssnade till kroppen blir väl min död en vacker dag. När kroppen skriker     ”-STOPP” så fortsatte jag i samma vanor och hjulspår ändå , blind igen och ändå har jag varit där innan och lärde mig inte av det. Ville väl så gärna tro att jag orkade och hade energi igen. Vissa dagar är det ändå rätt ok. Ibland och oftast nu får man kämpa för att ens ta sig ur sängen. Det är lätt att känna sig nere då om man alltid innan varit frisk och glad. 

 Bloggen får nu  vara lite av min terapi framöver. Skriver av mig massor. Det mesta hamnar inte här utan på andra papper som jag aldrig i min värld skulle visa nån. Mina innersta tankar / känslor och farhågor jag skriver ner i ord. Oftast eldar jag på kvällen upp dom i pannan i källaren , det mörka på papperet är då iaf bra som tändpapper och jag har bestämt mig att eldar jag upp orden så ska jag i mitt inre även släppa taget mera och mera om det som jag nyss eliminerade och som gick upp i rök. Tänk om det likt pannan var lika lätt i mitt inre att få bort det.   

En till terapisak. Satte upp 2 hängstolar ute i äppelträdet igår , en till varje son eftersom de oftast tjafsar då det bara varit en stol förut , nu har de varsin att slappa i och jag passar på att gunga lite innan  det är dags att hämta hem dom till mig och starta ännu en ny vecka med dom. ”Mammavecka ” som jag säger men det blir ju lite felaktigt för jag är ju mamma dygnet runt och konstant även om mina barn inte är hos mig just då. Ska bli gött med sällskap. Så grymt tomt i huset utan dom här…. Terapi i form av att ens Kunna varva ner och sitta still där…. Lyssna på fågelkvitter och få frisk luft….. Sen har ju läkarn och jag kommit fram till att jag ska få gå på kbt , riktigt bra blir nog det men tog reda på så psykologen arbetar på ett sätt i nutid och dagens problem istället för att tramsa om barndom och dåtid. Det kommer annars inte ge mig nått. Hade det så förut med min förra psykolog så vill ha ny med ett annat arbetssätt. 

Kram på er 

Faan jag missade Måns …..

Det enda jag såg på mitt Facebookflöde imorse var Måns vinst i Eurovision. Hur tusan kunde Jag missa det kan man undra? Sen jag var barn är det tradition i vår familj med mello och Eurovision . På äldre dagar försvann det. Har ju heller inget minne samt när jag inte har barnen så är tv igång kanske högst 2 h i veckan när jag är ensam hemma. Gör massa annat. 

Dock hade jag allt velat sett Måns igår. Snygg kille det där så om inte annat för den skull för att se nått snyggt. Jag ångrar dock inte det för jag gjorde nått som i min värld och för mig var bättre och gynnade mitt tillfrisknande istället. 

Stort grattis till Måns och Sverige. Man kanske kan gå och se nästa Eurovision live istöllet

By the lake 

Det bästa med dagen var iaf kvällens lilla skogspromenad (om än liten) fram till sjön som ligger en liten bit från mig.  

  Livet går inte i många knop nu. Gick faktiskt ner till grannen imorse. Sundhetstecken att söka kontakt för just nu har jag nog pga måendet och hur det fått mig att se ut inte velat visa mig bland människor. Grannen dock han är god rakt igenom och även om han med såg hur Jag ser ut nu så  spelare det ingen roll. Fick goda mackor och juice för jag såg nog halvdöd ut. Har extremt svårt att äta nu. En medicin som ger huvudvärk , apridlöshet mm gör mig illamående och att då i den sitsen äta ensam funkar inte. I Svens sällskap lyckades jag iaf få i mig 2 mackor och juice. 

Har sorterat papper samt skickat in viktiga saker till både banken och imorrn ska jag sammanställa och posta brev till försäkringsbolaget. Viktigt skit det där som måste göras även om jag inte orkar. 

Försökt klippt gräset idag. Tur gräsklippare är självgående och jag bara styr för jag vandrade runt som en zombie där ute men såg det som länkarens ordination på minst 30 min utevistelse och rörelse dagligen. Vart ju även trevligare att titta ut också nu när det var nyklippt gräset. 

Jag såg att en av de stora fågelholkarna vid Tjärnen där sjöfåglar bott låg på marken idag. Måste sätta på mig ordentliga kläder imorrn och stövlar och kolla vad som hänt och om jag kan få upp deras hem tillbaka ❤️ gjorde lite ont i mig att se det ligga på marken.  

 Grönt och skönt ute nu iaf . Fick förresten en inbjudan till ett bröllop i augusti. Min förra kollega ska gifta sig. Så glad för hans skull. Undrar om jag nån gång i livet kommer bli fru till nån? Kan det finnas nån som kan stå ut med mig? Jag vill ju verkligen gifta mig med den jag ska leva med.  Har visat mina kassaste sidor i några dagar nu och hade nån varit nära är det inte säkert de kunnat hantera mig. Tur jag är så snäll och go mestadels av tiden iaf….. ;) Man kan nog bli förlåten då  

  

En dag i taget 

Varför just jag kan jag fråga mig? Skulle jag vara bättre rustad för att klara av allt som jag utsätts för?  Det gör jag nämligen inte. Sitter verkligen och försöker göra en helomvändning i livet men tar en sak i taget och det det finns energi till. . Att ställt klockan på 8 imorse och invänta samtal från bankchefen som är en underbar person och som lyssnade på mina förslag och frågan om hur jag som sjukskriven ska klara av allt i framtiden. Framförhållning måste man ha där. Samtalet resulterade i nått väldigt bra så var aldrig rädda för att be om råd och hjälp för det ligger i människors natur att vilja hjälpa och lösa saker och känna sig behövda.  Bank eller  vänner, jag har alltid haft svårt att be om hjälp men nu måste jag inse att allt blir lättare med hjälp. Handlar om andra saker i livet förutom saker som rör ekonomi. Allt blir lättare om man inte är ensam . 

  

Låg en stund och sov ute igår. Har till och med fått utevistelse på läkarordination nu. Samt kör mina övningar från sjukgymnast. Dock fick vi ta bort en av övningarna som jag gör på pilatesboll. Nacken orkar inte just nu när den är full i knutor och smärtar. Kroppen ska inte påfrestas extra då. Läkarns ord är min lag just nu och trots min sprutskräck så lät jag dom ta alla blodprover de behövde.  
Den här lilla kompisen kom på filten igår när jag låg ute. Kände nått på armen och fick panik. Jäklar vad den nöp sig fast när jag försökte ta bort den. Lovar att hade jag haft en Karl hade han skrattat ihjäl sig och filmat allt!  Fick mig en Flashback från när jag var liten och syrran solandes vaknade upp med en gigantisk ekoxe fastbiten i armhålan. Trots hur jag mår nu ler jag och småskrattar lite nu över hur hon i panik sprang iväg på stranden skrikandes öronbedövande och armarna i vädret och panik högt över vad en normal människa överlever. Min lilla kompis var rätt snäll ändå i jämförelse med ekoxen. Syrran överlevde ju också. Undrar om hon minns sin långa springtur på beachen? Underhållande så sjukt mycket…… Kanske ska ringa henne och tjata lite skit och se hur hon har det? 

 

Yoga to relax

Det här med att varva ner. Grymt uppskruvad, utsliten och energilös ska jag prova mig på att återuppta min yoga jag förr höll på med. Jag kör inte de överavancerade positioner som alla lägger upp bilder på överallt. Vet om att skulle jag ens kunna hålla de positionerna skulle jag varken kunna andas rätt och än mindre skulle min kropp klara av det. Kör gryndpositioner och har fokus på att slappna av istället. I framtiden kanske jag klarar av riktigt avancerade saker dock.  

 Lovar er att med allt i min värld just nu så är det inte lätt att ens slappna av och fokusera på nuet och andning varken under yoga eller annars heller, det är lite av den största kampen just nu. Axlarna sitter klistrade uppe vid öronen och jag kan mest liknas vid en grottmänniska i försvarsposition när den ska ut på jakt eller känner sig hotad. Detta är typiskt på stressade personer enligt sjukgymnasten och läkaren. Man ser det alltid först på kroppspositionen och axlar.  Men huvudsaken är att jag försöker att ändra saker , nu när jag ändå är hemma och har tid testar jag sånt som kan hjälpa. Lite stretching på det här  för att få igång kroppen så ska jag nog klara även denna dag.