Vi har det bra ute i skogen

Vi skulle göra det som familjeaktivitet imorse men Leon som älskar Soffmys stannade i soffan under ett tjockt varmt och gosigt täcke medans jag och andra sportmänniskan i familjen ,Isac, tog en morgontur. 

Skippade mina morgonpiller Idag då jag blir illamående av dom. Tar dom efter frukost istället. Joggingturen är dock på fastande mage men idag gick det riktigt bra. Kanske just för att Isac var med idag och det därför kändes roligare och bättre. 

30 min orkade jag idag när jag varvade löpning med pw.  

  

Vi brukar ta vägen mot Loka men idag vart det gamla vägen mot Nykroppa som ligger parallellt med lokavägen.

Isac skulle visa ett hus där för mig så jag hittar dit om han ska bli hämtad nån gång.  

Blå himmel, skogsdoft, fågelkvitter och sol var inte fel. Passar på röra mig innan jobbet. Där blir det dock några tusen steg till senare  idag ;)!

Allt räknas. Även en liten promenad eller joggingtur.  

Vi är som alla andra 

iaf när det gäller fredagar. Oftast är det tacos då. Själv kommer jag dock hellre välja grillat framöver med vi har inte dragit igång den premiären än här på Tallåsen.  

Kollade film, Karlsson på taket. Barnen gillar den Astrid Lindgren filmen men jag har problem med den. Får rysningar av den lilla mannen Karlson och hans sätt. Vet det är film men det kliar i mig ändå. Tycker han är en riktig skitunge  faktiskt. Dumma mig 1 och 2 är dock filmer jag han se med barnen om och om igen. Miniorerna är ju för sköna ❤️ bra filmer helt enkelt. 

Ska lägga barnen nu sen tar jag nog natten här. 

Löparrunda 

löpning är fantastiskt. Bra när jag idag kände en fruktansvärd frustration så då botar jag den känslan med att springa tills hjärtat slår så hårt så man vet att man lever. Trodde flera ggr jag skulle kräkas även om jag sprang endast en snabb runda.  

Hade iaf bra tempo men kondition är ju färskvara å den var inte som innan. Mitt skadade knä klarar 15-20 min och då tar jag intensiva rundor den tiden. 

Trodde hjärtat skulle hoppa ur kroppen och man känner den där blodsmaken i munnen. Barnen skulle med och springa men när jag kom ut stod de och spelade pingis med grannarna så drog iväg själv. Annars är det bra för de är så stora att de orkar med på löprundorna eller cyklar bredvid beskedligt ;)  

 Isac som spelar både hockey och nu är fotbollssäsongen igång han är som mitt dragplåster om jag skulle ut och springa. Löparkompis i miniformat men bra motor på och blir lite familjeaktivitet också och alla mår bra av att röra på sig. Hatar när barnen är okontaktbara   När de sitter med mobiler eller dylikt. Spring i benen är bra. Dagens barn rör sig för lite faktiskt. 

That matters in life 

stod nyss vid min gamla spegelbyrå där jag nog var lite överkritisk mot mig själv med det jag såg i spegeln. Sa till mig i mitt inre att jag duger men ändå hjälpte det inte. Jag lever ju också och det har inte alla glädjen att göra tyvärr ❤️ 

Finns många jag önskat fanns kvar i mitt liv. De är änglar men tänker ofta på dom och då värdesätter jag mitt eget liv mera för vet jag skulle fått en smäll på näsan om de levt och kunnat gett mig en när jag tänker fel.  

 

Samt viktigast av allt, love, kärlek. Den finns på olika vis i mitt liv, saknar dock en annan typ av kärlek men den kommer väl nån gång. Idag fick jag kärlek i form av sällskap från en god vän på förmiddagen. Em med barnen är också kärlek. Middag fick vi jag och Leon medans Isac var på träning. Tack för god mat och det jag fakriskt har i mitt liv. Tänker jag till är jag lyckligt lottad med mycket. 

Klossarna på bilden köpte jag på resan i scottland som jag var på förra året  , nallen var en present från en betydelsefull person som tyvärr inte är en del av mitt liv längre. 

Måste sova nu men tankarna är på helt andra ställen som oftast i mitt liv. Värst är det på kvällarna när man ska sova :/ …. Då mal det på i huvudet. Kommer dock fram till både det ena och det andra iaf ;) nått jobbigt för även nått gott med sig i slutändan kanske. Man måste iaf tro det. 

Natti natti på er , massa love till er från mig ❤️ 

Leeeedig och Gu va jag älskert ;)

lade om mig imorse efter att barnen satt sig på skolbussen. Sov tills nyss för blir aldrig av med nått skit i kroppen som tar min energi.  

Sätter iaf på mig träningskläder och kör lite övningar när jag väl kommer upp. Ska orka med en promenad ute sen också, får ta med barnen och de får cykla. 

Värken i kroppen är det värsta. Tog tom tempen imorse för låg skakandes med dynghuvudvärk men den visade vanlig temp. Viktigt tänkte jag om jag hade haft feber att stannat i sängen. Hade dock inte ro till det nu. Jävligt glad att örontempen funkade för rövtempen hade jag aldrig använt ever…… Där ska det bara ut saker och inget in….. Fick panik bara vid tanken. 

 

 Tar en sväng till Storfors och tar en kaffe med Sarah nu , umgås med vänner gör jag för sällan så passar på nu när jag är ledig.  ❤️

Trevlig torsdag på er, pannkakor idag kanske ? Proteinpannkakor ;)! 

Up on My roof 

idag tog jag äntligen och drog tummen ur röven när jag kom hem från jobbet och kånkade fram stegen för att komma upp på taket. Stegen är i metall och blytung så det är en av anledningarna jag inte gjort det heller, krävs teknik att få upp den rätt mot takstegen. 

Kände jag måste kolla tegelpannorna efter vintern och då takstegen var omringad med mossa så är det även så att Madame Hanna j har som ni vet ett städbehov och det stannar inte på insidan av mitt hus. Stört mig länge på mossan men inte vågat mig upp innan.   Varit rädd att sotarn skulle ramla ner för blir väldigt halkigt av mossa.  Jag Har nämligen höjdskräck  också såklart

i got a rainbow in My kitchen

Lyx när isac kommer hem med färsk nyfiskad regnbågslax på kvällen ❤️  

har en till i frysen och den skulle rökas. Herrn står i köket när jag kommer ur duschen och ber mig rensa fisken och hugga av huvet. Tycker det är lite äckligt om jag ska vara ärlig. Men jag gör det. Ser han är i telefon och verkar vara i ett viktigt samtal. Hör min mors röst i andra änden och ber få prata med henne sen. 

Då har isac sålt fisken till henne. Haha han blir nog affärsman den där killen. Han fick bra kilopris också kan jag lova ;)  samt bra de lär sig tjäna egna pengar de små liven ❤️

/nöjd morsa

Tänk om kärlek var som i barns värld ❤️

Satt tidigare ikväll och nattade barnen. Heeeelt olika diskussioner inne på rummen

Leons rum: 

: den här kvällen var ju skitjobbig med Isacs träning!  Nästa gång är jag hemma istället och jag ringer dig kl 20 när jag ätit , borstat tänder och sen lagt mig så du vet det. Du kommer ju hem just då men så jag kan somna i tid. 

Samt vi diskuterar hans alla avhopp på diverse sporter han börjar med och lika fort avslutar. Nu vill han inte vara med på parkour längre utan frågade om amerikansk fotboll. Förlorade bra många hundra på förra avhoppet och en lektion blev jag alltså 500kr fattigare på då han sen inget ville mera. Förklarar pengars värde och allt annat vi kunnat gjort. Som tex lek och buslandet i Örebro eller nått. Kramar sen och pussas och pratar om att han alltid som nyfödd och bebis låg dygnet runt på mitt bröst och sov. Haha miss that. ❤️ kramig är han ännu iaf till min stora lycka när man lider brist på kramar

Inne hos Isac är det andra tongångar: 

Vi är lite allvarligare och kommer in på varför jag separerade med hans far. Berättar att Isac redan som 3 åring såg och påpekade vissa saker och att jag inte ville att han skulle växa upp och tro att en relation var så kärlekslös och det var därför jag flyttade. Försökte allt jag kunde men det hjälpte inte. 

Diskuterar ett tag detta med kärlek och att jag tycker att i en normal relation så kramas man och är go. Förklarar att ibland är vuxna inte överens men det går över. Men man kramas sen ändå. Han minns lite ändå fast det var 2010 jag separerade från deras pappa. Får dock en klump i bröstet då han nämner ett namn på en kärlek jag hade efter det och säger att så som han var  mot dig det är väl kärlek mamma? 

Får en klump i magen och blir lite stum för så var det och även det såg han. Jag älskade verkligen den mannen. Tyvärr så sitter jag här än idag som singel….. Förklarar det med och att inte vem som helst passar in i vår familj, samt att ibland är det andra saker som tex avstånd eller att även andra barn finns från en tidigare familj och att ingen är flyttbar.  Söt som han är berättar han om en vikarie på skolan de haft som var snygg nog för mig och som han skrattande sa att jag ju kunde ta hem. Haha jag skrattade med.  

 

Tänk om kärlek irl var lika enkelt som det är i ett barns värld. ❤️ samt jag vet hur väl de båda vill mig och att även de saknar en manlig förebild den tid de är här. Jag kanske överkompenserar lite för det med att vara händig samt även ta hand om även alla ”manliga ” sysslor i vårt hem och vardag? Just för jag inte vill de ska tänka på det och speciellt inte nämna den fattade puzzelbiten. Jag vill ju nämligen själv ha en man i mitt liv. Samt sen får jag ändå ta hand om allt här. Hela tiden som är nu skulle jag dock vilja ha nån att dela vardagen med, tänker inte på annat nu för tiden.  Den saknaden är stor både hos mig och barnen.  

 

Önskar det var så enkelt som det är i deras värld. Har vi vuxna bara krånglat till allt? Ifs har vi mera vetenskap om vad livet går ut på och vi vet vilka egenskaper en partner som Man lever med och inte vill leva utan ska ha. Det har vi lärt oss genom alla ggr vi fått våra hjärtan krossade samt skiljts från nån vi älskade. Livserfarenheten gör att man söker nån speciell som man känner det där extra och speciella för.  

Jag är så pass gammal och vet för bra för att kunna säga att det är bullshit att det finns fler fiskar i sjön eller mister du en står tusen åter. Vet det är få som jag ens skulle känna för och speciellt inte ge mitt hjärta till. 

Jag kanske dock har nått att lära av barnen fakriskt ;)? Roligt lyssna på deras tänk och reflektioner iaf. Nån gång ska det iaf gå vägen. Annars fick jag ett bra erbjudande häromdagen. Blev lite stum först men ler nog lite åt det idag för inser att saker i slutändan alltid löser sig iaf ❤️

Love till er alla som behöver det. ❤️ nattiskramar också ;) 

/ i love mys 

Fotbollspremiären 

idag började Isacs fotbollsträning. Samma mammor som samlas och farsor också. Idag önskade jag nästan att det skulle bli inställt pga regnet. Var ju äckligt kallt ute idag. -6 imorse och 2 grader nu.  

 

Går lite halvt i dvala av kylan samt pga tröttheten efter jobbet idag så blir man att frysa ännu mera. Alltså förpassade jag mig in till första parkett i bilen istället ;)  

  

vet ju iaf vad tisdagarna och torsdagarna framöver består av. Hade inte lillfisen bakom mig skitit i att ta med sig jackan hade jag dragit med honom på promenad. Hittar nog på nått sätt att fördriva tiden inne i stan. 

 

Botox mot tandgnissling? 

ligger här i sängen och ska sova. En hemlis jag har, eller hemlig grej är det inte nu längre men pinsamt är det. Har en sån där bettskena på nätterna. Gnisslar , pressar och förstör halvt sönder tänderna på nätterna så nu är jag utrustad med den där läckra saken. ;) 

Kan ju skrämma iväg vilken Karl som helst ju :( både bettskenan eller tandgnisslingen. Funderar på att testa botox mot det. Jag har nämligen huvudvärk varje dag pga min nattliga ovana :( tuggummi ska jag heller inte någonsin tugga för det stärker mina redan överdimensionerade muskler i käkarna. Men botox jag en gång testade i pannan hjälpte även till att ta bort huvudvärken och då gnisslade jag heller inte lika mycket tänder. :) ska kolla upp kostnad och vart jag kan få litegrann. 

De kostar tusenlappar skenorna men är de välgjorda samt rätt slipade så lär jag ju få behålla tänderna ett tag till. Dyr ovana att hålla på som jag gör, tyvärr är det ärvt från morsan samt Leon gnisslar han med har jag märkt. 

Just nu är det en stressig period jag går igenom så känner på morgonen hur jag kämpat hela natten.  En får ju även skitont i nacken. Blir som en ond cirkel med allt. Därför arbetar jag både med tankar, avslappning samt att faktisk inte ”glömma ” att använda skenan. Inte är det kul men då jag sen barnsben hatar tandläkaren och om nån gröpar i käften på mig så är jag beskedlig och tar direktiv jag fått.  

Dags att sova nu. Så sleten idag. Såhär såg förresten sista minuterna på  jobbet ut :  

kvarg med solrosfrön. De där små feta fröna gör mig faktiskt mätt och sover ju bättre med lite mat i magen. 

Imorrn har Isac fotbollsträning. Nu när hockeyn inte är aktuell blir det fotboll istället. Funderar på om jag ska testa hållbarheten på mitt knä och ta en motionsrunda  imorrn medans hans träning är?  Vad är meningen med att stå och glo på honom i 1,5 h när jag kan använda lite av tiden till nått som jag mår bra av? Laddar from nu för att röra mig imorrn. Bättre lite än ingenting. :) 

Sov gott ❤️