Återbruk av ful lampa ❤️

vet inte varför jag sparat den egentligen gräsliga taklampan så länge?  Tror den är nått gammalt från morsan, farsan eller nån loppis. Jag måste varit ekorre i mitt tidigare liv eller nån sorts ”samlare”! Antagligen tänkte jag nog ha den till nått och häromveckan när jag skulle kasta massa grejer höll den ändå  på att åka med i sopor.  

Klippte av lampsladden och såg då möjligheten vad jag kunde ha glaskupan till ❤️ bara satte i en glasskål och vips så kan den sprida lite ljus åt oss ett tag till. Gäller se möjligheterna och vara påhittig. Har nog inte använt hjärnan på ett tag så då kom idén när jag fått samla lite kraft. Samt egentligen är det nog när jag mår som dåligast och tänker massa konstigt som vissa idéer ploppar upp. Barnen gillade den skarpt och det blev väldigt fint sken i vardagsrummet som inte framkommer i bilden.  Det enda som var trendigt på den var nog knoppen i mässing på lampan. Mässing är ju så inne nu. Jag hade dock ingen användning av den i sin forna skepnad. 

  

Sällskapsspel 

precis hämtat hem Isac i Nykroppa dit han fick skjuts efter matchen. 

Ätit lite lunch och det är ju konstigt med vissa barns kost. Leon ska ha falukorven som den är, rå tycker jag men så han vill ha det. Isac och jag tillagar vår iaf. 

Blev att spela spel med lillen för de blev ovänner om tv-spelet. Leon har legat och degat hela dagen med mig i soffan men ändå verkar han tro han ägde tvn när storebror kom hem. Lät nr 2 få sitta där lite han med och varva ner och spelade spel med Leon istället. 

Jag fick bara bajshögar på min bricka av min käre lille son. Skyfflarna som man måste plocka upp för att ta bort dom med lyckades aldrig jag pricka in. Leon njöt ju och hade iaf roligt åt detta. Själv blev jag lite plutt för jag var inställd på vinst och vart ju surt att min bricka förblev rätt tom och mest bara 5 bajs i rad. Synd jag inte kunde fått bingo med mina bajshögar för då hade jag ju vunnit stort.  


Man fördriver ju lätt tiden när man umgås och spelar spel , samt båda barnen var nöjda. Klockan är drygt 3 och jag skulle kunna sova lite nu men får väl bli tidigt i säng ikväll för mig. Plåga mig att vara vaken för förstör bara om jag lägger mig nu. Att ha suttit och engagerat mig i ett spel kan vara en grej som just nu gör att jag sen inget mera orkar. Ska fixa lite lördagsgott till oss iaf, blir nog gladiatorerna på tv ikväll. Det är nog vår familjs gemensamma favoritprogram. Sport, tävling och spänning i samma program och jag kan sitta och dregla lite över karlarnas vältränade kroppar ❤️ blir lite lyckligare av det vill jag tro ;) 

Saker jag värdesätter ❤️

stod igår kväll ute på gården och tittade bara på det , huset vårat…. Eller hus är fel ord även om även det stämmer ,det är vårt HEM ❤️

Mitt i allt med min sjukskrivning så försöker jag se allt bra jag har och vårt hem är ett av det. Har dock fått kämpat för det samt haft tur kan man säga. Tack vare vinsten i bb som jag lever det liv jag gör idag. Det hade tagit längre tid om jag inte vunnit det.  

 Igår skulle jag rensa en gammal digitalkamera och då såg jag några kort som var närmare 5 år. Mina 2 söner på korten, Precis från tiden efter separationen från barnens far. Först kom tårarna för jag såg barnens ögon och ansiktsuttryck av tomhet och hur ledsna och uppgivna de var och förstår och mindes hur vi alla mådde men framförallt dom. Glädjen jag dock vände det till i nästa sekund var att bara vända mig om och titta på dom när de satt nermysta intill varann i soffan och skrattade över en gubbe de skapade ihop på FIFA (tv-spel) i nutid. Jag är själv skilsmässobarn och även om jag var 15 då så minns jag hur jobbigt det var. Idag med facit i hand är ju alla lyckligare men då kunde man inte tänka så eller tro att livet skulle vara bättre idag för alla. Finns ju orsaker till separationer för alla par. Gifter jag mig hoppas jag det blir för resten av mitt liv iaf. Jag skulle göra allt för att det skulle bli så i alla fall. 

Lite som dag och natt var iaf bilderna från digitalkameran och bilden irl på barnen i dagsläge i soffan. Man ser på dom att de mår bra nu. och jag har verkligen jobbat i år på att vi och framförallt barnen ska må bra och ha det bra runt sig. 

Lugnet, tryggheten, naturen och allt här ger oss det. Lägenheten innan var dock ett hem det med om än dock provisoriskt. Jag visste att vi skulle vidare . Att låta mina barn få ha trädgård, varsitt rum, friheten till gård och natur var nått jag alltid strävade efter. 

Just nu när jag mår som jag gör är det nog viktigt att reflektera över såna här välsignelser och värdefulla saker i mitt liv för att se att jag faktiskt kämpat och kommit nånstans och har det riktigt bra nu. Min kropp och mitt inre kanske tillfrisknar snabbare här än på ett annat ställe iaf. Senaste gången jag var i en sånhär svacka var för 2 år sen och i höstas. Hinner varken kropp och själ att läka eller de inte är i balans med varann så slutar flera funktioner att fungera kroppsligt , det som hänt mig nu.  

  När jag ser ser det där leendet hos mina barn så skänkerna det mig lycka och ro i mitt inre. Får mig att orka lite till och veta jag är en bra mamma och att jag ger dom nått iaf. 

Sa till Leon häromdagen (och säger och försöker att visa dagligen till båda)

”- vet du en sak?”

L: ”- nej , vad då? Och hur kan jag veta vad du menar?”

Jag: ”- mamma älskar dig/er!” 

L: ”- ja det vet jag så det behöver du inte säga” 

Säger det ändå och kommer göra det så länge jag lever. Jag kan inte köps allt jag skulle vilja ge dom men de får iaf min tid och kärlek ❤️ 

När röven blir för stor

My ass is to Big to fit in My jeans :O !  


Mitt problem är att röven blivit för stor när jag gått upp några kilo samt tränat rumpa ett tag. Mina vanliga byxor som alltid passar får jag slänga nu. Kanske dags att uppdatera garderoben? de säger ju att män gillar en lite större rumpa, kanske hittar nån nu tack vare min nya volym…….. Hoppas kan man ju och då är det ju nått bra över det. Fast jag gillar min rumpa, varit smal som en metrev i över halva mitt liv och hade då så liten röv så hade man suttit i knä på nån så fick de ont av mina vassa ben utan nått vadd alls,  så dags för former nu. Trevlig fredag och helg på er❤️

Hur jag vill ha mina fredagar

exakt såhär:   

 det är roligt och jag gillar att gå ut men om jag haft en kärlek hade gos och mys med honom haft en annan prio. Party hade vi gått på ihop ibland ändå. 

I min drömvärld alltså. Just nu kommer jag knappt ut på gården här så båda delarna är väldigt avlägsna….  
Hoppas vilket val ni än skulle göra att ni har en fin fredag ❤️ jag ska ta och köra iväg min bil till min privata bildoktor och se om han kan göra konstgjord andning på den eller nått. Håll tummarna för mig tack. 

Morgonkalabalik 

kaos imorse när man själv knappt orkar ur sängen men ska vara drivkraft att motivera 2 själar till att gå upp på morgonen. 

Får börja ställa en egen klocka till Isac som är äldst och  är värst att få upp på benen på morgonen. Nästintill omöjligt faktiskt!  Fatta sen när han blir tonåring med massa hormoner hur svårt det kommer vara. Vill inte tänka på det ens. Endera får han bra motion varje morgon då han då får gå till skolan de 14 km det är eller också får jag installera en sån där Kalle anka säng som de har på husvangssemestern, ni vet den snutten som går på julafton? Annars kommer det inte funka i framtiden. 

Ska klura ut på en sån anordning samt även installera åt mig själv för jag får av andra själ även Jag större problem att komma ur sängen. Leon går upp när jag ropar till honom och då jag själv kanske själv ligger kvar i sängen ett tag till. Imorse kom han in till mig och vi låg och pratade i min säng en stund. Morgonpigg kille det där och oftast på strålande humör. Så var jag med förr i tiden och tills jag var ca 25…. Sen vart det tvärsom. 

Tror när klockan ringt för 6:e ggn och jag lyckades dra på mig en morgonrock och likt Hugh Hefner gick ner för trappan, då låg Isac än. Dock släpade jag mig ner ändå….. Och När vi väl sitter där nere jag och minstingen dyker den 3:e upp utan kläder och då vad det ju lite panik….. Naken liten man i köket som absolut skulle ha sina nya kallingar vi handlade igår. Stöööök säger jag bara….. Hittade dom i en kasse och lillebror kastade ett par byxor på honom, haha måste ju skratta åt det …. Lite roligt var det för det var så olikt honom som det går att vandra runt så. Är nog mera jag och Leon som har en tendens att bara gå i underkläder mm, inte naket dock men ändå.  

  Fick iväg dom tillslut och tackade Gud när chauffören ringde och sa att han skulle komma 10 min senare. Det var som en gåva från ovan imorse.  

Just nu snurrar världen lite fortare än vad jag klarar av så blir sängen några timmar till. Kroppen min skriker….. Hatar att må såhär och känna såhär….. Vill inte , orkar inte och finns inte mera än att låta kroppen bestämma nu och låta den vila…. Är väl det som behövs, vila. Lyckades iaf få i mig lite mat ihop med barnen på frukost ,glad över det men mår illa och har ingen matlust men får jag sova lite stannar nog det jag fick i mig kvar i magen. Önskar inte nån att må eller känna såhär…. Värre än pesten själv!  Det här är inte jag men just nu får jag acceptera att kroppen och ibland huvet lagt av helt, den vet inte vart den ska börja att läka helt enkelt…… det är inte lätt 

Detta fattas mig……

Närhet, nån att krypa upp i en stor varm och trygg famn där du känner dig älskad, smekningar eller att gå och lägga sig ihop och vakna intill varann.  

Bara nån att dela upplevelser och vardag med. Kanske bristen på detta som gör att jag är där jag är idag…..   

 Jag älskar ju närhet och mys ……. Saknar det som tusan, och  alla människor behöver närhet och beröring…. Man dör lite inombords utan det…..den människa som säger nått annat tycker jag är konstig, vuxna lär sig att leva utan det i perioder men tänk på spädbarnen, de blir apatiska och dör utan mänsklig beröring , superviktigt ju, finns massa forskning på detta!  Man känner sig tom och då närhet är ett sätt att fylla energi och glädje i sin kropp på så förstår jag ju att jag är där jag är idag……. Lider brist på det sen långt tillbaka. 

Hur ska jag lösa det problemet? En gossedjursnalle? Krama sönder barnen och vänner så fort jag träffar dom? Stackars man som kommer leva med mig i framtiden. Han kommer få så mycket närhet att han kommer bli spyfärdig och mätt på det ;)  Hmmm  inte lätt detta…… Nu ska jag trösta mig lite med bullar som morsan bakade igår. Lite gott iaf och får sitta med mina smågrabbar samlade runt bordet en stund iaf. 

Ja tänk om det var så enkelt att närhet vore lösningen på mitt nuvarande tillstånd. Fast jag tror i och för sig på att om man mår bra och känner sig älskad och får närhet så klarar man det mesta mycket enklare än nån som lider brist på det. Alla vill ändå känna sig älskade och behövda. Så även jag 

E-linje ? Ett skämt? 

Såg nyss på nyheterna om att det nu finns en e-linje att söka på gymnasienivå? Spela tv-spel på heltid som jobb? Helt stört ju. De hade ju dock nån kurs i ohälsa i programmet. Lycka till med att skaffa ohälsa i Sverige och gamnackar. Tur de får en kurs i ohälsa iaf….. Visst att de som går det tränar strategi och snabbhet men förutom det? Vad ger det liksom? Nog för det finns spel inom sport men vad tusan….. Blir lite ordlös. Vad tycker ni?