Årsbudget.

Det här med ekonomi tycker jag är superviktigt. Som ensam inkomsttagare i en familj med 2 barn har jag ett stort ansvar. Nu som sjukskriven får jag ransonera och hushålla ännu mer noggrant med pengarna. Eftersom jag varit hemma i snart 2 år så är ekonomiska marginalerna obefintliga. Jag har iaf gjort tabeller på tex årliga utgifter samt sånt som kommer räkning på varje kvartal. På det sätter har jag en kalkyl och kan se och förbereda mig inför kommande utgifter. 

Satte mig även och skrev ner de månadsbetalningarna jag har så jag vet summan för dom som alltid är återkommande. Skönt att kunna se i kronor hur mycket allt kostar , samt då är det lättare att se vad man kan åtgärda och dra in pengar på. Gjorde även en sammanställning på mina lån och bolånet, skrev resterande summa på lån, räntesats och räknar av varje månad . Kan ju säga att det är en fröjd då man kan se summorna minska 🙂 . Alla borde göra detta. Med mitt huvud verkade det först ogenomförbart, det tog lite tid men efter ert tag vart det ju klart :).  Tips är att ha en pärm för varje år att sätta in betalningar och uträkningar i så du kan följa upp varje månad och se hur din ekonomi ser ut och förhoppningsvis förbättras 🙂  

Trevlig helg på er ❤

Go kväll på er godingar ❤sitter ni likt mig och kollar Melodifestivalen ? Köpte mig en redig godispåse på Ica då det var halva priset på lösgodis ;)! 

Igår hade jag efter många om och men och morsans pådrivning åkt till Karlstad och gick på bio med trevligt sällskap, lite mat på det blev det också. Kollade trainspotting och den filmen var ju inte riktigt min typ av film, jag hade hellre sett mjukporr med mr grey 😀 ! 

Hämtade ut ett paket till mig själv idag ❤ var nått jag länge velat ha och för att pigga upp mig köpte jag den med kärlek till mig själv. Har man ingen annan som kommer med presenter så fixar man dom själv. För att lätta samvetet över att köpa detta till mig själv så ser jag det som en väldigt tidig födelsedagspresent. 

Kolla bara inslagningen ❤ man blir ju kär och lycklig redan innan man öppnat paketet ju. 

Detta är inget sponsrat inlägg men måste säga att jag älskar det i paketet. 

Har länge varit på jakt efter den perfekta versionen och tänkte ett tag skapa en själv. Insåg jobbet och då det var elektricitet inblandat så valde jag att handla på sminkspegel.se istället.  

Modellen jag köpte är den minsta och heter chloe. Nu ser jag dock varje liten por och skavank, haha.. men det kommer bli väldigt lätt att sminka sig i bra ljus och kan drömma mig bort till att jag är nån känd skådespelare eller nått när jag sitter där framför min fina spegel. 

Nu åter till mello och mitt snask. 

Puss på er ❤ och ha en underbar helg. 

Man ska hjälpas åt ❤ 

Idag fick jag känna mig behövd då syrran behövde hjälp med att ta ut Douglas  på lunchrastning , då jag och isac ändå var på genomresa så tog vi såklart ut besten på promenad. Han är ju för go den vovven, studsade på alla fyra av glädje när jag öppnade dörren ❤ tänk om en partner kunde reagera så när han ser mig också 😉 man ska vara snäll och hjälpas åt! Även en liten tjänst kan vara stor för den du avlastar. 

Jag och isac har varit på barn och ungdomsmedicin i Kristinehamn idag på undersökning ang hans astma, jag sitter såklart där med dåligt samvete för det är min gen som han antagligen ärvt :(. 

Som tur var behövdes inte förebyggande kortison som jag har utan vi ska köra på luftrörsvidgande innan fysisk aktivitet samt hans nässpray på kvällen mot sin kvalsterallergi. Även allergi är min gen… fast jag är allergisk mot gräs , pollen , hasselnötter och örter. 

Vi var även hos kiropraktorn, isac följde med mig in trots att jag varnade att det kan se rätt hårt ut när man knäcker och även låta när kotorna lägger rätt sig. Tror han blev lite nyfiken att testa han med 🙂 tuff kille det där. 

Nu har jag precis släppt av isac hos sin pappa efter ett besök hos min mamma i Lesjöfors. Har nu slängt mig på soffan och kollar Parneviks, Ellen Bergström är ju för bra ju 🙂 och även Eva röse. Hade inte ork att elda upp pannan så drog på mig en fleecejacka och ulltofflor 😉 sover med dubbla täcken om det är så för har noll lust att göra nått alls mer idag. Tar itu med det imorrn. 

Idag är jag fröken :) 

Isac har hemundervisning idag pga att de skulle haft praktik men han ska på läkarbesök senare idag och får ta praktiken en annan gång. Lite retarded känner jag mig när vi ska läsa biologi och räkna matte. Fast jag gått naturvetenskapliga linjen på gymnasiet ett år innan jag började omvårdnad så sitter inte nått av det jag lärde mig då kvar i huvet nu 🙁 . Lika bra man uppdaterar sig 🙂 blir som att lära sig på nytt. Och nej, jag är inte smartare än en 6:e klassare tydligen :/ 

En effektiv dag

Kors i taket men för andra dagen i rad vaknar jag runt 8-9 tiden helt av mig själv 🙂 . Antar att en bra tid för att lägga mig på kvällen är kl 21. Det kommer inte funka sen när jag börjar jobba igen för är på jobbet mycket senare än det. Sen har jag nästan alltid tidigt morgonpass efter kvällspassen, helt sjukt att det är lagt så schemat. Man hinner aldrig somna föränns man ska upp igen ju :(. Dock är jobb inte på tapeten än. 

Idag har jag lyckats städa lite här hemma och fixat bolånet och räntan på det, lyckades få ett rätt bra avtal, bundet 5 år och sänkte räntan med 0, 52 % ungefär 🙂 hade låg ränta sen innan men vem vill inte ha ännu bättre ränta? 

Hunnit med en videochatt också 🙂 blev på gladare humör efter det när det är nån man tycker om som är på andra sidan jordklotet som ringer till mig ❤

Snart dags för utvecklingssamtal på skolan… är lite orolig för det av flera anledningar :/ vill ju mina barn ska ha det bra och vara glada samt klara skolans krav. Mycket jag har att jobba med där… och min son som en gång redan valt att byta skola…. finns inte att göra det igen… det har tydligen gått rykten om att han blev flyttad från förra skolan  för han var en bråkstake. 🙁 ledsamt eftersom det var så att han var utanför och rätt utsatt av en del andra barn på förra skolan och mådde pesten 🙁 det var hans egna val att byta skola och få en nystart där ingen var på honom hela tiden …. tråkigt att rykten färdas även till nya skolan och barnen tror på det som sägs 🙁 , jag skulle vilja säga till dem alla hur sanningen var och hur handlingsförlamade förra skolan var i att göra nått.. i rätt miljö är han världens finaste och lugnaste kille men får du stryk av andra och hårda ord sen skoldag ett så förändras man väl tillslut 🙁 

Mår så dåligt då jag själv var utanför och rätt ensam hela skoltiden så vet vad det gör med ens mående. Inget man någonsin önskar nån och speciellt inte min son som jag älskar över allt annat❤

Jag vill med ha en bebis ! 

Fikagäster igår och jag kunde ju inte låta bli att även köpa en egen bulle till syrrans dotter ???? 

Tror hon gillade det riktigt mycket sötnosen 🙂 ska ta en veva med dammsugaren för tror det är pärlsocker i hela köket. 

Det här med barn, vissa tycker att jag väl är ”klar” och får nöja mig med 2 barn. Jag tänker… Varför nöja sig med 2 om man kan få uppleva allt minst en gång till 🙂 

Att få barn är ingen självklarhet heller så jag känner väl att jag har tiden mot mig där samt jag har ju inte ens nån Karl jag dejtar :/ . Min önskan om en större familj som jag kan dela med nån jag älskar kommer inte försvinna heller… I tio år har jag längtat och drömt… 

Jag passar på att träffa lilla Elsa när det går iaf och glädjs åt att min syster fått uppleva detta mirakel flertalet ggr. ❤️

X-ray today 

Dagen är här nu, röntgen av ländrygg, höft och bäcken. Hoppas det visar att allt är bra så jag kan röra på mig och stretcha som vanligt när den tiden är inne när jag är frisk igen. 

Känner att jag förlorat massa muskelmassa nu när jag varit sjuk och skadad ett längre tag…. Inte bra eftersom muskler hjälper till att bränna fett och jag hade bestämt mig för att få bort min flubbermage. Hinner nog det ändå innan sommaren 🙂 . Ska till kiropraktorn kl 15 , börjar bli en dyr historia med mina skador :O . Man behöver verkligen en fet plånbok när man blir sjuk 🙁 , som om man inte hade nog ändå att klara av i livets påfrestningar. 

Ge otvingad kärlek när du känner för det istället. 

God kväll allihop ❤️. Alla hjärtans dag idag….. Vet inte vad jag ska tycka… Jag tycker mest det är en dag för handlarna att tjäna pengar på. Under många år ansträngde jag mig denna dag och vände nästan in och ut på mig för att få dagen perfekt för den jag älskade, jag var helt crazy på alla hjärtans dag. Kunde planera i månad och veckor just för denna dagen. Den skulle vara perfekt ! . Dock var det aldrig uppskattat och när man aldrig fick nått igen så tröttnade man efter några år. Att min partner i detta förhållande sa att årets övriga dagar var lika viktigt var ju fint sagt … Men det var just det… Bara ord. Fick inga kramar, fina ord eller uppskattning övriga årets dagar så lite så ”hoppades ” jag att alla hjärtans dag skulle vara en dag han åtminstone visade mig lite kärlek. Hade levt på det resten av året.  Stannade alldeles för många år i den relationen och till er andra som aldrig känner er sedda , uppskattade eller får den kärlek ni förtjänar..även en vanlig vardag, Sorry men ni är nog med fel partner i sådana fall! Älska istället er själv så pass mycket att du lämnar relationen och har möjlighet att träffa nån som uppskattar dig varje dag istället ❤️ 


Nu efter att varit ensam så länge så betyder inte denna dagen så mycket, hade jag en älskling skulle jag uppskatta honom även en vanlig sketen fredag ❤️. En kärleksrelation behöver ständigt arbetas på inte bara allt krut en dag om året. 

Skickar alla fall lite Love till er som behöver och ni som likt mig ingen partner har 🙂 ta hand om er ❤️

Törnrosasömn… 

Hej på er ❤️ törnrosa sov länge och känns som jag sovit konstant sen jag lade mig i lördags. Eller känns är fel ord eftersom jag verkligen sovit i ett par dagar…:( varit helt flummig och i söndags var jag bara uppe för att dricka lite samt hämta sonen. Tappade tidsuppfattningen.  Små korta uppdrag kan jag klara och sen har jag slocknat igen. Värker i hela kroppen från topp till tå samt har feber , halsont och är förkyld. Piper i bröstet när jag andas och knastrar även när jag andas in… Sjukt obehagligt. 

Blev att kolla min inspelning av QX galan idag för att försöka vara vaken några timmar och även laga mat när Leon kommer hem. Blir tidiga kvällar i säng. Nu när jag är så dålig behöver jag i varje fall ingen sömnmedicin för kroppen är så slut så jag nästan somnar ståendes. 

Snorpapper, nässpray och värktabletter samt varmt att dricka när jag väl är uppe. Hoppas ni hållt er friska ❤️? 

Iväg på kalas 

Idag fyller mosters lilla prinsessa (1 av 5 st) hela 1 år ❤️ grattis Elsa ❤️

Har fixat ett paket med nått hon kan slita på länge och som är av bra material (trä)

Pst…. Kan berätta för er att det är en vagga som är jättefin. Skulle sytt sängkläder i pytteformat var tanken men får ev göra det senare. Ordentlig present iaf. Gillar hållbara leksaker som kan ärvas! 

Sen så är jag ju polare med syrrans hund Dogge som är en blandras men liknar mest rottweiler , tänkte bli ännu mer populär idag så har fixat små munsbitar av blodpudding som han ska få kalasa på 🙂 

Nu måste jag dra , trevlig lördag på er godingar ❤️