Vår sjukvård suger… 

Idag har varit en slappardag i soffan….. Har varit sjukt godissugen men hade ingen kontroll på den driften igår och mosade i mig en påse polly då…. Blev inte lyckligare av det, nu glömmer jag det och gör bättre val framöver … Låter inte en miss stoppa mitt nya nyttigare liv jag startat… 

Satte mig på cykeln istället för att få nån fart på magen och glömma sötsuget, totalt stopp i magen och jag fasar för sprickan den dagen skiten kommer i en rasande fart och jag spricker isär 🙁 gör så jävulusikt ont att det inte går att beskriva, jag hyperventilerar tillslut av smärtan och svetten bara sprutar pga smårtchocken, det är en pulserande varm smärta och känns som nån sticker en kniv i tarmen, vänder och vrider mig av smärtan för klarar inte av nån normal kroppsställning då…. Rädd för att nästa gång jag går på toa så går jag sönder totalt och måste ringa ambulansen…. Ska be dom sy ihop allt i den regionen snart tror jag. Ibland känns stomipåse som en utväg om smärtan blir för olidlig 🙁 ska det behöva ta sån tid att få hjälp i dagens sjukvård, det är ju ett skämt ju. 

Isac och Leon hade iaf haft en bra dag, träffat jockiboj och Jonna i Filipstad och både tagit bild och fått autografer. Kul att det händer nått roligt för dom iaf. 

Nu är det dags att försöka sova lite, natti natti på er ❤️

Akuten csk 

Igår morse tog jag ännu en gång itu med mina smärtor. Har nu i månader gått och väntat på en remiss till kirurgen för att sen komma vidare till en ev operation av min tarm. Gör så satans ont nu och går alltid runt med smärtor. Men jag får aldrig nån kallelse…. 

Ringde vc på morgonen och fick en akuttid där kl 11. Berättade historien för läkaren och även om min vardag som just nu är allt annat än trevlig. Han sa att detta är ju akut…. (Tack att nån äntligen fattar) och skickade mig vidare till akuten, blev snabbt omhändertagen och undersökt där och de lovade att skynda på ärendet till kirurgen. Då undrar jag vad ”skynda på” är ut tidsperspektiv, veckor, månader? Tiden går ju och det förvärras bara för varje dag som går. 


Får hoppas jag får hjälp inom en snar framtid när 4 instanser skickat remisser sen månader tillbaka. Undrar om man skulle få snabbare hjälp om man hade ett annat landsting? 

En liten del av familjen

Spelat sällskapsspel för en gångs skull, skrattade så jag grät för vi var lite desperata vi vuxna när barnen fick superlätta frågor och vi inte kunde ett nada av vuxenfrågorna på ” mig familj” kul spel iaf även om jag blev 4 av 5. Har ni en fin lördagskväll? 

Helg ❤️


Äntligen är det helg och idag måste jag få unna mig nått litet iaf. Igår hade jag trevligt sällskap och käkade tacos och bara mådde så bra som jag kunde. Idag bär det iväg upp till min mamma. Jag och Leon ska sova där inatt och ikväll blir det grillning med syrran också . 

Följ min resa. 

För några månader sedan var botten nådd, jag har aldrig mått så dåligt varken psykiskt och fysiskt och jag var körd i botten. Detta slutade med att jag försökte ta mitt liv genom att överdosera mina sömntabletter. Jag var nära att lyckas men klarade mig och blev då inlagd på psyket i närmare en månad. Bestämde mig där och då för att ta all hjälp jag kunde få för att må bättre psykiskt och göra vad jag kunde för att må bättre även fysiskt. Det har varit en lång och svår väg och jag kämpar fortfarande varje dag mot mina egna tankar och för att klara av min kropp som inte alls är samarbetsvillig. Har nu slutat med 2 mediciner som var de jag ökade 23 kg på ett par månader av, nu äter jag dock fler mediciner och har väl aldrig någonsin varit så svårt och en kamp att gå ner i vikt. Jag väntar även på att genomföra 2 operationer som nog är nyckeln till att mitt mående ska bli bra nångång. 


Jag har även haft turen att komma i kontakt med och få deltaga i en satsning mot ett nytt jag med hjälp av Martinaxon” Löwgren. Detta görs på fitnessakademin i Sthlm och även ni kan ansöka om en plats. 

Vi har nyss kört igång men jag tror på detta och kämpar med att hålla riktlinjerna och kostråd jag fått. 

Från 96 kg och tungviktare när jag var inlagd så är jag nu på väg i rätt riktning och imorse stannade vågen på 87,8 kg vilket är stort framsteg även om jag har långt kvar, drygt 8 kg har jag bränt bort i alla fall 🙂 

Jag har lovat mig att komma tillbaka mycket starkare på alla sätt och vis samt göra allt i min väg för att fortsätta välja sunda alternativ både vad gäller mat, val allmänt i livet och träning. Im on My way. 

Barn måste röra på sig 

Cykeltur ute med Leon, var inte jag som gnällde och flåsade 😉 inser jag behöver motionera mina barn mera och stänga av tvn oftare! 
Tog ett tag att övertala honom och följa med och ibland tycker jag att jag har dåliga ursäkter men hans var värre:  cykeln var fel, han var skitnödig, det kunde finnas ormar ( såg 3 st överkörda dock) bla bla bla osv…..  mitt envisa tjatande på att jag ändå ville ha en gnällspik som sällskap lönade sig. I slutet av motionspassen erkände han till och med att han var otränad, vi brukade gå samma väg när vi hade Balder och då orkade Leon cykla bredvid. Jag ska nog få fart på min son också. Trodde sträckan var längre men inser nu att det kan nog bli ett bra ställe att springa på när jag kommer dit. 

1-0 till mig mot min sons mobil och vår tv. Han lär nog sova bättre inatt också. Win win 

Svettigt värre

Såhär svett var jag från dagens första cardio: 40 min cykling 

Jag måste ha mina svettkörtlar på konstiga ställen för svettas knappt i armhålorna men desto mera under tuttarna, i svanken, på överläppen och i ögonbryn….. Kanske borde botoxa några av ställena 

Cykelturen tog jag i förmiddags och hade tänkt mig ut i friska luften igen. Dock sitter jag nu på trappan och inväntar att näsblodet ska sluta rinna….. Hållt på såhär nån månad och snart får de nog bränna kärlen  tror jag för går inte att ha näsblod i tid och otid. 

Taggar inför lite träning. 

Hejsan allesammans. Laddar inför träning. Sovmorgon idag och kör på att träna innan dagens första mål. (Äter första målet ca 12 sen jag började på mitt nya kostupplägg) Försökte få med mig Leon ut på en cykeltur men favoritprogrammen på tv var viktigare. Ska nog ha fått med honom ut ett par ggr innan sommarlovet är över 

Världens bästa pappa

Även om han inte skulle ha  hjälpt mig så är han ändå världens bästa pappa ❤️ idag hjälpte han mig dock att trimma runt gården och det blev väldans fint. Jag lagade lite lasagne och en stor skål med nyttig sallad och bjöd på som tack för hjälpen, är så tacksam för all hjälp jag får nu när man mår som man mår och kroppen ofta sviker mig. Tack pappa för hjälpen ❤️❤️❤️