Julbord med jobbet .

I fredags var jag på ett fantastiskt bra julbord på Hellefors herrgård tillsammans med personalen på avdelningen jag har min tjänst på. Hade haft ångest hela veckan hur de skulle ta emot mig nu när jag varit borta i 2,5 år. Mådde riktigt dåligt när jag gick runt hemma med mina tankar och funderingar runt detta. Tänkte att de nog var glada och tänkte att de skulle slippa mig nu och jag inte skulle tillbaka. Var både hos min samtalskontakt och läkaren på förmiddagen och med deras pepp och bra tips hur jag ska tänka så gick kvällen riktigt bra.

Jag var glad att jag i sista stund ändå bestämde mig för att åka dit 🙂 . Väldigt glad över en av de nya tjejerna som har tjänst där nu 🙂 blir nog helt ok att komma tillbaka nån gång efter årsskiftet för att arbetspröva. Jobbar på och hoppas själen och kroppen samarbetar och jag kommer klara av de krav som ställs när jag ska gå på min tjänst igen. Jobbar ju för att ens ta mig upp på morgonen och klara mig igenom en hel dag i vaket tillstånd och helst även gjort nått nyttigt under dagen.

Uppe med tuppen

Idag ska jag tvinga mig själv att gå upp tidigt och hålla mig vaken hela dagen! Vanligtvis går jag på barnveckorna upp ca 5.30 med Leon. Hans buss går ca 6.40 och då är jag helt vimmelkantig och brukar somna där jag står, alltså måste jag då lägga mig en stund till och sova innan jag på riktigt börjar min dag. Han är en liten kämpe min lillskrutt för han åker buss för länge på morgonen men klarar skolan ändå. Får han stå ut med allt åkande så ska allt jag som morsa inte vara sämre…. Lite nyhetsmorgon i soffan framför kaminen blir nog en bra start på denna dag.

Igår kände jag mig totalt värdelös då jag inte fick gjort nått av det jag tänkt föränns sent på kvällen, träningen blev inte av men lite julgodis ställde jag mig och gjorde, kom då upp först vid lunchtid. Idag ska jag vara vaken från det att vi gick upp för ett tag sen. Lär få klistra upp ögonlocken om nån timme samt injicera kaffe eller nån sorts koffein i ådrorna men vill inte känna som igår. Känslan att inte få ut nått av dagen och inte ha ork till nått är hemsk jobbig nu såhär efter ett par år hemmavid och sjukskriven.

Jag försöker ha (viktiga för mig) saker att göra varje dag. I andras ögon ses de kanske som nått som bara hör till vardagens familjeliv och som man automatiskt gör i förbifarten. Även om de sakerna var på det sättet för mig med förr så är tiderna förändrade, måste motivera mig och ibland ladda för aktiviteter i dagar betroende på vad det är. Intala mig själv att jag faktisk har kunnat och nog garanterat kommer klara av det nu med men med insikten och tillåtelsen att det nu kommer ta mera ork, mer tid och krävas mera av min tankeförmåga att genomföra! Sen måste jag vila efter det också. Kroppens återhämtning tar så mycket längre tid nu också. Var faktisk på gymmet i förrgår så borde inte känna stress över att röra mig men måste berätta att gången innan dess så ville inte kroppen alls fungera utan jag kunde knappt röra mig på några dagar.

Nu är man ju inte 20 längre och saknar den energin, att kroppen och själen återhämtade sig på ett helt annat sätt på kortare tid , känner mig liksom sjuk , gammal och skruttig för ofta nu. :/

Jag vill vara den där positiva sportiga morsan som jag alltid varit, har ofta och nästan alltid dåligt samvete för jag inte orkar delta i barnens aktiviteter och vardag mera eller hitta på saker på deras fritid där fysisk aktivitet ingår. Detta är nått jag vill ändra på för vet jag varit sån tills för några år sen och bara jag blir 100 igen ( ja eller mitt ”nya” 100 %) som ligger på en nivå jag kan köra på i några årtionden till så kommer jag må mycket bättre och vara tillfredställd med min insats som mamma. Jag vet dock att jag göra allt jag kan och älskar mina barn och kille nått obeskrivligt, försöker säga till mig själv att jag är good enough och att får vara sån jag är nu för de älskar mig ändå och ser att jag kämpar på. Det är väl det som är det viktigast? Att jag försöker så gott jag kan och kämpar vidare… vet ju hur det är att ha gett upp och livet känns som det är över, vill aldrig må så dåligt igen eller känna de känslor jag hade då. Det är min dagliga kamp att aldrig komma så långt ner igen, hamna på botten….. önskar att ingen levande själ skulle behöva hamna där heller❤️.

Har precis skärt upp snickersgodis samt kola, kolan var ett litet experiment igår men de blev rätt ok tycker jag. Tänkte göra ett litet godisbord till jul och hemmagjort är alltid uppskattat….. iaf av mig och hoppas de som blir bjudna med känner så.

Ta hand om er ❤️

Fixat hemma

Förra veckan var det katastrof här hemma, inredningsmässigt alltså, orkade inte lyfta ett finger för att börja röja i röran. Fick dock lov att göra ett ryck innan Leon och Marcus kom hem i torsdags. Kände mig så illa tvungen…

Vissa av er vet om min städmani och att jag är perfektionism så ska jag nu bjuda på bilder hur mitt hem i perioder över de senaste åren sett ut. Mår ju bajs när det är stökigt i hemmet men just då är huvet lika stökigt så speglar lite mitt inre.

Nu är det juligt här hemma och jag får använda de krafter jag har att behålla det snyggt framöver också!

Jag har insett att jag gentemot min familj alltid sett det som en form av kärlek att de ska vara omringade av värme, vackra ting och att det ska vara ordning, rent och prydligt i hemmet, för mig inger det ett lugn i min själ när jag är nöjd just med miljön runt mig ❤️ antar att jag försöker ge det även till dom. Min kamp sen jag vart sjuk har varit att ha ett fungerande familjeliv och vardag, orka tvätta, städa, laga mat och ha hand om barnen… och allt som hör till. vissa dagar funkade detta inte alls och många dagar fick mamma hjälpa mig, men jag hanterar detta bättre och bättre och hoppas kunna tillägga att jag jobbar framöver också…. jobbar på att kunna fixa det så gott jag kan där jag är just nu i livet!

Lite kroppsarbete.

Låg bara enstaka vedträn kvar på källargolvet förut, å det började bli lite nedkylt här i huset, har fått låna 2 konvektorelement av svärfar och de hjälper ju till ordentligt att hålla värmen inne och behöver då bara elda en gång om dagen istället för 2 ;)! Dock har jag skjutit upp i veckor att köra in mer ved och idag gick liksom den akuta sista tidsfristen ut för att få in ved. Just detta att ta itu med saker har jag kämpat extra med senaste tiden. Tror det beror lite på att jag försöker trappa ner på de antidepressiva men finns ju även fördelar med att minska mitt medicinintag självklart.

Det var bara att sätta på sig arbetskläder och kavla upp ärmarna. 10 skottkärror senare så räcker skörden för att hålla värmen nån vecka till. Får be Marcus om hjälp att plocka in mer nästa helg 🙂

Har haft sjuk träningsvärk sen gympasset för några dagar sen, gick runt igår som om benen var styltor och jag hade en påle uppkörd i arslet och upp längs ryggraden, ja ni kan ju tänka er själv hur det såg ut när jag stapplade mig fram 😉 , haha! Idag kan jag åtminstone både gå i trappor samt röra mig obehindrat. Då jag är ensam i helgen så funderar jag på gymmet lite senare, får nog bli så, lite konditionsträning så kanske stelheten släpper ytterligare.

Älsklingen och Leon åkte igår morse kl 4.30 mot Jönköping och dreamhack som de ska vara på i helgen, isac är med sin faster i Karlstad idag. Ska passa på att färga brynen, göra fotbad, hårinpackning och massa annat piff som jag kan ängna mig åt nu när jag inte behöver tänka på nån annan än mig själv ❤️

Glad att älskling är insatt i och kan det mesta om datorer, spelvärlden mm för det är ett intresse som han kan dela med min minsta son, så tacksam att han tog med Leon på detta och ger han den upplevelsen. Jag varken kan eller har det intresset så det får de gärna dela! Jag gillar kläder, hälsa, inredning ,träning och pyssel bättre 🙂

Önskar er en trevlig helg ❤️ ta hand om er. Kyss

Årets första julbord

Igår hade jag en jättefin dag i Karlstad med min storasyster. Första advent och alla butiker på bergvik var julpyntade , älskar ju julen och tycker det är mysigt med allt inredningsmässigt som hör till, fluffiga fårskinn, varma röda inslag i textilier och dekorationer samt tomtar, julgranar och paket! Har dock lite panik över just julklapparna för inte en enda en var inköpt ännu :O !

Just nu håller jag på att sanera i min ekonomi , känner stressen över att bli bra nog fort för att kunna jobba igen, ekonomin som sjukskriven i åratal gör att det inte går runt riktigt. Har klippt ett par kreditkort och sett till att få ut dom ur systemet för ser inte bra ut i en kreditupplysning, står ju som en skuld även om du inte rört en krona på krediten!

Igår hade jag iaf tack vare ett av mina kreditkort gratis julbord för 2 på Ikea så var dit jag och syrran åkte. Var riktigt gott men var lite besviken på varmrättsbordet så jag åt mest från de kalla rätterna 🙂

Nu när jag är vuxen så känner jag verkligen vilken kärlek jag har för mina syrror och vilken tillgång de är i mitt liv, vi har ju växt upp ihop så mycket hur vi tänker och fungerar har jag gemensamt med dom allihop, vi förstår varann på ett annat plan om ni förstår vad jag menar 🙂 därför är det oftast de som jag rådfrågar om livsfrågor för vi tänker och funderar rätt lika ❤️

Kan inte tänka mig att förlora nån av desssa fantastiska kvinnor jag fått växa upp med. De är underbara personligheter samt så omtänksamma och kärleksfulla och kloka mammor till sina barn ❤️ önskar alla kunde få ha en syster som min i sitt liv 🙂 ❤️

Saknar att kunna skriva.

Hejsan. Har suttit här i veckor och påbörjat inlägg men de har alla slutat i några meningar och sen är det ……. tomt….! Deleteknappen har gått varm. Känns som det inte fanns nått värde i mina skrivna ord så lade ner det under ett tag.

Idag väcktes jag tidigt av sonen som var på väg till skolan (pappaveckan) tänkte att det var lika bra att gå upp då. Tagit itu med ekonomin idag… påbörjade det redan förra veckan. Berättar mera om det sen ❤️ ska försöka komma igång att skriva igen, känns inte som jag har så mycket att komma med i glamoursvängen och den sortens bloggare men jag kan bjuda på mina tankar och vad som händer i mitt liv och i mitt inre. Kanske finns det nån som känner igen sig och kan få ut nått av det iaf ❤️ puss

Jag har blivit sambo ❤️

En härlig nyhet till er mina kära läsare , blev sambo den första november 🙂 . Ingen är lyckligare än jag! Med min man vid min sida känner jag mig oslagbar, är så himla mycket lyckligare och hanterar allt med både kropp och själ mycket lättare och bättre nu. Var nog brist på både närhet och kärlek jag saknat innerst inne och som får mig att må bra nu. Dock är det hemskt svårt att hitta en partner som allt funkar och känns bra med. Att jag hittat honom nu är ju total lycka, mitt tillfrisknande satte mer fart än på åratal när Marcus kom in i mitt och barnens liv ❤️

Ikväll ska jag möta upp älskling i Karlstad och gå på restaurang och avsluta med bio ❤️ har inte sett honom på 2 veckor så saknaden är stor. 

Wohoo! 

Äntligen lossnade den där spärren som gjort att jag inte rört mig alls de senaste månaderna! Beror till viss del på medicineringen dock.  RehabGruppen jag går till på onsdagarna besökte igår kommunens lilla gym igår , bästa är att det är gratis och har ändå det mesta jag behöver för att träna. Blev sugen när jag var på gymmet så idag tog jag tag i det och åkte dit för att försöka börja med nån sorts träning. 

Nu var det så kul för precis efter jag kom dit så kom kommunens hälsoinspiratör och skulle köra cirkelträning med en grupp på gymmet. Blev tillfrågad om jag ville vara med så var spontan och hängde på, otränad som jag var gick det över förväntan, axeln strejkade och höften är inte normal än , trots det orkade jag genomföra detta i mitt tempo iaf. Känner mig skitnöjd med att tränat idag! 🙂 lite är bättre än inget alls! Kommer nog dit nästa torsdag med. 

Fira halloween? 

Jag har alltid sen barnsben älskat att klä ut mig och gå på maskerad. Går ju helt in i rollen och allt som det jag är utklädd till. I år blir det dock ingen maskerad men väl en tripp med familjen till Stockholm 🙂 

Hoppas få se några vänner när jag väl är i Sthlm. Lyxigt att få komma bort och äta hotellfrukost ❤️. Den masken jag har på bilden den ger nog er en bra bild hur jag varje morgon ser ut när jag vaknar 😉 , iaf är det så jag ser mig i spegeln! Mörka ringar / påsar under ögonen, rynkor, lätt blödande tandkött , likblek och lite spöklik ut, tror inte jag behöver klä ut mig till halloween ens , haha. ! 

Haft en fin helg. 

Tack alla som gratulerat mig 🙂 ❤️ . Man ska ju vara glad att man får leva och bli äldre och nu för tiden är jag det! Det är väl jobbigt vissa dagar men det ser ljusare ut på det stora. Blev en bra helg med kalas och massa mys med de jag älskar mest. Det är så mycket enklare att tillfriskna när man har allt det runt sig som ger glädje och livslust. På äldre dagar och för mig sen några år tillbaka inser man att relationer och minnen/händelser är värda så mycket mera än alla materiella saker i världen. ❤️