Sjukstuga här hemma. 

Här har vi legat däckade hela dagen, Leon tog sig i förmiddags ner till undervåningen och soffan och lade sig där, själv orkade jag ta mig nedför trappan först 12.30 ….. 

Tror att jag fick Isacs basilusker förra veckan när han var här, Leon fick dom nog i helgen och här har vi legat sen i söndags kväll…. Utvecklade sig efter det till att bli värre. Leon har inte orkat gå i skolan och idag har det varit riktigt illa, vi  har avlöst varann med både frossa och lite feber. 

Skiten som varit i kroppen i veckor men inte brutit ut kom nog med full fart igår när jag skulle rehabträna på gymmet… 

Kände mig nöjd med att jag tränat samtidigt som jag var helt slut i kroppen. Vi har verkligen inte gjort ett dyft idag, mer än att hostat och harklat och försöka få i oss mat och vätska fast ingen av oss hade nån aptit alls. Jag måste ju ta hand om Leon trots att läget är som det är med mig. 

Hoppas vakna imorrn och må en gnutta bättre iaf och att Leon mår bättre så han kanske kan gå till skolan på torsdag och fredag iaf. 

Hoppas ni är pigga och krya där ute ❤️ ni som är sjuka, krya på er ❤️ 

Seriös träning. 

Har varit lite hängig sen första helgen denna månad och nått skit är det som inte vill lämna min kropp. 🙁 Får känna av från dag till dag vad min redan utbrända kropp klarar av, den där balansgången är det jobbigaste för ibland ”vill” man så gärna men får betala för det i dagar efteråt om man tar ut sig. Dock tror jag att träning kommer att få mig friskare snabbare och laga min hjärna lite snabbare 🙂 enligt studier så kan ju hjärnan bilda nya nervbanor och ”kopplingar” vid motion där pulsen går upp och man jobbar lite. Hur som helst så är det man gör, även om man bara orkar 10-20 min bättre än inget alls. Gången efter kanske du tar 25 min osv…. Kroppen behöver ju vänja sig 

Var tvungen att få lite frisk luft iaf så blev en tur i elljusspåret uppe vid björkvallen med mr handsome som sällskap. Han har ju grymt mycket bättre flås än mig samt när han gick så fick jag jogga intill ???? . 176 cm vs 196 tog väl ut sitt 😉 . Blev 4 km i min takt och jag var helt slut då, han var inte ens uppvärmd .Det har dock gått framåt och det är det jag fokuserar på, för några månader sen orkade jag knappt en km utan att få hjärtklappning och vara tvungen att sova efter minsta lilla fysiska aktivitet. Känns även kul att mina bekanta verkligen ser hur min kropp förändrats senaste tiden. 

Jag ville ju egentligen inte visa min dåliga kondis och skämdes faktisk över mig själv och min kapacitet intill honom men han gav mig ett driv att vilja bli bättre och kunna kanske hänga på bättre framöver, sen är det roligare att träna med sällskap än ensam. 

På gymmet är jag dock väldigt inriktad på mitt eget och är lite lättare att gå dit ensam, köra sitt och sen vara nöjd. 

Loppislördag

Helgen tillbringades i Kristinehamn. Var skönt med ett miljöombyte och att dela helgen med nån jag tycker mycket om. Blev loppis på lördagen, hittade dessa brillor som fick mig att tänka på nån från 3 generationer sen 😉 Hanna ala tant. 

Ja, den som vill ha mig efter att sett detta den ska jag vara rädd om ❤️ 

Det här med att unna sig när man går på ett kostprogram, ligger ett stort godislager precis intill loppisen så fick med en påse därifrån med men var tvungen. Nån gång måste man få äta förbjudna saker för att orka fortsätta och efter det vara motiverad och strikt med att hålla schemat 🙂 

Köpte faktiskt 2 grejer på loppisen, 2 speglar som jag använde att ställa ljus på 

Blir nog mysigt att tända ljusen ikväll och mysa i soffan, kanske till och med tända i kaminen. Var lite ruggigt igår när jag kom hem och nu när hösten är här är det supermysigt att gosa ner sig under en filt ,tända en brasa och ha levande ljus samtidigt som man tittar på en bra film. 

Har ni haft en bra helg? 

Min lördag. 

Blev ingen marknad idag för Leon ballade ur, jag ville endast dit för att se om det fanns gräddkolor som jag gillar. 

Vi gjorde nått bättre istället, käkade och drog in till stan, Leon på Pokémonjakt medans jag gymmade. 

Hade kört cykel 30 min på morgonen men körde mer cardio på gymmet, ca 1 h ihop. Plus det mina viktövningar. Var så skönt denna lördag för det var inte så många på gymmet vilket kändes bra. Kunde köra med skivstänger utan att vänta och följa mitt program till punkt och pricka. Testade lägga på mer vikt men orkade inte utföra knäböjen eller marklyften helt korrekt då så kör på det jag kan , göra övningen korrekt och alla rep. 

Efter en stund hade jag hela gymmet helt ensam 🙂 skönt ända tills det kom några unga små killar som satte på värsta grejen på stereon, typ som ett tal eller nått, var inte ens musik, sånt kan man lyssna på hemma tycker jag, på gymmet måste musiken vara ok för större delen av besökarna, tur jag nästan var klar för störde mig grymt på att de stängde av musiken och satte på sin skit, kanske blev de peppade av det men min aggression bara ökade och ökade för varje minut skiten hördes i mina öron….. Hade även glömt mina hörlurar så kunde inte skydda mig från att höra det…. Skulle man gått och bett dem satt på nått mer passande ? Då Hade de kanske för alltid tyckt jag var en gnällkärring….. Fast då hade jag väl fått vara det, jag sa inte till men händer det igen så kan inte jag knipa ihop läpparna. 

Nog om det. Jag och Leon har myst ner oss i soffan och tittar film nu. Trevlig kväll på er ❤️ 

Trevlig helg på er. 

God fm på er ❤️ hoppas ni haft en fin start på helgen och har det gött. 

Jag och Leon laddar för att åka till Storfors och besöka marknaden där. Sen blir det gymmet, skulle gått igår men var helt slut i kroppen så valde att vila upp mig och kunna köra hårt idag istället. 

Nu blir det att bryta min fasta och äta dagens första mål mat, grymt hungrig nu. 

Spela för kvarteret 

Idag hämtade jag äntligen ut min Marshall spelare. Köpte den för ett tag sen men lagret var slut och skulle få en skickad när de kom in igen. Ville ju såklart ha en vit som passar in i mitt hem. Det är modellen stanmore som jag sett innan och visste vad bra den var. Senaste ggn jag hade nån sorts musikspelare var när jag fick av föräldrarna i tidiga tonåren. Den kasserades och efter det har jag eg inte haft nån musikspelare alls… Har ju kunnat spela genom dvdn men är inte ens i närheten av njutning då. 

Den är så fin där på köksbänken. Har ju dock inte lyssnat på nån musik på länge varken i telefon ( även om jag har Spotify premium) i bilen eller typ radio. Min hjärtan har inte orkat med ljud men när jag testade gamla godingar från förr som jag gillat så kunde jag lyssna en stund idag. Ser det lite som ett tecken på att mitt tillfrisknande går åt rätt håll. För några månader sen hade vilket ljud eller musik som helst gått mig på nerverna. 

Musik är ju lite läkande också…. Jag fastnar för melodin men mest är det eg texten som avgör om jag gillar låten eller inte. Förra veckan var jag så hängig så orkade inte göra ett skit om man får skriva så, hade mycket måsten nu kändes det som. Fick iaf in lite ved så vi kan ha varmvatten och värme i huset. Målade även en dörr som legat på golvet i ett rum och bara väntar på att fixas, har gått och stört mig på mig själv att jag var så omotiverad och slapp och inte tog itu med det. 

Att jag fått lite gjort har nog dock mest att göra med en viss speciell person i mitt liv som plötsligt dök upp och som får mig att komma på mig själv med att jag ler även i min ensamhet när jag tänker på vilken fantastisk person detta är. Som en lycka/energiinjektion och som får mig att inte tänka på allt det jobbiga jag faktiskt än jobbar på. Såna personer ska man vara rädd om och det är jag ❤️ 

Vi var faktiskt ute på en promenad häromdagen och det fångades tom ett äkta leende på bild. Sånadär går att fejka vilket jag gjort i åratal men när det verkligen kommer från hjärtat så läker det mycket. 

Nu blir det sängen, Leon ska på km imorrn med skolan och han ska tävla i höjdhopp, 60 m samt stafett. Minns själv hur nervös och pirrig man var inför det och jag vann ju ofta, kanske tack vare min längd och att jag var nästan ett huvud längre än de andra jag tävlade mot då. Ska göra honom sällskap lovade jag men får väl ta nån powernap i bilen nån gång under dagen för att gå upp sjukt tidigt och vara engagerad under flera timmar vet jag kommer bli kämpigt imorrn. Är ju fortfarande inte frisk men vad gör man inte för sitt barn ❤️ ska stå där stolt och heja på honom. Natti natti på er . 

Pest eller kolera? 

I torsdags var jag till kirurgen på Centralsjukhuset i Karlstad. Är nog mera kluven nu när jag kom hem än jag någonsin varit. Trodde ju att en operation skulle bli av men fattade idag varför de vill testa allt som går innan dess, operation är liksom det sista man tar till pga att operationen är rätt svår samt alla hjälper det inte för och de komplikationer som kan uppstå vill jag inte ha, då lever jag hellre med smärta tror jag. Bara jag kunde få nått som lindrad det värsta. Men att klara av ett jobb som det nu är kan jag inte ens tänka mig. 
Har haft mina problem i 2 år, det har gått lite i skov men senaste året har jag knappt varit smärtfri nån dag. Min tarm är en spricka i och både att gå på toa samt många timmar efteråt är jag paralyserad av smärtan jag får. Då jag går på laxerande och läkaren sagt att jag helst alltid ska vara lös i magen förenklar inte precis vardagen och vissa dagar måste jag helt enkelt vara hemma för att kunna sköta magen och sen kunna hantera smärtorna som kommer. 
Känns som nån sticker en kniv i rumpan på mig, en skärande och så intensiv smärta att jag ligger och gråter många ggr och kvidande vrider mig i smärtor. Hatar att det är såhär och har testat allt från stolpiller, laxerande, krämer mm men inget hjälper 🙁 att förklara för nån hur detta är ett handikapp i min vardag förstår få, min förra läkare tyckte det var en bagatell( det var dock en gång jag gick dit och det var första och sista ggn) min mage och tarm styr mitt liv och det bidrar även till mitt psykiska lidande. 
Nu har jag återigen fått en kräm som ska vara muskelavslappnande, den förra som liknade denna fick man extrem blixterhuvudvärk, yrsel mm av , hoppas denna ska fungera ihop med lokalbedövande medel och smärtstillande så sprickan ev kan läka…. 
Fungerar inte det ska jag få botox, det hela handlar om att inte få kramperna i tarmen. Därav det muskelavslappnande salvan samt i nästa steg botox. Nu till biverkningen, övergående inkontinens!!!! Vem tusan vill ha det i min ålder? Gå med vuxenblöjor för att ev bli bra 🙁 
Steget efter det är ännu värre och det är därför jag inte ens tänker överväga operation, ca 60 % blir bra men de siffrorna räcker inte för mig för sannolikheten här är att man blir inkontinent och när väl op är gjord går det inte att göra ogjort då ringmuskeln skärs av en bit. 
Steget efter det är stomi…… Ja ni fattar att jag vill bli bra och hoppas på det de ger mig nu och att det får läka…. 
Nån som gjort något av detta och blivit bra? Måste ju finnas fler med samma problem men just nu känner jag mig rätt ensam i detta. Känns ju lite som jag är för ung för att leva med de följer det ev ger vid en op. Livet ska inte vara slut nu ju… 

Nytt år på gymmet ❤️

Innan jag somnar här så vill jag bara berätta att jag är antagen till projektlifestyle , ett projekt som går ut på att få ett friskare, i mitt fall normalviktiga liv samt få dig att leva hälsosamt resten av livet , ett hållbart kostupplägg och massa mera. Vill ni ansöka ni med så kolla in på www.fitnessakademin.se alla kan ansöka till projektet. 

Jag var i Stockholm förra helgen och hälsade på hos fitnessakademin där Martin som håller i projektet har sitt kontor. Hade i veckor haft ångest över vilken fettprocent jag skulle ha, vi skulle nämligen både ta vikt, mått samt fettprocent innan starten, visste ju att det jag lade på mig av mediciner var mestadels fett (23kg) . Förr har jag alltid legat på ca 17 % och tippade på ”baserat på känslan” att jag skulle få runt 56% fetthalt. Det mer korrekta var dock 29,2 % vilket är mycket för att vara jag 🙁 .  Nu har jag dock nått att utgå från när jag börjar gymma och träna fullt ut och den procenten vill jag ska sjunka. Alla mätningar utgörs ju olika så jag fortsätter med fettmätningarna hos Martin (ingår i projektet) för då blir mätningarna mer korrekta. Jag tränar ju och vill ha resultat. 

Gick ombytt till gymmet i onsdags och skulle förnya mitt medlemskap på vital gym inne i Filipstad , var faktiskt min son som sa åt mig att byta om och pallra mig iväg, han var totalladdad och ombytt för att peppa mig sen långt innan jag ens tänkte tanken. väl där inne på gymmet fick jag panik över att det var så fullt där. Var människor överallt . Vart skulle lilla jag kunna gömma mig och vara osynlig då? När jag var där förr så var jag dock där tidigt på morgon eller sen kväll och var oftast ensam då så fick lite panik där inne. Leon som var med samt killen i gymbutiken puschade mig dock att genast sätta igång. 

Tackar både min som och gymkillen för det för min första tanke var att snabbt förnya till ett årskort och sen dra där ifrån och gömma mig nånstans tills det var mindre folk därinne. Skäms ju nått grymt över hur jag ser ut nu och känslan av att nån kan se mig är jobbig. Samt om jag skulle göra nån övning lite fel och göra bort mig. Dock gick Martin grundligt och flera ggr igenom övningarna hur de görs korrekt så jag har det inpräntat nu. Hade sjuk träningsvärk efter genomgången men fattar nu vilka muskler som ska arbetas med. Han rättade mig flera ggr och puttade till de ställen som inte var vinklade rätt eller utfördes korrekt. Insåg efter det hur fel jag förr tränat och inte konstigt man får ont då. Alla borde be en Pt om hjälp med tekniken och Martin ”axon” Löwgren är en av de bästa som finns så jag har tur att ha honom som coach. 

Leon ville såklart testa han med men jag vill inte han ska skada sig så satte honom på konditionsträning istället 😉 det här med att lyfta fria vikter och använda skivstänger måste man utföra korrekt för att inte skada sig. Hänger ni också med mig och tränar dessa 365 dagar framöver? 

To be continued….. 

Oxhälja.

Hejsan allihop. Har varit rätt jobbigt nån vecka nu och tar mig nu först i kragen att ens skriva. Årets tradition och ”måste” oxhälja är här. En av Sveriges äldsta marknader med anor från 1600-talet. 

Gick igår kväll en sväng och bara inspekterade sortimentet lite ihop med min barndomsvän Marie. Hon har bott både i Örebro sen i Skövde några år nu men snart flyttar hon hem igen så det blir ju lättare att ses och umgås då vilket jag uppskattar. Vi funderade på att gå ut i öltältet på kvällen men nallade båda ur och valde klokt sängen rätt tidigt båda två. Man måste blivit gammal eller nått…. Ingen ork eller lust alls att gå ut längre. Mysig hemmakväll är tusen ggr bättre. 

Idag gick jag några timmar i folkmassan med min storasyster och hennes son samt mina barn. Bara att hitta parkering var ju ett uppdrag i sig, sen ta sig fram i folkmassan och samtidig hålla koll på alla gjorde ju att jag ligger helt utslagen på soffan nu. Tog enormt med energi men fick iaf med mig både gräddkolor, Ljung, honung, en fin statyett eftersom båda mina gamla gick i kras, köpt en cykelpump som funkar så jag slipper låna grannens hela tiden också . 

Hade tänkt mig till gymmet idag men har varken varit bra i halsen eller magen idag men mycket smärtor, ska vila nån timma och se sen om jag orkar senare ,  Annars blir det imorrn så jag får mina 2 pass per vecka åtminstone. 

Leons inköp idag var bla snösprej samt massa gossedjur och pinsammaste ballongen…. Tror ni jag skämdes som mor när han vandrade runt med den där kukballongen? Ville nästan sjunka genom asfalten, Leon skrattade ju nog mest åt mig för jag tyckte så. Han gillade nog mest uppmärksamheten det gav. Tänk vilken morsa som tillåter sitt barn att köpa nått dylikt liksom tänkte nog några….. Hans pengar dock så han spenderade dom på det han ville… 

I år vart det inte lika mycket karuseller , tror de åkte för flera tusen förra året, tur mormor , morfar mfl sponsrade dom även i år med fickpengar. Jag gav dom även en summa min ekonomi klarar av…. Var väl den som gick till den där nedrans ballongen kan jag tänka mig. 

Årets miss/diss var att de inte hade torget med rottingmöbler och rottingsaker som jag alltid besökt. Var på jakt efter en korg i rotting klädd i tyg …. Vart lite besviken på det, kanske får besöka kopparbergsmarknaden när den är och se om de har nått där. 

Nu en liten powernap och ladda upp skallen till normalnivå igen . 

Puss ❤️

Hundra hästar mellan benen

Mc-tur idag med min snälla kompis. Vi åkte en längre sväng och stannade sen till för att äta en bit mat, vi hade då åkt asphyttan- bjurbäcken, Lungsund-lundsberg- Kristinehamn. Kände att energiförrådet fylldes på rejält tack vare denna turen jag fick följa med på idag. Det blev lite spontant då jag vart barnledig samt då Jag när frågan kom valde att flytta gräsklippningen till imorrn och hellre göra nått kul av dagen istället för måsten. ❤️helst av allt skulle jag vilja ta eget mc-kort så jag kan glida runt själv sen.