Hundra hästar mellan benen

Mc-tur idag med min snälla kompis. Vi åkte en längre sväng och stannade sen till för att äta en bit mat, vi hade då åkt asphyttan- bjurbäcken, Lungsund-lundsberg- Kristinehamn. Kände att energiförrådet fylldes på rejält tack vare denna turen jag fick följa med på idag. Det blev lite spontant då jag vart barnledig samt då Jag när frågan kom valde att flytta gräsklippningen till imorrn och hellre göra nått kul av dagen istället för måsten. ❤️helst av allt skulle jag vilja ta eget mc-kort så jag kan glida runt själv sen. Besök från Skövde :) 

Idag hade jag besök av min barndomsvän. 🙂 vi var ute och letade kantareller med bra framgång samt blev även sugna på blåbär så plockade det med. Riktig rolig dag och fick röra på mig i friska luften. nu på kvällen har en annan vän varit här och vi har haft filmkväll. Tror jag blivit sockerbakis. Käkade lite godis förut innan kvällsmaten och blev riktigt dålig…. Inge mer godis nu för min del. Med min nya kost så reagerar kroppen varje gång det kommer skit som godis eller sockerbomber i min mage. 


Nu är det rätt sent så trots att vi tittade skräckfilm lär jag väl motvilligt krypa ner i sängen och försöka sova några timmar. 

Natti natti på er. 

2 nya familjemedlemmar. 

God kväll kära läsare. Har ni haft en fin vecka? Idag har jag uträttat rätt mycket, ifs så var det segt imorse. Gick och lade mig igen efter att Leon åkte till skolan och ställde alarmet på 9.45. Var ju segare vid 10 än jag var kl 6 när jag först gick upp. Kl 12 hade jag snozat i 2 h när det ringde på ytterdörren. 

Det var min vän Tommy som tittade förbi, vi drack kaffe och tog en fika och stre några timmar tills Leon var hemma igen. Jag och Leon åkte sen in till stan och fixade massa ärenden. Bla spån till djuren, kostar 80 kr på karlhedin för en stor förpackning strö, vanliga Ica mm kostar en liten påse hutlöst mycket jämfört med byggaffören. Tips till er som har små gnagare. 

Vi har fått 2 marsvin idag 🙂 pappa ”dumpade” dom här och han var nog glad att bli av med dom. Jag var där nyss och såg de små liven hos dom och tänkte att kaninen är rätt ensam och då de är flockdjur så skulle Batman må bättre och bli mer stimulerad med lite grannar. Så vi fick ta dom :). Leon döpte dom till Balder ( som vår förra hund hette) 2:an fick heta marabou för det är mitt favoritgodis och han är chokladfärgad på delar av kroppen. 

Idag fick vi mycket uträttat vilket känns bra. Vara lite produktiv istället för dönicketillståndet som jag fortfarande ofta är i. Små ljusglimtar som denna dagen får man glädjas åt och se som framsteg. Känner att medicinen jag fick när jag låg inlagd en månad på psyket var mycket bättre än den jag käkade 1,5 år innan och som aldrig gjorde mig bättre. Tar mig framåt med små men ändå stadigare steg än på många år. ❤️ man får glädjas av det lilla ibland och ta en dag i taget. 

Kram på er och trevlig helg på er ❤️

Åter till vardagen. 

Igår drog skolan igång igen, båda barnen hade haft det bra första dagen  , men Leon hade dock avsiktligt fått en boll sparkad rakt i ansiktet 🙁 fattar inte hur vissa ungar tänker. 

Satte mig iaf ner med Leon igår och gick igenom skolans reglemente och förhållningssätt. Nått som stod: 

”-behandla andra som du själv vill bli behandlad” ! det borde verkligen den ungen tänkt på. Leon är ingen trubbelmakare och försöker alltid se till att det är lungt och inga bråk runt honom. Alla borde förresten tänka på den meningen och leva efter den.

Sitter och tänker tillbaka på när jag gick i skolan och man skulle tillbaka efter loven, för mig var det total skräck och ångest eftersom det fanns mobbare som gillade såna som mig som reagerade på utfrysningen och glåpord och stryk. Finns ju tyvärr tusentals barn som varje år får uppleva detta och det krävs både att vi vuxna föregår med gott exempel på hur vi behandlar andra samt lär och pratar med våra barn om hur man beter sig som en god kamrat. 

Hoppas iaf alla barn får en fin start ❤️ önskar inte nån att behöva uppleva utanförskap och utfrysning… Även om jag tyvärr vet att det finns 🙁 friends arbete är viktigt i kampen mot mobbning. 

Leon har fått taxi igår och idag eftersom de fått satt in extra skjuts då vägen mot Nykroppa som de vanligtvis åker över är stängd pga underminering. Säkert ett gruvhål eller nått under eftersom halva Nykroppa är byggt på underjordiska gångar och bara ett stenkast från avstängda vägen så varnar tom skyltar för gruvhål. 

Det var iaf en glad gosse imorse. Att få 40 min ”extra” tid på morgonen var han riktigt glad för. Sa till honom att passa på att njuta av de kortare turerna och senare avgångstid så länge han kan.

Idag var jag även hos skolans kurator och pratade lite. Hon slutar tyvärr imorrn vilket jag tycker är synd för gillade henne verkligen. Jag valde att rådfråga henne om förhållningssätt i vissa situationer. Kan känna att som ensam mamma att orken inte räcker och ju äldre de blir så testar de gränser och har varit bråkigt. Jag har turen att fått tag på en Familjecoach som ska hjälpa mig när jag fastnar i mitt tänk ang på lösningar som passar mina barn och vår lilla familj bäst. Blir nog bra i slutändan detta och man utvecklas även som förälder tror jag. Sen är det ingen skam över att behöva hjälp, alla famlar vi i mörkret ibland och kör fast och ett bollplank samt även nån med andra tankesätt och lösningar kan vara en stor tillgång då. Behöver speciellt detta då jag och barnens far är så sjukt olika i vårt tänk och uppfostringssätt. Det är eg det som är det största problemet tror jag för barnen vet ju om hur vi båda funkar och spelar då ut oss mot varann. Kampen går vidare iaf och tror på denna lösning som blivit nu. 

Leon var rätt sliten nu på eftermiddagen när vi tog en tripp till soptippen med en stor låda skräp samt åkte vidare till mor i Lesjöfors för att låna gräsklipparen. 

Kolla stilen 😉 mina armar skulle domnat bort eller ändå rasat ner men han höll dom sådär mil efter mil , testade att killa honom i armhålan vilket han inte gillar men nu sov han som en stock och reagerade inte. 

Nu ska vi ta lite käk 🙂 

Vad är era bästa vs värsta minnen från skolan?  Dela gärna med er. 

När man har lite tid över.

God dag på er ❤️ fick just ett samtal, har tyckt synd om Batman som är vår kanin, han är ju eg flockdjur och tror han är ensam även om gosar med honom, nu kommer han dock framöver att få sällskap av 2 marsvin han kan prata med 🙂 de kommer om några dagar och bor sen här hos oss. Glädjande samtal. 

Ska fixa burarna och förbereda inför deras ankomst hit. På tal om tid,  Igår hade jag tid över när Leon somnade , var själv inte trött så passade på ( med forsande näsblod) att lägga både ansiktsmask och färga fransar. 

Såg typ död ut och skulle smyga in i sovrummet med lite saker. Grejen var att Leon inte sov tungt än (som jag trodde) och vaknade av mig och höll på att skita på sig för jag skrämde honom rejält med hur hemsk jag såg ut. 

Gick in och fixade brynen och fransarna med lite färg istället 😉 ungen somnade om….. 

Ögonbrynen ramar ju in hela ansiktet och mina är ju så ljusa utan färg så jag köper fransfärg på stans parfymeri och fixar det var 14:e dag på ett ungefär, det står att det ska hålla längre men jag tappar väl strån snabbare än andra för måste som sagt göra oftare . Billigare att fixa själv om man är stadig på handen. 

Osminkad som på bilden här så ser man ju fräschare ut 🙂 å jag som tränar varje dag och svettas slipper smink som kladdar och flyter ut. Imorse satt jag en timme på motionscykeln och svetten sprutade men har bra ont i röva nu måste jag säga. Nu fixa för våra 2 nya djur. 

Åter i byn som Gud glömde…

Har varit i Lesjöfors idag, byn jag är uppväxt i och byn som Gud glömde för man vill bara gasa allt man har på bilen när man kör genom samhället och ser alla hus som förfaller utmed landsvägen. Tragiskt 🙁 dock har ju många immigranter flyttat dit så lite liv är det i samhället ändå. 

Dock är det fint vid både mor och far där vi varit idag. Firat far och ätit en och annan bulle för mycket. Bara att ta nya tag och träna hårt imorrn bitti och komma i hälsosamma spåret igen ;)! 


Vi åkte förbi även min storasyster på hemvägen och nallade  oss kvällsmat där, te och goda mackor, har inte ätit bröd på månader nu så det smakade extra gott med en ostmacka. Nu ska jag dock vänta några månader till, kör mitt rena kött och grönsaker istället och måste hålla mig till mitt kostschema, lite svårt när man inte är hemma och blir bjuden och ingen nödmatlåda har med sig. 

Jo, en sak till, idag var första ggn jag såg min styvbrors lilla son på en månad, kan bara tänka på att det skulle varit 3 bebisar födda detta år i släkten men finns bara 2 i livet….. Kommer nog aldrig komma sluta tänka på vad jag kunnat haft i min famn idag……kommer aldrig sluta längta efter att en dag kanske få hålla ett till litet liv i min famn som legat 9 mån i min mage….hoppet återstår ju 

Grattis Pappa❤️

Idag fyller min älskade pappa år. 63 år om man får skriva det, jag gör det ändå 🙂 han har klarat sig både mot elakartad cancer i ena njuren som nu är borttagen samt en stroke, ändå kämpar gubben på varje dag och hänger i.  Tror han längtar fram mot pension nu efter att jobbat hela sin karriär på samma ställe. Det är en bedrift i sig 😉 jag hade nog klarat högst 20 år om jag ansträngt mig samt endast tänkt och tvingat mig att jag måste gå dit för ekonomins skull. 


Stort grattis älskade pappa på din födelsedag ❤️ snart kommer gammalkroppamaffian i form av mig och Leon och grattar dig. 

Frukost ;) 

Har i dagar sovit väldigt länge när jag väl kunnat, har fortfarande ett stort sömnbehov för att fungera under dagtid. I förrgår kom jag upp först 15.30 då jag var vaken på kvällen trots trötthet och vid 01.00 bestämde mig för att ta theralen. Sov ju som en stock hela dagen efter det men kände att det var nödvändigt. 

Igår kom jag i säng först vid 02.00 fast jag redan vid 23 lagt mig…. Vägrade att ta theralen då för hade inte varit vaken än nu idag i sådana fall. 

Att käka ”frukost ” kl 15 idag var ju lite sent men får förlänga mitt ”ätfönster” till kl 23 då ju. Äter under en 8 h period varje dag alla måltider. Periodisk fasta. Funkar nu när jag är sjukskriven och varken kan eller orkar gå upp på morgonen, att börja äta kl 12 till 20 på kvällen funkar perfekt nu. Hade jag dock gått upp kl 8 hade jag varit aggressiv innan jag fått i mig dagens första mat vid 12. 😉 

Kör så få kolhydrater som det går och äter lagad mat med mycket protein istället och har ju gått ner på den kosten 🙂 

Satte mig faktiskt (duktigt nog) på motionscykeln i 40 min innan jag åt samt gjorde både övningar med kettlebells, squats samt magövningar 3 x så många jag orkade. Lovat mig själv att jag aldrig mer varken fysiskt eller psykiskt vill må så jävla dåligt som jag gjort och fysisk aktivitet räddar mig nog lite och gör att jag känner mig mer tillfreds med mig själv och min kropp. 

Alla mår bra av att ta hand om sin kropp och själ. Jag känner även att de dagar jag ev sminkar mig så är jag även mer nöjd med mitt fejs även om jag oftast går osminkad. Dock går det inte att förneka att med smink kan du trolla fram dina bättre drag och det gör rätt mycket för ens mående…. Eller är jag helt fel ute? Vissa anser säkert att man ska vara ” fin” även osminkad och inte behöva ”retuschera”, jag anser dock inte att smink retuscherar utan istället framhäver det ofta ens vackrare drag och vem vill inte se vacker ut liksom? Jag ser ju ut som en drogad tvättbjörn varje morgon ju… Blir ju inte positiv precis av att mötas av en själv i spegel då 😉 ! 

Tummen upp för de bra sminkprodukter som finns på marknaden som vi kan försköna oss med ;)! Se naturlig ut utan att vara spacklad är min melodi när jag sminkar mig. 

Drop a bomb 

Hejsan allesammans. Har inte uppdaterat på ett tag och det handlar helt om att jag mått sådär samt haft besök här. 

Kan väl bara säga att jag mår tusen ggr bättre med nån i min närhet , veckan som varit har jag för en gångs skull varit helt barnledig då barnen skulle ner till Gbg med sin pappa. Fick denna bild från Leon som (jag antar varit på Liseberg) och vunnit mammas favoritgodis 😉 : 


Hoppas den stannar hos hans far dock  för Jag försöker att inte äta godis och om jag gör det blir det inget småätande i dagar utan tar en dag och sen ska det vara bra. 

Ang mitt besök här så är det så fantastiskt när man kan identifiera sig helt med en annan själ och man förstår helt den andras tänk och tankar/känslor. Haft djupa samtal under veckan och detta bidrar ju till att jag själv mer och mer kommer fram till vad jag står för och värderar här i livet. Låter lite flummigt när jag skriver det här men är totalt klockrent irl. 

En dag var jag även hos syrran och firade elsas 6 månaders dag , i just Love that girl. En hemlis som jag inte berättat, skulle själv haft en bebis nu men iom min medicinering och mående samt att pappan inte var en del av mitt liv så valde jag att avsluta graviditeten som var rätt långt gången 🙁 ,  hade inte trott att jag kunde bli gravid då jag sen jag varit 16 år haft problem samt kämpat i tidiga 20 årsåldern för att ens få de barn jag idag välsignats med, hade fått hört att jag nog var i klimakteriet och för flera år sen fått hört att om jag någonsin ville ha barn igen var det panik. Ut med de sista äggen som fanns och frysa ner. Nått jag alltid önskat mig är ju ett till litet liv att följa genom livet och ta hand om och nu tog jag livet av nått som verkligen fått fäste och ville leva i mig för en gångs skull. Mår dåligt av det som fan och tänker på det varje dag 🙁  Det är stundom skitjobbigt att se gravida och nyblivna mammor eller bebisar för jag kunde själv varit där  och haft allt det där jag med:( 

Hade bara 1 v på mig att ta beslutet dock och pga sjukskrivning , medicinering samt med hänsyn till mina söner så insåg jag att jag inte varken kunde eller hade ork att genomföra graviditeten då samt hur hade det blivit ensam med 3 barn? Hade förnekat graviditeten i månader trots alla tecken men jag trodde ju inte att jag kunde bli gravid längre. Ville ju även dela denna graviditet och barnets uppväxt med en annan själ som fanns där för mig och som skulle stannat men det fanns ju inte. Syrran följde med mig dagen som jag skulle till sjukan 🙁 , hemsk dag och jag grät och mådde skit . Går och tröstar mig med syrrans lilla och intalat mig att jag valde rätt just då, vet nu Dock efter både flera missfall och en abort att jag aldrig någonsin skulle välja den vägen igen. Skulle på nått vis klara det själv om jag var tvungen. Tänker mycket på det liv som hade kunnat vara en del av min vardag nu. Nån kille som inte finns där hade jag helt klarat mig utan. 


Nu ska jag inte skriva nått depressivt inlägg men nu kanske iaf vissa förstår hur jag mått samt vilka tankar som cirkulerar runt i min skalle. 

Love H 

Det går bra nu ❤️ 

Idag lyckades jag sova ända tills 13.20 , syrran hade då smsat så åkte dit och käkade lunch istället för frukost. Egentligen var det meningen vi skulle tränat och vi var superladdade i förmiddags , dock började vi matlagning istället och efter det vart det matkoma i varsitt soffhörn. 

Imorse var jag tvungen ta nya kroppsbilder för har gått ner från 96 till 85 nu och det syns iaf även om jag har en bit kvar 🙂 

Förut var magen svälld med hårt fett från under tuttarna ner mot troskanten, nu har mycket försvunnit och fettet som är kvar har mjuknat så går nog lättare bort nu. Tack Martin ”axon” Lövgren på fitnessakademin för all hjälp med träningsschema och kostupplägg. Ska skaffa gymkort så fort jag har råd och har hittills bara kört cardio samt kroppsövningar med min egen vikt som motstånd. Går iaf åt rätt håll vilket känns riktigt bra .