NÄR MAN FÅR VÄLJA SJÄLV

En får ju vara glad att man har möjlighet att stanna inne hela dagen när det är tre grader och snöblandat regn från sidan ute. 


Obs. Ja, en avklippt strumpa på armen pga öm hud. 


Äter Märtas glassar och läser. Härligt, ändå. X

DIVERSE

Söndagsprommis runt ön. Eller egentligen blev det en sk gogging, gång och jogg kombinerat. Känner att jag vill komma igång med löpningen igen men är rädd att jag ska gå ut för hårt och då krascha redan innan jag börjat, så jag tänker att jag blandar lite. Så det blev kanske hälften hälften idag. Tot 9 km. 


Älskar att gömma mig bakom solisar och nerdragen keps. Man stöter alltid ihop med folk man känner här på ön, men man (läs, jag) orkar inte alltid stanna och snacka. Har man brillor på sig kan man låtsas att man inte ser. He he. 

Jag är så väldigt täppt i näsan nu. Blev det plötsligt nu på kvällen. Jag vet att det är massor av pollen i luften nu, men jag äter dubbel dos pollenrabletter och jag känner mig inte alls sjuk, så jag vet inte vad det beror på. 

Både jag och min kille är beroende av nässpray så det står tack och lov sprayflaskor lite överallt här hemma, men jag försöker trappa ner så jag vill bara ta när vag verkligen behöver, när man ska sova tex, med det är sjukt jobbigt med rinnande täppt näsa. 

Det gulligaste. Har en veckoplanerare i köket där jag på söndagar skriver upp allt inför kommande vecka. 

Det behövs inte mycket, ändå. <3

Söndag kväll nu. Bästa kvällen på veckan. Dock så väldigt soligt så det är svårt att se nåt på tvn. Men magiska solnedgångar är också härliga att se på. Den här igår tex. 

Smällde av med iPhonen så inte bästa kvalitén, men ändå. Magiskt. 

Nu måste jag nysa ett par gånger. Och snyta mig. X

NJUTER

Planen om den långa promenaden runt ön avbröts abrupt när det började blåsa och hagla från sidan. Ett jävla oväder drog in så vi sökte skydd på Ciao Ciao nere på Hornsbergs Strand. Och råkade beställa lite mat. 🙂 

Pizzan var inte i närheten av så god som den lät på menyn. Inte alls, faktiskt, men jag åt den ändå. 🙂 

Nu sitter jag uppkrupen på diskbänken med ett glas rött och M lagar mat. 


Det blir Tacos och just nu skapas det magi i form av egensnurrad guaccemole som ska få stå och götta sig i kylen sen. 

Vi fortsätter att ha det så jävla underbart och härligt och jag älskart. X

SÅ VÄRDA!

Vi ger oss själva en ledig fredag. 


Hasar runt i pyjamas, sippar på en kaffe, lyssnar på hög musik, pratar och njuter av varandras sällskap. Så väldigt härligt. Klockrent väder ute så det blir garanterat en prommis runt ön sen. 


Väldigt avundsjuk på mig själv och mitt liv nu faktiskt. Får nypa mig i armen för att vara säker på att jag inte drömmer. Får man ha det så här bra, undrar man. Vi är värda det, säger M. Jag håller med honom. <3 

ADOPTERAD – ÄR DET DÄRFÖR?

Jag såg precis ett program på SVT om adoption. Det var väldigt intressant. Jag reflekterar ju sällan eller aldrig över det faktum att jag är adopterad och har aldrig gjort. Jag har snarare varit tvärtemot alla som ”skyllt” sitt mående eller beteende på att de är adopterade. Jag har liksom inte tyckt att det varit ok att göra det. Men under senare år har jag mer och mer börjat fundera på vad min adoption kan haft för inverkan och det finns ju faktiskt en hel del statistik och forskning kring adopterade och det kan man inte blunda för.

De som var mer i dokumentären var alla adopterade till Sverige under 70 talet så de var i samma ålder som jag och det var nästan skrämmande ibland att höra de berätta om sina liv, uppväxter och tankar. Som att nån läst min dagbok, typ.

Jag har aldrig reflekterat över att jag hart mått som jag gjort eller agerat som jag gjort pga att jag är adopterad, men det kanske jag har. Väldigt många pusselbitar föll på plats faktiskt. Och min och syrrans kassa relation. Svaret finns säkert också här.

Det är ju väldigt oklar vad jag kan eller kommer att göra åt saken, men det är nog bara en bra grej att fundera på det. Jag vet inte om nån av er som läser här är adopterade, men ni kanske känner nån som är som ni kan tipsa om den här dokumentären. Den var bra.

BÄSTA

Mys med den här lilla och hennes morsa idag. Herregud så underbar hon är! 


Finns inget som slår bebisgos. Hon luktar ljuvligt på huvudet och är glad och kramig och så fantastiskt underbar. Jag får inte nog. Varenda del i min kropp skriker att det är dags nu. 😉 

Trots ovädret (!!) ute så står påskliljorna vackra här uppe på berget. Det är så otroligt fint med allt det gula. 

Man kan ju inte bli annat än glad. 


Nu är jag hemma igen och ombytt till mjukisar. Strax dags för tvätt. Urk. Tycker inte att jag gör annat. X

Jag, idag! 

Sällan eller aldrig får ni en dagens outfit- OOTD. så håll till godo! 


En gamal polotröja från HM som jag typ köpte när jag var tonåring. 

Jeans: G-Star RAW. Ett av favoritparen.

Jacka: Militärgrön bomber från HM och så ett par svara Converse på fötterna. Scarfen med döskallarna är från Ulla. 🙂 

LIVET

På balkongen nu och läser. Med en filt runt axlarna och kaffe i en mugg blir det riktigt behagligt. 


Mötte upp M på en snabblunch och lite kvalitetstid. 

Det blev sushi på Roppongi. Elva för mig. Femton för M. 


Så satans gott! Det är ju jävla onyttigt med sushi så man kan inte äta det för ofta, men nu när vi ändå surfar på socker- och kalorivågen från påsken så kan vi ju lika bra glida lite till. 🙂 Sätter första maj som ett stoppdatum. Sen är det en månads detox som gäller för att börja sommaren på ett bra sätt. 

Älsksr livet just idag! X

DRÖMMAR

Vi planerar sommaren. Dagar som idag kan man ju verkligen känna vad som komma skall. 


Det är ju kallt i luften, men solen skiner från en nästan molnfri himmel och sommarkänslorna spritter i kroppen. 

Vår första plan var husbil. 


Älskar tanken på att rulla ut på vägarna, stanna när man har lust och bara ta dagen som den kommer. Västkusten, Öland och Gotland tänkte vi. Jag googlade husbilar och det finns ju hur många som helst att hyra. Men. Det vilar ett snuskigt lager över privatägda husbilar.  I mitt sjuka huvud tänker jag mig att folk håller på och äcklar omkring på ett vidrigt sätt när de hyr husbil. Det ollas och kladdas på olika ställen och man vill liksom inte sätta sig på en endaste soffa eller stol. Jag berättade det för M och tänkte att han skulle tycka att jag var dum i huvudet, men icke. Ha ha. Great minds think alike, right. <3 Så vi lämnade tanken på husbil. Nu ska vi hyra stuga istället. 


Ja tills vi kommer på att det också är äckligt och så slutar det väl med att vi sitter hemma i stan och glor. Ha ha. [Trist att syrran drog vinstlotten och fick vårt älskade sommarställe av pappa, annars hade vi ju varit där.] 

Att hyra en stuga, ta med några cyklar och bara koppla bort oss från omvärlden känns faktiskt som en dröm. Äta goda middagar, dricka vin, lunka runt i shorts och ett lite skitigt linne, ligga platt med en bok, promenera längs nån skogsväg, slinka ner till nån strand. Åh va härligt. 


Hemmadag idag. Lunkar runt även här, fast inte i linne och shorts utan en gammal sliten collsgeklänning och raggisar. Rätt mysigt det med, faktiskt. X

UPP!

Sol, kaffe och ben upp. Lycka.


Haft en bra eftermiddag och känner mig faktiskt på ett strålande humör. 


Det är ju så med mig. Upp och ner. 🙂 Eller, så är det nog för de allra flesta. Man har bra dagar och så har man sämre dagar. 

Nu ska jag dedikera kvällen till böckerna. Läsa, läsa, läsa. X

Ps. Jag vet att jag ser ut som Borat i nyllet. Mina ögonbryn växer fritt. Men det är för att tjejen jag går och trådar hos inte är på plats, men så fort hon är tillbaka blir det ordning igen.