Var kommer extensions ifrån?

Från runtomkring hela världen kommer löshåret som nyttjas för att framställa förlängningar. Majoriteten av löshåret kommer från ställen i Asien, från unga tjejer som på detta vis kan livnära sig själva och sina närstående. För att håret bli slätt och glansfullt så hanteras det vanligen med kemikalier och silikon, eftersom dess naturliga tillstånd är mörkt och kraftigt. En annan betydande källa är Indien. I Indien uppoffras mycket hår till Guden Vishnu av unga tempelmän- och kvinnor som rakar av sig sitt hår.

Extensions och dess betydelse

Genom att erbjuda extension-tjänster finns det stylister, som jag känner, som har fyrdubblat sina löner. Det kan vara problematiskt att som icke-professionell. ha kunnande om allt som rör den nya världen av löshår. Här får du tips om hur du bäst hanterar löshår så att du kan börja leva i en ny värld av långt och läckert hår. På Hårtips kan du läsa mer om en rekommenderad butik; Eleven.se som har mängder med löshår, extensions, clip-ons, tillbehör men också information om hur du ska sköta håret på bästa sätt.

Hårförlängningar

Med ett nivåsystem för färgnyanser märks hårförlängningens nyans från mörk till ljus. Du kalkylerar ut i cm hur mycket längd som du vill ha. Struktur och kvalité på håret som du vill arbeta med är det du behöver ta beslut om. Du kan vanligtvis gå med ett standard varumärke, om det inte är för en person som kommer att använda löshåret varje dag, då kommer du att vilja bruka hår som är av sjysstare kvalité och mer slitstarkt. För bästa utgången ska du sy eller limma i träns. För att undvika minimala knutar ska du limma i hela träns istället för att fästa hårslingorna styckvis. Behöver du mer information? Här hittar mer tips om clip-ons.

Typer av löshår

Det finns många exempel av extensions på marknaden.  Clip-ins är en utmärkt provisorisk lösning, alternativt så kan du sy eller fläta löshåret om du är ute efter något mer beständigt.  Clip in-förlängning är lysande för bröllop, fotografering, en varm dag eller annan tid som du är ute efter ett tillfälligt uppsving.  För den som har svårhanterligt och tunt hår är bundet hår ett bättre alternativ.  Varning för att flätade förlängningar kan förstöra sprött, svagt hår och personer borde få fullständig information om de positiva och negativa synvinklarna av tekniken innan de går vidare.