Nyinköp på vagnfronten

Vi har ju det mesta i bebisväg inför att liten skall komma , har köpt på mig miniblöjor och mininappar och resten har vi… väldigt skönt att slippa den där sista minuten hysterin man kan ha annars med att man inte köpt allt… BB väskan är inte packad än men det kan nog vara bra att förbereda en sådan också även om jag tror den lilla tar några veckor till på sig =)

Men jag har iaf skickat iväg killen att kolla på lite olika vagnar för vi måste få till en dubbelvagn. Jag vill inte gärna ha en som man har i bredd för de  blir så oerhört platstagande… jag vill ha en som man kan kombinera på olika sätt hur man vill sätta barnen men att de sitter på rad blir bra!! Då kan man gå i affärer utan att känna att man har svårt att komma fram.. det känns viktigt för mig. Så det mest troliga är att det blir en city select syskonvagn. Har kompisar som är väldigt nöjda med sina.

FrontSeat_BassinetTop

 

smidiga och snygga !

slut på de roliga?

Jahopp jag åkte på det till slut… eller så har jag en sämre dag helt enkelt.. men jag trodde jag skulle slippa det… foglossningen kom med brutal kraft idag! *aj* jag hade ju mkt när jag vänta V men har sluppit det fram tills idag då jag knappt kunnat gå.. dagarna blir väldigt långa då när det blir ett stort projekt att tom lasta ur diskmaskinen.. men det är ju så det är såhär på slutet,.. jag njuter ändå än av att känna sparkarna i magen.. så mysigt

Pelvis2

foglossning är en naturlig del av att vara gravid.. vissa känner mer och vissa känner mer.. det jag känner just nu är instabilitet i bäckenet och punkt nr 2 som på bilden är värst för mig idag.. där känns de som att hela benen ska trilla ihop.. så nu blir det nog att ta det väldigt lugnt de närmsta veckorna som är kvar så man inte åker på någon skada el nåt

 

Min Favoritrestaurang!

I helgen var jag och föräldrar samt syster med familj ute på min favoritrestaurang JayFu i Uppsala då mannen var uppe i fjällen med vänner och körde skoter… det blev 3-rätters middag! Snacka om att jag var mätt sen… höll på att sprängas om magen kändes det som.. de andra var lika mätta så jag sa det… ta er mättnad och så stoppar ni in ett 2-2,5 kilos barn i magen oxå!! =) Men det var det värt.. det blev tom ett glas bubbel utan alkohol såklart till mig

Till förrätt blir det Alltid tempurafriterade grönsaker o räkor… älskar den rätten.. de såser som är med är riktigt yummi!

20150228_175657

 

20150228_184406

 

20150228_191831

 

IMG_20150228_172450

Underbart är kort!

Idag var jag och handlade grejer och kom på att det är dags att börja köpa in det sista nu inför ankomst som fakiskt närmar sig med stormsteg. Så nu köpte jag så pyttesmå blöjor och mininappar till liten som nog kommer inom någon månad eller så.

Jag måste verkligen nypa mig i armen och njuuuta av den tiden som kommer.. det går ju så fort och jag måste hinna med att riktigt mysa och suga in denna period när de är riktigt små.. vilket äventyr som väntar!¨Det är ju bland det största i livet att få barn! Minne för livet som kommer skapas!

unnamed

 

Vecka 36

Idag är det V 35+3 (v 36)

Idag hade jag en massa energi så jag tog mig en liten sväng till gymmet.. det ser så roligt ut med magen som står ut så mycket nu =D Har gått upp 6 kg än sålänge.. försöka äta som en häst gällande bra och hälsosam mat. En normal viktuppgång brukar ligga runt 12 kg så jag har utrymme och växa  =)

Kan inte riktigt ta in att det är en ny individ som kommer till oss inom kort.. har haft så mkt annat att fokusera denna graviditet så det har liksom gått så fort. Men jag älskar fortfarande känslan av sparkar.. denna här lilla sparkar rätt mycket i magen… är så hela jag åker med åt sidorna ibland =D Älskar den känslan!

Nu har magen droppat ner en hel del och barnmorskan konstatera att barnet är fixerat nu! Redan! med Vincent dröjde de till typ veckan innan.. men min bebbe i magen verkar startklar nu =D

Även om de är tungt emellanåt så har jag gärna kvar liten några veckor till i magen och myser

1177 beskriver vecka 36 såhär:

Barnet

Fostret börjar förbereda sig på att födas. Det tränar andning, men inte när det sover djupt. Fostret har nu längre perioder av både sömn och aktivitet. Det rör sig lika ofta som förut men kan inte ta ut svängarna på samma sätt. Därför upplever man oftare att det i stället puffar och gör svepande rörelser.

Fostret lägger på sig ungefär 14 gram fett varje dag, och väger i den här veckan runt 2,6 kilo. Pojkar är ofta något tyngre än flickor. Det skiljer ungefär 100-200 gram mellan pojkar och flickor.

Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom mammans kropp absorberar en del av det.

Mamma

Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare vilket beror på att livmodern trycker på urinblåsan.

20150223_153420

20150223_153456

 

Underbar!

Gjord en fantastiskt god pizza idag, glutenfri och utan ngra djurprodukter. Basen är gjord på bla sötpotatis och på det massor av smarriga grönsaker… blev så himla mätt på denna! Är så kul att prova nya recept ibland. Just nu har jag cravings på en massa grönsaker och frukter så jag toppa pizzan med färsk ananas och basilika.. ljuvligt!  =)

pizza

Gräsligt SOS!

Jag blir så illa berörd av huvudnyheterna på aftonbladet idag där en pojke har blivit skjuten i huvudet bla och blir ifrågasatt hur han kan ringa dådå? dessutom ber kvinnan som ska stötta pojken honom att ”skärpa sig” om han vill ha någon hjälp… Alltså jag är mållös!!  När man är skjuten i huvudet och ber om hjälp för sitt liv är det snabb hjälp och stöttning som ska till, hur sjutton lyckades denna iskalla kvinna få jobb på sos där man är som mest utsatt när man väl ringer in.. prio ett är, få hjälp snabbt på plats, stoppa evt blödning, lugna, stötta, ignorera om man tycker att man skulle få ett dåligt bemötande, det är ett uttryck för en enorm dödsångest.. jag förstår inte och blir ärligt chockad och arg att denna människa får jobba kvar!

Att hänvisa till att det busrings mycket till SOS är ingen ursäkt.. detta får inte inträffa! Är det busringningar då ska de personerna straffas och en larmoperatör måste alltid agera som att varje samtal är skarpt läge. Jag hoppas detta får fler påföljder än att bara ha en ”intern utredning”. Denna person är inte lämpad för det arbetet, punkt! Sverige är så mjäkigt ibland!

SOS-4dc4146e44bb2

Lördag

I veckan som var har jag varit på tillväxtkontroll så nu väger den lille 2160 gram =)

Häromdagen hände en grej när jag satt vid frukostbordet och hade ätit frukost så började hela mitt synfält snurra och jag trilla ihop i nån form av svimning.. Petter fick ta emot mig i stolen och lägga mig med benen i vädret så stabilisera sig synfältet igen. Väldigt läskigt att uppleva när man sitter lugnt på en stol, utan ansträngning. Jag är lågblodtryckare i vanliga fall så fick göra en ny kontroll och de kolla järnvärdet och bägge låg inom rimliga gränser även om de var något låga. Funderar på om bebbe kan ha tryckt mot stora kroppspulsådern? Får bara hoppas att de inte kommer igen, speciellt inte när man kör bil. Imorgon är det redan vecka 35 =)

IMG_20140830_180901

Ny Blender Optimum 9400

Idag gjorde jag slag i saken och köpte en ny blender… jag har bara en ”vanlig” blender sedan tidigare och jag tycker inte den håller måttet när man vill mixa is bland annat.. så nu köpte jag en proffsblender som klarar av frusen frukt, fiberrika grönsaker osvosv på ett bra sätt. Nu längtar jag bara tills den kommer hem ! 

sen ska jag göra goda smooties och ´”nicecreams”

 

photo66 photo-1-17 Jag älskar frukt! hämta