Hemma från BB

Nu är hon här!

Vår vackra lilla dotter föddes 26 mars 2015 kl 12.15 och vägde 2980 gram och är 48 cm lång det lilla underverket! En stark och levnadsglad liten tjej!

Allt har gått bra! Det är ju en av de största händelserna detta.. magiskt och förtrollande!

Hon är en nöjd tjej som ibland är lite ”mammig” , vill vara nära och snutta. Har fått sitt namn nu också

Joline Anna Stella Wiktander

11049493_10152894550712023_97597886637165053_n

20150330_160116-ANIMATION

17382_10152889621157023_1254717264792095513_n

10426207_10152888995007023_363701610131320740_n

 

 

 

Hudbehandling

Idag var jag inne i stan för att få en ansiktsbehandling av duktiga Anna på Uppsala by beauty.

Hon är duktig och erfaren och bedömde att jag har en känslig hy så jag fick prova ”nannic white willow bark peeling mask” Det är en mild keratolytisk peeling som skonsamt eliminerar döda hudceller och stimulera tillväxten av nya celler. Den har en exfolierande och anti-irriterande effekt, den minskar fria radikaler och är mycket effektiv. Huden kändes babylen efteråt, verkligen välbehövt!

Hon har väldigt fördelaktiga priser på fransförlängning också så leta upp henne via facebook på Uppsala By Beauty.

 

119075-518cf709cb2f4ec19659280377533900

BUS tips!

Ingen vill ju vara sådär alldeles för blek.. inte jag iaf.. så bidrar med lite tips & trix ang brunutansol-produkter nedan

Vad innehåller BUS?
DHA (Dihydroxyacetone), ett kemiskt ämne som inte anses vara miljöbelastande, och som inte anses vara skadligt för huden.

Vart fäster färgen?
BUS lägger sig i det översta hudlagret (hornlagret) som i princip är döda hudceller. Döda hudceller ramlar av med tiden och det tar ungefär en vecka.

Hur fungerar det?
DHA reagerar med aminosyror i hornlagret som gör att du blir brun. DHA reagerar inte med levande hudceller, därför är det inte heller skadligt. BUS är helt färglöst och därför syns de inte heller när du har det på dig. Den bruna färgen uppkommer efter ca 4-6 timmar. Det tar allt från 4-6 timmar för huden att reagera med ämnet så att färgen sätter sig. Efter 6 timmar kan du duscha utan att de släpper.

Hur får man bort det?
BUS släpper alltid av sig själv efter ca 1vecka, men efter det så kan det börja bli lite fläckigt. Då kan man hjälpa till att skrubba bort de gamla hudcellerna som färgen sitter i. Under har du din natturliga hudfärg igen. Om det skulle bli fläckigt och du vill få bort det fortare än så så finns det ”BUS REMOVER”. Men en brun-utan-sol sitter bra i huden.

Kan man sola med BUS?
Ja absolut! En bus påverkar inte din solning men den ger inget skydd. När du solar ute så blir du brun på ett djupare hudlager än din brun-utan-sol sätter sig på. Därför håller en riktigt solbränna mycket längre än BUS. Dock ska du inte sola när du precis smörjt in dig. Det sägs faktiskt vara värre att sola om man nyligen (1-2 timmar) smörjt in sig med brun-utan-sol då huden producerar 180 procent fler fria radikaler än vad den hade gjort utan. Fria radikaler är instabila molekyler som skadar hudcellerna och som potentiellt kan leda till hudcancer om du solar. Så, vänta minst 8 timmar efter att du smörj in dig med brun-utan-sol och använd solcreme. Det hade inte heller varit smart att sola med precis insmord brun-utan-sol eftersom att man svettas och det kan bli fläckigt.

Varför blir vissa orangea av brun-utan-sol? Andra bruna?
Det berodde på att DHA får en orange färg i en basisk lösning. Nu har krämerna utvecklats då forskarna upptäckte att DHA blir mer naturligt brun i en sur lösning. Så det var vanligare förr att man blev orange. Det är också olika från person till person hur olika brun man blir.

Kan det färga av sig?
Det finns olika typer av BUS. De finns de som är färgade så att man ska se ungefär hur det kommer se ut när det är klart. Men detta är typ som en foundation på huden, detta färgar då så klart av sig på kläder och sängkläder.
En ”vanlig” ofärgad spray/kräm kan också färga av sig. Oftast när färgen börjar släppa och kläder gnuggas emot huden.  Men om du råkar spraya på kläder så ska det inte blli brunt eftersom de reagerar med hud, inte tyg.

Vad rekommenderar du spray eller kräm?
Jag älskar de som är i spray! Det är mycket lättare att få ett jämnt och fint resultat. De torkar också snabbare. Min favoriter i sprayform är TANCAN. I kräm är det definitivt Vita Liberata som gäller.

tancan

Hej vecka 38!

Då är jag inne i vecka 38, yep nu är bebis färdigutvecklad därinne och ska väl bara lägga på sig lite i princip. Jag har gått och blivit tok-förkyld…. inte så kul alls… dagarna blir lite långtråkiga när man är sjuk. Har skaffat mig tv4-premium så jag sträck-tittar alla kriminalare-FBI historier där de löser brott… spännande =)

Det känns som att det varit något alldeles särskilt dessa månader av förkylningar osv… alla har verkligen varit sjuka… känns ju inte så bra när en liten bebbe ska komma med alla dessa bakterier. Sen blir det ju så när man har en till så drar denne hem bakterier från förskolan osv.. inte bra alls! Förhoppningsvis hinner sjukan dra förbi innan liten tittar ut så man är pigg, kry och har krafter.

Längtar efter liten nu.. väldigt mycket!! mage i vecka 38

20150311_104222

Ekologiskt smink

Rekommenderar verkligen Suki foundation som är ekologiskt och utan massa konstigheter utan bara naturliga ingredienser. Jag förespråkar ju verkligen att man som speciellt ung kvinna i barnafödande ålder tänker på vad man stoppar i sig, sminkar sig med, använder för produkter osv.

Denna foundation är lite dyrare än i vanliga kosmetikaaffärer men jag tycker den är sammetslen, luktar gott, utan konstiga tillsatser och eko.

9d6b6dbc8530ba97716526b87a03303288c40a9b_800x800

Nu är vi redo!

Nu är dubbelvagn inhandlad.. det blev en city select då vi inte ville ha en barnvagn i bredd . Vi prova den igår med lille V i den och hela familjen känner sig toknöjda =)

Vincent är ju relativt lång men smal för sin ålder och det verkar svårt o få ta i lämpliga långa sittdelar som funkar länge.. men man har som ett utrymme under vagnen där man kan lasta grejer så om han blir än längre kan han ha fossingarna däri =D det här med vagninköp är ju jättekul tycker jag! & väldigt praktiskt också jag som gillar att gå o köpa grejer överallt och inte orka hålla allt så kan man lasta vagnen full istället

Så nu var de sista detaljerna inköpta.. i övrigt tror jag att vi har det mesta. Kanske köper några nya kläder också men det är ingen panik med

20150314_123924

Cinnamon buns Ben&Jerry

Alla pratar så mycket om denna glass så jag var tvungen att köpa en sån liten förpackning och prova hur den smakar egentligen. Jag tycker att kombinationen låter jättegod ju.. kanelbullar och glass och visst ja det smaka den… men den var för söt i mitt tycke.. en sån glass som är god i 2 tuggor sen blir det för mycket. Så den slog inte min favorit Fairly nuts från ben & Jerrys. Men kul att ha provat nu iaf

cinnamonbun

Träningssugen!

Idag har jag en sånt grym träningssug! Tyvärr åkte jag ju på världens foglossning förra veckan så det är ingen vidare träning jag kan göra nu direkt och jag måste medge att jag längtar till att få ta i lite igen. Men det är ju så som det ska vara såhär på slutet så jag njuter av magen än men nu börjar man också längta till den delen då bebis kommer. Jag hade ju förlorat alla graviditetskilon på någon vecka förra gången men det är ju så mycket mer som händer i kroppen som tar sin tid.. rygg och bäcken och mage utsätts ju för stora påfrestningar så det är ju lite att jobba med efteråt. Men bara att ta någon promenad igen är något jag ser fram emot just nu. Var på gymmet en kortis igår men det kändes som att buktrycket blev för stort i magen så de blir nog inge med det fram tills det är dags. Men jag har haft en riktigt bra graviditet, känt mig väldigt stark fram tills nu så jag är nöjd =) Min form några månader efter förra graviditeten blatt mage1arefter