Effektivt & smart

Vad gör ni såhär sista helgen innan jul?

Jag har passat på att rensa ur garderoben rejält.. köpt nya förvaringslådor och även gett bort/slängt en hel del så att det ska finnas plats för nya kläder till det nya året. Känns bra och effektivt att ha rensat ur rejält då man har begränsad yta för klädförvaring och kläder är ett av de större intressena så nu finns det plats och det är ordning och reda..känns bra!

unnamed (2)

smart förvaring är grejen =)

20141012_174949

snart dax för årets högtid ! Längtar dit

Nya produkter

Nya produkter har inkommit till salongen! Så taggad på dessa

Cytocare är en lätt återfuktare som slätar ut fina linjer och innehåller massor med vitaminer och antioxidanter som är bra för huden

Haircare motverkar håravfall och främjar hårtillväxt med alla vitaminer och mineraler som behövs för en bra skalphälsa. Den ska jag definitivt prova sen när jag ammat och håret kan vara skört 

20141219_133917

Shoppat till Kroppen

Köpte denna fantastiska godluktande kroppsolja på apoteket idag! En blandning av argan/mandel och aprikosolja helt i min smak. Jag gillar kroppsoljor. Sen nu är det särskilt viktigt att smörja kroppen =) så nu har jag en eko till natten, och denna till morgonen (om jag kommer ihåg då) =)

unnamed (1)

Tips FinFina lockar

Lockat hår är så fint!

Här är lite tips och förslag på olika verktyg:

Locktång
En locktång passar bra för dig som har kort till mellanlångt hår. Har du riktigt långt hår går locktången bra att göra slappare lockar med. En smal locktång resulterar i ett riktigt lockigt hårsvall samtidigt som en tjockare locktång ger dig en vågig frisyr.

Plattång
Plattången är en bra investering för dig som gillar att variera din frisyr. Plattången fungar utmärkt både till att locka håret, göra det vågigt, spikrakt och passar alla hårtyper. En riktig allt-i-allo!

Värmespolar
Värmespolar funkar bäst för dig som har hår som är längre än till axlarna. Satsa på ceramiska värmespolar för att slippa slitage. Med värmespolar kan du få allt från korkskruvar till utborstade vågor!

Flätor
Ett gammalt troget husmorsknep är att gå och lägga sig med fuktigt hår i flätor. Denna metod ger dig lösa vågor istället för riktiga lockar. OBS! Gör inte det här till en vana. Håret mår varken bra av att slitas med hårband när det är blött eller vara fuktigt under en längre tid.

Spolar + hårfön
Här behövs vanliga spolar, en hårfön, tid och tålamod! Rulla upp fuktigt (och även här, värmeskyddat!) hår på spolar som du senar fönar torrt. Släpp ut lockarna när hela håret har svalnat.

Knepen som ger hållbara lockar


Rengör

Har du volymprodukter och hårspray i håret kan det smälta och brännas fast på ditt lockverktyg. Vissa mousse kan fungera för att hålla lockarna starka. Fråga din frisör!

Torrt hår!
Se till att ditt hår är helt torrt när det ska lockas, eftersom fuktigt hår slits värre av värmen.

Värmeskydd
Förebygg slitet hår med en värmeskyddande produkt. Ett måste när du ska använda plattång och locktång!

Sektioner
Använd dig av hårklämmor och dela upp håret i sektioner. Locka sedan sektion efter sektion, med underhåret först, så missar du inte en slinga!

Glöm inte hårspray!
För att få lockarna att hålla är hårspray efteråt ett måste.

Låt svalna
Rör inte lockarna förrän de svalnat helt – annars är håret rakt igen inom några få timmar.

Vårda
Lockar du håret ofta? Glöm då inte bort att skämma bort håret med balsam och hårinpackningar, eftersom värme sliter på håret.

Skärmdumpar54

unnamed (1)

Middag hos syster

Igår var vi hos syster på julmiddag och bytte julklappar…äldsta systern och jag kommer inte ses i jul så vi passa på denna helg så vi skulle hinna träffas.

unnamed (1)

 

20141012_175227

 

jag åkte med i nya Q7;an igår för första gången och jag måste säga att jag älskar den bilen.. massor med benutrymme (väldigt bra för ett preggo) =D och sen gillar jag att ha glas i taket gör att det blir så mycket ljusare i hela bilen. Blir bra med större utrymme inför  nästa lilleman/tjej kommer…spännande… bara ca 3,5 månad kvar nu. Det går verkligen mycket snabbare denna gång.. förra gången räknade man veckorna… nu bara flyger de fram =) idag är jag i vecka 25

 

IMG_20141213_150633

 

Hamburger Börs+Orup+julbord= sant

Igår var vi bjudna med jobbet på julbord.  Var väldigt roligt att få träffa alla arbetskamrater samt se lite nya ansikten och umgås. Vi var bjudna till Hamburger Börs och jag tog tåget från Uppsala vilket gick väldigt smidigt, det var ju Nobeldagen samma dag så många gator var avstängda och mycket trafik så det var bra att jag tog tåget.

Julbordet var väldigt gott och hela Hamburger Börs var fullt med folk, det var många som ville äta julbord och kolla på Orup.

Orup var väldigt bra! Hade en grym röst!

En supertrevlig kväll!

IMG_20141210_174817

IMG_20141210_223553

20141210_201155

20141210_163024

Kallt var det ute iallafall så det blev stora dunjackan på