Vecka 36

Idag är det V 35+3 (v 36)

Idag hade jag en massa energi så jag tog mig en liten sväng till gymmet.. det ser så roligt ut med magen som står ut så mycket nu =D Har gått upp 6 kg än sålänge.. försöka äta som en häst gällande bra och hälsosam mat. En normal viktuppgång brukar ligga runt 12 kg så jag har utrymme och växa  =)

Kan inte riktigt ta in att det är en ny individ som kommer till oss inom kort.. har haft så mkt annat att fokusera denna graviditet så det har liksom gått så fort. Men jag älskar fortfarande känslan av sparkar.. denna här lilla sparkar rätt mycket i magen… är så hela jag åker med åt sidorna ibland =D Älskar den känslan!

Nu har magen droppat ner en hel del och barnmorskan konstatera att barnet är fixerat nu! Redan! med Vincent dröjde de till typ veckan innan.. men min bebbe i magen verkar startklar nu =D

Även om de är tungt emellanåt så har jag gärna kvar liten några veckor till i magen och myser

1177 beskriver vecka 36 såhär:

Barnet

Fostret börjar förbereda sig på att födas. Det tränar andning, men inte när det sover djupt. Fostret har nu längre perioder av både sömn och aktivitet. Det rör sig lika ofta som förut men kan inte ta ut svängarna på samma sätt. Därför upplever man oftare att det i stället puffar och gör svepande rörelser.

Fostret lägger på sig ungefär 14 gram fett varje dag, och väger i den här veckan runt 2,6 kilo. Pojkar är ofta något tyngre än flickor. Det skiljer ungefär 100-200 gram mellan pojkar och flickor.

Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom mammans kropp absorberar en del av det.

Mamma

Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare vilket beror på att livmodern trycker på urinblåsan.

20150223_153420

20150223_153456

 

Underbar!

Gjord en fantastiskt god pizza idag, glutenfri och utan ngra djurprodukter. Basen är gjord på bla sötpotatis och på det massor av smarriga grönsaker… blev så himla mätt på denna! Är så kul att prova nya recept ibland. Just nu har jag cravings på en massa grönsaker och frukter så jag toppa pizzan med färsk ananas och basilika.. ljuvligt!  =)

pizza

Gräsligt SOS!

Jag blir så illa berörd av huvudnyheterna på aftonbladet idag där en pojke har blivit skjuten i huvudet bla och blir ifrågasatt hur han kan ringa dådå? dessutom ber kvinnan som ska stötta pojken honom att ”skärpa sig” om han vill ha någon hjälp… Alltså jag är mållös!!  När man är skjuten i huvudet och ber om hjälp för sitt liv är det snabb hjälp och stöttning som ska till, hur sjutton lyckades denna iskalla kvinna få jobb på sos där man är som mest utsatt när man väl ringer in.. prio ett är, få hjälp snabbt på plats, stoppa evt blödning, lugna, stötta, ignorera om man tycker att man skulle få ett dåligt bemötande, det är ett uttryck för en enorm dödsångest.. jag förstår inte och blir ärligt chockad och arg att denna människa får jobba kvar!

Att hänvisa till att det busrings mycket till SOS är ingen ursäkt.. detta får inte inträffa! Är det busringningar då ska de personerna straffas och en larmoperatör måste alltid agera som att varje samtal är skarpt läge. Jag hoppas detta får fler påföljder än att bara ha en ”intern utredning”. Denna person är inte lämpad för det arbetet, punkt! Sverige är så mjäkigt ibland!

SOS-4dc4146e44bb2

Lördag

I veckan som var har jag varit på tillväxtkontroll så nu väger den lille 2160 gram =)

Häromdagen hände en grej när jag satt vid frukostbordet och hade ätit frukost så började hela mitt synfält snurra och jag trilla ihop i nån form av svimning.. Petter fick ta emot mig i stolen och lägga mig med benen i vädret så stabilisera sig synfältet igen. Väldigt läskigt att uppleva när man sitter lugnt på en stol, utan ansträngning. Jag är lågblodtryckare i vanliga fall så fick göra en ny kontroll och de kolla järnvärdet och bägge låg inom rimliga gränser även om de var något låga. Funderar på om bebbe kan ha tryckt mot stora kroppspulsådern? Får bara hoppas att de inte kommer igen, speciellt inte när man kör bil. Imorgon är det redan vecka 35 =)

IMG_20140830_180901

Ny Blender Optimum 9400

Idag gjorde jag slag i saken och köpte en ny blender… jag har bara en ”vanlig” blender sedan tidigare och jag tycker inte den håller måttet när man vill mixa is bland annat.. så nu köpte jag en proffsblender som klarar av frusen frukt, fiberrika grönsaker osvosv på ett bra sätt. Nu längtar jag bara tills den kommer hem ! 

sen ska jag göra goda smooties och ´”nicecreams”

 

photo66 photo-1-17 Jag älskar frukt! hämta

En bra dag!

Då var det fredag.. dagens planer är ett BM besök (alltid lika roligt att lyssna på hjärtljud o mäta mage :)

Sen luncha med mannen min och sen jobba ikväll =) fast de känns inte som jobb för det är så roligt att vara på salongen med alla trevliga kunder. Just nu är det lite lugnare.. dels ligger jag lite lågt med annonseringen så det är lite lagom arbetstryck så kör jag en ride framåt sommaren är tanken… skönt med inte för högtarbetstempo nu sista månaderna innan FL.

IMG_20150212_181018

Att unna sig!?

Unna mig också att nätshoppa lite nya sportkläder idag.. det är kul att ha lite fina sportkläder.. plus att man längtar lite extra till att kunna ha dessa nu när man snart avklarat en till graviditet! Vilken prestation egentligen! Det är ju alltid så att sista veckorna längtar man till att bli lika smidig som förut igen och det är helt klart dessa sista veckor som är tyngre både mentalt samt fysiskt… MEN jag passar på att njuta av varje sekund som bebbe sparkar i magen… det är en känsla jag kanske inte får återuppleva och det är det mysigaste som finns… spänningen…längtan…vem är du därinne och känna att bebis är så beroende av mig i min kropp.. det är magiskt! Så nu i slutspurten unnar jag mig snygga träningskläder för jag är så duktig =)  (så får man inte säga i Sverige men de gör jag ändå – med glimten i ögat)  =D

Här är lite av de raringar jag hittade från Röhnisch

245605r

275645r

283645r

 

 

 

Inte så nyttigt kanske..

Det är så kul att en del fått för sig att jag alltid skulle äta nyttigt.. kan iallafall intyga att så inte är läget.. jag är svag för glass och bakverk.. smågodis är nåt jag klarar mig utan.

Men iaf de tillfällen när jag kanske inte riktigt räknat med o äta sötsaker (för de är ju inte så hälsosamt ändå) de är tillfällen under press eller sömnbrist och efter 2 tröttsamma dygn på sjukhuset så blev det lite proteinglass som jag prova och en brownietryffel till… sjukt gott var det iaf och fick världens sockerkick här… fick bli lite bär till iaf… =)

20150211_145051

20150211_145237

verkligen supergott! Men nu får jag vara lite ”duktig” några dagar… inte äta sånt här varje dag.. men då och då kan jag tycka är ok! Sen nu när man är gravid och inte har gått upp så mkt kan jag tycka det är ok lite oftare än annars kanske

Tapper kille

Varning för starka bilder i inlägget om man är blodrädd!

 

Äntligen utskrivna från sjukhuset! Alltså vilken tapper liten kille jag har… efter blodprov varannan timme under 2 dygn såg sängen ut som en liten krigszon.. det känns i lilla mammahjärtat kan jag intyga. Men han var så duktig och klagar knappt någonting.. det var en planerad inläggning så inget akut och vi mår så bra så! ..men när jag kom hem var jag totalt utmattad och somna 1 timme. Lilleman var också trött men lika glad som vanligt. Skönt att vara hemma nu!

 

20150211_101304

20150210_153238