MVC

Då har jag och lillan varit på uppföljning på vårdcentralen och hon växer så det knakar.. tänk hon har redan vuxit ett helt kilo sen hon kom till världen.. och då är hon 3,5 vecka och vägde nu 3955 gram. Hon är stark och de såg nästan ut som hon skulle krypa iväg på skötbordet så det känns jättebra! Jag är så Stolt!

lill

Lunchdate

Idag var jag nere på stan i vårsolen och passade på att luncha ihop med Carina. Det blev en fräsch sallad på Uniqo och bebismys. Fick ocksåjättefina rosa kläder till lillan från henne som J bara ska växa i =)

11149555_10152939794927023_4969535407276563964_n

sen passa jag på att gå på MQ och Esprit och hittade en snygg tröja från Bondelid och en snygg vårjacka som jag ska börja använda framöver . (jag har bara tjocka varma jackor har ja insett)

det gäller att vara effektiv i shoppingen med liten då jag ju suttit på lunchen också. Men det är riktig livskvalite en sån här dag.. shopping och träffa goa vänner :D

20150420_160306

 

Gymmet

Lilla Joline fick hänga på mig till gymmet. Hon är ju oftast väldigt snäll när vi åker iväg och hon är ju så liten så man kan bära runt henne =)

Hittade små minihantlar till henne.. så sött =)

IMG_20150416_114350

Idag på planeringen står lunch med en vän och så bege mig ut och kolla i lite affärer. En vårjacka hade suttit fint att hitta

 

Tur på stan

Idag kvittrade fåglarna ute, solen sken och det var underbar vårkänsla ute så det blev en tur på stan idag.. jättehärligt! Lunch och sen shopping och så fika

IMG_20150415_105448

Var en tur på min favoritbutik Polarn & Pyret och köpte 2 fina pyjamas till V samt en vårmössa till honom som var jättefin och matcha hans övriga kläder =).. det är så kul att köpa kläder till de små.. förr var det bara ens egna kläder som stod i fokus, så är det inte nu =D

En pyjamas i blått och en i rosa =)

60258026-720_1

 

60258026-385_1

De är ännu finare i verkligheten.. bra kvalitet = de krymper inte i tvätten, de vackra starka färgerna består och är i slitstarkt tåligt material = gillas och rekommenderas!

Träning/ & gym

Just nu står jag helt utan gymkort, men det börjar bli dags att fundera på vart jag ska ha gymkort. Antingen lilla gymmet där jag bor men det gymmet är rätt litet men samtidigt är det ju smidigt och lätt när man har liten. Annars krävs det att jag ska åka in till stan flera mil för att nå de större kedjorna och bara en del av dem har barnpassning så jag tror det blir det lilla gymmet för enkelhetens skull sen kan man ju åka in och träna på storgymmen nån gång i månaden om man vill ha lite variation. Sen när lilltjejen blivit så stor att hon går på förskolan är det ju en annan sak om man vill ha kort på storgymmen i stan då kanske man är inne i stan mer.

Just nu behöver jag nog återhämta mig lite till innan jag kan sätta min fot på ett gym.. men jag längtar dit just nu kan jag erkänna. För tillfället blir det bara någon kort promenad nån gång ibland.

Hantel-201020335418

Supernyttig

Nu har jag köpt på mig mer utav den supergoda bipollen som verkligen är supernyttig (och jättegod). Jag använder den bla i mina smoothies.

Här är lite fakta kring bipollen:

Bipollen (kallas ibland för pollen-granulat) är fullt av bioaktiva ämnen och är nästan den perfekta födan. Den innehåller 22 aminosyror så som cystin, lysin, histidin, arginine, aspartiksyra, threonin, glutamin, prolin, glycin, alanin, valin, methionin, isoleucin, leucin, tyrosin, phenylalanin och tryptofan, vilket gör det till en bra proteinkälla.

Även små mängder pollen fungerar bättre än rent syntetiska vitaminer. Det finns upp till 205 bioaktiva ämnen samlat i pollen och forskare säger att det är högre koncentration av vitaminer i pollen än vad som finns i frukt och grönsaker. 100 gr blompollen innehåller upp till 205 mg vitaminer (rekommenderat dagligt intag = rdi är 70-100 mg) och bland de vanligaste återfinns B1 – upp till 1,5 mg (rdi 1,4 mg), B2 – upp till 1,9 mg (rdi 1,6 mg), B3 – upp till 21 mg (rdi 18 mg), B6 – upp till 0,9 mg (rdi 2 mg), provitamin A – upp till 250 mg (rdi 4,5 mg), E – upp till 170 mg (rdi 20-30 mg) etc. Pollen är speciellt rik på B-vitaminer inklusive det svåråtkomliga B12-vitaminet. Det innehåller även stora mängder av vitamin A, C, E som är mycket viktigt att hålla kroppens immunsystem starkt, samt förebygger åderförkalkning och osteophorosis. Vitamin A är kallas också antiinfectional vitamin och E-vitamin är en antioxidant. E-vitamin stimulerar förändring av provitamin A (karoten) till vitamin A och konsumerar det. Det är därför dessa två vitaminer bör användas tillsammans. Pollen och bibröd innehåller för höga halter av vitamin P (rutene) som förstärker blodkärlsväggarna och förhindrar inre blödningar.

Pollen innehåller även en hel del av makro- och mikroelement: fosfor – upp till 610 mg, kalium – upp till 1140 mg, kalcium – upp till 1180 mg, magnesium – upp till 380 mg, järn – upp till 4,7 mg, koppar – upp till 1,57 mg etc. Alla aminosyror som deltar i ämnesomsättningen och som kroppen behöver kan finnas i pollen också. Bipollen innehåller också 5000 enzymer och co-enzymer, bioflavonoider, fytosteroler och karotenoider, och 15% lecithin.

Om du skulle stranda på en öde ö och bara ha tillgång till bipollen och vatten så skulle du kunna klara dig.

Några av bipollens kända hälsoeffekter är att den:

     – ökar energinivå och styrka                 – ger synligt ökad muskeltillväxt

     – förstärker immunförsvar                    - är en stark antioxidant

     – ökar den sexuella lusten                     – slätar ut rynkor

605133

Tröttis

Dagarna med lilla Joline går snabbt, hon sover ju så väldigt mycket på dagarna. Enda gången hon inte ville sova alls var mellan halv 5 och halv åtta imorse.. tror hon var mörkrädd lillan. Så vi prova allt , amma, spela musik, gunga i min famn (det dög- men funkar inte för mig o sova) ..till sist kom hon till ro iaf så man är lite småtrötter idag.. men det är ju så det ska vara =)

Idag kom våra vänners bebis till världen.. en liten kille. Så mysigt!